Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #8269 üzenetére
Pedig a meleg WB az jó!
Azért egy Bosszúállók az profi colorgrade... de persze nekem is az lenne a célom hogy elérjem ezt a szintet... hogy filmszerű és észre sem veszed hogy mindenhez hozzá van nyúlva...
Egyébként az Ektar 100 LUT advanced verziójánál veszem észre, hogy ezzel a borzalmasan erős contrast curvel el lehet érni hogy a fehér kb 220 környékén tetőzzön, még sincs hiányérzeted, mégsem szürke a fehéred. Valami voodoo mágja van mögötte... tény elég körülményes használni, de folyamatosan kísérletezem vele.
-
taranis
addikt
válasz MrChris #8269 üzenetére
Általános tipp: a színek kezelésénél az első amit próbálj az mindig a hue vs hue és a hue vs saturation legyen. Ezek jóval kevesebb artifacttel járnak, mintha maszkot húznál, főleg majd tömörített anyagnál. Itt most a zöldekre és a pirosakra is maszkot húztál egymást követő node-kban. Ezek nagyon jól megférnek egymás mellett is, pont ilyesmire találták ki a parallel nodet, használd nyugodtan. Bizonyos esetekben tisztább eredményt tud adni, ha mindegyik ilyen módosítás ugyanarról az alapról indul, és nem egymásra épülnek.
colorizer.net
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #8272 üzenetére
Én nem szeretem ezt a fajta stabit, videóklippeknél jól tud kinézni, de egyébként nagyon természetellenes mozgást ad.
Maszk: ha a lumához nem nyúlsz nem fog szétesniEktar: Melós értékelhetőt kihozni belőle, megosztom amit én tudok:
Az OpenFX pluginek alatt van a Resolve FX ahol van a Color space transform. Ezt már szerintem tudod.
Rádobod az első nodera, kiválasztod az inputot ami legyen REC709 a color spacenek és a gamma is REC709. Ennek megfelelően a Camera RAW beállítás is REC709-eken legyen. Az output color space az REC709, az output gamma Arri LogC.
RAW beállítások: expozíció: +2.5 EV, szaturáció: +20
A következő serial node: Gamma: 0.10, Gain: 0.5
A következő serial node: curves, majd ízlés szerint
A következő serial node: Cinelog C Ektar 100 Advanced v02
A következő serial node: curves, ízlés szerintÉs akkor még ott tartunk hogy szarul néz ki a felvétel de innen már hamar lehet szépet kapni.
-
OceanStorm
tag
válasz MrChris #8297 üzenetére
A jobb time lapse videókat van aki képenként manipulálja, pár szoftveren átmennek a képek mire eljut az egész az összefűzés / videóvá alakítás státuszába, és akár hónapokat, fél évet is szórakozik a kolléga egy pár perces videóval. Múlt hétvégén a 4 x 20 másodperc teszt felvételhez 2000 db képet lőttem el, és hol van ez még egy 4-5 perces videóhoz szükséges mennyiségtől, úgyhogy részemről a képekkel való pepecselés felejtős. Türelmes embernek tartom magam, előfordult már hogy órákat basztam el mire 10-20 másodpercet haladtam egy videóban, de ezt a fajta pepecselést már én is soknak tartom, sőt feleslegesnek is. Itt van még egyszer példának a flickering, egy kis utánajárással megtaláltam a megoldást hogyan lehet ezt a problémát már csírájában megoldani, és a gépet úgy beállítani hogy a végeredmény villogás mentes legyen. Ez sikerült, és szerintem a többi probléma is csak beállítás kérdése (beleértve a hibásan működő kiegészítők visszaküldését) amivel egy csomó felesleges pepecselést meg lehet spórolni.
A másik dolog hogy szeretném a gépemből a lehető legtöbbet kihozni mindenféle szoftveres időpocsékolás nélkül, ahhoz képest hogy kb 2 hónapja fogok először a kezemben dslr-t úgy érzem elég hamar áttértem a manuális módra, és jó néhány tesztkép után már boldogulok is vele úgy ahogy, ám egy-egy szűrőre azért szükségem lesz még hogy a hosszabb záridőben rejlő lehetőségeket kitudjam használni nappal is. Plusz aminek örülök hogy találtam napellenzőt a kit objektívemre, sajnos gyárilag nincs hozzá ám Kínából lehet hozzá rendelni utángyártottat, illetve megfelelő menetátalakítóval bármilyet rá lehetne rakni de ez már a bonyolultabb verzió. Egyelőre ennyi jutott eszembe.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #8326 üzenetére
Hihetetlen az ember, belenéztem pár videójába és le vagyok döbbenve hogy ezzel a contenttel ilyen nézettsége van... Én meg itt agyalok hogy minőséget préseljek ki magamból. Vagy pedig állati ügyes és direkt csinálja, de a megnyilvánulásaiból és a beszéd választékosságát tekintve kizárt hogy megjátsza magát..
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
válasz MrChris #8342 üzenetére
Amiket írtál azok containerek, minden attól függ, hogy mekkora bitrátájú H.264 video stream lakik bennük. A Resolve alatt lévő youtube gomb is csak egy H.264 beállítás, 1080p-nél azt hiszem 10000 Kb/s-re lövi be a bitrátát, ez minden. Én általában a best-re szoktam tenni, jó nagyok lesznek a fájlok, de van helyem. Vagy ha nagyon ráérek akkor csinálok uncompressed avi-t ami gigantikus lesz, abból pedig x264-el H.264-et. Az x264 CPU only, így kb. örökké tart a tömörítés, de adott méret mellett elég jó minőséget produkál. Egy szó mint száz, Resolve alatt a format legyen Quicktime, a codec H.264, és kísérletezd ki a neked tetsző bitrátát, ha nincs sok helyed.
colorizer.net
-
Márton
nagyúr
válasz MrChris #8358 üzenetére
nem kekeckedem, csak a kérdező egy gyorsan száguldozó, mtb-s videóról érdeklődött, teli apró részletekkel (levelek), ehhez képest írtam a te lassú mozgású videódra, hogy szinte állókép, amivel 10x könnyebb dolga van az enkódernek
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz MrChris #8360 üzenetére
Tuti van a youtube-nál valami trükk:
pl. előfizetők, nagy cégek videói több cpu időt kapnak az enkódra, míg átlag pistike videójánál csak a sebesség számít.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
ooooobi
senior tag
-
Falovas
aktív tag
válasz MrChris #8366 üzenetére
Én is lekonvertáltam 8M/s -ban azt a videót amit a youtubera feltöltöttem XMedia Recodeval, és nem rontotta le a minőséget. Számomra a gond ott van, amit a youtube művel az MP4 videómmal.
Viszont az a youtube mellett szól, hogy kivágtam egy részletet a tesztvideómból és azt is felraktam a vimeóra, amiről tudjuk, hogy talán valamivel többet adnak a minőségre(?) és ugyanúgy agyonvágták a minőséget. Úgyhogy itt alapvető probléma van amit próbálok megtalálni, és nem feltétlenül a youtube a hibás....
De hamarosan ki fog derülni a feltételezésem, csak idő kérdése. A kezdeti próbavideók biztatóak ami az AVCHD formátumot illeti.
Holnap még annyit megteszek (ha haza megyek, mert jelenleg dolgozom), hogy az eredeti tesztvideómból egy részt MPEG2 HD-ben konvertálok ki a szerkesztőmből és azt töltöm fel, már attól is minőségjavulást remélek. Az MP4-es rendereléssel elmentem egészen a kétmenetes 60 M/s full minőségig, de semmi javulást nem hozott, a youtube ugyanúgy "szétmajszolta" azt is.
A 4K-ás vonalat nem tartom járható útnak, mivel nincs hozzá elég erős hardveres hátterem.
De nincs is rá szükség, egy orosz videós kiváló Full HD videókat rakosgat fel és ugyanolyan gépe van mint nekem. Az esküvői videókat is azzal készíti és kifogástalanok a youtube videói. Csak nekem nem sikerült elsőre normális minőségben feltölteni videót, ettől elég erős " agymenést " kaptam.[ Szerkesztve ]
" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en
-
boomba335
tag
válasz MrChris #8399 üzenetére
Igen, nekem is kicsit ez a dilemmám, de aki napi szinten videóznak, inkább a Sony-ra esküsznek, a 6300-ra meg a 6500-ra. Gondolo nem véletlenül. A stabi az nekem is feltűnt, mintha a GH5 meg G80 hatékonyabb lenne.
Mondjuk a natívokkal az AF az biztos ütős, meg az APS-C szenzor is hozzátesz szerintem. Csak nem tudom eldönteni, hogy megéri e átugrani vagy sem?
Modding mindenek felett!
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #8399 üzenetére
Ebben a pillanatban is epp egy esküvőn videózok, még az előkészületek zajlanak, 10-12 masodperces snitteket lövök, most tartok 1.5 oranyi hasznalatnal es kezd felvillani a tulmelegedes indikator. Es meg nem a napon vagyok... kesobb updatelek
szerk. eddig 4K volt de most hogy kimegyunk a napra valtok 1080p-re kulonben nem latom a kijelzot...
[ Szerkesztve ]
-
boomba335
tag
válasz MrChris #8401 üzenetére
Az ár most egy dolog, mert meg tudnám lépni. Nem tudom miért tetszik a sony viálga, de nagyon bejön. Igazából ha kerülne rá metabones, akkor az obipark lehetőségei nagyon kitágulnak. Nagyon tetszik, hogy a focus peaking ennyire használható benne, az AF nagyon erős, meg a FHD 120p sem hátrány, illetve a nagyobb szenzor - kisebb mélység. A majdani álom vas az A7IIS, csak már lehet elötte áttérnék a Sony rendszerre.
Most amiket leginkább használok a G7-en:
Oly 12-40 PRO
Oly 60/2.8 makró
SMC Takumar 50/1.4Illetve amit nem tudok, hogy a videosok nagyon toljak a Sony-t, de nem tudom miért.
Modding mindenek felett!
