Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9028) PROTRON válasza csubuka (#9025) üzenetére


PROTRON
addikt

Az a gond a villanyos szakmában, hogy attól mert valamit a fősodorban nem említenek, simán lehet hogy kiváló dolog.
Pl a Citel márkájú túlfeszültség levezetők idehaza az egyik legolcsóbbak. Külföldön a több 100 kilovoltos közcélú hálózatokon alkalmazzák alállomásokban.
Idehaza a hatóságok elkértek volna 5 millió forintot azért, hogy 1-el több plecsni kerüljön az adatlapra/minőségi tanúsításra (ami dokumentumokat egész európában mindenhol elfogadnak, csak idehaza még 1 plecsnit kérnek rá) és hivatalosan be lehessen szerelni társasházi főelosztókba, meg közcélú alállomásokba.
A DEHN és OBO cégek kifizették a nokiás dobozt, a Citel nem volt hajlandó...ugyanaz az EON anyacégnél németországban mindenhova lehet telepíteni, idehaza meg csak mért hálózatra.
Meg persze ahol ellenőrzéskor nem veszik észre, ott benne maradhat társasházi főelosztóban / közcélú alállomáson...de hivatalosan nem szabad, ezért csak nagyon kevés beszerzési forrás van, nem tudsz akármelyik villanyszerelő boltban vásárolni belőle, mert mesterségesen le van szűkítve a piac.

A DEHN ugyanarra a feladatra 3-5x annyiért árulja a berendezéseit épp ezért mert anno kifizették a + nokiás dobozt. De az OBO is elkéri az árát ha méretlen oldalra kell valami.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.