Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
kolja58
üzenetére
Einstein nem a menybe vagy a pokolba jutot, hanem peszipantotta 1 fekete lyuk agonnan nincs visszatérés .
Hanem mi van ezeken a képeken ?
-
hiperFizikus
senior tag
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
kolja58
üzenetére
Gemini/
Tehát, míg én nem tudok megmondani neked, hogy mi a lélek és a szellem, segíthetek neked megérteni, hogy ezek a fogalmak milyen sokféleképpen értelmezhetők, és milyen mély hatással vannak az emberi gondolkodásra és kultúrára.
/geminiAkkor már báránykákat is számolgathatnák
♥
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
MageRG
üzenetére
"Ha valami szerinted nem a témába illő (pl. a fraktálok szerintem nem ide illik), akkor kérj moderálást a fentebb megadott linken. Ennek semmi köze ahhoz hogy a moderátor vallásos-e vagy sem."
Amikor az istenek teremtették a világmindenséget, akkor fraktálokat teremtettek, vagy a fraktálok spontán jöttek létre a világban : az istenek akaratán kívül ?Most jobb ?
-
hiperFizikus
senior tag
Egy dolog az ősrobbanás, de mi van a világvégével ?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
"Nobel-díjas professzora", oszt akkor mi van, essek hasra tőle ?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Az ősrobbanás elmélet szerint a téridő nem végtelen !
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
? -
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus
üzenetére
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Szevam
üzenetére
Hülyeségeket beszélsz Szevan cicuska, mert engem tudósok igazolnak /:
https://hellomagyar.hu/2024/11/10/milyen-regészéti-felfedezesék-igazoljak-a-Biblia-történeteit/
-
hiperFizikus
senior tag
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Attila2011
üzenetére
kb. igen .
Gemini/
Agnosztikus lenni azt jelenti, hogy valaki kételkedik abban, hogy az istenek vagy egy felsőbb hatalom létezését meg lehet-e ismerni. Ez a filozófiai álláspont a görög "agnosztosz" szóból származik, amely "megismerhetetlen"-t jelent.Egyszerűbben fogalmazva:
Nem hisz, de nem is tagad: Egy agnosztikus nem mondja azt, hogy biztosan nincs Isten, de azt sem, hogy biztosan van. A bizonyíték hiányát hangsúlyozza: Az agnosztikusok szerint nincs elegendő bizonyíték arra, hogy az istenek létezéséről bármi biztosat állíthassunk. A megismerés határait kutatja: Az agnoszticizmus inkább a megismerés lehetőségeiről és korlátairól szól, mintsem magáról Istenről.Az agnoszticizmus és más nézetek:
Ateizmus: Az ateizmus tagadja az istenek létezését. Teizmus: A teizmus hisz az istenek létezésében. Agnoszticizmus: Az agnoszticizmus nem foglal állást az istenek létezéséről, hanem azt állítja, hogy ezt nem tudjuk megismerni.Fontos megjegyezni:
Széles spektrum: Az agnoszticizmusnak számos árnyalata van, és az agnosztikusok elképzelései nagyon eltérőek lehetnek. Nem ugyanaz, mint a szkepticizmus: Bár az agnoszticizmus és a szkepticizmus között van átfedés, nem ugyanazok. A szkepticizmus általában mindenféle tudás iránt kételkedik, míg az agnoszticizmus elsősorban az istenek létezésére koncentrál.Összefoglalva:
Agnosztikusnak lenni azt jelenti, hogy nyitottnak maradunk a lehetőségekre, de ugyanakkor elismerjük, hogy bizonyos kérdésekre egyszerűen nincs válasz. Az agnoszticizmus egy olyan filozófiai álláspont, amely tiszteletben tartja az egyéni meggyőződéseket, és arra ösztönöz, hogy a saját igazságunkat keressük.
Szeretnél többet megtudni az agnoszticizmusról vagy más filozófiai irányzatokról?
/Gemini -
hiperFizikus
senior tag
válasz
Attila2011
üzenetére
Jól értelmezted, ilyesmire vagyok kíváncsi !
"A Biblia említ számos ókor várost, ezek egy része ma is létező, más része már lehet évezredek óta nem létezik, viszont nyomait ásatások során megtalálták. Ha jól tudom, volt olyan is, amit a bibliai leírások alapján találtak meg. Korábban olvastam egy két írást a témában."
Ha lenne linked ezekről ? - linkeld be nekem, nekünk .
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
BE4GLE
üzenetére
Amikor fiatal voltam, akkor mivel a vallás nem tudományos, ezért direkt szembe mentem a vallással és az Isten(ekk)el ! De mivel filozófusnak is tartottam magam, meghagytam a kiskaput a vallás, mint írott könyvek felé !
Alapvetően 3 fajta van: hívő, világi, ateista ! - én világi lennék .
Nem nem olvastam el, mert sok szöveg ! Bele olvastam az elejébe, ahol 7 nap alatt teremtette az Isten a világot, meg van benne valahol a logoszról szól pár oldal: ezeket olvastam !
És írtam pár tanulmányt is belőle /:
https://erdosattilask01.lapunk.hu/isten-letezik-1212805
https://erdosattilask01.lapunk.hu/az-isten-vagy-mi-is-az-1213827
-
hiperFizikus
senior tag
Miről is szól e két linketek ?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
MageRG
üzenetére
Te előfeltételezed, hogy valaki vagy hívő vagy ateista !
Az ateista tulajdonképen ész nélküli istentagadást jelent !
Vannak akik nem hívők még se ateisták !
Egyszerűen nem foglalkoznak különösképpen a vallással !

Ehez mit szólsz ? /:
Ne ne-ne paráználkodj !
=>>
Igen paráználkodj ne (... ?) !
.~.
Igen szerelmeskedj, de ne úgy !
-
hiperFizikus
senior tag
-
hiperFizikus
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Óvodások homokozója
- Elemlámpa, zseblámpa
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HPE Smart array P440 PCIe3 x8 SAS Controller (749797-001)
- HPE Disk Enclosure StorageWorks MSA70 SAS 25x SFF + 25x146GB HDD
- Cisco AIR-AP2802I-E-K9 - Access point - Több db - 5,2Gbps
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer , 2x Frame Link Module , 2x Interconnect Link Module 20Gb
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- Varmilo /Limitált kiadás/Beijing Opera/EN/Silent Red/
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
???