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #8414 üzenetére
A lemenő napos bandinges látványos és rendben is van. A kikötős viszont az extrém grade ellenére sem kellene hogy ennyire széthulljon. Úgy néz ki hogy ugyanaz van mint az SLOG3 estén a sonynál, már túlságosan flat a log ahhoz hogy értékelhetően lehessen 8 biten használni.
-
taranis
addikt
válasz MrChris #8428 üzenetére
Ez jó kérdés, jó eséllyel van valami minimális akkor itt is, de nincs tapasztalatom ezen a téren. Most azon agyalok, hogy honnan tudnék pár napra szerezni egy 4K recordert (ami működik az X-T2-vel), tudtommal itt a fórumban nincs senkinek. Nagyon szeretném kipróbálni, hogy milyen az F-Log az X-T2-n. DR-ben tudom, hogy mit nyújt, de szeretném látni, hogy a színeket hogyan kezeli, meg hogy bőrszíneknél mennyire vállalható. Ha meggyőz, vennék egy Atomos Ninja Infernot, de ekkora összeget feleslegesen nem akarnék kidobni. Tudom, netes vásárlásnál el lehet állni 14 napon belül, de azt meg olyan gyökér módszernek érzem kipróbálásra. Esetleg van valakinek mégis ilyen recordere, vagy ötlete, ami segíthet? Láttam egy cégnél Atomos Shogun 4K-t, amit bérbe adnak, de utazással együtt 2 napra ki kéne vennem legalább, az meg 30 rugó + benzin. Húzom a szám rá, egyelőre.
colorizer.net
-
Formaster
addikt
-
Formaster
addikt
válasz MrChris #8451 üzenetére
Köszi, ez tényleg jó. Kinéztem még ezt a Tarion karbon szálast, az alutól kicsit félek, mert meghajolhat, ha baleset éri.
(#8450) Falovas köszi, de ennyit nem adnék steadicam-re. Akkor már gyűjtök mellé és ha eléggé kigyakoroltam magam egy olcsóbb steadivel, akkor jöhet egy gimbal.
-
toyone
őstag
válasz MrChris #8454 üzenetére
Majd minden steadinál úgy mutatják a bemutató videókban hogy egyik kézzel tartja a másikkal pedig finoman korrigálgatja az inga effektust.
Írtad az S40-nél hogy hitvány a csapágyazás, de ezt leszámítva 10-20 ezres kategóriában, nem lenne jobb még így is mintha kézben tartanád?
Szóval Formaster lehet nem akarna vele rohangálni, csak pár lépést kevesebb remegéssel megoldani. Az ilyen egyszerűbb felhasználásra semmi jó(és kedvező árú) megoldás nem létezik? max a "puha" sétálást gyakorolása.Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
Formaster
addikt
válasz MrChris #8487 üzenetére
Köszi, már rendeltem is egyet.
(#8488) Tuninger: Neked is köszi! Most első körben én is rendeltem egy kínai variable-t, meg egy csomó minden mást, ezért is nem maradt jobb minőségre keret. Ez most videózáshoz remélem megfelel, amúgy sem vagyok még profi, aztán ha fejlődök, idővel lecserélem valami komolyabbra.
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #8597 üzenetére
Bő fél napot kínlódtam a különböző stabilizátor beállításokkal Resolve-ban. Kipróbáltam minden létező értékkel, újat, régit. Nincs értelme egy lapon említeni a Premiere Warp stabijával. Szerintem sokszor rosszabb, émelygős eredményt ad, mint az eredeti kicsit rángatós. Nem tudom mit csináljak, mivel a Resolve színkezelése szerintem jobb. Ráadásul kezdem megszeretni/megszokni a kezelését.
-
hito
nagyúr
válasz MrChris #8603 üzenetére
Valahogy én is így látom. A Nikon lehet, hogy hamarabb, mert ők vették meg a Samsung fotós divízióját Az NX1 szenzora asszem már landolt is valamelyik APSC-s Nikonba.
Bár eddig nem úgy tűnik, hogy nagyon hasznosították volna a Samsung videós képességeit a gépeikben
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #8614 üzenetére
Én is gondoltam erre, de az dupla tömörítés. Már nem csak a minőségvesztés, hanem az idő miatt. A legegyszerűbb, ha legközelebb jobban figyelek az egyenletes mozgásra felvétel közben.
Valahogy rá kell még jönnöm, hogy a Resolve 14 ne dobáljon ki GPU memória túlcsordulás miatt. Nem fogok új videokártyát venni. A 1050 TI 4 GB nem biztos, hogy elég lenne és az is 40-50 rongy. Radeon vonalon meg elszálltak az árak. Mikor legutóbb néztem 60-70 körül volt a 470 8 GB, most 90-100 ezer fölött van.
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #8623 üzenetére
Beállítottam a leghitványabb felbontásra, kiürítettem a cache-t. Most 60 GB. Ez nem normális. Így hogy a fenébe tegyem SSD-re? Egy nagyobb projektnek nem elég egy 500-as SSD sem.
Nálad mennyit foglal egy izmosabb UHD anyaggal?Igazság szerint azért is váltottam Premierről, mert időnként kifagyott. Ritkán, de akkor nagyon rosszkor. Murphy.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest