Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
opcsi
csendes tag
válasz Stauffenberg #17405 üzenetére
Én Ediusszal vágok, Premiere-rel elég ritkán. Nem áll rá annyira a kezem.
-
Márton
nagyúr
válasz Stauffenberg #17750 üzenetére
Az már elég advanced, de felőlem jöhet, én örülnék neki.
Sokan sajnos azt sem tudják mi fán terem a:
-bitrate
-progresszív/interlace
-Class10, U1, U3..
-WB, CA, ISOstb, sorolhatnám
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #17750 üzenetére
Lehet ezekből egy logout cikket kellene írni és azt linkelni? Nehéz meghúzni a határt hogy mennyire menjen mélyre a cikk. A LUT-ból szerintem Taranis tudna írni egy 5 oldalas cikket szemléltetésekkel és az csak a tartalomjegyzéke lenne annak ami a fejében van
-
theporcupine
tag
válasz Stauffenberg #17801 üzenetére
"A Panasonicnak csak az a baja, hogy rohadtul nem tud átlátható nevezéktant kitalálni."
Nem az elnevezéssel van baj, hanem inkább a pozicionálással. Kitalál egy kategóriát, de egy-két generációval később átértelmezi, újat hoz be, majd megint és megint. Nem tudom, hogy szimplán hülyék, vagy valami szándékos megtévesztés a cél. Esetleg akkora a fejetlenség. Vagy megy a próbálkozás, hogy milyen irányba kellene menni a piacnyeréshez, de nem találják a helyes utat.
Én lehet, hogy ahhoz a kisebbséghez tartozom, akik a fotós-videós csúcsgép kategóriát szeretnék már kezdetektől és a GH régen ez volt. A mostani koncepciójuk szerint ilyen nincs, de lassan a G lesz az.https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17806 üzenetére
Én sem értem, miért nem lehet pl. egy betűvel jelölni a bizonyos területre és pozíciókba szánt gépeket (és ahhoz tartani magukat), plusz mondjuk mögé az évszámot, amikor megjelent, és kész.
Persze így meg biztos azon paráznának a marketingesek, hogy hogyan adjunk el egy 3 éves gépet, amit még mindig a piacon tartunk.
(#17804) Stauffenberg: Köszi! Ja, én is szívesen kikölcsönözném, de itt erre esélyem sincs. Majd talán tudok tartani 1-2 fővárosi fotós/videós sétálgatós napot, akkor esetleg. Csak az is egy rakás pénz, míg felmegyek, meg vissza.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
t72killer
titán
válasz Stauffenberg #17810 üzenetére
"közölnénk az MFT-s népekkel, hogy elfogytak a kiosztható nevek, szóval csá."
<<--, ezzel ne menj az mft-totyik 3mérföldes közelébe[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17836 üzenetére
Pattints bele pl. egy ilyet. Szerintem a 2 gigás dGPU-kkal nem sokra mész. De néha ki lehet fogni 6 gigás 1060-akat is 40 környékén. Tudom, ez már nem igazán a 20-30 ezres kategória.
Ja, és még minimum 4 GB RAM-ot mindenképp meg kéne oldanod.
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #17840 üzenetére
És ha csak feltennéd a tavalyi Premiere-t + némi proxyval 2.7k-t vágnál?
-
*Ropi*
félisten
válasz Stauffenberg #17840 üzenetére
GTX760 / 960 4GB? Nem vészes az áruk és driveresen is rendben lesznek.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz Stauffenberg #17845 üzenetére
"Az általam leírtakhoz tényleg elengedhetetlen a 4 GB VRAM?"
Ezt konkrétan nem tudom, de mindig jobb a több mint a kevesebb. Közben leesett, hogy a 760-akból tényleg csak 2 GB volt a legnagyobb.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17845 üzenetére
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17853 üzenetére
"De itt mi az új infó vagy konkrétum?" - Ha tisztában voltál mindennel, akkor semmi.
-
narumon
őstag
válasz Stauffenberg #17806 üzenetére
Én inkább arra gondolok, hogy mivel se híre se hamva a GH6-nak, szerintem már nem is lesz. Az helyett lett az új full frame sorozat. A G meg marad a kistesó.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #17893 üzenetére
Ez alapján nem érzek késztetést LUT felé menni, habár nem lesz egységes képi világ cserébe videóról videóra. Inkább érdemesebb megtanulni jól színezni, ahol meg már nem lenne rossz valamilyen LOG, a cineD helyett.
-
Kukcaman
senior tag
válasz Stauffenberg #17895 üzenetére
Manuálisan beállított színhőmérséklet van benne(Kelvin-ben megadva) meg a kék-sárga irányba is el lehet tolni apránként. Arra gondoltál?
-
vond
MODERÁTOR
Engem is idegesít, de amennyire én tudom, nincs AWB lock. Így aztán a videók 99%-ánál manuálisan is lövöm be.
Szerk.: Átfutottam a részletes kézikönyvet is, ott sem említik. És a neten is csak az igényt olvasni mindenhol.
(#17897) Kukcaman: Nem, a gép által beállított AWB-t szeretné fixálni.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Még annyival egészíteném ki magam színezés (meg egységes képi világ) ügyében, hogy bár a videózás ezen része nálam is még aránylag új terület (szeretnék sokkal-sokkal jobban elmélyedni benne, csak időm kevés van rá), de fotó feldolgozásban meg elég sok tapasztalatom van, akár nagy mennyiségű anyag egyszerre történő feldolgozásában és régóta nem használok preseteket, amióta megtanultam használni a HSL eszközt (ezért is örülök nagyon, hogy a 2019-es Premiere Pro-ban már van végre rendes megoldás a régi és általam gyűlölt HSL Secondary mellett). Ha már megy a HSL-el színezés, olyan nagy baj már nem érhet.
Következő lépés a Luma, R, G, B görbék segítségével történő színezés elsajátítása.
---
(#17897) Kukcaman: Nem erre gondoltam, a manuális WB beállítás oké. Én arra gondoltam, hogy Auto WB (AWB) módban ő azt mondja, hogy ez itt most 4950 Kelvin és a Rec gomb lenyomásától kezdve ő ezen rögzít. Ehelyett már kisebb változásokra is elkezdi módosítani felvétel közben is, ami jó ha mondjuk beltérről kültérre mész, de kevésbé, ha az 5000 Kelvinnel indított felvétel 4920 és 5090 között csúszkál fel-le (most csak mondtam egy példát). Az AE/AF Lock gombot lenyomva tartva nem mászkál a WB sem, csak ez nem mindig jó így.
---
(#17898) vond: A kézzel betekerős manuális WB tök jó, de még jobb lenne, ha mondjuk itt is lenne "manuális AWB", mondjuk egy gombot lenyomva mondja meg, hogy _szerinte_ ez hány kelvin, aztán otthagyod. AWB módban is tök jól eltalálja és ha odébb is megy 100-200 kelvinnel a ténylegeshez képest, még nem történik helyrehozhatatlan katasztrófa (úgy értem egy ilyen run&gun anyagnál ez nüansznyi hiba). Csak ne csúszkáljon rögzítés közben. A szürkekártya persze jó dolog, de nem mindig kényelmes, vagy le is lehet maradni simán a lényegről.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17899 üzenetére
"egy gombot lenyomva mondja meg, hogy _szerinte_ ez hány kelvin, aztán otthagyod" - Igen, ez sokszor nagyon jól jönne nekem is.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17901 üzenetére
Takkra ugyanezeket olvastam én is. Nem is értem az embereket. Ez kicsit olyan, mint a rosszul flag-elt videók. Látszólag senkit nem érdekel
pár hülyénrajtunk kívül.VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Kukcaman
senior tag
válasz Stauffenberg #17899 üzenetére
Már értem. Nem hülyeség, 1gombbal megoldani, elég gyors eljárás lenne. Múltkor linkeltem saját felvételt, ahol látszik is az AWB működése, és egy általad említett megoldással ez a kis csúszás kiküszöbölhető lenne
-
taranis
addikt
válasz Stauffenberg #17913 üzenetére
Nem hajtja ki a 960-at, persze alkalmazásfüggő, hogy lesz e bottleneck. Szerintem a vram többet számít mint a nyers erő, szóval ezek alapján 750ti, ugyanakkor az nem tud hardverből hevc-et dekódolni, a 960 pedig igen.
colorizer.net
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Stauffenberg #17915 üzenetére
No akkor este megyek ezért a 750Ti-ért: [link] Nem tudom mikor jutok oda, hogy be is rakjam, de majd beszámolok mit produkál Premiere alatt.
-
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17921 üzenetére
Nagyon gondolkozom én is. Mert ha tényleg lesz valami jó akció, akkor a G80 eladásával nem kéne sokat rádobni, hogy azért legyen egy komolyabb vázam. Meglátjuk, végül milyen módokat kap meg a GH5-höz képest. Abból sem használnék mindent. Lehet, hogy pont elég lenne nekem az, ami végül belekerül.
(#17923) MrChris: Pontosan. Én már egy G80/GX80 FullHD bitráta duplázásnak is nagyon örülnék.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Stauffenberg #17927 üzenetére
Amiért nem vennék G80-t, hanem inkább G90-t, hogy nem igazán jól müxik a 7.5-es manuálommal a stabija. Meg az a 20-as szenzor mintha szebb színátmeneteket produkálna, eddig mindhárom generációs 16mp-esen felfedeztem a poszterize hatást.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17927 üzenetére
Éééés ott van a menüben egy 1080p60 10bit 100mbps is.
Plusz variable frame rate 2-től 180-ig.Érik, nagyon érik.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #17929 üzenetére
Viszont ha a sokak által ismert importból veszed, akkor 20 ezer Ft különbség van csak a GH5 és G9 között. Így nézve meg már a G9-nek se sok előnye van szerintem.
-
MrChris
nagyúr
válasz Stauffenberg #17929 üzenetére
Csak a kizáró tényezőt írtam, ami miatt 100ért, de 60ért se vennék G80-t. Ez egy orvosolatlan fogyatékossága ennek a generációnak. Mindenkinek mások a prioritásai. GX9 már tudja minden gyutávon kezelni a stabit és a 20megás is benne van, vagyis az is vonzobb.
Persze most a G9 nagyon tetszetős egy jó árazással, csak onnan megint egy kis lépésnek tűnik a GH5. -
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17944 üzenetére
Ez szinte mindig így van. Bunkóság, de már megszoktam. Nézd a végösszeget, az nem olyan rossz azért. De lehet, hogy november végén lesz még jobb is.
-
Teasüti
nagyúr
Ez nem csak Magyarország.
Én ha sallangmentes árat akarok látni, akkor Ebay-jel kezdem. Felállítva az alapvonalat látszik csak, hogy sok helyen az akciózott ár a normális és soha nem került annyiba, mint ami át van húzva.
Persze Ebay-en meg beépítik a postaköltséget az árba az olcsó dolgoknál, de nagy értéknél ez meg nem tétel.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Stauffenberg #17975 üzenetére
Ilyen export idő javulás mellett igen csak megérte az árát.
May the Force be with you!
-
MrChris
nagyúr
Nekem egy hasonló korú Xeon E5430-as van R9 280X mellett, a gx80 4k-t akadás nélkül játssza.
DR-al próbálkoztam sokat, de nagyon megeszi a gépet még alacsony felbontású fájlokkal is. PR-t is próbáltam, de nálam a LUT-októl nagyon akadozós. Végül az új Vegas maradta 540p proxival, sokkal gördülékenyebb, LUT kezelést is helyre tették. Érdekes, hogy a Vegas 4k-s fájlok mellett semmi problémája a 3GB Vrammal, max 2-t eszik meg, de a 8GB sima ram is elég. DR mellett ha más progi is fut hamar elkezd a kevés ramra hivatkozni aztán leáll. -
vakablak93
őstag
nincs semmi baj a régi gépekkel , hugocskám is most ugrott fejest a hobbiba(úgy tűnik nálunk senki nem ússza meg), egy i3 6006u+Gt920m-es öreg notival, hamár téma a hardver ,mire számítson menni fog vele a Resolve?
Csak FHD-ban vesz fel a G80-al.[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #17981 üzenetére
próbáltam már rábeszélni, de nem ment ,de köszi a tippet, a másik szoftvereket illetően, mikor megvette a G80-at közöltem is vele, hogy jobb lenne PC-re váltania még kerestem is miniméretű használtakat de áhhh.... , mintha falnak beszéltem volna...
-
MrChris
nagyúr
Nézem pár PC cucc (cpu, alaplap, táp, ház...) árát és most érdekes mód felmentek kb. 5-10%-al. Lesz miből BF-ezni. Egy mérleget is kinéztem pár hete 2500ft-ért, csak elfelejtettem, most megrendeltem 3000ft helyett BF akcióban 2550-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz Stauffenberg #17994 üzenetére
thx
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Teasüti
nagyúr
válasz Stauffenberg #18000 üzenetére
Meg ugye az informatikában ez a nyers erő dolog sosem volt igazán hasznos (sőt nyers erőre alapozni kifejezetten pazarló), egy egyéb téren gyengébb, de célzottan egy adott matematikai feladatra fejlesztett egység sokkal hatékonyabb a számítási kapacitás kisajtolásában.
Ezt így értem, de azért most arról beszélgetünk, hogy egy icipici energiatakarékos Arm SoC - amiket a telefonokba pakolnak - állítólag megeszi reggelire videóvágásban a nála nagyságrendekkel nagyobb méretű (ergó nagyságrendekkel több tranzisztor és feldolgozó egység) dedikált gpu-t, amiben ugyanúgy ott van a hardveres dekóder.
Ez így nekem sci-fi kategória.
Az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy az Apple Assembly nyelven írja a programjait.[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Stauffenberg #17994 üzenetére
Támogatom, összerakhatnánk, amink van (a fotós részét én viszem, meg a monitorkalibrálós topikot is).
-
t72killer
titán
válasz Stauffenberg #18016 üzenetére
+ha nagyon kell a DOF mft-re, akkor nyakon kell vágni egy mb speedbooster +sigma 18-35 kombóval.
-
vond
MODERÁTOR
Nem ismersz már annyira, hogy tudd, hogy tisztában vagyok vele? Természetesen nem várok csodát AF terén, de teszteket, videókat nézve tényleg jobb, mint a G80, és azokon még nem is volt fent a legújabb firmware.
-
t72killer
titán
válasz Stauffenberg #18021 üzenetére
Pont azért írtam, mert zoom. Én nehezen tudom a videós tevékenységem fix obival elképzelni. Ráadásul tleg szuper lencse és 5-600€ körül megkapod. Igaz, a metabones további 400...
-
vond
MODERÁTOR
Ja, ezt még az előbbinél akartam: Igen, én is írtam már többször is, hogy az egyik legnagyobb szívfájdalmam, hogy az MFT vázakba nem akarja betenni a Panasonic a személyre szabható lineáris manuál fókusz módot. Nem is értem, komolyan.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #18029 üzenetére
Nem mintha foglalkozna vele a Panasonic, de annak esetleg utánanéztél már, hogy ez mennyire össznépi igény, mondjuk külföldön is? Mert hát nagyon adná magát.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #18033 üzenetére
Videóra valóban, de fotóra nagyon jók ám a pana obik. Más kérdés hogy olyanról még nem hallottam hogy valaki fotózásból él és panát használna
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #18033 üzenetére
Tudom, hogy kicsik és kevesek vagyunk ehhez, de meg kéne kicsit pörgetni a dolgot. Hátha.
Mondjuk a dpreview is csinált már videót róla 2 éve (gondolom, ez azért eljutott pár Panasonic archoz is), de a valódi megoldásra (amit mi is pedzegettünk már) csak a kommentekben mutattak rá. Gyakorlatilag előnyt is lehetne kovácsolni az elektronikus fókuszból a változtatható és programozható sebessége miatt, de nagyon úgy tűnik, hogy a Pana ezt a kiváltságot csak a FF vázainak adja meg. Ott simán megcsinálták, MFT-n meg eszükben sincs. Inkább kiadtak egy 10-25mm f/1.7-et - az Olympus-hoz hasonló - clutch fókusz gyűrűvel. Ebből én arra következtetek, hogy nem is akarják megoldani.
Reddit-en is megírták már rég a tutit:
"There’s no reason they couldn’t implement this for the GH5, it’s not complicated in any way. They just need to replace the focus interpolation function and add the interface. If we don’t see it in the next FW update it’s because they won’t do it for some reason."[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #18042 üzenetére
Hozzá kell tennem, hogy amúgy a 14-140-esemen egészen használható. Sokkal jobb, mint a 25, 42.5, és a Lumix 12-60-as. Így szoktam végigpásztázni a szurkolókon (kézből, ekv. 280 mm-en).
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Ha mindig előjön, akkor vagy el kell fogadnunk ezeket a pana hiányosságokat, vagy váltani rendszert és akkor szidni azt
-
Kukcaman
senior tag
Igen, hajszál pontosra lehet állítani. Átfókuszálásra tényleg nem használható, - ha átrántja az ember fialánya a másik felére - akkor meg hirtelen ott van, és nem fokozatosan
Milyen nagylátószögűt érdemes ilyen esetbe beszerezni? (manual)(#18044) MrChris : Jaja, elég minimál. Még párszor átnézem, mit hogyan csinál. Ez az idei év divatja, úgy néz ki
Biztos nagyobb forgatásokon is elvérezhetnek egy pohárnál is akár. Én is azt vettem le, hogy a fickó már tűkön ül, "és még Werket is forgatsz ember" A végeredmény viszont megérte.
Az E-cigi milyen szépen adta a füst hatást, pedig aztán nagyon eltér az igazi füsthöz képest. -
MrChris
nagyúr
válasz Stauffenberg #18100 üzenetére
Részben igazad van. Viszont a hazai váztulajok, beleértve (jómagamat is) készíthetne olyan igazán igényeset. Eddig csak egyel találkoztam amit itt linkelt valaki. Nálam főképp a melóhelyemen van téma és a fejemben ötlet, csak időm nincs rá, termelni kell...
vond: Szemeztem vele párszor, csak nekem már nem vásárolni kéne, hanem használni ami van. A 100-as végén nekem úgy tűnt kicsit kilágyul, akkor már maradok az OM100/2.8-amnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest