- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Aktív témák
-
Szabtom
senior tag
válasz
loszerafin #44 üzenetére
És onnan elhozza nekem a Magyar Posta, vagy mi?
-
loszerafin
senior tag
22.5 font. Hogy szakadna az ég a PayPal-ra.
-
fokukac
nagyúr
válasz
loszerafin #43 üzenetére
hiába vagyunk eu-tagok, mi még a vadkelet vagyunk. de 1-2 év és nálunk is működni fog.
-----------------
egyébként, csak, hogy ne keseredj el annyira, az ebay-en az utolsó 5 percben szokott duplájára, triplájára felmenni a cuccok ára.
-------------- -
Szalma
őstag
válasz
loszerafin #43 üzenetére
(PayPal USA cég. Európa ezen részét már nem látják onnan...
)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Talán jobb is... -
loszerafin
senior tag
Próbáltam rábeszélni, nem megy.
Pedig ott az a Reading Pen (a szótárgép topikban olvasható, hogy épp ilyesmit szeretnék), 20 fontért és már csak 40 perc van hátra.
Ha felmegy 40-ig, még az is jó vétel.
Kérdeztem X-Com-ot, azt mondta, már nem megy, hogy más országnév alatt regelek paypal-lal.
Pedig Mo és GB is EU tag. Akkor most mi van ezzel a PayPal-lal?
Miért nem elég jó neki Magyarország? -
Szalma
őstag
válasz
loszerafin #39 üzenetére
(Küldd borítékban a pénzt. Kicsit lassú, eddig bevált.)
Szeretettel:
Szalma -
fokukac
nagyúr
válasz
loszerafin #39 üzenetére
nincs. csak cselezgetve, hogy más országot írsz be lakhelyednek.
próbálj egyezkedni az eladóval, hogy fogadjon el átutalást! -
loszerafin
senior tag
Csak PayPal-lal lehet fizetni. Van ennek vmi módja Magyarországról?
-
Integra
titán
hamarosan lesz e-bay.hu is
-
fokukac
nagyúr
válasz
loszerafin #35 üzenetére
ez furcsa, nekem 5 perc alatt megjött...
egyébként célszerű nem ingyenes emilcímet megadni. -
loszerafin
senior tag
Regisztráltam www.ebay.com-on, de nem jön az email (1 órája várom).
Már másik emailre is regisztráltam, oda se jön.
Mennyit kell várni? 7 óra múlva lejár a licit. -
rii
nagyúr
http://search.ebay.de/karrimor_W0QQsokeywordredirectZ0: Bővebben: link
beírtam a keresőbe, hogy karrimor -
TexT-BoY
addikt
kérnék egy kis segicséget német ebayrol kéne valamit kutzatni de nem vágom mit hogy kell
''sráácok
én egy karrimor kabátot szeretnék ocson
mon 35 reményeim szerint feléböl meguszom
valaki aki vágja kicsit a német nyelvet az megnézné nekem van-e ebayon és milyen üzleti feltételekkel?
ez kéne: Bővebben: link
-Karrimor Konwy
-anyaga: KS 150'' idézet másik bol
Kb ez kéne köszönöm a helpet all! -
rii
nagyúr
milyen notebook-ot érdemes venni? Sofort kaufenest (ami asszem új, és garis[ami persze nem érényesíthető])], vagy licitálóst.
A licitálósakból változó áruak vannak. Valszeg ami olcsóbb az már nincs valami jó állapotaban, nemde?
Tehát milyen notebook-ot érdemes venni?
Sofort kaufen, vagy licit?
És mi ennek a menete, hogy van biztosítva mind a két fél? -
D4v3
őstag
Hi!
Ha a cuccot amit rendelek Németo.ból egy német ismerős címére küldetem, aki majd hazahozza mikor jön Magyarországra, akkor neklem csak a cucc árát+ a német postaköltséget kell fizetni?? Határon nem kell/kéne elvámolni? -
Sick Boy
őstag
valami gyenge idegzetű moderátor zárhatná az egyik ebayes topicot...!
-
lamadou
senior tag
Halee!
''Szeretnék sony ercsson rendlni az e-bayről csak nem hogy kell'' Előbb gépelni kéne megtanulni...Amúgy ha azt akarod kérdezni, hogy hogy kell rendelni az ebay-ről egy SE S700-ast akkor annyit mondnék, hogy vigyázz a gyanúsan alacsony árakkal, mert általában csak egy link.
-
Sev!er
aktív tag
UP
-
Sev!er
aktív tag
UP
-
Sev!er
aktív tag
Szeretnék sony ercsson rendlni az e-bayről csak nem hogy kell
S700 -
Normogo
csendes tag
Az eBays vásárlás feltételei megváltoztak az EU csatlakozás után?
Esetleg osztrákoknak lehet úgy fizetni (banki átutalás hercehurcát mellőzve), hogy kimész az áruért, és odaadod az árát az eladónak?
Postán mennyi idő alatt jön meg a csomag németországból? -
loszerafin
senior tag
UP
-
morzsa
aktív tag
Írj nekik angolul, ott természetes, a minimum egy idegen nyelv ha internetes bizniszt futtatsz. De ha nem, akkor is te vagy a vásárló, ezért tuti a válasz! Az is jobb, ha ott néznek utána, mert nem a magyar tarifa a mérvadó.
-
Overmind
aktív tag
Üdv all!
Láttam a német ebay-n Logitech Z-560-at 100Euróért. Szerintetek érdemes lenne megpróbálni onnan rendelni? Itt eddig legolcsóbban nettó 55-ért láttam.
Nem tudom, hogy a szállítás hogyan függ a súlytól, de az biztos, hogy ez a cucc jó nehéz.
Valaki meg tudná tippelni mennyibe kerülne összesen? Mondjuk +- 5eFt-os pontossággal?Az az én nagy tragédiám, hogy nem tudok utánanézni rendesen, mert a némettudásom annyiban kimerül, hogy: Ich habe keine Zeit!
Lehet, hogy ez a tippelős dolog hülye kérdés, de nálam csak jobban tippelheti meg bárki, aki már rendelt valamit. -
launcser
senior tag
átutalni lehet valami west union vagy mi
van ilyen a nyugatinál
nekem azt ajánlották ilyen célra.. -
Cefa
senior tag
Köszönöm a segítséget ezek után már megfontoltabb leszek és kb tudom hogy mennyit lkell még a licitált árra számolnom.
Amúgy még sohasem vásároltam igy.
Azt sem tudom pontosan mi az a paypal - Ez lenne a postai utánvétel vagy mi? -
morzsa
aktív tag
Én vettem alaplapot és magyar
hdd-t a német ebayről.
Paypal használható Mo-ról, csak hazudni kell egy német címet.
-Először is kinézed a céltárgyat.
-Ezután írsz egy emailt az eladónak tisztázandó a vásárlás feltételeit: Mo.-ra szállít-e, fizetés módja, szállítás ára stb.
-Csak ezután licitálsz!
-Ha nyersz, fizetsz.
-Ha futárcég hozza, akkor házhoz jön a cucc. Ha a posta, akkor készülj a legrosszabra! A posta tojik a fejedre! Nekem október közepén érkezett a cucc, és ha novemberben nem kezdek magam utánajárni, akkor még ma sem lenne a kezemben, A KARÁCSONYI ROHAM MIATT!
Nekem mázlim volt, a német fél szállítás után várta a fizeséget, de a sok herce-hurca után már nem kérték a lóvétÍgy csak a vám(5%) és az áfa(25%) megfizetésére köteleztek. A kö**** posta a vámárunyilatkozat kitöltéséért kb 1500Ft-ot számít fel, és csak a hivatalnok csinálhatja meg, noha egyszerű, mint egy pofon. A szemét K**** még a postaköltséget is beleszámolta
Mindez 2001 őszén történt.
Ja igen, azt sem árt tisztázni, hogy az eladó bolt, vagy magánszemély mert ez nem feltétlenül derül ki magától. A bolt pedig hajlamos részletes! számlát mellékelni az áruhoz. Abból pedig minden fillér adóköteles. Ez utóbbi nekem is meglepetés volt, mert csak az óriási vámra számítottam. A számok változhattak azóta.
Az alaplap elhullott egy óvatlan mozdulat miatt, de a jó kis IBM a mainapig hűen szolgál -
rii
nagyúr
nekem még nem sikerült vennem semmit, de szerettem volna....
sztem a német ebay.de-röl érdemes vásárolni a kisebb távolság miatt, emmiatt jóval kevesebb a posta költség is, ugye....
nekem egy bank-nál volt egy olyan kártyám, söt van is még, ami kimondottan interenetes vásárlásokra jó....
amugy az ebay.com-on, tehát az amcsi ebay-on sok cuccnál van odairva, hogy csak amcsiba, vagy max még kanadaba szállítják.... ezt meg lehet kerülni....?
nagyon sok a posta költség...? -
X-COM
nagyúr
mi az, hogy nem lehet itthonról paypalt használni?
többször tettem már így!
egyébként, asszem már nincs internetes vámmentes keret
http://www.vam.hu/data/folap/faq/faq21.html
Gyakran feltett kérdések és válaszok
Interneten vagy egyéb csomagküldő szolgálattól megrendelt áru vámkezelése
Az interneten, vagy csomagküldő szolgálattól megrendelt vámáruk esetén, amikor az ellenszolgáltatás fejében érkezik be, vagyis fizetünk érte, a vámteher a beérkezett vámáru/k értékétől függetlenül az általános szabályoknak megfelelően kerül kiszabásra.
Ilyen esetekben az ügyfelet nem illeti meg a 28.200.-Ft-os vámkedvezmény, tehát a vámáru/k teljes értéke után kell a jogszabályban meghatározott vámot és egyéb közterhet megfizetni.
magyarán, ha van számla akkor az alapján van vámolás, ha nincs számla és ajándékozási nyilatkozatot nem tudsz szerezni, akkor felbecsülik és úgy vámolják -
klumbik
tag
2 cuccot szereztem már ebay-ről és felemásak tapasztalatok
egy grafkártyát amcsiból: bidpay-el lett fizetve németországból, oda is lett rendelve fedex-en keresztül. ez drága: 30 dolcsi volt a szállítás, nagyon sokáig utazott, több napig is delay volt. aztán németből lett hazahozva. két hónappal később még a vám is megjött rá, tizenvalamennyi eur. látszik, hogy eddig sem fenékig telfej, de a kártya defektes volt! nem tudom mikor eshetett baja, a kereskedő esküszik, hogy teljesen letesztelt áru volt. visszaküldetni már nem akartam. szerencsére úgy néz ki, hogy javítható.
egy új, garis alaplap nagyon jó áron, németországból: ez utánvétellel lett megodva németországban, hamar jött, korrekt csomagolás. -
-
Chinpira
csendes tag
Szia
Én kicsit körülnéztem az ügyben, és a legproblémásabb dolog a fizetés. Magánszemélynek ugyebár nem tudsz bankkártyával fizetni, a Paypal-t pedig nem használhatod Magyarországról. Marad még a banki átutalás, amelynek mindenképp nézz utána, mert a külföldi banki utalások nagyon drágák tudnak lenni...
Ha sikerült a fizetés, akkor vám végülis szerencse kérdése. Ha magánszemélytől kapod a csomagot, és megkéred, hogy a vámáru-nyilatkozaton ajándékként (gift) jelölje meg a csomagot, akkor tapasztalataim szerint nagyon kicsi az esélyed arra, hogy megvámolják. Ajánlom ezt az eljárást.
Egyébként azt vettem eszre, hogy Magyarországról elég körülményesek az ilyen dolgok, főleg a fizetés. Remélhetőleg az EU-tagsággal ez némileg javul... -
Sesy
aktív tag
Helló!
Már vásároltam a e-bay.com-on az USA-ban de nekem mázlim volt az unokatesóm címére küldettem a cuccot és Ő hazahozta.
Igy nincsen vám...
egyébként van azt nem tudom mennyi, de van és NEM az általad kifizetett ár alapján...
Plussz a posta költség, az is tud sok lenni....
Na ennyi hirtelen.
üdv:
Sesy -
Cefa
senior tag
Sziasztok szeretnék venni az íbélyről egy 2 cuccot de mindegyik hirdető angol vagy dán vagy .... Szóval külföldiek.
Kérném azokat akik már sikeresen vásároltak ilyen módon, osszák meg velem a tapasztalatukat.
Pl: hogy vette meg, Hogy egyeztettek, van e vám a termékekre pluszban.
Például egy 50 ezer forintos elektronikai cuccra raknak e vámot.
Ilyenekre lennék kíváncsi.
Előre is köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest