Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
Új hozzászólás Aktív témák
-
pibácsi
senior tag
Nemigazán tudom,hova küldjem a kérsem, de hátha itt tudtok segíteni.
Az XP-ről szeretnék filmet áttölteni mini Tabletre. Láttam már ilyet, de nem tudom hogyan kell csinálni. Az XP-re feltelepítettem az "iTunes" v12.1.3 változatát, mivel ezzel össze lehet szinronizálni az XP-t és a tabletet. Odáig működik is, hogy beadja és azinkronizája a minitabletet, de ezután nem tudok tovább lépni a fájlok átmásolásához. Itt elakadok. Vagy van más megoldás is a másoplásra?
Várnám segítő válaszotokat. Azt is, ha nem jó topikba írok.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Szoktam rendszeresen konvertálgatni. Az Mp4-nél a különböző filmek és pl. Youtube videók letőltésekor tapasztalom, ill. a „Mediainfo” progival kimutatom, hogy pl. 480x268-as méretű, 436 kbps tömörítésű videók a 22”-os monitoromon rendesen és szépen megjelennek. Valahogy nem tudom elérni, hogy – ugyanilyen paraméterekkel - az én konvertálásomkor is jó legyen, ha elkészítek egy videót, bármilyen progit is használok. Nekem kb. min.2000 kbps és min.1280x720 méret kell hogy legyen ami már esetleg jónak mondható. Letölti az ember a filmeket Mp4-ben és némelyik alig éri el a 300 kbps-t, a méret a 640x270 méretet (vagy kisebb) és mégis jó. Hogyan lehet ezt elérni? Valamit évek óta nem jól csinálok az Mp4-nél? Az tény, hogy ha jó munkát akarok kiadni a kezemből, akkor minimum HD méret és legalább 4000 kbps kell hogy jó legyen. Ekkor már elfogadható, de hogy van ezeknél a filmeknél a tömörítés?
Várnám segítő válaszotokat.
Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
válasz
bluemirage
üzenetére
Köszönöm a válaszodat, átmegyek oda is, viszont a válaszodból megértettem, hogy nemigen érdemes ebbe pénzt befektetni, pedig gondoltam, hogy próbálkozom.
Köszi mégegyszer Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
Egy számomra új dologra szeretnék rákérdezni, lehet, hogy nem jó helyen. Egy képcsöves - amúgy nagyon jó Panasonic - TV-hez keresek "media player"-t, ami az AVI-n keresztűl csatlakoztatva be tud vinni több videó fájlt, többek között az MP4-et, MKV fájlokat is lejátssza. Kérdésem, hogy valaki próbálkozott már ilyen lejátszóval képcsöves TV-vel? Ha igen, akkor milyen tipust javasoltok. Mert "lapos" TV-hez találok többfélét.
Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
Mivel írod, hogy Divx/MPEG4 a lejátszó, ez azt jelenti, hogy Divx és Xvid formátumokba le tud játszani, így arra kell törekedni, hogy mindent ebbe a két formátumba kell konvertálnod, ráadásúl 640x480- méretbe (vagy 720x540-be), de az első a járatos általában. Univerzális konverter és ingyenes pl. a XMedia Recode 3.1.6.9 (vannak már frissítései, de ez a legjobb), vagy jól használható az avidemux2.4.4 (ennek is vannak frissítései, de azok nem jók). Fizetős a Aiseesoft MTS Converter 6, de van trial változat is bizonyos ideig. Ez nagyon sokra alkalmas. Próbálkozni kell. A CD-re, DVD-re írás: alap ROM(ISO) másolás pl. a NERO-val, egymenetes írás, lezárva a lemezt.
Hátha segítettem valamit. Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
Szia!
Hát a forrás így nem egyértelmű. 1920x1080, 30 frps, progresszív vagy interlace, és ez az avi tömörítetlen, vagy valamilyen formában - pl. Xvid, Divx, Mjpeg stb. - előforduló fájl. Hát ezeket itt ismerni kellene. A kimenet kiválasztása is ennek függvénye. Az Xmediát is sokféleképpen lehet beállítni, kérdés, hogy most hogyan van.
A másik, hogy a 30 frps- tartani kell, mert egyébként akadozik a lejátszás( ütemesen).
Egyelőre ennyi a kérdésem.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
Magnézium
üzenetére
Szia!
Az .avi az egy gyüjtő konténer, azon belűl többféle fájl lehetséges, de maradjunk az Xvid-nél. Első körben - bár írtad, hogy ingyenes kell - de az Apowersoft Video Convertert ajánlom. Itt Xvidbe, vagy Divix-be kell konvertálni. Ingyenes a "FormatFactory HU" program, elég jól átviszi az MKV fájlokat.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Szia ALFA!
Itt több mindent kell figyelni. Először is, hogy a bevitt videók fps (framerate) meg kell hogy egyezzen, mivel ha kevered, akkor rángatni fog vagy az egyik videó képe, vagy a másik videó kép, (pl. ha lépeget egy ember, akkor ezek pici ugrások lesznek, ha nem jó a frps), ezt figyelve a kimenetet nem írhatod elő, hogy 30-as legyen, mivel a felsorolt videók egyike sem 30-as. Ezeket egy frps-re átkonvertálni bonyolult (AviSynth progi). A másik, hogy olyan videó szerkesztőt kell találni, ami mindegyik videó fájlt hajlandó bevenni, mert erre nem mindegyik alkalmas. Többek között az AVI fájlnak sokféle változata van és nem biztos, hogy mindet beveszi. A szerkesztőn belűl egyféle méretre érdemes hozni a videókat, egységes arányra: 4:3 - 16:9, hogy egységes legyen a kimeneten. A videókat meg kell nézni, hogy progresszívek, vagy váltottsorosak, mert ez utóbbiakat át kell alakítani progresszívre (egyébként oldal irányú mozgásoknál remegni fog a kép), ha a többi videó progresszív, mivel a kimenetet csak egyféle szerepelhet. A kimeneten tudod meghatározni a végleges képméretet - ha erre alkalmas a szerkesztő, de általában igen és a kimeneti fájlt is itt kell megadni.
Ha a szerkesztő hajlandó 720x1280-as HD-ra, vagy 1080x1920-as FULL HD-ra, akkor azt is meg lehet próbálni. (Vagy esetleg a 720-as az 720x576 -ra vonatkozik?) Sajna én pl. a megadott 2 db.videóból már nem vállalnám a feladatot pláne 30 frps-re és még nem is tudjuk a többi videó mibenlétét.
Hát sajnos nemigen tudtam segíteni, de legalább egy kicsit összefoglaltam az előtted álló gondokat.Üdv. Pibácsi.
-
pibácsi
senior tag
Tökéletesen igazad van. A TMPEGEnc-ben meg lehet oldani a Filter - Mask - Layer beállításokkal akárhány kitakarást több effekt variációban végig a videón, de lehet közben megszakítani is. Most csináltam egy próbát. Eddig ezt nem tudtam, régen nem foglalkoztam már a dologgal, de mindíg tanúl az ember. Köszi a tanácsot.
Ez valószínű, megoldaná GoodSpeed problémáját is.
Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
válasz
üzenetére
Így már értem. A pl. a logókat kellene eltávolítani, de mást is lehet. Átküldök priviben egy összefoglalást, mert itt elég hosszú lenne. Én korábban foglalkoztam a témával, mert rákényszerűltem. Az említett programoknál az van, hogy csak egy helyre tud beállni és ha több részt is kell egy videón takarni/tompítani, akkor sajnos többször kell a videót átengedni.
Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
üzenetére
Ezt a homályosítást nemigen értem. Miért kellene homályosítani, mit kelle homályosítani?
Az Ulead VideoStudio SE DVD ingyenes. Viszont ez mpg-be és DV2-be valamint avi tömörítetlenbe dolgozik a kimentésnél. A többiek, amiket soroltam általában nem ingyenesek.Üdv. Pibácsi.
-
pibácsi
senior tag
válasz
üzenetére
Volt korábban videószerkesztő topik, de mostanában nemigen működnek.
Van egy pár jól kezelhető videó szerkesztő progi. Az a kérdés, hogy milyen videót akarsz vágni/szerkeszteni.
Nagyon jó szerkesztők az Uleadok: 10-es, 11Plus. az AVS Video Editorok, bár ez utóbbiak inkább csak progresszív videókra alkalmasak, az Adobe Premier Elements, Womble Mpeg Video Wizard, VideoPad Video Editor, TMPGEncWmw, Camtasia Studio, Canopus Edius, Corel VideoStudio, Pinnacle Video Spin, Serif MoviePlus, Sony Vegas stb. Ezeken kivül még van természetesen számos. Én elég sokat kipróbáltam és az Uleadoknál maradtam, bár mostmár a Corel átvette, de szinte ugyanazok belülről, csak más néven. Jól kezelhetők, átláthatóak és elég gyorsan dolgoznak. Az általad megadottat nem ismerem.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
haromegesz14
üzenetére
Szia!
Akkor megoldódott. Ha mégis kellene segítség, akkor szivesen segítek.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
haromegesz14
üzenetére
Milyen géppel lett felvéve? Vagy esetleg egy félperces mintát nem tudnál feltenni mintának?
üdv.Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
haromegesz14
üzenetére
Heló haromegesz14!
Kérdezem, hogy a MOV-on belűl milyen fájlba van a videó? Mivel a MOV egy gyüjtő és több variáció is lehetséges. M-Jpeg, Quck Time, HD.H.264, AVC(HD), stb. Nem mindegyik konvertálóval lehet mindegyiket konvertálni.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Szia lcee79!
Mégegy jutott eszembe. Az Avidemux 2.4.4-en át kell engedni síma copy-val a videót és a hangot is és a Format-nál az MP4-et kijelölni. A mentésnél a megnevezés után pontot kell tenni és beírni az MP4-et. Ez egy síma "normalizálás". Nekem már többször bejött más verzióban, amikor csak feketeség jelentkezett.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Szia!
Ezt a Grau programot nem ismerem, megadnád a pontos nevét és verzió számát? Hátha kitalálunk közösen valamit. Addig is javaslom a TMPGEnc Video Mastering Works 5, vagy 6 programot. Van belőle tryal, ha jó, beveszi és megjelenik, akkor utána priviben továbblépünk, hogy ne foglaljuk az oldalt.http://download.cnet.com/TMPGEnc-Video-Mastering-Works/3001-2194_4-10377861.html?hlndr=1
Ez éppen a v6-os, de hasonlóképpen jó az 5 is.
Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Szia lcee79!
Ezeket a fájlokat sikerűlt a gépedre menteni? Lehet tudni, milyen fájlok? Ha a géped nem jelzi ki, akkor engedélyezd a fájl megjelenítést. Mappa - eszközök - mappa beállításai - Ismert fájltipusok kiterjesztéseinek elrejtése sorból ki kell venni a pipát - és utána megjeleníti a fájl mellett a kiterjesztést is. Ezután már lehet gondolkodni a konvertálási lehetőségről, sajna addig csak tapogatózni lehet. Vagy van más mód is a fájl meghatározására pl. Mediainfo program.
Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
customer114
üzenetére
Szia customer114!
Nem tudom, hogy megoldódott-e már a gondod. Leírok egy másolási folyamatot, hátha tudod használni.
A VHS kazettákon váltottsorosban vannak a felvételek. Ennek megfelelően kell a továbbiakban átmódosítani. Viszont meg kell különböztetni, hogy a VHS kazettán videókamera felvétel (ami nem profi filmes progressív kamera, hanem jellemzően váltottsoros amatőr kamera), vagy TV-ből felvett film (az adás váltottsoros ugyan) esetleg egyébként rámásolt filmről van-e szó (műsoros kazetta). Ez utóbbiak ugyanis alapban progresszív felvételek általában, az előbbiek viszont váltottsorosak (interlave).
A felvitelt (capture) többek között meg lehet oldani a Pinnacle USB-510 asztali, külső USB csatolású eszközzel (jól működő külső kártya), amit egy iuVCR 4.16.0.403 nevű szoftverrel vagy későbbi változatával veszünk át. Nyilván mással is meg lehet oldani.Általában két megoldás vált be.
a. Váltottsoros kamera felvételeket .avi tömörítetlenbe érdemes átvenni PAL 720x576-ba (ha PAL felvételekről van szó). Ez elég nagy terjedelmű lesz. (kb.20MB/sec). Lehet DV fájlba is, ha van a gépünkre telepítve Main Concept DV Codec 2.0.4. (ha nincs, akkor érdemes feltelepíteni). Ez kisebb helyet foglal (kb.3,5MB/sec) és ugyanúgy váltottsoros lesz, de sajnos rebegni fog a kép, ide alkalmazni kell az alábbi konvertálást, azután jó, pl. az Xmedia Recode MP4/H264-et, amit progressívre állítva és egy libav deinterlészt hozzátéve már jó eredményt ad. Vagy az Avidemux 2.4.4 X264 codec+AAC hang és a format: MP4. Közben beállítjuk a configure és filter részeket. A részleteket meg tudom adni.
Jól lehet alkalmazni a következőt: az alap avi tömörítetlen fájlból tovább lehet lépni pl. egy DVD alapot képező, a VHS szalaggal megegyező váltottsoros .mpg/Upper Field First fájlba konvertálva az Avidemux 2.4.4-es programmal. A váltottsorosokat ebben a formában kell megvágni és így, váltottsorosban érdemes készre „gyártani” pl. DVD alakban, vagy pendrivre, meghajtóra tenni, mivel a korábban említett deinterlész nem ad 100%-os eredményt, tompul a kép és esetleg remeg a lejátszásnál (mondjuk az mpg-nél ez jól meglátszik). A kész váltottsoros mpg-t, vagy a DVD-t megfelelően beállított player-el lehet jól lejátszani, itt már be kell állítni a megfelelő deinterlész megoldást, mivel amennyiben nem szüntetjük meg a váltottsorosságot, akkor a PC-n szálkás- fűrészfogas lesz a kész videó. Itt a lejátszónál ezt meg kell tenni. A korábbi hagyományos képcsöves TV-k ezt automatikusan elvégezték, az LCD és plazma TV-k ezt nem mindig kezelik jól le és oldal mozgásoknál remeg a kép.
b. A másik megoldás a VHS kazira rögzített, ugyan váltottsoros, de alapvetően progresszív felvétel, amit fent említettem. Itt az iuVCR programnál a DV codeket állítjuk be (itt jól működik) és mindjárt a filtereknél az iuLab deinterlészt. Ezután a kapott DV fájlt már rendesen, mint progresszívet tudjuk tovább konvertálni. Az Xmedia Recoddal , vagy Avidemux-al pl. át tudjuk tenni MP4-be (MPEG-4 AVC/H264) símán. Vagy a fent leírt mpg-be Ha részletekre is kiváncsi vagy, szivesen adok segítséget a beállításokkal, alkalmazással kapcsolatosan esetleg priviben.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Sziasztok Fórumtársak!
Egy olyan kérdésem volna, hogy a WavClean audio zajtörlő progi van-e valakinek és működik-e rendesen. Az egyik videó alapzajt szeretném kiszűrni. Letöltöttem, de csak 10 sec-ot rögzít és sehogy sem tudok beregisztrálni, pedig egyszerűnek tűnik, az oldal mindíg hibával jelentkezik be.
Ha van valakinek egy működőképes progija, legyen szives jelezze. Több zajszűrőt kipróbáltam - pl. Audasity, NeroWave Editor, de talán ez a legegyszerűbb és a próba alapján jónak találtam.
Várom válaszotokat.
Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
Tisztelt fórumtársak!
Valakiknek esetleg szüksége lesz rá így leírom a tapasztalataimat.
A Panasonic LX7 MTS fájl konvertásáról szeretnék írni. Korábban már írtam az XZ-2 Olympus videó MOV fájl konvertálásról, ami vagy tetszett vagy (talán) nem.. Nekem van Panasonic LX7 gépem is, ahol több videó felvételi lehetőség adódik. Ebből a 6 db.videó felvételi lehetőségből részemre az AVCHD 1920x1080 50i FSH a használható, ami 17 MBps-ben rögzít. Alapvetően „lánykori nevén” 25i, azaz 25 képet produkál, de váltottsorosban, azaz 50 db. félképet küld át a rendszeren. Ezt 17 MBps-ben teszi. Ebből bőven lehet konvertálni. Ez nekem illeszkedik a 25i miniDV kamerámhoz és így egy videó szerkesztőben a kettő jól összehozható.
Output: 720x576 PAL 25i.
Próbálkoztam több konvertellel. XmediaRecode MTS-MPG konvertálás, ahol szépen át lehet állítni a kimeneti méretet 720x576 PAL-ra és több más filtert (pl.élesítőt) is be lehet iktatni, de nem volt kielégítő, kb. 60-70%-os képet kapunk, elég magas rátánál is kockásodik. A másik: Aiseessoft MTS konverter mpg-be. Itt a tryal változat elég jó eredményt ad. (de nem az igazi). Ezután a TMPGEnc AuthoringWorks4 változatával próbálkoztam, ami egyébként DVD-t készít, de a VOB-ot át lehet írni mpg-re és az használható. Ez már jó mpg-t eredményezett, ami használható a szerkesztéshez. Innen jött a folytatás: TMPGEnc Video Mastering Works 5 csökkentett tryal változata, ami meglepően jó eredményt produkált. A teljes progit is természetesen lehet alkalmazni jó eredménnyel. Ez a TMPGEnc japán program , precíz, szinte az MTS fájlt mpg-be egy-az egyben visszaadja a megfelelő beállítással. Ezt javaslom ha valaki át akarja konvertálni az MTS-t mpg-re. (de más fájlra is). Az eredmény 90-95 %. Ha érdekel benneteket, akkor részleteiben is ismertetem a beállítást. Minden esetre én a kamerám miniDV 25i-hez tudtam szépen alkalmazni. Ráadásúl mindkettő Panasonic.Üdv. Pibácsi.
-
pibácsi
senior tag
Szervusztok fórumozók.
Nem tudom, hogy ki használ közületek TMPGEnc Video Mastering Works 5.1.1.52 angol nyelvű progit.
Ha van valakinek és használja, kérném, hogy priviben írjon. Kérdésem volna, de nem akarom itt untatni a többieket.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
Multibit
üzenetére
Szia Multibit!
Természetesen a későbbiekre is gondolva igazad van. Ebből a szempontból így eredetiben érdemes megőrízni. Sokan viszont hagyományos CRT TV+ videó lejátszó-n nézik-néznék és e miatt gondoltam segíteni, mivel ha megpróbálja ráereszteni az eredeti videót, akkor nyilván nem lát semmit, vagy jobb esetben kiírja, hogy nem támogatott képfelbontás. Minden esetre, ha valakinek szükséges, akkor ezt lehet alkalmazni.
Mégegyszer köszi a hozzászólást.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
Multibit
üzenetére
Szia Multibit!
Köszi a hozzászólást, jól esik a dicséret és hogy mást is érdekel ez a dolog. Nekem XZ-2-őm van és ezért voltam kénytelen az archiválással komolyabban foglalkozni. Gyűlnek a felvételek.1. Ez igaz, jó kis kompakt és amennyiben a gépről közvetlenűl meg tudjuk nézni a videóját TV-ben, akkor sima a dolog a hangot leszámítva (nem számítógépen, mert ott nyilván meg tudják nézni, ha beviszik). A hangot nem tudták jól kitalálni, mivel az sokszor kerreg az élesítés miatt, zoommoláskor meg lejjebb veszi és tompítja a hangerőt. Viszont – és ezért adtam közre a leírást – volt már itt is olyan kérdés, hogy nem tudják megnézni normál hagyományos TV-n, tehát nincs „lapos” TV és mit kellene tenni. Ezért jön az Xvid (vagy mpg, bár az eléggé életlen) és a CD. A másik, hogy az eredeti MOV (AVC) felvétel elég sok helyet foglal és, ha csak arciválásról van szó, hogy emléknek jó lesz, akkor kár a helyet pazarolni, a konvertálással – bár tudom, minden konvertálás valamennyit ront a minőségen – mégis sok helyet takarítunk meg. Az NCH+Xvid-es megoldás elég jó eredményt ad. Itt szerkeszteni is lehet. Egyébként ki lehet menteni az eredeti méretben is.
2. A képkocka sűrűséget viszont sok kisérlettel hagytam jóvá 30-frps-re, mivel nem volt kielégítő az eredeti 29.970, így viszont tökéletes lett. Több konverterrel és fájlformátumban is próbálkoztam és ezt találtam jónak. Mivel kb 8-9 éve foglalatoskodom videós dolgokkal, emiatt aztán sajnos „rááll” a szemem ezekre az ugrásokra, remegésre. Ez az én tapasztalatom, lehet vele kisérletezni, mivel ezt főleg a magam számára állítottam össze, de gondoltam, közreadom hátha valaki fel tudja használni.
Mégegyszer: köszi a reagálást.
Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
Tisztelt Fórumtársak!
Az Olympus XZ-2 MOV videójával – ami AVC (Advanced Video Codec) - kapcsolatban írtam korábban, hogy mpeg-be én hogy konvertálok, mivel kérdés volt. De ez a megoldás nemigazán nyugtatott meg, így kisérleteztem és közreadok két megoldást, amit CD-re, vagy pendrive-ra véve a TV+DVD lejátszóval símán meg lehet nézni. (ha van Xvid, Divx a lejátszón). Mindkét esetben Xvid-re konvertálok, ami talán élesebb képet eredményez, mint az mpg. Ez a megoldás jó az M-JPEG MOV fájlra is.
1./ megoldás: - XMedia Recode 3.1.6.9 Sima konvertáláshoz, amikor nem akarunk szerkeszteni, maximum vágni, akkor jól alkalmazható az mpg mellett az avi/Xvid konvertáláshoz ez a program. Itt a videó fülnél a képkocka arányt beállítjuk 30 frps-re és nem hagyjuk meg a 29,970-et, mivel néha meg-megugrik a kép vizszintes mozgáskor, viszont 30-ra konvertálva ez nincs. A bítarányt levesszük 4000-re, eredetileg 6000-ret ad. Így is maradhat, de akkor van, hogy felmegy magasra és ezt nem mindegyik lejátszó, pláne sima DVD+TV, vagy pendrive+TV adja vissza símán, esetleg szaggat a kép, az eszközök nem bírják ezt a sebességet. A hangsávot MP3-ra állítjuk 48000/stereo/129 vagy 192 – bár sokszor már ezt adja fel. A vágás/előnézetnél a felbontást átállítjuk a méretet 720x480 NTSC méretre. Ezt többször is ellenőrízzük, mivel szeret átugrani másra. Átmegyünk a képélességre és ott 24-et állítunk be. Kb. ez felel meg az eredeti MOV fájl élességének. Ezután ismét megnézzük a képméretet és ha jó, akkor a felső sorban a hozzáadásra klikkelünk. Ha előzőleg meghatároztuk a mentés helyét, akkor fogadja, ha nem, akkor hibát jelez. Ezután a kódolásra klikkelünk. CPU terhelés 75-85%.
2./ megoldás: - NCH VideoPad Video Editor. Eddig a legjobban használható. Jól szerkeszthető a kép és a hang is. Sok formátumot ismer. Ez egy kpl. videó szerkesztő, vágással, effektekkel, képmódosítással, hang szerkesztéssel. Kicsit lassan tölt be és minden új filter műveletet végigvisz a videón és ez is lassú. Szépen, könnyen lehet szerkeszteni. Sok track, overlay lehetőség van. Hasonlítva az Ulead Video St. SE DVD-hez - a DV szerkesztéshez - lassabban dolgozik. Ott amikor felviszi az ember az idővonalra, azonnal szerkeszthető. Itt várni kell és közben a CPU terhelés 100%. Figyelni kell és üríteni a cash mappát, bár ha úgy van bejelölve, akkor kilépéskor töröl, de a láncszerű videó szerkesztéskor növeli a végtelenségig a területet.
Mentés: Export video – File export – Video File Export – Browse: File megnevezés – File Forma: avi(ebben az esetben) – Resolution, képméret: 720x480 ebben az esetben, de hagyhatjuk 640x480 NTSC- n is – Maximum Frame Rate 30 frps (ebben az esetben, mert az eredeti 29.970 remeg). Encoder opció: kompresszió beállítás: a legjobb a 4000 kbps.- 8192 kbps. - Tovább – Resize to Fit. És elkezdi a mentést az eredeti aspectben. A másik – Resize - megoldásban benagyítja a képet. Progressívbe ment. (váltottsort nem tud).Talán segítettem, akit érint. Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
TaylorXIII
üzenetére
Szia TaylorXIII!
Ha benne vagy az XMedia Recodban, akkor ott át tudod konvertálni Xvid-be, vagy Divx-be akár. Az elején az első fülnél be kell állítni avi-ra és a videó fülnél Xvid-re. A hang résznél a konvertálást mp3-ra. A beállított értékek általában maradhatnak, mivel az eredetit próbálja átvinni méretben és arányban.Persze ha szükséges, akkor a részleteket is át lehet állítni. Előzetesen ki kell jelölni egy mappát, ahová mentsen, mert másként hibát jelez. (bár lehet, hogy ezt tudod). Csinálj egy fé perces próbát, állítsd le és ellenőrízd. Ha jó, akkor kezd újra az indítást, ha nem, akkor lehet variálni, amit a próba monitoron lehet ellenőrízni.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
bluobluo75
üzenetére
Szia!
Nemtudom, hogy olvastad-e a leírásomat? Az XMedia Recode magyarúl is tud. Símán át lehet tenni a MOV-ot Xvidre, vagy Divx-re esetleg mpg-be 720x576-ra (vagy 720x480-ra), amit a DVD lejátszó símán lejátszik és "normál" TV-n lejátszható. A másik, az Avidemux nem tud magyarúl.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
troller
üzenetére
Szia troller!
Átküldtem az anyagot, lehet kisérletezni. Megnéztem mégegyszer az XMedia Recode 3.1.9.1-est is (ez a frissített) tulajdonképpen az mpeg-re ez is jó, de lehet próbálkozni az Xvid-del és a Divx-el is. Az Xvidre a saját enkoderét használja, a Divx-re a gépre telepítettet mindkettő. Itt nincs különbség. Nálam más vonatkozásban van eltérés. Sztem egyes DV fájlra vonatkozó encodereket kicseréltek. Egyébként kibővítették az effektezési, módosítási lehetőségeket, itt már 18 féle van a korábbi 13 helyett.Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
troller
üzenetére
Szia!
Már nemigen lehet találni letöltési lehetőséget, de ha adsz egy e-mailt, akkor RAR-ba csomagolva átküldöm neked. A későbbi verziókban már nem olyan logikusak a lépések, a különböző módosítások, nem olyan tökéletes pl. az mpeg konvertálás, mintha cserélték volna az encodereket több esetben. (az új munkatársaknak is kellett valamivel előrukkolni). Ennél még lehet a 30 frps DV fájlból 25-ös PAL-ba áttenni videót. Kicsit fars ugyan, de jól alkalmazható. stb. Sok mást is észrevettem, de nem jegyeztem fel mindet. Szóval én maradtam a megadott verziónál. ha érdekel a MOV átkonvertálás, akkor esetleg átküldöm privibe, mivel terjedelmesebb. Bár én az Avidemuxot jobban preferálom ebben az esetben.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
pibácsi
üzenetére
Szia bluobluo75!
Az előbbiekben nem írtam, hogy a frps (képkocka sebességet is meg kell hagyni. Az XMedia Recod-ból a jelzett verzió a legjobb, a későbbiek már nemegészen. Az Avidemux 2.4.4-nél jól alkalmazható az Xvidbe és az mpg-be történő konvertálás is. Az Xmedia Recodnál csak az mpg ad minőségi eredményt, bár a tömörítési rátától sok függ. Az Avidemuxból is csak ez a változat a kiemelkedő, a többi variáció sem előtte sem utána már nem ilyen jól dolgozik. Itt az Avidemuxnál arra kell vigyázni, hogy amikor a mentést csináood, akkor a megnevezés után tenni kell egy pontot és beírni avi, ill. mpg, attól függően, hogy mire konvertálsz. Ha ezt lehagyod, akkor utólag is odaírhatod, mert különben nem tudod lejátszani a gépen sem.
Ha gondolod, akkor az Avidemux beállítását is leírom. Kellene feltenned legalább egy egyperces mintát valamelyik letöltő oldalra, hogy egy próbát meg lehessen csinálni.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
bluobluo75
üzenetére
Szia bluobluo75!
Nem tudom, hogy megoldódott-e már a konvertálási gondod. Azt kell elérni, hogy Xvid, Divx vagy Mpg legyen a végredmény, mivel ezeket "megeszi" a DVD lejátszó - akkor is, ha pendrive lehetőségről adagolod. Az avi fájl megjelölés egy gyüjtő konténer név, de ezen belűl egész sok fájl lehetőség van pl. az Xvd, Divx, M-Jpeg, avi (ami általában tömörítetlen fájl) stb, nem sorolom tovább. Ha elindítassz egy konvertálót, akkor általában, ha avi-t jelölsz be, akkor a tömörítetlent fogja feladni, amit nem tudsz csak a számítógépen lejátszani. Ezért az avi-n belűl be kell állítni. Vagy a másik, az MPEG konténer, ami fájlként csak mpg megjelölést kap, de ezen belűl lehet mpeg1, mpeg2, (sőt ott is progresszív és váltottsoros). Na jó, ennyit erről. Én a MOV-ot símán az XMedia Recode 3.1.6.9-el átkonvertálom mpeg2-/progresszívre vigyázva a beállításoknál hogy a képméretarányt megtartsam (4:3, vagy 16:9). És szépen átviszi mpg-be, amit a DVD lejátszó már tud fogadni.
Az Xvid, Divx konvertálás nem annyita jó minőségű itt. Ha szükséges, akkor lépésenként is leírom neked a megoldást. Csináltam egy próbát az Avidemuxxal is, de az is átalakítja szépen akár Xvid-be, akár Divx-be, de legjobb az mpg-re alakítás.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Szia!
Sztem neked ez ismerős. A progresszíven kivül a váltottsoros (interlave) van. Abból is a Lower Field First (alsó), és az Upper Field First (felső) változat. Ezt együttesen jelölik "i" betűvel. Korábban 25i (ill.30i) volt, újabban 50i, ill. 60i terjedt el. Ez a minta videó 50i, azaz 50 frps váltottsoros, ráadásúl Upper FF. Ehhez kell a deinterlace, amiből utána látszólag olyan lesz, mintha progresszív lenne. Progresszívből lehet váltottsorost alakítani, de váltottsorosból símán prgresszívet nem. Remegni fog a kép. Azt csak a két félkép összefésülésével lehet megoldani, de nem lesz tökéletes, vagy elhagyod az egyik félképet, viszont akkor zajosabb és életlenebb lesz a kép. Elég sok deinterlész filter létezik, de egy sem ad igazi jó eredményt. Kompromisszumot kell kötni. A VLC is ad pár lehetőséget. Ki kell választani a neki valót. Ha kikapcsolod, akkor hullámosak a kontúrok, előjön a váltottsorosság.Ü.Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Szia maxika2004!
Ezzel a videóval már találkoztam. Nekem megvan letöltve. Az xMediaRecode 3.1.6.9 konverter alkalmas erre, de csak ez a verzió. Nem tudom, hogy mire akarod konvertálni, mivel a YouTube csak deinterlace videót fogad be. Le is van írva a használatiba. Így ebből a videóból nem váltottsorost kell csinálni, de lehet első lépésben azt is és úgy átalakítani, deinterlészelni. Pl át kell tenni wmv-be, azt fogadja a YouTube. Én úgy látom, hogy az alap videóval van valami gond.Az autó már azon is szaggatva megy.
Kérdés: mibe akarod konvertálni? A progresszív tényleg nem jó, de a váltottsorosságot meg kell szüntetni a YuoTubhoz.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
Ringman
üzenetére
Szia Ringman!
Egy megoldást tudok javasolni, biztos van más is. Ez egy VirtualDub alkalmazás. Át kell engedni a videó felvételt - az egészet - a beállított programon. Mellékelem a képet. Attól függően, hogy milyen fájlban van a videó más VirtualDub kell, mivel nem mindet tudja fogadni. Az mpg-re csak a VirtualDub 1.6.19-jó, másokra a VirtualDub 1.9.1. A mentés előtt be kell állítni a compressziót, mivel alapban tömörítetlenbe adja ki.Ez se rossz, csak nagy helyet foglal és ezt utána tovább kell konvertálni.
Alkalmazás: Video - Files - Add - AddFrameNumber/AddTimestamp v0.6.1 szűrő - OK és kiadja a képen látható ablakot, amit be kell állítgatni, majd OK - OK és az eredeti képen baloldalon lent a második háromszöggel elindítani a videót. Előtte a jobboldali képre jobb klikk és átállítjuk a 100%-ot 66%-ra, mert csak így látszik a videó alja. Ennél a filternél be kell állítni a poziciót pontosan ugyanoda, ahol az van, amit át akarsz írni. A fekete alapot és a betű színét is lehet változtatni, de az alap nagysága megegyezik a betű nagyságával. A betű méretet a tolókával tudod változtatni. A time/idő nulláról indúl akkor, mikor elindítod a mentést. A dátumot neked kell megadni.
Szórakozás a hely beállítása, de utána letakarja az eredetit, ha az nem ugrál esetleg össze-vissza.
Van más módszer pl. logó eltávolító, de ott nem tudsz új szöveget rátenni, azt másként kell megoldani, vagy van pl. vízjel hozzáadási lehetőség, de ott esetleg csak a dátumot tudod odatenni, amit előtte képileg megszerkesztettél.
Hát ennyi segítséget tudok, hátha jó lesz valamelyik. Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
lmaresz
üzenetére
Szia lmaresz!
Javasolnám az XMediaRecode v3.1.6.9 programot. Ez ingyenes. A frisített változatokkal nem jó a tapasztalatom. Leírom a beállítást, használatot. Nyilván le kell tölteni, feltelepíteni.
Behívjuk az mts, (vagy az m2ts) fájlt. Ezek Upper Field First váltottsoros fájlok, így erre ügyelni kell a konvertáló beállításnál.
Formátum: Egyéni/MPEG2/mpeg. Kimenet: videó és audió.
Audio/Videó szinkron pipa.
Videó: általános / Konvertálás/MPEG-2/25(PAL)/Automatikus/Változó bítarány/4000/8000 /0/MP@HL/0/8/15/Váltottsoros TFF/8 Bit.
Hangsáv: Konvertálás/MP2/48000/Sztereó/Állandó bítarány/192.
Felírat: nincs
Vágás/Előnézet: ha az eredeti méreteket akarjuk megtartani, akkor marad minden. Ha átállunk 720x576 (PAL) méretre, akkor a szélességet és a magaságot át kell állítni, a többi beállítás marad (ha nem akarunk egyéb módosítást).
Ezután „Hozzáadás”. Előtte ki kell jelölni a cél-mappát a program alján, pl. asztal/Új mappa, amit előre létrehozunk, mert egyébként hibát jelez.
Feladatok: itt lehet megnézni, milyen feladat van megadva a programnak.
Majd fent: Kódolás ikon klikk.A fentiek alapbeállítások, ezeket meg lehet változtatni ha úgy szükséges.
Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Szia silboy!
Én is azt mondom, hogy nem jó formátumba vetted át. A minDV eredeti formája vagy DV-1, vagy DV-2. Újabban a DV-2 a jó, mivel ez külön választja a hangot, a DV-1-ben ez egybe van. MInden esetre keress egy DV-2 fájlformát a Pinnacle 17 capture részén. Vagy más progival vedd át. A MovieMaker DVD-1 be veszi át, ami nem szerencsés.Ezeket a Media Player Clasic símán lejátssza. Ez egy váltottsoros videó lesz elég nagy helyfoglalással. Ha DVD-re akarod tenni, akkor kell hozzá egy olyan videó szerkesztő. ami szerkesztés után vagy DV-be, vagy mpg-be tud menteni, vagy egyenesen DVD-be. Lehet, hogy a Pinnacle 17-es is jó erre, nem tudom. Én Uleadot használok. Megszerkesztem DV-2 be és úgy is mentem ki, majd egy őnálló DVD szerkesztővel készítek egy DVD-t, amit azután akár PC-n, akár DVD lejátszóval TV-ben is megnézhetem. A "síma" avi alatt mit értesz, mivel az egy un. konténer, amin belűl elég sok fájl létezik. (pl. tömörítetlen, Xvid, Divx, DV-1, DV-2, M-Jpeg, Windows V-9, H263, stb) Itt is vigyázni kell, hogy az eredeti váltottsoros fájlt őrízzük meg, tehát nem lehet csak símán a szokásos Xvid, Divx fájlokat alkalmazni konvertáláshoz, azokat is be kell állítgatni és utána sem minden lejátszó játsza le.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
stingy2
üzenetére
Szia styngy2!
Bár írod, hogy már sikerűlt a konvertálás, de itt felfigyeltem egy dologra. Azt írrod, hogy "tömörítetlen", de ez nem az, hanem egy avi DV-2 váltottsoros fájl, amit annak megfelelően kell konvertálni. Vagy a konvertálás előtt deinterészelni, ami viszont rontja az élességet. Látom, hogy BFF-et (Lower FF) adtál meg, ami jó. A méretet viszont nem volna szabad neki lekorlátozni. Bármilyen hosszúságot képes konvertálni, hacsak nem az van, hogy nincs elég hely ott, ahová mented és ez bekorlátozza. Szokott ilyen lenni. Másik meghajtóra kell tenni a mentést.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Szia detroitrw!
Küldtem egy privi üzenetet, ha lesz időd légyszi olvasd el.
Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
laszlohu
üzenetére
Szia laszlohu!
Fetöltöttem neked az eredeti MP4-et. Van hangja is. Egyébként nem értem miért nincs, mivel a netről szépen le lehet szedni MP4-be és ott van hang is. Ezt le kell tölteni öt napon belül, mert elvész. A Mozilla böngésződbe fel kell telepíteni a Downloadhelpert és azzal általában minden videó több fájl formában letölthető. Leggyakrabban az flv és az MP4 használható jól.http://www4.zippyshare.com/v/32836316/file.html
Üdv. Pibácsi
-
-
pibácsi
senior tag
Szia mexel!
Gyakorlatilag a videó szerkesztőkben benne van a lehetőség a 90 fokos fordításra. Pl. az Ulead VideoStudio SE DVD, vagy a 10plus, ill. a 11 Plus vagy az Adobe Elements vagy AVS Vid.Editor stb. is alkalmas erre. Az első már ingyen letölthető, a többiek fizetők. Biztos van más is. A videót a forgásoknál széjjel kell vágni és egyenként forgatni. Ezután áttünéssel összefűzni. Aprólékos meló, de ha sikerűl, talán elfogadható lesz.
Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Szia!
Megkérdezhetem, hogy melyiket ajánlották?Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Szia Krystal s!
Ez sajna nem tud olyat, az már videó szerkesztő. Elég sok létezik, általában idővonalast érdemes választani.
Kérdés még azoknál is, hogy váltottsorost, vagy csak progresszívet szeretnél vágni, szerkeszteni. Ilyen egyszerű szerkesztő a Windows MovieMaker, de innen csak DV-1-be, vagy wmv-be tudod menteni. Viszont lehet olyat csinálni, hogy egyenként megcsinálod a klippeket és VirtualDub-al összefűzöd. Ez elég macerás.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Szia!
Próbáld az XMediaRecode 3.1-et. Ez magyarúl beszél és ingyen van. Nagyon sokat tud. Indításnál tegyél egy új mappát az asztalra és abba dolgozzál, mivel csak akkor indúl el, ha van kijelölt mappa helye.
Nálam megy az mkv-xvid párosítás is.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Szia.
Milyen avi-ra gondoltál, mert azon belül sokféle lehetőség van.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
Hanni123
üzenetére
Szia Hanni 123!
Ha a szerkeszténél elkészíted a kpl. anyagot képpel és hanggal és úgy találod, hogy jó, de utána kiveszel képet, vagy videót, vagy beteszel, akkor a hang nem megy utána automatikusan. Az idővonal vágásakor csak az egyiket vágja: vagy a képet, vagy a hangot így szét tud csúszni.
Üdv. Pibácsi
-
-
pibácsi
senior tag
Szia pedro7!
Sajna nem adnak. Már több kamerás panaszkodott, de úgy vannak vele, hogy mindenki oldja meg a fájlok összefűzését. Amikor az mpg rögzítés jött divatba és egy kisebb rendezvényen 50-60-szor indul el a kamera és nem tudod egyfolytában visszanézni az idegesítő. De így van ez most is, ahogy nálad, bár itt csak 1-2 fájlról van szó. Úgy vannak vele, hogy a TV-ben folyamatosan le lehet játszani, akkor már jó.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Szia!
Sajna ez a Boilsoft nem tudja. Viszont a VideoReDo TV Suite H264 progi megoldja (bár fizetős). Nagyon sok változatban képes mpg fájlokat (csak ezeket) mpg, ill H264 encoderrel különféle formába variálni és egyesíteni, sőt az egyesítettett egyből konvertálni is.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Szia maxika2004!
Én az Ulead VideoStudio szerkesztőre gondoltam, nem az Ulead MovieFactoryra. Bocsi. Ez utóbbiban tényleg meg lehet oldani.
Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
válasz
Blackmate
üzenetére
Szia Blackmate!
Másold ki a fejezethez tartozó VOB fájlt és ird át a fájlnevet mpg-re. Megkérdezi, hogy így akarod? Igen.
Az nem lesz ráirva, hogy chapter, mert ezt a menű-fejezet tartalmazza. Lehet, hogy egy fejezet több VOB-ot is tartalmaz, ezt így kell kiemelni. Nem tudom, mire kell, de ha több részből áll, akkor Joiner-el egyesíteni kell, vagy tényleg egy szerkesztőbe (Ulead) berakosgatni az egybe tartozó VOB-okat és kimenteni egyben. Ott lehet rá felíratot is tenni.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Szia maxika2004!
Az 50p sec-onként 50 db. képet rögzít, a 25p az 25 képet másodpercenként. E miatt, ha az 50-ből 25-öt csinálsz, akkor 25-öt eldob, azaz kihagy és ott ugrik kicsit. remeg a kép. Ha egyenesen 25-be veszed fel, akkor nyilván nincs ilyen gond. Az AviSynthnek megvan a technikája, nem símán eldobja, hanem jobbról is "kicsíp" egy darabot, balról is és így folytonos lesz. Egyszerűen így lehet leírni. A film az 24-be van rögzítve, de nem nagyon tér el a 25-től ezért lehet konvertálásnál a 25-öt alkalmazni. Némileg felgyorsúl, de azt ember nem veszi észre. Az emberi szem már 24 kép folyamatos vetítésekor nem veszi észre a vibrálást, tehetetlen.
Az 50-et azért kezdték el alkalmazni - gondolom - mivel az még gyorsabb képváltást eredményez.
Az 25i-nél és 50i-nél még bejön, hogy az váltottsoros, két félképet - felsőt és alsót - küld át a sávszélesség (sáv keskenység) miatt, tehát magyarúl egy sec alatt 25 felsősort és 25 alsósort küld át és ezt a szem a régi TV-ken a képcső tehetetlensége miatt egybe olvasztotta, egynek látta. Az új TV-knél már össze kell hozni, mivel ott az azonnali progresszív megjelenítéskor mind a két félképet felmutatja, szálkásodik, fűrészfogasodik a kép ezért kell a deinterlészt, a két félkép összefésülését alklamazni. Ezt szokták 25i-vel jelölni, de ez 50 db. félképet jelöl. Újabban 50i-vel is jelölik, de nem lehet tudni, hogy ez eredendően 50db. kép átküldése, vagy 25 db. kép átküldése. Gyártótól függ. E miatt nem lehet egyértelműen konvertálni sem, és sokszor ha átteszem az 50i-et 25i-re, akkor remeg a kép.
Hát most jól megkevertelek. Minden esetre AviSynt-el kell megoldani, símán nem megy.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Szia maxika2004!
Hát ez igen kacifántos. Így nem jön össze, mivel az 50-et át kell alakítani 25-re, de ez nem egyszerű. Ha csak símán átteszed 25-re, akkor kimarad minden második kép és így persze remegni fog. Van akinek ez így is megfelelő. Ide az AviSynth átalakítás kell, de az eléggé bomyolult. Oda scriptet kell írni, külön progival átalakítani. Hát ez már "haladóbb" dolog, több lépcsős és nem egyszerű. Síma konvertálással nem megy.
Itt én megállok egyelőre.
Ü. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Szia maxika2004!
Hát ez egy komoly kamera, 3xCMOS stb. Mivel szoktad szerkeszteni? Azt látom, hogy Corel DVD MovieFactory Pro v7.00-el készíted a DVD-t. Ezen belül persze lehet valamennyire szerkeszteni is. Ott a PAL 25-ös és NTSC 30-as állítható be váltottsorosra és progresszívre, de ott több variáció is van: AVCH, Blu, stb. Az 50-et sehol sem adják ki. Az 25 lesz és annak szépen kellene futni. Nekem fent van ez a Corel is, bár én az elődjét szoktam használni. Szerkesztésben ugyanazt tudja, csak a mentési lehetőséget bővítették ki.
Én külön szoktam szerkeszteni és azután emelem be.
Én ezt az akadozást nem értem. Milyen fájlba mented a PC-re? m2ts-be, amit küldtél? A PC-n símán le lehet játszani VLC-vel, persze beállítva a dinterlészt. A "p" jelzésűeket progresszív (frame) módban is lehet DVD-re tenni.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Szia!
A váltottsorosság megszüntetése nem azonos a progreszív beállítással. Ez egy külön dolog, érdemes utána olvasnod, mivel úgy veszem észre, hogy talán nem egészen egyértelmű számodra. Egyébként azért írtam, hogy az sem lesz tökéletes, bár a VLC elég jól visszaadja, de amikor már konvertáláskor filterezed, akkor nem lesz olyan jó. Magyarúl, ennél jobbat (megnéztem) nemigen várj. Nem fogsz síma képet kapni, tekintettel az 50i-re. Ha alapban 25i lenne, akkor már talán símább lenne.arra jobban ki van találva a deinterlész megoldás.
Hát ez van. Ennél többet nem tudok segíteni, kisérletezni kell, a deinterlésznek több variációja van, azt sajna próbálgatni kell, melyik a jó. Igazándíból még nincs meg a normális műszaki megoldás a két félkép tökéletes egyesítésére. Még a csoda TV-k, az LCD, a plazma sem tudják rendesen megoldani, csak közelíteni. Ezért mondom, hogy olvass utána. A kamerák mindegyike váltottsorosban rögzít általában, csak a mostaniak kezdenek progresszíven felvenni. Tehát amin "i" jelzés van az interlave, amelyiken "p" van, az progressive. Ez utóbbi a legjobb. Az "i" betűvel különösen kell bánni.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Szia!
Van a gépeden VLC 2.0.8(vagy korábbi)? Ezzel kell kezdeni, mert, ha nincs, akkor ez a lejátszás símán nem ön össze.ü. pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Szia!
Azt nem értem, hogy a gépen se, mert az MP4-be, az mkv-ba és az m2ts is szépen fut a VLC video player-el, csak ahogy írtam korábban, be kell állítni a váltottsorosság megszüntetését. Viszont ha ezt a videót fel akarod tenni, akkor meg kell oldani előzetesn a váltottsorosság megszüntetését. Nemigen szokott 70-80%-nál jobb eredményt adni.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Szia maxika2004!
Nem, hanem már így kell előkészíteni a videódat, megszüntetve a váltottsorosságot. Deinterlészt kell alkalmazni és úgy kell feltölteni a YouTub-ra. A YouTube szabályzatban benne is van, hogy csak ilyen videókat, vagy progresszív videókat szabad feltölteni. Az más kérdés, hogy sokan ezt nem csinálják és remeg a kép, sokszor élvezhetetlen. Ezzel a MediaRecod progival azt is meg lehet oldani. (Mp4, vagy wmv).Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Szia!
De állítsd be a deinterlészt (váltottsorosságot) a lejátszónál, mert nem biztos, hogy automatikusan beállítja és ha nem, akkor az oldal mozgásoknál remeg a kép. A YouTubnál előírás, hogy nem szabad váltottsoros videót feltenni, csak progresszívet. Ezt úgy éred el, hogy deinterlészt alkalmazol. Ez sose lesz tökéletes, de 80-90%-ban megoldja a remegést. A YouTube általában wmv-ben fogadja, de vissza flv-ben, vagy mp4-ben adja vissza. Van egy szabályzata, ahol ez le van írva, de én se néztem mostanában.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Szia maxika2004!
Szépen át lehet konvertálni az XMedia Recode 3.1.6.9 programmal. Ez szabad progi. MKV-ba is és MP4-be is jó. Az m2ts behívása után az első fülnél - video - be kell állítni mkv-ra vagy Mp4-re, amire akarunk konvertálni. A második fülnél be kell állítni a videó résznél a "megjelenési mód"-ot TFF-re (Upper FF). A hangsávnál "Másolás". A többi beállítási módot meg lehet hagyni. Lent előre kell kijelölni egy kimeneti mappát és fent a plusz jelre klikkelünk. Ha nincs kijelölve a mappa, akkor hibát jelez. Ezután "Kódolás". A lejátszás VLC Media Player 2.0.8. beállítva ott is a váltottsorosságot bekapcsoljuk és beállítjuk a "Lineáris" részre. Ekkor jól fogja lejátszani. Az mkv-t nem mindegyik player játsza le.
A méretek: az m2ts - 23.1 MB, az mkv - 2.42MB, az MP4 - 2.42 MB. A YouTubbal nem foglalkoztam most.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Szia maxika2004!
Az m2ts-ből az Avidemux2.4.4-el (más verzió nemigazán jó) át lehet tenni mpg-be, DVD (lavc) formába, beállítva a váltottsorosságot TF (Upper FF)-re, vagy BF(Lower FF)-re. Ha érdekel és még nem dolgoztál ezzel a progival leírom a beállítást részletesen. Ebből azután egy DVD szerkesztővel pl. Ulead MovieFactory 6-al (ez fizetős) tökéletes DVD lemezt lehet készíteni. Itt egy gond szokott lenni, ha az eredeti fáljnak nem stimmel az Audio-ja és nem veszi be az Avidemux. Vagy m2ts konvertálás mkv-ba: XMedia Recode. Ez a progi sokat tud és ezt is, ráadásul ingyenes. A bemenetet be kell állítni Matroska video-ra és azután a többi részt úgy, amire akarunk konvertálni, csak előtte a célmappát meg kell határozni, mert egyébként hibát jelez. Az MP4-et ugyanitt meg tudod oldani, figyelve a váltottsorosságra. Ezekből átangedsz 1-2 percet próbának, utána leállítod (megmarad az addig konvertált rész) és megnézed, hogy jó-e. Ha nem, akkor állítgatod a tömörítést stb.
Mégegy megoldás, ha fájlfeltöltőre felteszel egy kb. 1 perces eredeti mintát, ideírod a linket. Azt én letöltöm és kialakítom a megoldást (ha tudom). Ez a legegyszerűbb.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Szia maxika 2004!
Jó kérés, megpróbálkozunk, de csodát ne várj. Eleve váltottsoros és ehhez kell igazodni. Nem tudom, hogy milyen programot használsz, mert van olyan amelyik nem is tud csak progresszívet. No meg MP4.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Szia efi99!
Megpróbálok segíteni. Ez egy hosszú, részletes leírás lesz.Gondolom, másként is van megoldás, de leírom az enyémet. Felhasználható konvertáló progi az XMediaRecode 3.1.6.9 (vagy újabb). Ez ingyenes, valahonnan le kell tölteni. Mivel a DVD-k mpg fájlok, így azokat mpg-be érdemes konvertálni. Leírom az mpg-s folyamatot. A DVD-ről ki kell venni a VOB fájlt pl. az asztalra. (ne az eredetivel variálj, pláne, ha mappában van a gépen). A lemezről meg úgy is ki kell venni. Ha több is van, akkor mindet. Ezeket át kell „keresztelni” mpg-re úgy, hogy a pont után a VOB szót letörölöd és helyette beírod, hogy „mpg”. Megkérdezi, hogy biztosan módosítod? Azt kell válaszolni, hogy igen.
Ezután megnyitod az XmediaRecode programot. Balra fent a megnyitásnál behívod az átalakított mpg fájlt. Középen a formátum: egyéni – MPEG2 – az alatta lévő sor mpeg-re vált.
Balra lent: mentés mappába, Cél: kijelölöd a mappát, nálam általában asztal/új mappa. Az asztalon létre kell hozni egy új mappát, mert, ha nincs később hibát jelez.
Videó: konvertálás – PAL (ezt adja fel, de ha nem jó, akkor át kell állítni) – lentebb a megjelenítési módot arra kell beállítni, amiben a DVD/VOB volt. Ez általában váltottsoros BFF. (vagy progresszív). Meg lehet nézni a „Mediainfo”-val. A többi marad. A hangsáv beállítás: másolás. A felíraton nincs mit állítni. Vágás/előnézet: itt megadja a PAL méretet 720x576 vagy az NTSC 720x480 méretet. Ezen nem változtatunk. Lentebb a 4:3-at kell átváltani 16:9-re és a nagyítás módot „Képernyő illesztés”-re. Oldalt a lejátszás beindításával lehet ellenőrízni. Ha jó, akkor fent középen „Hozzáadás” (ha nincs új mappa kijelölve, vagy nem talál kijelölt mappát, hibát jelez). Ezután a „Feladatok” sorban megnézhetjük, hogy mit akarunk elvégeztetni. Következő: klikk a „Kódolás” és elindúl. A megadott mappában megtalálod a videót.Lehet Xvid/ Divx-re is.Ha alapban progresszív a DVD és az átkeresztelt mpg-t átnyomjuk avi-Xvid/Divx-be. Lehet ugyan váltottsoros Xvid/Divx-et is készíteni, de ezt a PC lejátszók nem nagyon szeretik. (remeg a kép). TV-ben jó (pláne a régi képcsöves váltottsoros TV-ben). Azért leírom ezt is. Avidemux 2.4.4 kell hozzá. Elöször át kell tenni a fenti módszerrel 16:9-es mpg-be, majd ezt kell az Avidemux-al konvertálni Mpeg4 ASP(Xvid)-be úgy, hogy a configure/codeken belűl bejelöljük a váltottsorosságot (interlace pipa). As imput: pipa. Ez fontos. Esetleg lehet a tömörítésen állítni, de így is elfogadható. A kimenő BottomField First lesz (BFF). A hang marad „copy”.A mentésnél a megnevezés után pontot kell tenni és utána írni, hogy ”avi”. Az előző konvertálóval is meg lehet próbálni közvetlenűl az eredeti mpg fájlból, beállítva az avi/Xvid/ váltottsoros BFF/Audio másolás. A többi uaz, mint az első rész. Viszont nem mindig tudja szépen megcsinálni. 1-2 perces konvertálás után próba.
Sok sikert és kitartást.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
dokee78
üzenetére
Szia!
A nyilat ráviszed a megnyitandó videóra, de nem nyitod meg, hanem ha egyet ráklikkelsz - magyarúl ezzel kijelölöd a fájlt, akkor ami szöveg megjelenik , annál a szöveg végén lévő pont utáni pár betű a fájlnév (pl. avi, mpg, mkv, MP4, stb) Ez csak akkor jelenik meg, ha engedélyezve van a mappa beállításoknál, gondolom igen, mert telepítéskor általában engedélyezve van. (Ha nem, akkor szólj, mert be kell állítni).Ez még így kevés, mert ha avi, akkor jobb klikk a lejátszandó ikonra és az ott megjelenő ablakban a "Tulajdonságok" funkcoóra klikkelve majd - öszegzés - egyszerű helyett "Speciális" és itt a videó résznél az alsó sorban adja a tényleges fájlt pl. Xvid, Divx, MC-DVD, stb. Erre vagyok kiváncsi.
Ebből már tudok következtetni.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
dethroner
üzenetére
Szia!
Ez csak az első lépés, de a tényt nem ez adja. Bal oldalon nyisd meg az alulról második ikont - ahol több lap van egymáson. A lenyíló részen keresd a "Szöveg" felíratot és nyisd meg. Ekkor adja ki a tényleges belső tartalmat, amiben sokmindent meg lehet tudni. Ha küldenél fájlfeltöltőn (nem YouTube oldalon) egy kb. 1 perces eredeti mintát, (amit levágsz pl. Boilsoft Splitterrel) akkor átteszem avi-ba és leírom hogyan lehet megoldani.Ü. Pibácsi
-
-
pibácsi
senior tag
Szia Silboy!
Hát ez DV fájl. PAL rendszerű, 4:3-as, 25 frps. Ha megnézed a Mediainfo - kép alatti részt, akkor irja is. Az Audio (hang) résznél ha a sávok száma 1. akkor az DV-2 tip., ha ott nincs szám, akkor egybe van az alap fájl résszel, akkor az DV-1. Általában jobb DV-2 -be Capturelni. Gondolom, hogy a DV-2 a tied. Ezért olyan nagy a helyfoglalásod. Ezt természetesen nem tudod lejátszani csak a PC-n, akkor is, ha arra alkalmas lejátszód van.
Konvertálás általában mpg-be (a váltottsorosság miatt). Nem tudom, hogy a gépeden miket lehet megtalálni. Több variáció van, de ajánlom az Avidemux 2.4.4 verziót (a többi verziót nem, ez a legjobban bevált). Beállítás: behívod a DV fájl-videót. Belehallgatsz, elindítod a programon belüli lejátszót és ha megy minden, akkor lehet folytatni.
Video: DVD (lavc) Confgure: marad minden, de az interéacing beállítás Inretlaced BFF.Ez egy átlagos, de ennél jobb a 4 helyett 2. a 8000 helyett 9000 beállítás. (csak ez több helyet is foglal és nem mindegyik DVD lejátszó szereti). Az audio: MP2(lavc). Configure marad. Format: MPEG-PS (A+V). A mentésnél a fájlelnevezés után tegyél pontot és ird be: mpg. Ez szépen átteszi neked mpeg2 Lower Field First (váltottsoros, alsó) pozisióba. Ezt már, ha szerencséd van, akkor egy DVD lejátszó lejátsza. Ha nem, akkor viszont - és ez szokott a megoldás lenni - be kell ültetni egy DVD szerkesztőbe és egy DVD-t elkészíteni (átlag 7600-8000kbps) amit a DVD lejátszó már le tud játszani. Ha jobban megemeled a bitratát, akkor a lejátszó akadozva fogja lejátszani, mert nem bírja a sebességet produkálni. Ezt a DVD-t elég, ha pendrivra írod és ha olyan a lejátszód, akkor bedugod és játszod. Ha nem, akkor lemezre kell írnod.
Hajrá. Ü. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
Szia Silboy!
Ha a normál miniDV capture funkcióval vetted át, akkor annak DV-2-nek kellene lennie. Az viszont átlagban 3,5-4 MB/sec. tehát ha 4 perces a videód, akkor ott 3.5x60x4= 0,84 GB helyet foglal. ill. ha 4MB-el vesszük, akkor talán eléri kb. az 1 GB-ot. Ezt bármivel Capturelod, akkor is ennyi lesz.Attól függ, hogy milyen a felvétel, váltottsoros, vagy progresszíve, mivel a konvertálást ennek megfelelően kell elvégezni. Ha progresszív a felvétel, akkor több variációs lehetőséged van, ha viszont váltottsoros - márpedig a miniDV kamera felvételek általában ilyenek, akkor mpg-be kellene áttenni. Erről lehet DVD-t is készíteni, ha megfelelő az mpg konvertálás. Itt is figyelni kell a váltottsorosságot.
Kellene tudni, hogy milyen a fájl, ennek megfelelően lehetne ajánlani konvertálót. (Mediainfo program).Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
olivera88
üzenetére
Szia Olivera88!
Leírom az én módszeremet, talán tudok segíteni. Én Xvid-be tömörítem, de Divx-be ugyanúgy lehet.
1. USB-n keresztül az M-Jpeg videó bemásolása a számítógépre.
2. Konvertálás Xvid-be az alábbiak szerint:
VirtDub 1.9.1 (vagy újabb) ez jó megoldás, nincs hangcsúszás.
- M-JPEG videó behívás
- Beállítások:
videó: Full processing mod – compression - XviD MPEG 4 codec, configure (kb.
min1500 kbps. vagy Quantizer 2,5)
Audio: Full processing mod - Conversion:44100 Hz./16-bit/Stereo – compressio:
MP3/56kbps (vagy 128, ha van) - OK
Save as: fájl megnevezés – beírni – helyet kijelölni - mentés – OK.Ha zajos a kép, akkor szükséges a tisztítás.
Egyik tisztító megoldás:
Video fül – Filters - Add - Temporal Smoother(internal), OK. (5) vagy (6) fokozat. OK,.
Ki kell kisérletezni, melyik a megfelelő. – OK, OK.
Ezután mentés.
Ezt lehet CD-re is írni, ha kell.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Szia Tomi_x!
Elég sok DVD és videó szerkesztő létezik. Egyik idegölőbb mint a másik. Ide tartozik pl. a Wondershare DVD Creator, de a Nero is. Én nem tudtam egy tisztességes DVD-t összeállítni, pedig már vagy 6 éve szórakozok szerkesztéssel. Elég sok szerkesztőt kipróbáltam (kb. 70 db-ot) ezek közül az Adobe Elements videó szerkesztője jó (de már a DVD creátora nem), tehát DVD készítésre nem jó. Jók a Corel dolgok, konkrétan a
Corel DVD MovieFactory 7 Plus, Ezen kivűl jól bejött és a legkönnyebben és kreatívan kezelhető az Ulead MovieFactory 6Plus. Amiket felsoroltam, azok átláthatók, felhasználóbarátok. Nem idegesítik fel az embert az első félórában. Nyilván mások másban hisznek. Én ezeket javaslom. Igaz, ezek egyike sem ingyenes.
Az elsők, amiket próbáltál, csak elveszik a kedvedet. Én külön szoftverrel szoktam a videót megvágni, szerkeszteni és csak utána viszem be a DVD creátorok egyikébe. Bár ez utóbbi kettővel még szerkeszteni is lehet elég jó variációval.üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
üzenetére
Szia!
A Format Factorynál ezt kellene beállítani: MIndent AVI. Videó kódoló: MPEG4 (Divx), Videó méret 720x480 (de ezt nem értem miért nem 720x576 PAL), Bitarány 1200 kbps, FPS 25 frps,és nem 30, mivel az eredeti is 25 frps, (ha nem ebben lesz, akkor ugrálni fog a kép), képméretarány 16:9, kétmenetes kódolás: nem, Audio marad, Felírat, vízjel nem változik. Haladónál: a váltottsoros igen, a többi marad.
Mentés másként. Így kellene megpróbálni.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
pibácsi
üzenetére
Még annyit, hogy itt váltottsoros videóról beszélünk, amit ilyen szempontból is figyelembe kell venni. Símán konvertálni progresszívbe nem szabad, mert remeg, deinterlészt kell alkalmazni, bár nem lesz tökéletes. A váltottsorost csak váltottsorosba érdemes. Kicsit macerásabb, de lehet ilyen Divx-et is előállítani. Azután CD-re (DVD-re) írni és így beadni a TV-nek. Egy hagyományos TV-nek, mert az újak, LCD. Plazma már ezt nem szivesen adják le rendesen, ezok progresszív megjelenítésűek és attól függ, milyen a deinterlész szoftver bennük.
Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
üzenetére
Szia SZAMigabi!
A konverteren milyen beállításal konvertáltál? Amit megadtál, az a bemeneti rész, de a kijövetelt hogyan állítottad? Milyenre? Méret, megjelenítési mód( pl. progresszív, Upper FF stb.) bitrata, PAL(25frps), NTSC(30 frps), Az igaz, amit a Mész Zoli írt, hogy a magas bitratat nem tudják a régebbi DVD lejátszók kezelni és szaggatnak. Pl. egy DVD tömörítését a szerkesztőbe sínán be lehet állítni 9200-ra(vagy esetleg nagyobbra), de sajna le kell vinni az mpg2-őt kb. 7600 kbps-re, mert egyébként szaggat. Így viszont a minőség csorbul egy kicsit, dehát kompromisszumot kell kötni sajna.
Bocs, most nézem, hogy avi-ről beszélünk, de a bitrata csökkentés akkor is igaz. (megzavart a DVD kifejezés és DVD készítésre gondoltam). Mibe raktad át Xvid, Divx? Itt viszont 1500-1600-nál nemigen kell továbbmenni, mert akkor már szaggat.
Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
válasz
becsitibi
üzenetére
Szia becsitibi!
A két lejátszó között esetleg az az eltérés, hogy milyen decodert használ az egyik és milyet a másik. A Windows MPlayer a gépre telepítettet használja (mivel wmv, így egyértelmű). A Homecinema tudja használni a saját belső decoderét, attól függ hogy van beállítva. Én a Homecinema változatot használom, a másik valamivel kevesebbet tud, nem mindent játszik le. Dehát, ha neked az a jobb természetesen, akkor azt kell használnod.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
kovisoft
üzenetére
Szia Orionk!
A konvertálással kapcsolatosan szeretnék neked segíteni. Leírom a tapasztalataimat. lehet, hogy segít.
Ez 1280x720 videó konvertálásra vonatkozó ajánlatom.Első megoldás:
Az Avidemux-ban az átméretezés a Filter – Resize – vel oldható meg. Az 1280x720-ból alakítjuk át.720x404-re. Ez 16:9-lesz. Ha ez kell, akkor így megoldható. Viszont ha 1280x720-ból alakítjuk át PAL-ra – 720x576 – ra, ha ez kellene, akkor ezen belűl a képet nem lehet itt normál méretre, az 1280x720-hoz arányos(16:9) méretre alakítani, (tehát hogy alul-felül fekete csík legyen).
A Filter - Croop nem jó erre, viszont más lehetőség itt nincs. Belső méretváltoztatás nem lehetséges.Másik megoldás:
Xmedia Recode 3.1.6.9. (Freevare szoftver)
Itt megoldható mind a 16:9-es átalakítás 720x404-re, de megoldható a 4:-as PAL 720x576-os méreten belűl a 16:9-es illesztés alul-felül fekete csíkkal.
Ez utóbbit a következőképpen lehet megoldani.
Megnyitás: az átalakítandó 1280x720-as videó.
Beállítás: Megnyitás – Formátum – Profil: Egyéni – Formátum: AVI – Fájl kiterjesztés: avi.
Kimeneti adatfolyam: Videó és Audió, Audió/Videó szinkron: pipa
Videó fül: Általános – Mód: konvertálás, Kodek: Xvid, FourCC:Xvid, Képkocka arány: eredeti, Még a bitratat kell beállítni tetszés szerint (próbára maradhat a 2000, ez egy elég magas, nem biztos, hogy minden lejátszó tudja akadozás nélkül lejátszani, érdemesebb 1500-ra lemenni) és a megjelenési módot (alapban Progresszív) A többi fülnél marad a beállítás.
Alul: Kimenet mappa beállítás – nincs felülírás. Hangsáv: MP3 – beállítni. Felírat, ha van. Ezután Vágás/Előnézet. Itt kell beállítni a méret átalakítást. A monitoron ellenőrízhető.
Felül lenyílóban: Felbontás. Szélesség:720/2, magasság: 576/2. Méretezési mód: Bilinear - marad, Méretarány 4:3, Nagyítás: Képernyőhöz illesztés. A méretarány megtartásából ki kell venni a pipát.
Ezután fönt megnyomjuk a Hozzáadás zöldkeresztet, majd a Kódolás ikont. Ellenőrzés képpen egy keveset konvertálunk, majd nyugodtan megállíthatjuk (a programot nem zárjuk be) és lejátszuk, hogy megfelelő-e. Ez egy 4:3-as PAL méretű videó, benne egy 16:9-es kép alul-felűl fekete csíkkal. Ha az eredeti videó interlace (váltottsoros), akkor a videó fülnél a megjelenési módot be kell állítni, mivel egyébként a TV-ben remeghet a kép oldalsó mozgásoknál.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
becsitibi
üzenetére
Szia becsitibi!
A DVD-knél esetleg csak akkor lehet elérni valamit, ha eleve progresszív. Ha váltottsoros, akkor nem megy, mivel ha kimented a VOB-okat egybefűzve, akkor még deinterlészt kell alkalmazni, az pedig még nincs igazán kitalálva. Nem mindegy milyet alkalmazol. Romlik a képminőség mindenképpen. Az a baj ezeknél a TV-knél, hogy váltottsoros esetében általában "elfelejtetik" az egyik félképet és a másik már pocsék lesz egyedűl (hiányzik a másik fele). Végeztem kisérleteket és csak egy-két jó drága lapos TV-nél (LCD, Plazma) láttam normális képet. Ott a deinterlészt nem csak szoftveresen, hanem hardveresen oldják meg (külön proci van erre). Minden gyártó cég olyat alkalmaz, amilyet akar, nincs szabványosítva.
A progresszívet - tehát alapban is progresszívet pl. eredeti mozifilm DVD), azt ki lehet menteni és áttenni DivX-be, vagy Xvid-be símán és egy zajcsökkentőn áttenni esetleg, akkor némileg javítható.
Van egy program, a "MediaInfo", amivel meg lehet nézni a videó tulajdonságait és ott fehéren-feketén ott van, hogy progresszív, vagy váltottsoros. Érdemes alkalmazni a további kisérletek előtt.Üdv. Pibácsi.
-
pibácsi
senior tag
válasz
becsitibi
üzenetére
Szia becsitibi!
Ha elég tűrhető minőségű az FLV, sőt jó, akkor érdemes Xvid-be konvertálni. (egyébként, ha rossz eleve, akkor kár az időért). Én elég sokat így csináltam, még koncert FLV-ket is összegyüjtöttem, konvertáltam és AVS VideoStudio szerkesztővel összevágtam (más szerkesztővel is lehet, ami fogadja az Xvid-et). Ez a szerkesztő csak progresszív videókat kezel, de az FLV-k már progresszívek, mindegy, hogy esetleg az eredeti váltottsoros volt. A konvertálást magas bitratával kell elvégezni, hogy javítson a képminőségen. (amennyire lehet) és ügyelni kell, hogy az eredeti frps (24-30) megmaradjon, mert egyébként rángatni fog. A szerkesztés-vágás után már a szerkesztőből való mentésnél le kell venni kb. 1500-1700-ra a tömörítést, mivel lesz olyan DVD lejátszó, amin akadozni fog, mert nem bírja a sebességet. A javasolt konverterek közűl pár: Avidemux 2.4.4 (újabbak nem szerencsések), vagy Wondershare HD videó converter, vagy XmadiaRecode. Én ezeket használom, de nyilván sokféle van, ami alkalmas főleg progresszívre. (váltottsorosra már nem biztos).
Van olyan program, amivel lehet zajcsökkentést végezni. Ez plugin kivitel a VirtualDub-hoz és az Adobe-hoz. Úgy hívják, „NeatVideo”. Ezt fel kell telepíteni és a két programon belűl lehet használni. Nyilván ki kell ismerni, mert nem a legegyszerűbb. A kicsit rossz minőségen javít. Ez a tapasztalatom, én használom.
Sok sikert.
Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
válasz
general
üzenetére
Szia general!
A géped természetesen maximálisan megfelelő, viszont a Pinnacléra sokan panaszkodnak.
A Vegas az elég bonyolult. Én is próbálkoztam vele valamikor, de sajna nem felhasználóbarát. Nem átlátható, ídegesítő. Hamar félretettem. Nagyon sok szerkesztőt kipróbáltam. Kellemesen csalódtam az Ulead VideoStudio SE DVD vagy a 10, 11. Plus szerkesztőkben. Ugyanígy nagyon jó a Corel VideoStudio Pro X4-X5, bár ez már az Uleadtól átvett szoftverek leporolása, bővítése. Javaslom még az Adobe Premier Elements v3 szoftvert, ez már kicsit bonyolultabb, de alapként használva – nem belemélyülve – barátságos. A HD-ra talán a Corelt érdemes alkalmazni, mivel az már új fejlesztésű. Ezekkel már lehet alkotni és nem csak bosszankodni.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Szia OPiiPO!
A legegyszerűbb és alapban lehet szép dolgokat készíteni: a Windows Movie Maker. Ha XP-vel dolgozol, abban alapban benne van, ha mással, akkor meg kell hozzá keresni és feltenni (bár egyes Win 7-be is benne van). Ez a film mentési lehetőségeknél wmv-be, vagy DV fájlba menthető ki. Attól függ, milyen felvételekről van szó. Milyen a kamera, progresszív, vagy váltottsoros? A DV fájl mentéseknél lehet szó a váltottsorosság továbbvitelére és úgy DVD-t szerkeszteni egy arra alkalmas szerkesztőbe. Ha Wmv-be mentünk, akkor ott már összemossa a két félképet. Ezt kell továbbkonvertálni Xvid/Divx-be és úgy CD-re tenni, hogy TV-be nézhető legyen. Itt annyit tudni kell, hogy oldalkamera mozgásoknál enyhén remegni fog a kép, de aki nem érzékeny rá, annak nem zavaró. Az első megoldásnál ez nincs, ha megfelelő a TV.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
general
üzenetére
Szia General!
A Pinnacle dolgokhoz erős gép kell. 2 GHz feletti proci, pláne többmagos. A RAM is legalább 2GB kell. Nekem is van Pinnacle szerkesztőm, nem is használom, bár az én gépem elég erős hozzá, de rosszak az én tapasztalataim is. Javaslom az Ulead vagy a Corel szerkesztők valamelyikét. Esetleg egy komolyabbat: Adobe Premier Elements.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
pibácsi
üzenetére
Szia Bozek! és Beldeczki!
Már válaszolok is a saját írásomra, mivel felszállt a füst. Jó tipp volt a VideoReDo. Mostmár kialakult nálam is a megoldás: igazad volt az indítással és a mentéssel is, csak nem a v4.21-el, hanem a v4.20-al, mivel H264.ts kell, hogy legyen a végeredmény, amit azután tényleg lehet tovább konvertálni. Ezt alapból a v4.20-as progi adja. De ezt tudván mostmár bármelyikkel elő lehet varázsolni. Ezek szerint a megoldás: Video ReDo H264.ts eredeti adatokkal (1440x1080) és ezt lehet más konvertálóval akár Xvid ill. DivX-be (1280x720) is áttenni, vagy arányosan más méretre. Jó megoldás a Video ReDo-ban még pl.a wmv-be való mentés magas bitrataval és onnan más konvertálóval Xvid/Divx-be. Az első adja a mérethelyes képet. A tömörítési rataval kicsit szórakozni kell. Köszi a válaszokat, okosodtam.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Szia Bozek!
Kisérletezek ezzel a VideoReDo-val. A „Cut Mode”-ban alapban – átállítás nélkül –ugyanúgy mkv-ba viszi át, és marad minden a régiben megoldatlanúl (nálam), gyakorlatilag ugyanúgy viselkedik konvertáláskor. Nálad mibe konvertálja át így átállítás nélkül? Vagy csak "normalizálod"? Egyébként én is szoktam normalizálni, így helyretenni fájlokat, csak itt ez nekem nem jön be. Természetesen próbálgattam a többi metési formát is, viszont a többi mentés nekem nem ad jó megoldást. Ha DVD-be teszem akkor már szépen fut (nem kell menű). Ez egyből szuper. Viszont így nem sprórolunk helyet.Előtte szerkesztőben erősen vágni kell.
Hát ennyi a meglátásom. Ezzel nem segítettem, inkább csak tapasztalatot szereztem.
Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
válasz
beldeczki
üzenetére
Szia beldeczki!
Van egy új megoldásom az mkv konvertálásra. Működik. Avidemux 2.6.0. (nem mindegyik használható ide). Behívod, majd az Xvid(Divx-et) -et kijelölöd. Ezután beállítod a részleteket. A méretet (filter, resize) 720x402-re állítod, Audio Mp3, Konténer Avimux. A mentésnél kell arra ügyelni, hogy a megnevezés után pontot kell tenni és avi. Így tudja értelmezni a mentési fájlt. Az igaz, hogy a 25 fps-t felteszi 50 fps-re, de szépen fut. Lehet, hogy eredetileg is 50-es volt? A Mediainfo 25-nek jelzi.
Üdv. Pibácsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Futárcégek
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Horgász topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- Byski Áramláskijelző.
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest