Új hozzászólás Aktív témák

• Tomi_78

aktív tag

Sziasztok!

Kis programomat teljes képernyős módban futtatom az alábbi kóddarab segítségével:
    InitializeComponent();

WindowState = FormWindowState.Maximized;
    Size=new Size(Screen.PrimaryScreen.WorkingArea.Width,Screen.PrimaryScreen.WorkingArea.Height);
    Viszont lent a Windows 10 tálcája belóg a programablakba, így van úgy, hogy a grafikai elemeket is takarja, ha éppen oda helyeződnek. Kerestem a Google-lal arra, hogy hogyan lehetne eltüntetni a Tálcát C#-ban, de nem találtam semmit ezzel kapcsolatban. Aztán most próbálom megnézni, hogy mennyi a képernyőfelbontás magassága, hogy abból kivonva valami értéket megkapjam a Tálca nélküli részt, de nem találok ilyen felbontásérték visszaadó függvényt, utasítást.
    Az is érdekes, hogy a Windows-ban megnézve a képernyőfelbontást, az 1920*1080, tehát 1080 képpont a magasság, viszont a C#-ot sehogysem bírom rávenni ezen érték kiírására, mert mindig 864-et mutat valamiért, mikor az egér Y koordinátáját kérdezem le, és a képernyő alján van, vagy így:
    e.Graphics.DrawString("Egér Yhely: "+Cursor.Position.Y+"-"+Screen.PrimaryScreen.Bounds.Height.ToString(),this.Font,new SolidBrush(Color.Black),2,2);Valaki el tudná magyarázni nekem erre a megoldást? Tehát:
    1. Miért 864 képpont nálam C#-ban a képernyőmagasság 1080 helyett?
    2. Hogyan kaphatom meg csak a hasznos területet a képernyőből, tehát a Tálca és a felső menüsor magassága nélküli értéket?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés