- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
A táblalekérésekkel kapcsolatban lenne egy kérdésem még
RestSharppal történik a szerverrel a kommunikáció aszinkron módon.
Ezt úgy raktam most össze, hogy van 12 RestRequest típusú változóm amelyekben a kérés paraméterei vannak (felhasználónév, jelszó, SQL query, stb).
Így néz ki egy ilyen RestRequest:
RestRequest nevekRequest= new RestRequest(hostName, Method.POST);
nevekRequest.AddParameter("parancs", "SELECT * FROM nevek");
nevekRequest.AddParameter("user", databaseusername);
nevekRequest.AddParameter("prog_ver", prog_ver);
nevekRequest.AddParameter("databasehost", databasehost);
nevekRequest.AddParameter("databaseusername", databaseusername);
nevekRequest.AddParameter("databasepassword", databasepassword);
nevekRequest.AddParameter("databasename", databasename);
nevekRequest.AddParameter("db", db);Ebből 12 van.
Ezek után mind a 12-t lefuttatomclient.ExecuteAsync(nevekRequest, NevekCallback)
Ezt szintén 12x, minden egyes Request-re.Ezek után van megint 12 callback metódusom minden egyes request-re.
private void UsersRequestCallback(IRestResponse response, RestRequestAsyncHandle handle)
{
List<Users> responseData = JsonConvert.DeserializeObject<List<Users>>(response.Content);
Debug.WriteLine("Users-firstname: " + responseData[0].FirstName);
}1. Tisztában vagyok vele, hogy ez így valami elképesztően gány, viszont így este nincs nagyon most ötletem, hogy hogyan lehetne szépen megoldani
2. Valamikor memória túlcsordulás miatt behal a szerver a 12 egyszeri request miatt, tehát valahogyan úgy kellene csinálni, hogy amikor az 1. request készen van, akkor indítjuk a 2.-at, ha az kész a 3.-at, stb. Ezt szintén hogyan lehetne szépen megoldani?
---
Végül a DeserializeObject<>-nek azt az osztályt adtam, amiből az adatbázis táblákat építettem fel, tehát:
public class Nevek
{
[PrimaryKey, NotNull, MaxLength(11), AutoIncrement]
public int id{ get; set; }
[NotNull]
public string nev{ get; set; }
}Tehát:
List<Nevek> responseData = JsonConvert.DeserializeObject<List<Nevek>>(response.Content);Az a baj, hogy az id a JSON stringben stringként van benne és a DeserializeObject meg nem tudja átkonvertálni integerré:
Could not convert string to integer:
De még ez a legkisebb probléma, mert más tábladefiníciókban van DateTime típus is.
Tehát az lenne itt a kérdés, hogy hogyan tudom convertálni a deserializeobject értékeit úgy, hogy megfeleljenek azok a megadott típus (jelen esetben osztály) típusainak? Vagy kezeljek mindent stringként oszt' csókolom? Esetleg csináljak még 12 osztályt, amikben csak string-ként vannak ugyanezek a field-ek?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- MSI CYBORG 15 A13V
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest