Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17853 üzenetére
"De itt mi az új infó vagy konkrétum?" - Ha tisztában voltál mindennel, akkor semmi.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17845 üzenetére
-
*Ropi*
félisten
válasz Stauffenberg #17845 üzenetére
"Az általam leírtakhoz tényleg elengedhetetlen a 4 GB VRAM?"
Ezt konkrétan nem tudom, de mindig jobb a több mint a kevesebb. Közben leesett, hogy a 760-akból tényleg csak 2 GB volt a legnagyobb.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz Stauffenberg #17840 üzenetére
GTX760 / 960 4GB? Nem vészes az áruk és driveresen is rendben lesznek.
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #17840 üzenetére
És ha csak feltennéd a tavalyi Premiere-t + némi proxyval 2.7k-t vágnál?
-
taranis
addikt
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17836 üzenetére
Pattints bele pl. egy ilyet. Szerintem a 2 gigás dGPU-kkal nem sokra mész. De néha ki lehet fogni 6 gigás 1060-akat is 40 környékén. Tudom, ez már nem igazán a 20-30 ezres kategória.
Ja, és még minimum 4 GB RAM-ot mindenképp meg kéne oldanod.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Stauffenberg #17810 üzenetére
"közölnénk az MFT-s népekkel, hogy elfogytak a kiosztható nevek, szóval csá."
<<--, ezzel ne menj az mft-totyik 3mérföldes közelébe[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17806 üzenetére
Én sem értem, miért nem lehet pl. egy betűvel jelölni a bizonyos területre és pozíciókba szánt gépeket (és ahhoz tartani magukat), plusz mondjuk mögé az évszámot, amikor megjelent, és kész.
Persze így meg biztos azon paráznának a marketingesek, hogy hogyan adjunk el egy 3 éves gépet, amit még mindig a piacon tartunk.
(#17804) Stauffenberg: Köszi! Ja, én is szívesen kikölcsönözném, de itt erre esélyem sincs. Majd talán tudok tartani 1-2 fővárosi fotós/videós sétálgatós napot, akkor esetleg. Csak az is egy rakás pénz, míg felmegyek, meg vissza.
[ Szerkesztve ]
-
theporcupine
tag
válasz Stauffenberg #17801 üzenetére
"A Panasonicnak csak az a baja, hogy rohadtul nem tud átlátható nevezéktant kitalálni."
Nem az elnevezéssel van baj, hanem inkább a pozicionálással. Kitalál egy kategóriát, de egy-két generációval később átértelmezi, újat hoz be, majd megint és megint. Nem tudom, hogy szimplán hülyék, vagy valami szándékos megtévesztés a cél. Esetleg akkora a fejetlenség. Vagy megy a próbálkozás, hogy milyen irányba kellene menni a piacnyeréshez, de nem találják a helyes utat.
Én lehet, hogy ahhoz a kisebbséghez tartozom, akik a fotós-videós csúcsgép kategóriát szeretnék már kezdetektől és a GH régen ez volt. A mostani koncepciójuk szerint ilyen nincs, de lassan a G lesz az.https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #17750 üzenetére
Lehet ezekből egy logout cikket kellene írni és azt linkelni? Nehéz meghúzni a határt hogy mennyire menjen mélyre a cikk. A LUT-ból szerintem Taranis tudna írni egy 5 oldalas cikket szemléltetésekkel és az csak a tartalomjegyzéke lenne annak ami a fejében van
-
Márton
nagyúr
válasz Stauffenberg #17750 üzenetére
Az már elég advanced, de felőlem jöhet, én örülnék neki.
Sokan sajnos azt sem tudják mi fán terem a:
-bitrate
-progresszív/interlace
-Class10, U1, U3..
-WB, CA, ISOstb, sorolhatnám
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
opcsi
csendes tag
válasz Stauffenberg #17405 üzenetére
Én Ediusszal vágok, Premiere-rel elég ritkán. Nem áll rá annyira a kezem.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17704 üzenetére
Vagy ami még jobb megoldás, ha egyben akarod módosítani az összes snittet, hogy szekvenciaként behúzod az egészet egy másik szekvenciába.
Kuckaman: Nehogy kiexportáld és megnyisd újra, azzal csak az időt és a minőséget cseszed el.
[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz Stauffenberg #17704 üzenetére
Utolsó simításra szoktam hagyni az "egységes" színt. Ilyenkor szokott úgy belassúlni, hogy szinte használhatatlan a gép. Csak ezért kérdeztem.
Holnap úgy is exportálom még a nyers formáját, hogy lássam mibe kell még belenyúlni. A videó kb a fele ugyanabban a napszakban forgott, azoknál alkalmazható amit mondaasz
A többinél esett, nappal szemben voltam, sütött a nap, este volt, egyszoval volt minden. -
narumon
őstag
válasz Stauffenberg #17588 üzenetére
Hááát nekem egyelőre ennek a Sigma FP-nek a képe "nem adja". Kíváncsi leszek majd megjelenéskor a normális tesztekre.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Kukcaman
senior tag
Jó képet ad. Az első gondolatom a külsejével kapcsolatban, hogy ez egy nagy akciókamera. Egy ketrec a minimum ehhez a géphez azok a pattintós gombok tisztítása macera lehet, bár most nem ez volt a lényeg.
A múltkori Nikonnak a képével sem volt bajom, csak a divatos sétálós videóktól rázott ki a hideg.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Hmm, rolling shutter nagyon jó!
De az AFEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
_q
addikt
Azért a videó minőségére figyelhettek volna, elég darabos lett az első videó bevezetője.
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz Stauffenberg #17526 üzenetére
Hát nekem a zöldek kiverik a szemem, a kontraszt is túl magas. Sima LG tévén néztem ezt most. Meg tudom nézni a lakásban még 2 tévén ezen kívül ha nagyon kell, sőt mindjárt ránézek a notin meg ipadon is.
Szerk: Megnéztem ipadon is ugyanilyen, szóval nincs baj a tévémmel sem.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17526 üzenetére
Ezt én sem értem. Nem inkább túl kontrasztosat akart írni? Bár ilyen szempontból sem vészes, de nekem csöppet lapítva jobban tetszene. Meg mondjuk én tolnék az egészre egy fél FÉ-t, de vágom, hogy miért csinálta ilyenre.
________________Más. Tegnap pótoltam egy újabb régi klasszikust, amit még nem láttam. Nevezetesen a Black Rain című Ridley Scott alkotást. Maga a mozi se rossz, de basszus, amilyen képek vannak benne. Jan de Bont nagyon kitett magáért. Brutálisan szép felvételek, világítás, fényelés, meg úgy alapvetően király képminőség. Nem vártam ezt egy "sima" 80s-90s akciófilmtől.
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz Stauffenberg #17477 üzenetére
Ez nekem kifejezetten tetszik:
Lost in Tuscany - Shot on BMPCC4K and Canon FD's
Nah nekem ez pl már borzasztóan túlszaturált.https://www.facebook.com/Naruvideo
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17514 üzenetére
Egy ilyenem van már 1-2 éve. Valami 2-3 ezer forint volt. Mondjuk nem sokat használtam, de ha ügyesen mozgatod, meg vagy ellensúly is bőven, akkor tényleg szép dolgokat lehet vele csinálni.
Nekem amúgy a glidecam-ek a talán a legszimpatikusabbak, mind használatra, mind "képre". Szívesen kipróbálnék egyet, de mivel úgyis keveset használnám, meg lehet, hogy kipróbálás után teljesen más lenne a véleményem róla, mint most, így max. valami ilyen budget megoldásban gondolkozom. Kérdés, hogy ezeket mennyire érdemes megvenni.
"De én nem gondolom, hogy a gimbal mindenhova való, ahol most tömegek használni szokták." - Ezzel meg abszolút egyetértek. Túlhasználják az emberek, és ez sok videónak nem tesz jót.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17507 üzenetére
"Engem inkább a MILC-es topikba intézz el gazdinak." - Már elindítottam a folyamatot.
__________________Értem, akkor leginkább a stabilizálás milyensége és minősége miatt. Végülis én is látom a különbéget, de - ahogy írtam - nálam nagyon ritkán lenne esély arra, hogy válltámasszal, vagy glidecam-mel futkozzak.
(#17508) Tuninger: Nem az első hozzászólásról lenne szó, hanem egy összefoglalóról az oldal tetején, plusz ha igény van rá, akkor egy téma tudnivalók részről is a jobb oldalon. Ezek azért eléggé szem előtt vannak. Meg vagyunk szerintem annyira értelmesek (akár az elmúlt hónapokban betévedt új arcok is), hogy elég lenne egyszer-kétszer felhívni a figyelmet rá, hogy ezeken a helyeken találhatóak meg a hasznos cuccok.
Szóljak akkor a modi kollégáknak, hogy vállalnád?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Stauffenberg #17497 üzenetére
Nem nekem jött, de köszi
Össze kéne ezeket szedni egy topikösszefoglalóba.
-
Kukcaman
senior tag
válasz Stauffenberg #17482 üzenetére
Amit linkeltél videót, a kis kapaszkodó a kamera tetején. Olyat tuti beszerzek
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #17480 üzenetére
Tudsz valami jó de olcsó válltámaszt ajánlani?
Volt egy ilyenem még az 5D-hez, de elég hamar eltörött és kényelmetlen is volt a használata.Nekem is többet kellene használni a monopodot, néha annyira jó tud lenni egy egy locked down shot, ahol nem zavar a mozgás.
Máshol meg egy kicsi mozgás nagyon sokat dob rá a cinematic érzéshez. Meg kell találni a balanszot.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #17477 üzenetére
Ez nagyon látványos!
Ez a snitt nagyon komoly kihívás hogy természetesen nézzen ki.
De a videó többi része is pazar, hogy a zistenben tudták ennyire stabilan tartani a gépet...Én kicsit akkor kezdtem hanyagolni Matteot mikor elrontották a Pocket4K beállítást, úgy hogy tisztában voltak a dual ISO működésével, mintegy favorizálva az Alexát. Egyébként döbbenet hogy milyen simán össze lehetne húzni a Pocket képét az Alexáéval.
Egyébként nagyon királyak a felvételeik.
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
válasz Stauffenberg #17398 üzenetére
Jaja láttam én is azt a részt, de itt most a felvétel előtti wb állításról volt szó, tehát gray/white card, custom wb, és minden csak ez után jön. Erre mondtam, hogy nekem van rá időm, és ez mindig pontosabb lesz, mint az utólagos húzogatás.
colorizer.net
-
narumon
őstag
válasz Stauffenberg #17305 üzenetére
Nem tudom GH5-ön van-e másféle üzemmód az MF hangolására, de G80-on nincs.
Ezt nem tudom sajnos, nekem többnyire Canon üvegek vannak rajta viltrox-al.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17305 üzenetére
Az S1-ben és S1R-ben már van lineáris manuál fókusz beállítás (többféle választható sebességgel), a GH5-ben (még) nincs. Nagyon jó lenne, ha egy firmware frissítéssel oda is behoznák (sőt, akár a G80-ba), de az eddigiekből kiindulva azt mondom, inkább továbbra is bevédik a FF vázakat vele.
Mocskos egy dolog ez a lassú fejlesztés csepegtetés.
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz Stauffenberg #17277 üzenetére
A GX80 CinelikeD-jét én csak a GH5 CinelikeD-jéhez tudtam hasonlítani. Hasonló. Maradjunk ennyiben
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17294 üzenetére
Igen, de videós profilt nem is írtam akkor. Személyre szabott Natural volt mindkét gépen beállítva. (-5, 0, -3, 0).
-
vond
MODERÁTOR
Szívesen megírnám, de én nem "hekkeltem" fel a Cine-D-t a GX80-ra. De egyébként a G80-on sem használom. Próbálgattam LUT-ozni, meg kézzel is tekergetni, de valahogy nem tetszik a végeredmény, meg idő- és gépigényesebb is. Inkább használok egy kicsit kisimított Natural profilt, nekem az jött be a legjobban, és a szokásos workflow-m is ezzel a leggyorsabb és leghatékonyabb.
Ha nagyságrendekkel több dinamikát lehetne belőle kihozni, akkor biztos sűrűbben használnám, de én is azt tapasztaltam, hogy nem sok különbség van pl. egy lehúzott kontrasztos Natural-hoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
A DJI Cinelike-jával mondjuk jó barátságban vagyok (Phantom 4 Pro), lehet kipróbálom
-
t72killer
titán
válasz Stauffenberg #17249 üzenetére
Nyilván. Nekem pana és a fuji oldalról ugye ott az extra színmélység, kodek, bitráta - illetve a fujinál a különböző filmszimulációk, amivel az utómunka kb vágásra redukálható, ha van pont olyan színvilág a palettán, amilyet szeretnél (valszleg van...).
Mivel videós oldalról kezdő vagyok, nem nagyon tudtam mit kezdeni azzal a kérdéssel, hogy pl mekkora kompromisszumot vállalok a 8bittel - ha vki pl 2019ben úgy akar nekem 1800EUR-ért egy vázat eladni, hogy az csak 8bites jpeg-et lő, körberöhögöm. Bitráta hasonló kérdés, ahogy jpeg-nél se mind1, hogy egy 10MB-os fájl egy 10éves pana vázból esik ki, vagy egy tegnap frissített Lightroom-ból.
-
t72killer
titán
válasz Stauffenberg #17241 üzenetére
Noigen, a sony nem akarja olcsóbban adni a 7'000$-os fs7 képességeit, hiába férne bele simán egy a7xx-be. De ha az extrém művészi effektek kivételével elég lesz a 8bit/100mbps, akkor nem hisztizek feleslegesen. A gép (a7iii) egyéb képességei meg bőven felülmúlják a konkurrenciát.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17244 üzenetére
"szúrtam ki több helyen üresjáratokban a kilyukadt felhőket (RED-en forgott amúgy), akit jobban beszippantott a film, azoknak fel sem tűnt, még amikor a film után rá is kérdeztem"
Én meg egy ideje állandóan azt figyelem, hogy milyen gyújtótávolságokat és milyen kompozíciókat használnak egy-egy snittnél. Csak akkor nem, ha totál beszippantós a film, vagy a sorozat. Végülis ezt felfoghatom egy szűrőnek is. Akkor igazán jó az anyag, ha nem a képkivágásokat, meg a kompótokat figyelem.
(#17242) kovsol: Kegyetlen jól nyomja a csávó. Napokig el tudnám nézni ezeket a BTS videókat. Meg a végtermékek is elég durván jól néznek ki. Mondjuk azért ehhez kellenek az ezer dolláros fények, a Zeiss lencsék, a FF váz, a brutál vas, amin megvágja, stb. De a tehetség világosan látszik rajtuk.
(#17235) Tuninger: Tényleg látszik, hogy hozzáértő, de itt azért hátrahőköltem egy kicsit.
A GH5 normál, nem V-log-os felvételei, mint pl. egy finomhangolt natural profil (8 és 10 bittel egyaránt) mennyire bírják az utómunkát? Gondolok itt leginkább a highlight/shadow recovery-re, fehéregyensúly megigazítására, színek megtekergetésére, stb.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Stauffenberg #17241 üzenetére
Nem tudom ismeritek-e esetleg Daniel Schiffer csatornáját.
Nekem egészen tetszik amit össze szokott rakni, és szoktak lenni ilyen behind the scenes videói is. pl: [link]
Mikor ilyeneket megnézek akkor rájövök azért, hogy tökre nem a kamera fog vissza 100Mbit 8bit stb ellenére se, hanem nekem kell még sokat tanulni. Szeretem egyébként az ilyen videókat, mert látom miként is mozgatta a kamerát.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17173 üzenetére
Jó, hát ha ráaggatok két téglát, akkor egy IBIS nélküli vázzal is viszonylag stabil felvételeket lehet készíteni. Ugye erről is szól egy csomó, nem elektronikus stabilizáló eszköz. Persze kell hozzá egy korrekt kamerakezelés és testtartás is. De azért ezt elrakni, meg cipelni is kell, így - személy szerint - run-nak nem igazán nevezném. De persze ahogy írtad, nézőpont kérdése, hogy kinek mi a run&gun.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #17072 üzenetére
Ezt az élesítés dolgot tesztelted is? Nálam ez is régóta várat magára, csak nagyjából ránéztem. Abban mondjuk nem vagyok biztos, hogy az alacsony bitrátákból eredő hibákat utólag élesítené. Nem inkább előtte van feldolgozás?
Szerintem a 25/30 fps nem az az igazi doku (vagy akár tévés) stílus, ahhoz kell az 50/60 fps. De persze ez is lehet egyéni.
A 180 fokos záridőtől én is simán eltérek. Fele akkora shutter még bőven belefér, de akár rövidebb is. Csak akkor érzem kicsit zavarónak, amikor már ilyen 1/1000-ek mennek gyors mozgásnál 25/50 fps-en.
-
narumon
őstag
válasz Stauffenberg #17014 üzenetére
Azért én nem látom ennyire veszélyesnek a helyzetet. Ha normális drónról beszélünk akkor egyrészt ha nem sík hülye az operátor akkor nem zuhan le. A rotor nem csapkod mert védő van körülötte - ezen kivül a collosion detection nem is engedi neki menni semminek, talán még szándékosan is nehéz. Oké biztos van egy csomó szar drón meg hülye is, de szerintem annyira akkor sem drámai a helyzet ahogy előadod. Amitől hamarabb lehet félni az inkább az, hogy a hülye madár nekiszáll és tönkreteszi a drónt.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Stauffenberg #17009 üzenetére
Tisztában vagyok a kockázatokkal.
Izzadok is ilyenkor, de a legjobb felvételek mindig rizikósak. Ha betartanánk a szabályokat, akkor nem is létezne ez a műfaj, mert eleve 50 méter minden személytől... Ilyenkor minimum a bumper rajta van, legalább közvetlen találat esetén nem csap oda. Azért annyira balfasz nem vagyok, meg jó térérzékem van. Mindig fejmagasság felett repülök, ahol igazából a vízszintes síkon max csak a környező fák jelentenek veszélyt. Aztán bízom még abban is, h a felnőttek közül egyik sem retardált, h csápoljon a drón előtt.
Gyerekek meg nem tudnak 3 méterre ugrani.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #16989 üzenetére
Valamit nagyon félreértettél. Ez az esküvői videó kb. annyira érdekel mint az esküvői zenélés. Rendben van, hogy itt sokan csinálnak belőle pénzt és bizonyos aspektusból nekik tök érdekes vagy tanulságos egy anyag. Nem vitatom, de én azt sem tudom mit kell nézni, ezért kérdeztem meg az ominózus klipnél.
Ami zavar, hogy sokszor van belinkelve technikai értelemben béna vagy talán középszer szintű videó amiért keményen fizet a balek és amikor szóvá van téve, hogy ez itt-ott béna rögtön érkezik a kontrázás, hogy ez ezért, az meg azért nehéz ott az adott körülmények közt. Alá is írom, hogy így van. De talán szabad megkérdezni, hogy mit kell nézni MESTER?Amúgy meg kár volt a cizellált személyeskedésedbe ennyi energiát tolnod. Nem tudsz felidegesíteni.
Még egyszer, ha úgy érzed valami magas lóról kritizálok bármit is az félreértés. Biztos rosszul fogalmaztam. Általában igyekszem kérdésbe csomagolni, hogy véletlenül se sértsek meg valakit.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Stauffenberg #16989 üzenetére
A Teasüti által linkelt videóval pont nem technikai értelemben volt probléma, hanem azokban a kreatív döntésekben, amik a vágószobában születtek, amiktől egy videó a képsorépítés és ütemérzék segítségével eljut A-ból B-be. Ez a videó meg pont olyan volt, mint egy viharos-villámos-természetvideó: Snittek egymásra dobálva egy timeline-ra, amik között látszólag az egyetlen kapocs, hogy időrendben követik egymást. Egyes műfajokban ez belefér, itt meg nem. De legalább a lényeget ragadtad meg.
De most miért?
Arra a videóra mindenki azt mondta 350+ kategóriás. Én is a történetvezetés miatt hoztam főként, mert nekem tetszett. Amibe egyszeri nézőként bele tudnék kötni, azok az elb.szott fókusz bracket-ek. Azon kívül számomra kifogástalan.(#16984) hibavissza
Ha videósként úgy mész oda egy esküvőre, hogy nem tervezed meg mit veszel föl, akkor ismét gond van. Szerintem annyira kötött egy hagyományos esküvő, hogy még a fényelést is előre be lehetne lőni...
Igen és nem.
Igen, mert minden esküvő receptje ugyanaz. A videók is egy kaptafára készülnek, tehát van egy a videós stílusához és kreatív szokásaihoz igazodó forgatókönyv, vagy shot list ha tetszik. Ha ezek a safe shot-ok megvannak, utána már lehet lazulni kicsit és foglalkozni más, kevésbé fontos dolgokkal.
Nem, mert minden esküvőn mások az adottságok, mind a helyszínre, mind az emberekre vonatkozóan. És mivel a helyszínt előre nem ismered (még ha ugyanoda mész is vissza már tizedjére, akkor is lehet más az elrendezés, stb), ezért a fényelésre (ha van) is jut max 5-10 perced megérkezés után. Ez alatt ki kell találnod mit akarsz bevilágítani. Ez vagy összejön, vagy nem. Elvileg tudod mi következik a nap folyamán, gyakorlatilag meg bármi keresztülhúzhatja. Pl. hiába tetted fel a világítást és gondoltad ki honnét szeretnéd venni az eseményeket, ha leülnek a vendégek és te nem tudod megközelíteni az ideális pozíciót. Aztán jön egy újabb esemény amihez át kéne rakni a világítást máshova, és ez előtt vagy szólnak neked pár perccel, vagy nem. Sajnos rendező sincs, senki nem fog várni rád, hogy bocsi, mindjárt megyek... Ha lekésted a pillanatot, akkor az elszállt.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #16876 üzenetére
Amúgy belinkelhetsz olyan videót ami szerinted már tényleg rohadt ütős.
Megtettem már: [link]Leírom ezredszerre. A mai technika mellett minimum tökéletes képminőséget lehet hozni kb. bárhol. Ha nekem - full amatőrnek - feltűnik, hogy zajos, kiégett miközben kinyalt' csajok hemzsegnek a képeken ott valami gond van.
Ez nem az a műfaj, rohansz egész nap, egyszerre három helyen kell ott lenned és nem tudsz minden lépést előre megtervezni.
Ha videósként úgy mész oda egy esküvőre, hogy nem tervezed meg mit veszel föl, akkor ismét gond van. Szerintem annyira kötött egy hagyományos esküvő, hogy még a fényelést is előre be lehetne lőni....persze mindez csak szájtépés a részemről, mivel ilyen 2-300 körüli pénzekért, 2 emberrel valóban nem fér bele, hogy hétről-hétre ennyire beleássa magát a készítő. Nem főállás stb, stb, stb. -
taranis
addikt
válasz Stauffenberg #16970 üzenetére
Igen, itt a csúcsfény nagyon nem oké. Ha hozzáértő emberről van szó, akkor ennek tudatos választásnak kell lennie, mert különben szarvashiba. Ha pedig tudatos, akkor az átlagtól eltérő az ízlése
colorizer.net
-
*Ropi*
félisten
válasz Stauffenberg #16970 üzenetére
Majd megkérdezem tőle, mi történt.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #16966 üzenetére
Ja-ja, sok helyen nagyon lilás a fehér.
-
*Ropi*
félisten
válasz Stauffenberg #16966 üzenetére
Nem tudom, mit alkotott Gyula a csúcsfényekkel, mindenesetre abban biztos vagyok, hogy tudatosan csinálta, mert ő az egyik legfelkészültebb cinemás kolléga, akit ismerek (talán az ország egyik legjobbja).
-
*Ropi*
félisten
válasz Stauffenberg #16956 üzenetére
Erről a videóról mi a véleményed?
-
Kukcaman
senior tag
A leírtakkal nagyon tudtam azonosulni. (a sírós lányokkal leszámítva )
Tegnap 2 autós videót néztem: GH4+Phantom+4K kamera [link] és a másik az NAAF komáromi fesztiválról(FB-n látható). Itt jön be a dinamika tartomány, ha jól sejtem (mikor becsillan a nap az egyik oldalon, a másik oldalon pedig nem sötétedik el hirtelen a kép).
-
_q
addikt
Elmúlt 3 évben voltam kb 6 esküvőn. A fotós minden esetben hozzáértőnek tűnt és úgy láttam a végeredmény is jól sikerült. Ha jól emlékszek 6-ból csak 2-en kértek fel videóst is, viszont abban a kettő esetben végigcsinálták különféle beállásokkal. Viszont a végeredmény ritkán lesz olyan, mint amit Teasüti linekelt pár napja és nagy port kavart. A többsége jó-jó, de semmi extra. Mondjuk ezt lehet csak azért mondom, mert jobban belelátok már mint 1 éve, akinek nincs rálátása csak videót szeretne kapni, nekik teljesen megfelel és akkor még nem beszéltünk a szintén már említett érzelmi kötődés ami a rossz felvételeket is magasabb szintre emeli.
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #16921 üzenetére
Köszi. Akkor már csak egy kérdés, ajánlott csatornát tudsz ajánlani, vagy mindegy melyiket nézem nagyjából, mert nincs best of LR tutorial csatorna?
-
*Ropi*
félisten
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #16918 üzenetére
A 3-as és 4-es lépés között mi a különbség? Preset alatt mit értesz? Te magad csinálsz vagy netről letöltött verziót használsz? A Preset valójában videós oldalról a LUT megfelelője?
A leírásod alapján akkor meg kell nézzem hogyan hozok létre csoportot és hogyan tudom az egyesével történő jobb klikkkes módszer->development->copy before settings-et hatékonyabban megoldani. A többi elképzelésem nekem is ilyen volt. Van erre ajánlott youtube csatorna amúgy, mint pl a Davinci Resolve-os ami végigmegy minden lényeges lehetőségen? (DR esetén még lehet te ajánlottad, az is elég hasznos volt).
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Stauffenberg #16880 üzenetére
Te bírtad a feléig? Én este majdnem elaludtam rajta. A lassított felvételes villámok sokkal jobban lekötöttek.
De itt velem van a baj, mert nem tud lekötni vadidegen emberek esküvője egy percnél tovább, legyen az bármilyen bámulatos technikával felvéve, megvágva.[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz Stauffenberg #16758 üzenetére
Még át kell nyálaznom az irományt, hogy értsem is köszi a kifejtést. Jól van, akkor lényeg a szín, a többi meg lehet bármi. A videót lementettem, köszi.
(#16748) vond: Komolynak tűnik Hihhetetlenül lassú folyamat ez a szín okosítás. A türelem itt penge éleken táncol. Majd hozzá szokik a szemem elöbb-utóbb. Kijelzőt majd késöbb nézek.
(#16736) _q: A hyperlapse csak a felsorolás egy része. Aztán nem keresve ezt a videó-t(8:53), szembe tűnt a homályos háttér mozgás közben, amit említettél. Hát tévedtem, annyi baj legyen. Aztán néztem tovább a róódmúvit 20:19-től pedig ismerős snittek bukkantak fel.
(#16769) *Ropi*: Elég laza esküvői videó, nem egy szokványos mű Tolódik az ingerküszöb.
Tetszik a maszek megoldásos gyűrű fotó, Mr McGyver -
hito
nagyúr
válasz Stauffenberg #16681 üzenetére
Az is mindegy Mindegyikben ezt csinálja. Ahogy color phase-hez nyúlok, ugrik a piros. Egyébként először ezzel a setuppal nyitottam.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Stauffenberg #14989 üzenetére
"nem csak fogyasztói jogokhoz képest"
...nem csak *szűkíthető* a fogyasztói jogokhoz képest, hanem...
Kimaradt egy szó, amivel kissé értelmetlen a mondat.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Stauffenberg #14945 üzenetére
Gondolom amiért most is népszerű: kicsi kompakt és ahhoz mérten nagy tudású. Szűkebb keretből én is A6xxx-et vettem volna, mikor még az utazás volt a fő szempont.
MÁS
Gimbalosoktól kérdezem, hogy van arra vmi bevált praktika, hogyan lehet körbejárni egy témát, ahol a témára kell célra tartani, miközben oldalazol és finoman forgatod a kamerát? Nekem sehogy se jön össze. Nem tudom olyan finoman és egyenletesen forgatni, hogy rángatás nélkül kövesse le a fordulást.
Ez a kameramozgás tetszik eddig nekem a legjobban.
Brandon Li bezzeg folyékonyan körbejár egy fatörzset béka nézetből... -
kovsol
titán
válasz Stauffenberg #14940 üzenetére
Az új aksi és erősebb processzorok szerintem ami meghozta a változást. A váz kialakítása is más lett picit harmadik generációban.
A6300 úgy bírta nekem sokáig, hogy mindig raktam bele egy hideg aksit.May the Force be with you!
-
narumon
őstag
válasz Stauffenberg #14935 üzenetére
Valszeg valami ilyesmi lesz. Illetve az A6400 is azért jobb melegedés szempontjából mint a 6300 vagy a 6500, hogy ez megkapta a full framesek prociját és elvileg az kevésbé melegszik. Maga a melegedés nem feltétlenül gond, a Canonom is melegedett intenzív használat mellett de kikapcsolni soha nem kapcsolt. A kikapcsolással is akkor van gond ha váratlanul és nagyon korán történik. Mert az, hogy szól előre hogy túlmelegszik és még az is csak 40-50 perc után van az kezelhető, de amikor az RX 5 perc meg 4 perc után kapcsol ki figyelmeztetés nélkül az azért "odabasz"
-
taranis
addikt
válasz Stauffenberg #14538 üzenetére
Igen egyetértek, de ez olyan mint az adózás, ha az ember nem úgy tekint rá, mint mondjuk egy olyan befektetésre, ami legális kereteket ad a tevékenységének, akkor az anyázás meg az okosmegoldások maradnak. Én örülök neki, hogy nekem ez nem üzleti tevékenység, mert akkor tutti meg akarnám szerezni a papírt, pedig rohadtul semmi kedvem Két főiskolában is lehúztam 2 évet, és otthagytam mindkettőt, mert nem bírtam kivárni, hogy végre azt tanítsák, amire jelentkeztem. Utána vettem könyveket és megtanultam amit akartam, és ebből élek jelenleg is (programozás), úgy, hogy a kutya nem kérdezte a pályám során, van e felsőfokú végzettségem, pedig elég sok helyen megfordultam. Persze nem minden szakma ilyen, de ma már többnyire örülnek a munkáltatók, ha egyáltalán van ember.
colorizer.net
-
taranis
addikt
válasz Stauffenberg #14534 üzenetére
Hát a rendeletben amit korábban említettem ezek vannak:
"Fotográfus és fotótermék-kereskedő"
Ez a jelenleg aktuális OKJ képzés, vizsgával együtt 300-350e, szóval nem olcsó.
Korábban volt a "Fényképész és fotótermék-kereskedő", ez 2013-ban megszűnt.
Előtte pedig (2005 előtt) simán csak "Fényképész" volt.
Ezek az elfogadott OKJ-k, de elfogadnak magasabb szintű szakirányú képesítést is, főiskola, egyetem, viszont erről a rendeletben nem látok bővebb infót.Ja annyit még érdemes hozzátenni, hogy az első és második (bizonyos feltételek mellett) OKJ megszerzése ingyenes, de csak iskolai rendszerű szakképzésben, és csak államilag támogatott intézményben.
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
narumon
őstag
válasz Stauffenberg #14331 üzenetére
Hát sajnos nekünk az ilyen esküvők nagyon ritkák. Már annak is örülünk ha a pár jól néz ki, fotogén meg normálisan fel van öltözve, de akkor is kb a már százszor elsütött füvészkertbe megyünk.... Én már mondtam többieknek ha valaki jön valami spec helyszínnel vagy kéréssel akkor ingyen is megcsinálom csak legyen már egy kis változatosság
-
theporcupine
tag
válasz Stauffenberg #14304 üzenetére
Naaa, de tényleg, nem ugyanaz, mert a neve hasonló, de ezt már leírtam. Ezzel az erővel a Quick AF is ugyanazt csinálja, meg az AFF és AFC is, de mégsem. Persze, minden AF funkció a fókuszt állítja magától, de ettől még elég sok beállítási lehetőség van, és ez inkább csak jó. Szóval, utoljára, az igenis különbség, hogy folyamatosan keresi a fókuszt, vagy csak amikor nyomva tartok egy gombot. De ezen nincs értelme vitatkozni, mert ez van, így működik. El kell fogadni.
Amit a végén írtam, az meg megadja a vágyott funkciót is lényegében, igaz, némi megkötéssel, ha csak pont ez hiányozna egy jó felvételhez. Tehát lehet AFC/MF kapcsolóval ki-be kapcsolni a Continuous AF-et is. Ha ennél többet tennék a kedvedre, a Panának fizetnie kellene már.
A videós folyamatos fókusz meg Panán úgysem egy életbiztosítás és látható az utolsó visszahúzás is. Nem tudom, mire akarod használni, de én kerülöm.https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #14304 üzenetére
Én meg szeretném, hogy ha a G80-on az ISO-t is tekergethetném gombnyomás nélkül, de még nem sikerült rájönnöm, hogyan lehet kirakni valamelyik tárcsára. Szerintem nem is lehet, de ha valaki tudja a megoldást, ne tartsa magában.
A másik meg az, hogy száradjon le a keze annak, aki kitalálta, hogy full manuál videó módban nem lehet Auto-ra állítani az érzékenységet.
-
theporcupine
tag
válasz Stauffenberg #14273 üzenetére
Az így is van, csak manuál és AFS van videó módban, a többi AFS-ként viselkedik. Lehet, a GH5 manuálja kicsit értelmesebb. Ott a táblázatban egy csoportban is vannak kezelve, azonos működést leírva. GH5-ön nem vészes a sebessége sem, néha nem találja és akkor rossz irányba indul, vagy lassabb, vagy huntol, de ha kontrasztos a téma, elég gyorsan és biztosan rááll videó módban is. Még a túlfutás is minimális. De nekem így sem elfogadható egy felvételen. Nem hagynám benne.
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
theporcupine
tag
válasz Stauffenberg #14263 üzenetére
Ahogy én látom a működését: Mivel igen sok beállítás szól a fókuszról, valami el van állítva szerintem. Ha felvétel előtt is megy folyamatosan, akkor be van kapcsolva a quick focus, ami nem biztos, hogy jó, bár biztos van, aki szereti, de az nekem inkább csak egy akkuzabáló funkciónak tűnik. Az AF-S, AF-C, AF-F videónál mindegy, AF-S lesz helyette. Ennek viszont mennie kell felvétel közben is félig nyomott expogombra, vagy valami el van állítva. A Continuous keresi folyamatosan a fókuszt felvétel közben, ami megint kérdés, hogy mennyire jó. A pumpálás és a tévesztés miatt kérdéses, hogy kell-e. A tracking megint más, az meg az adott formát követné és ha tudja próbálna arra fókuszálni, ha Continuousban van, vagy gombra, ha nem.
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #14261 üzenetére
Megnéztem, Gx80-on nem lehet felvétel közben fókuszmódot váltani. Marad a Tracking és tapicska. Ezzel be tudod állítani, hogy kövessen vagy csak álljon be. Az sohasem értettem, miért van a mozgóképes menüben külön Continous AF opció. Kibaxásnak mondjuk príma. Nehezítésnek olyan a Tracking, hogy a jelölt fókuszterületnél a félig nyomott exponálóra alig vagy egyáltalán nem harap rá az élre, de ha megbököm a kijelzőt ugyan ott egyből talál. Gondolom a Panasonicnak van rá valami agyzsibbasztó magyarázata miért xar az egész úgy ahogy van.
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #14257 üzenetére
Remélem jól értettem a kérdésed. Ezt úgy tudod megoldani, hogy Continous Af Off és Tracking módban vagy. Ekkor, ha valamire ráböksz a kijelzőn azt követi, míg a kijelzőn lévő ikonra (bal alsó sarok) pöccintve le nem állítod. Ekkor elengedi a követést és az utolsó állapotban fixálja. Ha megint követni akarsz, akkor ráböksz arra amit követni akarsz. Nem tudom érthető?
Értelemszerűen ezzel át is tudsz élezni, ha a kizöldülés után egyből kikapcsolod a Trackinget. Sajnos a Gx80-on elég rángatós, mert nem lehet állítani az átfókuszálás sebességét. Engem nem zavar, ha lassan talál fókuszt, csak ne rángasson.
A tracking igazából f3,5 fölött és fHD módban használható. A 24 fps nem ad elég infót a követéshez. Tapipad nélkül nem tudom hogy oldható meg kulturáltan.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #13881 üzenetére
ájóéletbe rossz link maradt a vágólapon
Szóval Peter McKinnon VariND szűrő a PolarProtól
kovsol én ajánlottam az Eclipset kb 1 éve
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #13846 üzenetére
Megnézem majd van-e CineD-Rec709 LUT a Davinci Resolve-ban (nem emlékszek lehet te is azt használsz és azért ezt ajánlottad, de lehet általános LUT). A cinematic stílus tetszik, de akárhogy állítom nem olyan mint a tipikus cinematic videók youtubeon.
Kipróbálom a naturalt az ajánlott beállításokkal, habár a cinematic színvilágot ebből lehet nehezebb kihozni, ha inkább kevesebb utómunka vagy teljesen ahelyett ajánlott.
Az ND szűrőre azért gondoltam, mert egyrészről napsütésben kiég a kép, másrészt a cinematic videóknál mindnél használják és gondolom ez is hozzáad a képi világhoz. Ha nem kell használni az lenne a legjobb persze.
Rekeszt is tudom állíthatok, de akkor a háttér nem lesz bokeh jellegű, shutter speed meg adott fix érték a videó fps miatt (24-25fps vagy 50fps, shutter speed 50-100). Tehát, ha nem szeretnék kiégett képet akkor hogyan oldjam meg?
-
Teasüti
nagyúr
válasz Stauffenberg #13454 üzenetére
Létezik még megvásárolható verzió Lightroom-ból? Tehát klasszikus egyszer megveszem és enyém a licenc. Egy-két helyen említik ha konkrétan erre keresek, de a weboldalukon semmi relevánsat nem találtam.
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #13463 üzenetére
Jaa értem köszi.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #13452 üzenetére
Teljesen képbe kerültem. Köszönöm szépen!
(#13450) Falovas: Ezt a témát tényleg hagyjuk itt. Persze, mind csórók vagyunk, sok embernek sok mindene nem jogtiszta. De törekedjünk az ellenkezőjére. Ehhez mondjuk nagy segítség lenne, ha az árak mellett a fizetésünk is nyugati lenne. De ez már megint egy másik téma.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Stauffenberg #13444 üzenetére
Nekem egyik barátommal közösen van előfizetésünk (tudom nem szép dolog ), de csak hobbi célra használjuk úgyis. Két gépen lehetünk bejelentkezve, és működik úgy is, hogy egyszerre használjuk.
-
vond
MODERÁTOR
Kapcsolódó kérdés: Szerinted ezt mennyire lehet "céges" környezetben is használni? Teszem azt, előfizetek magamnak, és ezzel az ID-vel használom melóban is a CC csomagot, amikor nem vagyok otthon. Vagy épp fordítva, előfizet a cég, és melózhatunk vele otthon is.
Tudom, hogy van külön csoportoknak, vállalatoknak szóló csomag is, de ott nincs ez a féláras akció. És azért nagyon nem mindegy, hogy mondjuk 6 munkaállomáshoz évi másfél milliót fizetünk ki, vagy "csak" 800 ezret. Azt se tudom, hogy itt van-e hasonló megoldás, hogy nem csak egy gépen lehet használni egy előfizetést.
Kérdezzem meg az Adobe-tól, mi?
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Köszi! Jobb lett volna, ha egyidőben is lehetne használni, de végülis így se rossz bót ennyiért. Persze, alapvetően q drága.
-
narumon
őstag
válasz Stauffenberg #13424 üzenetére
Pontosan így csinálom én is.
Viszont akkor egy kérdés amire nem találtam még workaroundot.
Nekem ugye esküvői videónál készül egy highlights videó amit tele rakok ilyen lassításokkal a már te általad is említett módon.
Viszont ugyanebben a projektben csinálnám a többi videót is, ahova meg a nem lassított változat kellene, de innentől kezdve ha itt átírom akkor mindenképpen lassított. Ha visszaírom akkor persze megint jó, de akkor meg a korábban megcsinált highlights videóban is gyorsul. Valami megoldás erre? Most kínomban az szokott lenni, hogy 2 külön projektben csinálom, csak így meg nehézkesebb a kezelés és a végén a konszolidálás....5 let?
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #13221 üzenetére
Akkor az egy jó időszak volt
Davinci free verzióban nem lehet a deflicker opciót használni, ami segítene a led fények villogásának kiszűrésére. Youtube-on van ajánlás arra, hogy 2-3 egymás feletti videó sávot egymáshoz képest eltolva, átlátszóságot változtatva hasonló eredmény érhető el. [link] (3:40-nél). Legalább is elméletileg, de gyakorlatban nem ezt tapasztalom. Nincs véletlen ötletetek a villódzás kiszűrésére?
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz Stauffenberg #13200 üzenetére
Hat ha annyi van mint normál bankkártyával akkor az nullát ér! Így buktam el egyszer 150e forintot! Bankon keresztül esélytelen bármit visszahivatnj, rendőrségi feljelentés sem ér semmit! PayPal. Iszony meg soha nem hagyott cserben! Legutóbbi vitás esetnél is elindítottak a PayPal disputa öt aztán minden meg is oldódott! Szóval részemről csak PayPal kivéve amazon mert náluk a bankkártyás is működik hasonló módon! Nem feltétlenül ebayre kell csak gondolni nagyon sok helyen lehet paypallal fizetni! Az eBay is csak akkor fogja tudni leváltani ha ugyanolyan garanciákat vállal ő is mögé - bár én eddig azt hittem hogy pont az eBay vette meg a PayPalt meglepődve hallom ezt a váltást...
-
narumon
őstag
válasz Stauffenberg #13195 üzenetére
Revolut kártyán nekem is van de annak szerintem nincs vevő védelme. Vagy van neki? Vagy hogy jön a PayPal vásárláshoz?
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #13184 üzenetére
Igen fotó állvány, viszont fényképhez se igazán a legjobb csak ott talán kevésbé zavaró. Az hogy régi DSLR-re van szabva az azt jelentené, hogy manapság nem nagyon használatos már? Manfrotto-nál is meg még pár drágább állványnál is jelen van hasonló fej mint ami nekem van.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #13169 üzenetére
Teljesen jól látod. Én is 225 ezer forintért vettem karácsony előtt a G80-at 12-60-as kitben. Ahhoz képest ez brutálisan túl lesz árazva, nem csak eleinte.
A másik kit, az új 14-140-nel talán egy fokkal jobb vétel lesz plusz 200(?) eurórért, ha azt valóban 600-ért akarják külön árulni. Márpedig az előző 14-140 is ennyi most újonnan, csak szürkeimportban lehet megvenni 400-420 környékén.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Stauffenberg #13169 üzenetére
1200 ojró? Annyiért már Pocket 4K-t lehet venni.
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #13096 üzenetére
Mind a három elég béna. Pénzt nem adnék egyikért sem. Baromi gáz, hogy ez A színvonal manapság.
Nem szigorúan a kivitelre gondolok (nem tettem le tőle a hajam amúgy), hanem arra, hogy totálisan érdektelen, fantáziátlan klisépufogtatás.
_ez nem azt jelenti, hogy én jobbat csinálok, hanem mint fogyasztó 2019-ben többet várnék egy pénzért készített anyagtól.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Az első teljesen jó lenne cinematográfus, haladó videós csapat promójának. Megmutatják hogy tudnának reklámot, színészekkel kisfilmet készíteni.
Viszont a képek mutatásán kívül nem sokat látok, tájból szinte semmit csak néhány részletet, jobbára Balaton és környéke, de semmi olyat ami megfog, hogy oda elmenjek, mert nem is maradt bennem olyan ami meg tudnám nevezni mi is volt. Csajszi mondja 'Gyönyörű ez a hely', gondolom részben a templom, de kb egy villanásra látni egy romos valaminek valamiét. Rettentően hiányzik belőle hogy olyat muatsson amitől azt mondjam ide el akarok menni, mert pont hiányzik az hogy nem láttam mi is lenne az.Második már ilyen szempontból lényegesen jobb, csak túl sok a Balaton, mintha 50%-ban nem lenne más élményhely.
Harmadik lenne a legíncsiklandozóbb reklám, nagy vonalakban, kicsit hosszú egy ország reklámszpotnak, újra kéne vágni. Vagy két részt csinálni belőle.
Hogy avas az elég relatív, mert itt élsz. Nyári tirolról egy kis bőrnadrágost, jódlizóst hogyan neveznéd? Vagy Párizsról a fosásig mutatott Eiffeltorony, Rómából a Colosseum...Mindenesetre az látszik, hogy aki akar és van erre ideje, elszántsága, felklszül rá, valamint érzéke is van, kiváló kisfilmet, klippet, hájlájcot, akármit készíthet itthon is.
-
Falovas
aktív tag
Bocs, de mind három videótól egyformán lehet epilepsziás rohamot kapni, olyan sűrűn vannak vágva.
Nem tudom, hogy az 1-2 másodperces snittek az valami standard formája ennek a műfajnak? Talán a 6-8 másodperces vágások " nézhetőbb" , " néző barátabb" lenne az én számomra. De így valami borzalom az összes...
[ Szerkesztve ]
" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en
-
vond
MODERÁTOR
Az az újabb Hello Magyarországos kisfilm rohadt jó. Már néztem régebben is. A WOW Magyarországosban is brutál jó képek vannak, de az tényleg giccsparádé.
(#13095) MrChris: Köszi! Hasznos itt is, ott is. Nekem is van tapasztalatom ezekkel az elcseszett színű fényekkel. Hihetetlen különbség van egy kommersz, akármilyen ledes fényforrás, meg egy normális színvisszaadású cucc között. Amikor néha kell, videós fénynek egy kis olcsó Yongnuo YN300 AIR-t használok. Ez is CRI95+-os, és tényleg baromi szép lesz alatta/előtte minden.
A legdurvább, amivel szembesülök minden második héten, hogy az új szombathelyi sportkomplexumban milyen ótvar lámpákat szereltek fel. Az addig oké, hogy kézzel belövöm a gépet 5500K-re, de ahhoz, hogy viszonylag értelmes színekek kapjak, a Tint-et majdnem teljesen el kell tolnom a 9-es skálán. Próbáltam fehéret is venni, a stadion több pontján is, de valahogy sehogy se lett megfelelő. Még ez a fenti adja a lehető legjobb megoldást.
(#13092) Teasüti: Populáris, ismert zenénél biztos nagyon magas lenne a jogdíj. Külföldön is, de itthon meg aztán pláne sokan szeretnek ebből megélni. Alternatív megoldásként vagy teljesen szabadon felhasználható zenéket tudok javasolni, vagy egyszerűen venni kell, ilyen Audiojungle, és hasonló oldalakon. 20-30 dollárokért már teljesen jó kis muzsikákat lehet kapni. Kicsit többért akár komplett pakkokat is. Ilyen esküvői videókhoz abszolút jó megoldás. Csak akkor kell jóval többet fizetni, ha broadcast felhasználású cucc lesz.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz Stauffenberg #12980 üzenetére
Teljesen egyetértek, egyelőre csak így használom az EOS R-t, crop módban, nagyon jó a minősége(nem sokkal gyengébb, mint egy C100 Mark II, ahol hasonlóan képződik), a 4k se sokkal jobb nála [link] az elektronikus stabilizálásnak is bőven van miből vágnia a képet, méretben meg hardverigényben meg van némi különbség.
(azért azt direkt csak apró betűvel jegyzi meg, hogy nem a FF-hez képest nézi ő se)És igen, az RP (vagy esetleg M50) is mennyivel jobb lenne ha ugyanezt tudná, meg persze AF-el együtt, de mindkét dolgot kiszedték...persze lassan csak élhetővé válik a 4k is.
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #12971 üzenetére
Lehet nem jól fogalmaztam. Én mint aki nem ért annyira a területhez látok egy youtube videócsatornát jelen esetben Jancsó Gergelyét, ahol fotósként különféle fotós dolgokról beszél, akkor a videói alapján tudom megítélni. Nem szép dolog az általánosítás, tény hogy ez az 1 dolog volt szembetűnő, ettől még lehet jó fotós.
Teasüti
"Render cache klippenként készül, ha változtatsz vmit, akkor az egész klippet elkészíti újra. A szomszédos klippek maradnak, ha változatlanok."
Jaa már értem akkor, 1 db kb. 3perces volt a klip, nem próbáltam ki több darabbal. Akkor érdemesebb több röviddel dolgozni.Volt egy ilyen kérdés, alatta volt a kép: Illetve a Fusion a következő szerint lehet cache-be tenni?
Fusion cache be van alapból kapcsolva. Ennyi elég és automatikusan megy mint 3D title-nél vagy a képen láthatóan kell cache-t generálni Fusion-hoz? Ha a képen látható módon csináltam, akkor az említett 3 perces klip, rajta egy "film hatású effekttel" kb 100GB cache lett."Kipróbáltam pár Fusion 3D Title-t. Van amelyik nem megterhelő, de a legtöbb előnézetben bezuhan fél-egy fps-re."
Ez mindenféle cache, proxy és optimalizálás nélkül igaz?"Egyszer játszadoztam a Fusion lapon, nézegettem a mintapéldákat és volt vmi lávás CGI."
Fusion lapot használod azért azóta is vagy csak amíg az elején próbálgattad addig? Ha nem tévedek akkor csak ezen a lapon lehet effekteket hozzá adni. Edit lapon vágni, címeket adni, meg klippek között áttűnéseket készíteni.[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz Stauffenberg #12968 üzenetére
Van benne valami Jut eszembe mikrofon, Deity-t nézted már?
-
Kukcaman
senior tag
válasz Stauffenberg #12933 üzenetére
Erről a problémáról még Jancsó Gergely is beszélt. Egy ilyen kaliberű gépnél azért már lehetne jó is
-
MrChris
nagyúr
válasz Stauffenberg #12944 üzenetére
Ezeknél többet ne várjunk, még ennyivel korrigálnám:
- Full HD 120p /5028 Mbpshibavissza: Csatlakozom Vond-hoz, ha a ff gépbe nem tettek, (pedig ott a tili-toli, szűkebb dof miatt még indokoltabb) akkor ebbe biztos nem lesz. De szerintem pdaf Panában soha sem lesz.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #12935 üzenetére
Ja, meglátjuk, mit hoznak le, és milyen ára lesz. Azért ha jó újítások jönnek, és megjelenés után beáll az ára, hogy ne kelljen sokat ráfizetni, akkor elgondolkodok majd a váltáson. De a használt GH5 nekem is bizergálja a fantáziám.
Ha csak videózok, akkor én is áttekerem manuál videó módba, de amikor pörgés van pl. meccseken, és mondjuk két képsorozat között kell gyorsan egy kis videót is csinálni, akkor a külön gombot használom, különféle videós állítgatás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #12933 üzenetére
Láttad a kiszivárgott G90 képeket? Kiváncsi leszek, megvalósítanak-e pár videós igényt, amikről mostanában beszéltünk. A dedikált videó gomb mindenesetre jobb helyre került. Remélem, kicsit ki is emelik, vagy be is süllyesztik, mert a G80-on sokszor csak keresgélem.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz Stauffenberg #12914 üzenetére
Persze hogy sokkal több pénz, de legalább valamennyire időtálló lehet, ha benne van a 4k60p meg stabilizálás meg csekély rolling shutter, ezeknél többet már nem nagyon lehet jelen időben kérni.
Szerintem egyáltalán nem foglalkoznak egymással ilyen mértékben, már nagy vonalakban le van játszva a fejükben hogy melyik modellt mikor hoznak ki (pl. ha előbb hozták volna ki a csúcsvázat, akkor egyből el is veszett volna az A6400 hype) az EOS RP alternatívának egyelőre ott van az A7II vagy majd az A7RII ára is leeshet ebbe a közegbe.
Ez a komolyabb APS-C modell és az A7SIII jön, ennyit lehet biztosan tudni, többet nem.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Stauffenberg #12878 üzenetére
A fenébe is! Eddig olyan jól megvoltam robotkar nélkül, most állhatok neki majd építeni egyet! Kösz szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- Mikrotik routerek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- További aktív témák...
- Canon Speedlite 580EX II vaku és távvezérlő szett eladó
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest