- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
Lement a bolondballagás, aztán elballagott a vén diák, utána pedig elkezdtem tanulgatni történelemre, meg magyarra, hogy legalább legyen meg a 4-es, ha már úgyis duplázok infót, meg matekot. A suliban megcsináltam Karma a megoldásod, mindenki csodálkozott, hogy meg lehet csinálni, de még a Dictionary alatt kicsit rezeg a léc nálam.
A mai nap ráuntam a történelem könyv olvasgatásra, és hát úgyis informatikából is érettségizek, tehát infózzunk.
A 2010. tavaszi feladatsort nézegettem, és véleményem szerint ez egy sokkal egyszerűbb feladat, de itt is megakadtam pár helyen, illetve elgondolkodtatott a megoldókulcs, mert néhol más a megoldásom. :/
http://pastebin.com/2AF4MgHb
http://www.jos.hu/down/ErProg/Helyjegy.pdf
Az első kérdés:
Az árat jól határoztam meg, még a kerekítés előtt, illetve, hogyan tudom Math.Round-val úgy kerekíteni, ahogy a feladat kéri? (A jegy árának meghatározásakor az értéket öttel osztható számra kell kerekítenie. (1, 2, 6
és 7 esetén lefelé, 3, 4, 8 és 9 esetén pedig felfelé kell kerekítenie.))A második kérdésem az,:
hogy a 6-os feladatban, amikor számozom, akkor ugye kettőt kellene kivonni a végső eredményből, mivel az első megállót is beleszámoltam, és az utolsót is?A harmadik kérdésem pedig az,:
,hogy a 7. feladatban hol nem történik az adatbetöltés? Valaki írta itt nekem, hogy lehet közben nézni, hogy mikor mennyi érték van egy adott tömbben, de ezt hogyan hozom elő? (esetleg, ha valaki rögtön észrevenné, akkor meg is oszthatná velem a hibámat)
Köszönöm szépen,
zsambek`
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- A hírek szerint 10%-ot vásárolna az Intelből az USA
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- Futás, futópályák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gitáros topic
- SSD kibeszélő
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest