Új hozzászólás Aktív témák

• G3kko

tag

sziasztok!
    egy feladat során az alábbi problémába futottam:
    adott 10 cd, mindegyiken 10 szám; (a cd-k példányosítva lettek, a számok random értékűek)

feladat: az összes cd-t figyelembe véve, meg kellene határozni, a minimum, illetve, maximum hosszúságú számhármasokat; azt, hogy melyik cd-ről állnak elő.

A terv az volt, hogy egy listába betölti az első cd-t; elvégzi a vizsgálatot, majd ugrik a következő cd-re. (szerk: for)

vizsgálat: a listában legkisebb elemet megkeresi, eltárolja; majd az adott elemet eltávolítja a listáról, aztán mindezt megint kétszer, ezen futások közben kapott értékeket hozzáadja, az előzőleg kapottakhoz. Így megvan az adott cd-n 3 (minimum) szám alapján létrehozható minimum intervallum összege. Ezt egy tízes tömb első elemének értékül adja. Ezek után jöhet a következő lista betöltése, azaz a 2-es cd. (hasonlóan járna el a maximumok esetében, persze max kereséssel)

végül, a tízes tömbökben (cd-k minimum értékei, maximum értékei), min, max keresés; és az adott index+1, megadja az album id-jét.

már az elején elakadtam, mégpedig: hogyan tudom elérni azt, hogy a lista csak az adott, soron következő cd 10 számát tartalmazza, amíg lemegy azon a vizsgálat?

Igyekeztem érthetően leírni a fentieket, ha valahol valami félreérthető, nem világos, szóljatok; előre is köszönöm a segítséget! (bocs, hogy ilyen hosszú lett)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés