- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Minimalista pénztárca - Focx C2 Advanced
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
ph_5.5
aktív tag
válasz kacsento1 #9166 üzenetére
Godox FV150 ledünk van. Kisebb fényformálóból még jön ki belőle fény, de 150-es Raja esetén már inkább videora alkalmas mint fotóra.
Ha a baba pici, és az ISO nem gond, akkor a 150-es led elegendő lehet. De ledekbe fotózás céljára beruházni... én nem tenném. Tág rekeszhez az FV150 mivel tud HSS-t és vaku üzemmódot, ISO100 1/125 esetén F2.8 körül tud 1m-re világítani (fényformálóval nem alaprefivel, ott bőven erősebb, csak ugye az kemény fény) Ha az FV 150 villan, akkor 2Fé-vel erősebb mint sima led üzemmódban. (ISO100-on F5.6-t tud 70-es parával 1m-re - villantva)
Igazat megvalva mi fotózáshoz vettünk egy EFD 500 ledet. Az nem vicces fényerejű- 19200 Luxot tud 1m-re alaprefivel. A téli napfény 10000 Lux a földfelszínen... (a a nyári persze sokkal több)
De visszakanyarodva- a ledek drágák. Minél nagyobb a teljesítménye annál drágább. És az FV150 ereje egy 60Gn-es rendszervaku 1/8 fényerejét tudja.[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
válasz kacsento1 #9163 üzenetére
Köszönöm. Még ebben segítsetek, kérlek:
Ha a pénz nem számít(ana), vagy szeretnék mindenképp egy 2 vakus kombót összerakni, amiből az egyik a tárgyalt okok miatt az AD400, akkor második fénynek jó ötlet lenne az AD200?
Tehát így nézne ki a "megálmodott szett":
- Godox AD400Pro
- AD400Pro AC Adapter
- Tartalék akku
- Godox AD200Pro
- Tartalék akkuPlusz persze a kioldó (Xpro), Bowens-adapterek, állványok, és ... a softboxok. Ebben továbbra sem tudom, mit válasszak.
Ugye ha nem csak a fejet vagy csak a felső testet akarom megvilágítani, hanem mondjuk a teljes alakot is, akkor vagy nagyobb softboxot választok, vagy nyilván távolabb viszem a tárgytól. Ez utóbbi esetben nagyobb erővel kell nyilván villantani, szóval oda mondjuk pont kellhet az AD400 ereje. De ha csak az AD200-at nézzük (vagy igazából általánosságban is), oda mekkora átmérőjű softbox kell, hogy a teljes alakot megvilágítsa? Bután nézne ki egy naplementés fotónál, hogy csak a felső test van megvilágítva, deréktól lefele meg beleolvad a háttérbe.A fenti szetthez milyen softboxokat (2 db) válasszak? 1 db a főfényre (AD400), amivel tudok teljes alakot is megvilágítani. Ez nyilván a nagyobb. De mekkora? 95 cm? 120 cm?
És 1 db a hajfényre / másodlagos fényre. Ide gondolom akár egy kisebb is bőven elég, mondjuk egy 65 cm-es (vagy még kisebb is akár)?Bocsánat a sok kérdésért, főleg ha esetleg buta (vagy másnak evidens) dologra kérdezek rá, de még semmi tapasztalatom nincs, ezért is kérek segítséget tőletek.
Köszönöm.
-
Taci
addikt
válasz kacsento1 #9154 üzenetére
Igen, köszönöm, azt eleve úgy néztem, hogy ezzel kezdtem az AD200-hoz: Godox S2 Speedlite Bracket (Bowens), és ehhez választom majd a softboxot.
@ph_5.5: Köszönöm a tanácsot. Még félig munkában vagyok, de utána válaszolok majd, mert eleve azért írtam, mert én sem tudom még, merre van az előre.
[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
válasz kacsento1 #9145 üzenetére
A stúdió fotózáshoz fontos lenne tudni a stúdió méretét is.
Nincs stúdió, igazából semmi sincs. Tanulni, gyakorolni akarok, azt pedig csak úgy tudok, ha van felszerelésem hozzá. A beltérit szobában, garázsban pl.
Rendelhetem szerintetek ezt a triót így, hogy legyen kültérre is és beltérre is?
- Godox AD200PRO
- Godox V860III
- Godox MS300Plusz XPro-S és a kiegészítők, állvány, softbox (ide ajánlást még nem kaptam, de talán egy 95cm-es softbox jó lehet).
Köszi.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz kacsento1 #9148 üzenetére
Sajnos nem jó fejek a gyártók. Nem készült még univerzálisan használható stúdióvaku- elfogadható árban.
1/256- 1/1 teljesítmény, 1000 Ws, TTL, HSS tudás, opcionális akkus megoldással .. és mindezt 100e HUF környékén
Egyébként az a "baj" hogy az MS300 1/32 értéke cirka 9.5 Ws legkisebb villanáskor.
Egy rendszervaku ha 70 Ws-ra tippeljük a tudását (GN60-as TT685 kb ennyi) az 0.5 Ws-ig letekerhető. Egy AD600 pedig 2.3 Ws a minimális teljesítményen. Ez kb 1/4-e az MS300-nak.
Szóval van jó alternatíva, csak drágán. -
Dyraxx
tag
válasz kacsento1 #9150 üzenetére
Rendben, köszönöm!
Azt hittem azért jelölték az X1R-t is triggernek, kioldónak, mert talán az is rendelkezik nem csak a vevő funkcióval, de egyben adóként is működik, de akkor biztosan csak valami elírás volt a hirdetésben.
Máskülönben érdemes-e venni használt X1T-t, ha találok valahol, vagy kell az X2T extra tudása a hobbifotósnak? Miben jobb az hobbiszinten?Még egyszer köszönöm a segítségeket, a vaku már úton van, remélem találok hozzá valami olcsó távkioldót is hamarosan.
-
Dyraxx
tag
válasz kacsento1 #9143 üzenetére
Még egy kérdés a távkioldókról:
Van Transmitter és Receiver, az első továbbítja a jelet, a második veszi, eddig oké. A Godox TT350-ben ha jól értettem, a receiver benne van alapból, tehát akkor ami a távvezérléséhez kell, az
- vagy egy X2T, ami majdnem annyiba kerül, mint maga a vaku,
- vagy egy Xpro, ami szintén,
- vagy egy X1T-N, amit egyáltalán nem lehet már kapni, még használtan se találtam sehol.és az X2R-re pedig semmi szükségem nincs. Jól értem a lehetőségeimet? Vagy van még bármi más, amivel tudnám alapszinten vezélrelni, távkioldani?
X1R-t találtam használtan, trigger szóval a címében, de nem értem, a R mint Receiver, tehát vevő, nem adó, tehát az nem alkalmas arra, hogy a kamerára tegyem és elsüssem vele a vakut az exponáló gombbal, nem?[ Szerkesztve ]
-
ph_5.5
aktív tag
válasz kacsento1 #9145 üzenetére
Stúdiós (fizetős céges feladatok) elenyésző része tág rekeszes. Az MS 300 egy jó vaku, de a 300Ws az 300Ws. Méhsejtrácsos fényformáló esetén már ey 70-es para is feladja neki a leckét, és 1/1 magasságában kell vele dolgozni.
Az AD200 gyengébb (nem meglepő, hisz 200Ws). Tűző napsütésben max párban használható. Ahogy írod, a TT685 is elég tud lenni, sőt, néha jó hogy kellőne leszabályozható.
Tűző napsütéshez kell a 600Ws, de méginkább az is párban ha nagyobb fényformálót akar valaki használni és a HSS is csúcsra van járatva.
Az igazság az hogy akkor jó egy stúdió (munkára) ha van 10Ws-tól haszálható eszközöd, de ha kell akkor 600-800-1000 Ws is álljon rendelkezsére trükkök nélkül. És ott is inkább hálózati vaku mint akkus. Az utóbbi ugyanis lassabban tölt. Az akku elhasználódik, a pótlása pedig sok tízezer... ami néha kisebb gond, de van hogy nem is beszerezhető. -
Dyraxx
tag
válasz kacsento1 #9141 üzenetére
Köszönöm!
Azt szeretném még kideríteni, hogy a tt350 vagy a tt685-öst érdemes-e vennem.Sima hobbifotózás, se stúdió, se versenyszint, de mégis szép, értékelhető portréképek. A sokkal rövidebb akksiidőt leszámítva van-e lényeges különbség a két vaku között? És nem olyasmire gondolok, hogy 1mp helyett csak 2mp az újratöltése, hanem pl. a kész végeredményen, tehát az elkészült képeken van-e jelentős minőségbeli különbség a 350-es tudásbeli/fizikai határai miatt, ha vannak ilyenek, stb.
Köszi előre is! -
Dyraxx
tag
válasz kacsento1 #9125 üzenetére
Sziasztok!
Nikon D5300-ra keresnék vakut hobbifotózáshoz, olyan 40-50e forintig. Kacsento1 listáját nézegettem, ezekből újonan csak a tt350 van az ár alatt, de akkor már nem jobb egy Yongnuo YN-568EX iii? Mi a lényeges különbség a kettő között? Távvezérlést nem tudja a Yongnuo? Vagy miért, mi miatt ajánlotta a Godoxokat? -
Beldar
tag
válasz kacsento1 #9125 üzenetére
Köszi, a 350-es szimpatikus nekem - kísérletező portrézó amatőrként elég lehet
Nem macerás az elemes megoldás? Bár jogos, h az akksis 2x-es áron van.
Terveznék mellé egy 95-ös oktoboxot is, de nem igazán tiszta, h milyen csatlakozással mi módon lehetne ezt a vakuval összepasszintani, ebben segítsetek kérlek -
ph_5.5
aktív tag
válasz kacsento1 #9099 üzenetére
A 150W-os ledek már nem a belépő szintű erősséget hzzák, még harmatgyengék egy vakuhoz képest. Nem tudom mit szeretnél fotózni vele, de inkább vásárolj még MS300-ből az árából kettőt, mint egy ilyen állandó fényt.
A led kb addig "erős" amig fényformálót nem teszel elé és csak alapreflektorral használod.
Az MS 300 kb 1/8 teljesítményen már erősebbet villan mint a led 100%-os fényerőn. (mindkettőm van, próbáltam, tehát nem netes teszt alapján írom ezt) A led videozáshoz jó. De ahoz meg csak. (mert a vaku beállító izzója (Godoxnál ez a 150W-os 3000 Kelvin környékiek) kevés) Szóval szép ez a led, de csak tág rekeszes fotózáshoz. Illetve ott a mozgó embereket a valós záridő fogja meg mozgásban (tehát amit a vázon állítasz), a vakunál pedig a megvilágítási idő (ameddig a villanőcső fényt bocsát ki pl az MS300-nál 1/800-2000 közötti)
Ha beleteszed egy 120-as oktoba a 150-es ledet, 2m-re világítva már alig van ereje. Plusz minél jobban felcsavarod annál inkább vakítja pl a modellt. A vaku olcsóbb, erősebb. konkrétan egy sima rendszervaku is jóval nagyobbat villan. Sokkal.
Így alma- körte bizonyos szinten a vaku vs led páros. -
McDuglas
aktív tag
válasz kacsento1 #9099 üzenetére
1 sec expozícióval, 150W x 1s = 150Ws
Ha valami tradicionálisabb stúdió záridőt választasz 150W x 1/125 sec = 1,2 Ws
Nyilván itt a fő különbség, abban jön, hogy mennyivel hatékonyabban lesz a led-nél fény a teljesítményből. (áramból)
Pl. Ha hasonló az arány, mint mondjuk E27-es izzóknál, akkor ez utóbbi esetben, kb. 8Ws, 1 secnél meg 1000Ws. (A ledes izzó doboza a polcomon azt mondta, hogy a 6w izzó 40w hagyományosnak felel meg) Vagy esetleg lehetne fényáramból számolni.Szerk: Valaki lemérte.
[ Szerkesztve ]
-
zümzümm
senior tag
válasz kacsento1 #8870 üzenetére
SK szériából én nem találtam itthon. A "legutóbbi ismert ár..." arra utal, hogy itthon kifutott.
MS-ből a 300Ws teljesítményűt találtam, de nekem 400Ws kellene.
QT-ből csak 600Ws-t találtam, ez meg már feleslegesen erős nekem, plusz drága(230e)
QS szintén nem találtam itthon semmit, még legutóbbi ismert árat sem.Nem feltétlenül gond amazonról berendelni. De ha nincs nagy difi akkor inkább itthonról... illetve jó lenne tudni hogy minek mi az utódja és hogy mennyire lehet X1T-Xpro kioldókkal vezérelni.
Ha jól tudom, akkor az MS követte az SK-t. De a QT-QSről semmit nem tudok. -
Tomdriver
őstag
-
Matska
senior tag
válasz kacsento1 #8843 üzenetére
PayPal-al fizess és biztosítással rendeld a szállítást (a drágábbik a 2 opció közül).
Amúgy jól ismert "bolt", sokan rendelnek onnan minden félét és a garanciát is tudod érvényesíteni, de nekik kell olyankor visszaküldeni a terméket.https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
kilozsul
aktív tag
válasz kacsento1 #8802 üzenetére
Nagyjából meg is válaszoltad magadnak a kérdéseidet. Az AD 200 egy kompromisszumos megoldás, hogy legyen egy könnyen mozgatható vakud, ami rendesen bele tud villanni egy fényformálóba, ellentétben egy rendszervakuval, és méretben nem nagyobb annál. Cserébe sokkal gyengébb mint egy stúdióvaku, és korlátozottan használható rendszervaku helyett. (Adnak rá előtétet). Azt kell eldönteni mi a fontos.
-
ccs2929
senior tag
válasz kacsento1 #4722 üzenetére
Nekem is nagy kérdés volt ez a vázcsere előtt, mert az a58-hoz való vakura nem mostanság lesz pénzem , de ettől függetlenül nem bántam meg, hogy lecseréltem az A100-am, külső/vezeték nélküli vakuként szuperál egyenlőre az én vakum is
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest