Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HUNNIA1920: Kínaiwebáruház, amit jobb elkerülni
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_78
aktív tag
Sziasztok!
Kis programomat teljes képernyős módban futtatom az alábbi kóddarab segítségével:
InitializeComponent();Viszont lent a Windows 10 tálcája belóg a programablakba, így van úgy, hogy a grafikai elemeket is takarja, ha éppen oda helyeződnek. Kerestem a Google-lal arra, hogy hogyan lehetne eltüntetni a Tálcát C#-ban, de nem találtam semmit ezzel kapcsolatban. Aztán most próbálom megnézni, hogy mennyi a képernyőfelbontás magassága, hogy abból kivonva valami értéket megkapjam a Tálca nélküli részt, de nem találok ilyen felbontásérték visszaadó függvényt, utasítást.
WindowState = FormWindowState.Maximized;
Size=new Size(Screen.PrimaryScreen.WorkingArea.Width,Screen.PrimaryScreen.WorkingArea.Height);
Az is érdekes, hogy a Windows-ban megnézve a képernyőfelbontást, az 1920*1080, tehát 1080 képpont a magasság, viszont a C#-ot sehogysem bírom rávenni ezen érték kiírására, mert mindig 864-et mutat valamiért, mikor az egér Y koordinátáját kérdezem le, és a képernyő alján van, vagy így:e.Graphics.DrawString("Egér Yhely: "+Cursor.Position.Y+"-"+Screen.PrimaryScreen.Bounds.Height.ToString(),this.Font,new SolidBrush(Color.Black),2,2);Valaki el tudná magyarázni nekem erre a megoldást? Tehát:
1. Miért 864 képpont nálam C#-ban a képernyőmagasság 1080 helyett?
2. Hogyan kaphatom meg csak a hasznos területet a képernyőből, tehát a Tálca és a felső menüsor magassága nélküli értéket?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Nálam már kapható a jelenlegi leggyorsabb brutál notebook: Samsung Galaxy Book 5 Edge 5G!
- Sony WF-G700 White- INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 2 év gari
- High-End AMD Ryzen 9 9950X3D, ASRock X870E Taichi + Dell AlienWare AW2725DF + ajándékok
- 24,5"-os FullHD Dell Alienware gamer monitor újszerű állapotban AW2518HF
- GAMER LAPTOP - ASUS Rog Zephyrus M16 / Intel i7 12700 / RTX 3060 6gb / 24gb DDR5 / 2TB ssd
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest