Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz maxika2004 #6092 üzenetére
GN 53 és 58 között fél Fé van.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
m3ss
veterán
válasz maxika2004 #6086 üzenetére
28e-ert is lattam minap angol ebayen 568II-ot amugy, es talan 33 korul volt a 600ex. bar lehet ezek posta nelkuli arak.
nekem az 568II hibatlan, par tizezer foleg hss expo biztos van mar benne..mindig akkorat villan mint amekkorat kell. igaz 12 kepes sorozatot pl nem szoktam loni vele
468II-nek a segedfenyevel nikonon nekem is voltak problemak, meg 1x az 500 ex rakoncatlankodott, vmi kontakthiba lehetett...ezt leszamitva azzal sincs gond. ennyi penzert sztem jo vetelek a yn-ok. inkabb vennek 2 yn-ot mint 1 canont. persze ha 2-3 hibas peldannyal inditottam volna, akkor biztos nem igy gondolnamhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
*Ropi*
félisten
válasz maxika2004 #6089 üzenetére
YN-nál nincsen hibátlan, csak ami még nem hibásodott meg.
550D-re az 500EX-et mondanám.
-
*Ropi*
félisten
válasz maxika2004 #6086 üzenetére
Csak két vaku közt vacillálsz, mivel a YN300EX - mint olyan - nem létezik. YN300 van, ami egy L.E.D.-es lámpa. Ha a YN568EX-et és a YN600EX-et vesszük alapul, akkor az 568 amiben kevesebbet tud az a külső tápcsatlakozó hiánya, a némileg kisebb kulcsszám, a 200 mm-es zoom pozíció és a beépített TTL rádiós vezérlés hiánya. Fontos tudni, hogy a 600EX teljes tudását (a rádiós vezérlést) csak újabb (1DX, 5D3, 6D1 7D2) vázakkal tudod menüből vezérelni, ha régebbi vázad van akkor ezek a funkciók csak magán a vakun vagy a YN-E3RT vezérlőn állíthatóak. A Canonnak csak egy firmware frissítést kellene kiadnia a régebbi vázaihoz, de nem érdekük, mert ezzel is az újabbak - és drágábbak - megvétele felé tudnak terelni. Lényeges még, hogy a 600EX rádiós master módban úgy merül, mint a Titanic: eléggé akkuzabáló...Még mindig jobb ötletnek tartom a külön vevőt és a külön vakut, mert ha valamelyik elromlik tudod cserélni, nem kell egy komplett vakut venni helyette. A Yongnuo-kkal alapvető probléma, hogy a szoftveres részük mindig "sufnituning" (lopott / másolt). Életükben nem vették meg egyetlen gyártói kommunikációs protokoll licenszét sem (a Metz az egyetlen cég, amelyik mindig megveszi őket), ezért a YN visszafejtett megoldásai mind nagyon vázspecifikusak. Ismerősék tesztelték: 5D1-el nem működik a 600-asuk master módja, szintén 600-asokkkal 430EX II-est nem tudott vezérelni pedig 5D2-je van...A Canon rendszerbe beilleszteni a Yongnuo-kat erősen kockázatos, még előzetes próba esetén is, hiszen nem mindig tudsz minden elképzelhető lehetőséget előre letesztelni - és köztudottan orosz rulett, mert sok nem működik. Komoly felhasználásban (rendezvényen vagy esküvőn, ahol 1-2-3000 villantás simán megvan, vagy kültéri fotózáson HSS-ben derítve) használatba vett, konzisztensen hibátlanul dolgozó Yongnuo vagy más utángyártott vakuról még nem halottam. Annál inkább a "most nem villant", "nem E-TTL-ben villant", "nem volt rajta a képen" meg hasonlókat. nam tudom, a YN600EX-ben hogyan működik a hővédelem, de a Canon 600EX RT-ben van, és jól működik, tehát amíg az 580EX1-2-őkkel bátran lőhetett az ember 10-12 képes sorozatot diffúzorral (ami levesz a fényerőből, tehát 1/3 Fé-el több nyers kakaó kell) derítve, addig a 600-asok általában a második-harmadik, 1-2 percen belüli 6-8 képes sorozat után villogó hőmérővel kiállítanak a játékból 2 percre. Riport jellegű munkánál (ahol nincs ismétlési lehetőség) ez a game over, ha nincs nálad másik vaku.
"Most egy jó régi YN 467-m van ami kezd kihagyni, illetve néha meg teljesen maxon villan el! de szerintem túl lehet 10-15 000 villanáson! Ez mennyinek számit egy vakunál?"
Nekem 5 db 580EX II-őm van (az elsőket még 2007-ben vettem amikor megjelentek), az utolsónak vett kivételével szerintem mindegyikük túl van a 300.000 villanáson (ennek jó része HSS-ben). Egyébként a gyári vakucsövekre általában minimum 100.000 1:1 (teljes teljesítményű) villanást szoktak vállalni, viszont a HSS-ben villanás 1/250 záridőnél kb. 200 db simának felel meg.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz maxika2004 #5330 üzenetére
Bizony kicsi
500EX a tuti de közben látom már egybként is az lett a befutó, jó döntés
Amikor kézben kell tartani már elég sokat jelent az a kis méret/súlybeli eltérés is, az 568EX-hez pl a markolat ajánlott nagyon mert akkora vaku, hogy elhúzza a vázat is a kezedből, persze markolattal még több súlyt kell tartani, nekem igaz csak egy 600D-m van de markolattal, vakuval, 18-135 IS obival már 1,8 kg körül jár.
Vaku összehasonlító táblázat, itt látható, hogy a "nagy" YN és Canonoktól is csak kulcsszámban marad el bár a 430-ast még így is leelőzi miközben kb ugyanakkora a mérete.
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz maxika2004 #5346 üzenetére
Persze: működik és bővíteni is tudod.
-
*Ropi*
félisten
válasz maxika2004 #5344 üzenetére
"Tuti hogy a 622c hez jó a 500EX?"
Igen.
-
*Ropi*
félisten
válasz maxika2004 #5336 üzenetére
YN-565EX ---> Nem tud HSS-t, de tud TTL-t és külső akkupakkot fogadni, viszont csak külső vevőre téve távvezérelhető.
De melyik 560-ast kérdezed, mert van egynéhány?
YN-560 ---> Faék egyszerűségű manuális vaku (HSS-t se tud), külső akkupakkot fogad.
YN-560 II ---> Ugyanez, csak már LCD kijelzővel.
YN-560 III ---> Ugyanez, plusz már beépített rádióvevővel. Az 560TX adóval a teljesítményszintek, a zoom fej állítása és a csoportkezelés is működik, az RF60x-ekkel csak elsütni lehet.
YN-560 IV ---> Ugyanez, pluszban stroboszkóp módot is tud, külső akkupakkot is fogad, meg wireless master is tud lenni.
YN-560EX [alias EX600] ---> A vázon csak manuális, mivel csak középérintkezője van (TTL-t csak infrán távvezérelve tud) és nem tud HSS-t."...tehát ha a 3. módon használnám akkor ebből 2 adag kellene..."
Igen. Kivéve, ha YN560 III-(ak)at vagy IV-(ek)et veszel: akkor egy 622TX (+ 622-esek) jobb hozzá. Az 560TX-ről a 622TX-en keresztül proxy módban lehet vezérelni a 622-esekre tett TTL-es vakukat is (természetesen csak elsütni az előre beállított csoportarányokkal). Így lehet egy sok vakus hibrid rendszered.
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
válasz maxika2004 #5340 üzenetére
Az 560 csak slaveként tud TTL-t, ha ez fontos, a gépre téve sima manuális vaku.
Az 565 (meg az 568, a Canon 600EX, 580EX, 430EX) és az 500 összehasonlítása meg ITT van.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Digger
senior tag
válasz maxika2004 #5338 üzenetére
Bocsi! Valamit tényleg összekevertem!
Én akkor is az YN-560 TX, - YN-560 III (esetleg YN-560 IV) háza táján néznék szét!
Nekem most fog megjönni egy III-as verzió. Sikerült kifogni egy jóárasított eBay kereskedőt! Kicsit 12000 fölött volt az ára. -
Byk01
őstag
válasz maxika2004 #5333 üzenetére
A vezérlőkben Ropi a profi, rá hallgathatsz
Én vártam, hogy kijöjjön az 500 Nikonra is, és ha kijött volna, azt veszem a 468 helyett.
Jobb a 468, mint a mostani 467-ed, de az 500 ér annyival többet, amennyivel többe kerül."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Digger
senior tag
Ha jól emlékszem van már YN-560 TX vezérlőd. Én ehhez vettem volna YN-560 III vakukat. Kettőt vagy hármat. Ezzel az összeállítással manuális rendszered lesz, de azzal a hatalmas előnnyel, hogy a vázról, illetve a váztól tudod mindegyik teljesítményét állítani. Egyébként az YN-560 TX pont erre van kitalálva. El tud sütni bármilyen manuális vakut az YN-603-al, de az nem használja ki a benne levő lehetőségeket!
Ha jól emlékszem vettél az adóhoz valami rádiós kioldókat is. Na ez szerintem teljesen felesleges volt! Az YN-560 TX-ben pont az a hatalmas, hogy távolról tudsz akár három YN-560 III csoportot szabályozni, és mindezt úgy, hogy nem kell körbejárnod őket!
Ha hasonlót eTTL-el akarsz kiépíteni, akkor kellenek a 622-k, de az egy más rendszer. Azt nem ismerem, hogy egy több vakuból álló eTTL rendszer, hogyan tud egymással együtt dolgozni, hogyan szabályozzák magukat. -
*Ropi*
félisten
A 622 nem csak TTL-t tud, hanem sokkal többet.
1 - ha nem a gépen van 1 db vaku, és ugy akarom müködtetni. ---> YN622.
2 - ha gépen van 1 és mellette is 1. ---> YN622.
3 - ha gépen van 1 és mellette 2. ---> YN622.illetve vaku jólenne a 468, vagy csak a 500EX? ---> Inkább az 500EX.
RF-603 ---> Manuális és csak elsütni tud.
RF-602 ---> Manuális és csak elsütni tud, de stabilabban működik mint az előző 603-as.
YN-622C ---> TTL-t is tud, Canon verzió, vakut is tudsz rátenni a vázon.
YN-622N ---> TTL-t is tud, Nikon verzió, vakut is tudsz rátenni a vázon.
YN-622N-TX ---> TTL-t is tud több más mellett, Nikon verzió, kijelzős ezért vakut nem tudsz rátenni.
YN-E3-RT ---> A Canon ST-E3 RT koppintása: csak vezérlő a Canon 600EX RT koppintás YN600EX-RT vakukhoz.
YN-622C-TX ---> TTL-t is tud több más mellett, Canon verzió, kijelzős ezért vakut nem tudsz rátenni.[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
válasz maxika2004 #5329 üzenetére
A HSS a nagy sebességű vakuszinkron, azaz lehet vakut használni rövidebb zársebességnél is, mint amit a vázad megengedne. Ez jellemzően kültéren jön jól.
Az 568 valamivel erősebb, mint az 500, és képes vezérelni is más vakukat. Ha nem akarsz egynél több vakut használni, szerintem az 500-asnál drágább nem kell.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
_seth_
veterán
válasz maxika2004 #5322 üzenetére
YN 500EX, mindent tud es 23e ebayrol. Hss, ttl is van.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Cancer
senior tag
válasz maxika2004 #5241 üzenetére
Ha van pana csatlakozóval, akkor jó. Nekem egy ilyen első külső vakum volt canonhoz. Nagyon szerettem/szeretem.
Nálam megkésett, hogy a vakucsőről lepattant a vezeték, de az egy egyszerű forrasztás.Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
bubi92
őstag
válasz maxika2004 #2035 üzenetére
150-et minimum ellőttem egy szülinapon régebben, annál tuti többet.
-
gabsztoth
csendes tag
válasz maxika2004 #1958 üzenetére
Szia!
Nekem volt YN468-am, nincsenek túl jó tapasztalataim vele kapcsolatban, szerintem válaszd a Canont, ha megteheted. Ha érdekel, írj egy egy emailt vagy PM-et és leírom milyen gondjaim voltak vele.
Üdv, Gábor
-
maxika2004
őstag
válasz maxika2004 #1951 üzenetére
Sziasztok !
Az 1951- es re valaki , válaszolhatna nékem !
(ha hülkye kérdésnek is vélitek !
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Ukrajnai háború
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest