- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Három júniusi képem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Van egy feladat, amiben elakadtam. Idáig sikerült megírni, a következő lépést viszont nem értem.
"Az Adatbázis példányosításkor hozzon létre véletlenszerű Hallgatókat és azokból 20-30 darabot (maga a darabszám is legyen véletlenszerű)."
Megvan az üres Adatbázis osztályom. Példányosításkor, azaz nyilván a konstruktorba kell valamit mókolni. Az is világos, hogy az előző osztály (Hallgato) objektumaiból kellene egy tömb, hozzá egy Random érték, 20-30 között. De ezt hogy valósítom meg? Adattagként létrehozom az objektumtömböt és a konstruktorban egy for ciklusban kapják meg az "értéket"? Meg ezentúl a Adatbazis osztály példányával hogy érem el, mint tömb? Magát a szintaktikáját értem a dolognak, "csak" a logikáját nem, hogy mit akar megvalósítani. Valami ilyesmire gondoltam (a Random sincs túl jó helyen
):
class Adatbazis
{
public static Random rand_adatbazis = new Random();
public int tomb_hossz = rand_adatbazis.Next(20, 30);
private Hallgato[] tomb;
public Adatbazis()
{
for (int i = 0; i < tomb_hossz; i++)
{
tomb[i] = new Hallgato();
}
}
}
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest