Új hozzászólás Aktív témák
-
zümzümm
senior tag
Nyilván 2db vaku jobb választás mint 1db de Ő csak egyet említett hogy szeretne. Ha 1 vakuról van szó én biztos hogy a nagyobbat választanám. A súlyán kívül csak előnyei vannak.
Ez az akku dolog lehet teljesen egyén kérdése. Én biztos hogy soha többé nem veszek AA aksis vakut. Tényleg csak a macera van vele. Addig kell használnod amig le nem merül hogy feltölthesd. Igy akkor kell minimum 2 pakk akku. A töltési idő is hosszadalmas. 2 pakk AA akuval meg már majdnem ugyan ott van árban. A felárért cserébe viszont ott a kényelem. Sokkal több villanást bír, sztem gyorsabban is visszatölt, bármikor rátölthetsz. Simán kivált 2 pakk AA aksit.
Szóval én tuti a nagyobbat(ha egy vakuról van szó) és a V-t venném a TT helyett -
Winnie The P
őstag
-
m3ss
veterán
pont a kozepes vakuknak nem latom mar ertelmet amugy. van nekem is 685 is a 3db TT350 mellett, de csak mert megmaradt. ha sotet van akkor eleg a kicsi is, ha meg vilagos van es tul akarnam villantani mondjuk a naplementet, akkor meg ugy sem eleg a 685 sem, sot az ad200 is hatareset.vazra sotetben, hajfenynek portrehoz, vagy buliba off camera vakunak, makrozni etc tokeletes a kis 350 meretu vaku. talan a vaku latoszoge miatt lehet keves, ha nagylatozol.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Clemi
veterán
Közben az arany középutat választottam, meg egy cumira is ráfutottam.
1. A két meglévő TT600 és az egy TT350 mellé rendeltem egy TT685-öt és egy AD200-at. Így ha valami okból vázon kellene erősebb vaku, akkor ott lesz a TT685, viszont ha kültérre megyek, akkor meg fő fénynek az AD200 és élfényezni, hátterezni vihetem a TT685-öt.
2. Ma döbbentem rá, hogy az újabb, jobb, korszerűbb, friss fejlesztésű Godox Xpro vezérlő tudásilag gagyibb, mint az X-T1 amit leváltani hivatott. Mindössze egyetlen funkcióról van, szó, mégpedig a HSS-ről. Az X-T1 vezérlő minden vakut átkapcsolt HSS módba az új Xpro pedig csak a TTL vakukat. Nem mintha eddig kellett volna annyira ez a funkció, ráadásul 1 hét múlva megjönnek a TTL-es vakuk, de azért mégiscsak nahát. Ha most dupla vakukkal akarnék fényformálóból vakuzni, ezt az ötletem máris elvethetem, mivel tegnap eladtam az X-T1 vezérlőt. Ha ezt tudom, tuti nem válok meg tőle, elfért volna a fiókban.
-
Alabástrom
senior tag
Az AD200 hogyan és mihez képest 3 vakunyi teljesítmény?
Ha a reflektoros fejet teszed rá és ernyőben használod, akkor az azonos GN-ű TT685-hez képest kb háromszoros fényt kapsz (azaz plusz másfél blende)?
Nem kötekedésből, tényleg nem tudom és fontos lenne, mert vásárlás előtt állok.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
-
-
*Ropi*
félisten
A megfizethető nem inkább attól függ, hogy mekkora a pénztárcád? A HSS kérdése egyébként nagyjából 2-3 modellre szűkíti a kört, mint a Phottix Indra és Mitros, meg a Profoto B1, de az nem teljesen TTL kompatibilis.
Én egyébként eddig 1-2 dolog kivételével (de az már nagyon speciális eset volt) mindent meg tudtam oldani az 5 db 580EX II-vel (persze mindegyikhez van külső akkupakk). Pl. az a kép, amire múltkor stockfotót mondtál is azokkal készült, csak tandemben (2 + 2) voltak, hogy elég teljesítményük legyen HSS-ben a távolsághoz.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
_seth_
veterán
A zoom talán annyira nem is fontos, nekem már az is elég lenne ha a teljesítményét tudnám állítani
*Ropi*: Az oké, hogy szétszedem, de pl az 568EXII-nek is az volt a baja, hogy a vakukapucsban elfordult a vakutalp, így hol oda esett hol nem.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Canonfan
senior tag
Igaz, jogos.
De azért most amikor alkalmam van rá használom múlt héten is csináltam vele beltérben fotókat meg pár képet szabadban, a hss meg be volt kapcsolva alapból teszt jelleggel.
Mindenkor villant, kiéve egyszer, mikor abszolút nem villant el, a pilot gombbal villant exponáláskor nem. Próbáltam ki-be kapcsolni úgy hogy még fent volt a vázon de ugyan az volt, aztán kikapcsoltam a vakut és a gépet is, leszedtem és újra felraktam, utána bekapcs mindkettő és utána már ment gond nélkül. Ezután villantottam még vele többet is csak úgy akkor is ok volt, nem tudom mi lehetett a gond, illetve ez előfordul-e más vakukkal is néha...
Viszont ami biztató hogy olyan nem volt eddig egyszer sem hogy egyszer villant egyszer nem, vagy ok volt vagy nem villantotta el a gép, de az eddig csak egyetlen alkalom volt ezen kívül mindig villant. Szóval reméljük így is marad, max fotózás elején pár tesztkép aztán ok -
ilgatto
tag
Köszönöm a választ!
Közben tovább olvasgatom a régi hozzászólásokat és bejött a képbe az 500EX is, mert nem sokban marad el az 568 EX II-től, de méretben jobban passzol a 600D-hez, ami nekem is van.## Samsung R220 ## Sharp GX10i ## Sony Ericson K300 # Nokia 3110c ## Nokia E51 ## Nokia 603 ## Nokia Lumia 930 ## LG Nexus 5X ## OnePlus 3T ## OnePlus Nord CE 5G ## Google Pixel 7 ##
-
m3ss
veterán
most olvasom a tesztet, azt irjak zoomot nem lehet allitani rajta...ezt a hulyeseget. 622-ok meg tudjak.
viszont 600 ex-ben beepitett cto, 1/2 cto van? milyen jo otlet mar sot canonban, meg kozli is a vazzal a vaku h allitsa at a feheregyensulyt...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
*Ropi*
félisten
Csak arra emlékeztem, hogy árulsz valamit.
A TX-eket sajnálom... Nézd a jó oldalát: amúgy is küldhetted volna vissza postafordultával cserélni, mert még biztosan a régi HW revíziósból kaptál volna.
(#5848) _seth_: Vegyél inkább 580EX II-őt: árban 10k a különbség, ha szerencséd van.
[ Szerkesztve ]
-
Fotonhámozó
senior tag
Enyém ma vagy holnap fog megérkezni, 27-én fizettem érte. Nem mertem reszkírozni a HK-i szállítással, inkább EU-n belülről vettem. Így természetesen valamivel magasabb az ára, viszont ajánlott csomagként lett feladva, nyomonkövethető, biztosan vámmentes. Az eladó neve hitechproduct.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
-
bagaba1
tag
Posta honlapja szerint unión kívülre 1kg-os súlykorláttal 3510Ft, elsőbbségivel 3860Ft. Ha esetleg belefér az 500g-os határba, akkor 2030Ft és 2230Ft. Valami olyasmit olvastam az official eladótól, hogy előtte emailezni kell nekik, majd utána megmutatni a kivonatot hogy feladtad stb. ha esetleg eltűnik visszaúton akkor nem tudom mi a helyzet, de szerintem ilyen esetben is rugalmasak. Ilyen hibával nem biztos, hogy megéri visszaküldeni ennyiért, de kicsit komolyabb probléma esetén még tűrhető. Ja, és ha másodkézből vetted, akkor azért macerásabb garanciáztatni általában. Gondolok itt a kismillió eladóra ebayen, akik ugyanezt hirdetik párszáz vagy 1-2ezer forinttal olcsóbban. Én inkább megvettem elsőkézből.
-
*Ropi*
félisten
Igen, jó hozzá.
(#4596) ccs2929: Nem tudod és még az is lehet, hogy csak max. fényerőn fog elvillanni rosszabb esetben (mindenképpen próbáld ki előbb).
Nekem is van egy Minolta Maxxum 4000 vakum amire szabályzást kellett csinálnom, hogy egyáltalán manuálban tudjam használni: alapjáraton csak teljes teljesítménnyel volt hajlandó elvillanni középérintkezős megoldással is.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Ha jól látom az egy sima középérintkezős (azaz nem ttl-es) változat ott még nincs eltérés a gyárók között, szerintem elvillant bármit amit ráteszel.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
*Ropi*
félisten
"milyen zoomot allitsak a vakun ha ernyobe rakom, nagylatoszogu diffuzort ra kell pattinatni? mennyire legyen kozel a vaku az ernyohoz?"
Úgy érdemes, hogy az ernyőnek minél nagyobb felületét világítsa ki. Diffúzor nem kell, mert túl sok fényt vesztesz vele.
"teljes alakos kepekez eleg lehet egy feher shootthrough (83cm), vagy inkabb ezust forditott ernyo?"
Egyik sem elég. Egyébként meg a lényeg, hogy teljesen más a fénykarakterisztikájuk: a fehér áteresztő sokkal lágyabb fényt ad, az ezüst visszaverő elég kemény és összpontosított.
"ilyen gelbol vajon milyet vegyek?" A másodikat (LEE).
(#4516) Viktor02: A menüben nincsen letiltva? Silent (csendes) mód nincsen bekapcsolva? A váz saját vakuja rendesen működik?
(#4517) balintkagan1:
"-Sb700 vakuval egy átlagos téli estén 1/1 teljesítményen ment a vaku kültéren és így is csak kb naplemente környékén sikerült a természetes fényt alul exponálni és a modellt helyesen. (ISO100, f/1,8, 50mm a vaku 1/1, naplemente)
-teljes erősségen kültéren (megintcsak átlagos napsütés) max 1-1,5 méterre volt a vakuállvány a modelltől, mert ha messzebb vittem,egyszerűen nem látszott a vaku a képen (avagy alexpos lett, ha nem nyitottam a blendén, tehát nemigen lehet vele a "Napot is túlvillantani""User error: rekeszelés, magas ISO és FP.
Ezt a képet egy nyári délutánon lőttem 16-17 óra körül 1 db rendszervakuval.
[ Szerkesztve ]
-
balintkagan1
tag
Én mindössze néhány hónapja használok ernyőt rendszervakuval, de néhány dolgot megfigyeltem:
-Sb700 vakuval egy átlagos téli estén 1/1 teljesítményen ment a vaku kültéren és így is csak kb naplemente környékén sikerült a természetes fényt alul exponálni és a modellt helyesen. (ISO100, f/1,8, 50mm a vaku 1/1, naplemente)
-teljes erősségen kültéren (megintcsak átlagos napsütés) max 1-1,5 méterre volt a vakuállvány a modelltől, mert ha messzebb vittem,egyszerűen nem látszott a vaku a képen (avagy alexpos lett, ha nem nyitottam a blendén, tehát nemigen lehet vele a "Napot is túlvillantani"
-az ezüst ernynő,mivel messzebb van a modelltől, kevesebb fényt "ad vissza", mint a fehér áteresztő
-szélben ****** idegesítő tud lenni
-ahhoz, hogy egy egész alakot kültérben teljesen be tudj világítani ernyővel(értsd: normál napsütés mellet, úgy, hogy a vaku fénye egyáltalán szerepet játsszon az expozícióban), véleményem szerint a rendszervaku kevés.
De mégegyszer, én még eléggé kezdő vagyok.
Szerk: az, hogy milyen közel tolod a vakut az ernyőhöz az ízlés kérdése: ha kihuzod a végére kicsit lágyabb fényed lesz, ha betolod, akkor kontrasztosabb, a zoomot illetően pedig én nem szoktam vele babrálni, 50 mm-en van általában, mert 50mm-es az objektívem. nagylátószögű diffúzort pedig azért nem teszem/tenném rá mert az még "levesz" a vaku fényéből, meg az ernyő dolga a lágyítás .[ Szerkesztve ]
-
:AMF:
senior tag
Egyszer én is rendeltem Kínából vakutartót. Egy hónap várakozás után visszakértem a pénzem. Visszautalták, erre eltelt még egy hónap és ideért. Azóta inkább csak Hong Kongból, onnan 3 hét alatt még minden vackom ideért (ernyő, állvány, stb.).
Ha gyorsan kell, akkor szvsz a Ropi ajánlotta oldal. Vagy esetleg Photoking, Mikrosat. -
*Ropi*
félisten
Futó Zolinak biztos van (nála általában minden van, vagy ha nincs, akkor is tegnapra meghozza)...
-
-
Graphy
aktív tag
Szerintem ernyőt is és softboxot is érdemes venned. Softboxból vannak már olyanok amik ernyőként nyithatóak, tehát eléggé mobilis, nekem is ilyen van. Ernyőben 110cm-nél kisebbet szerintem ne vegyél, de kapható 150cm-es is, ha fúj a szél egy komplett falut kell az állvány aljára toborozni, hogy megtartsák.
Ernyőből is elég sok fajtát lehet kapni, ahogy Ropi le is írta. Tudnod kell, hogy mit szeretnél kihozni. Lehet kapni 2 az egyben ernyőt is, mely reflex és áteresztő is. Állványból olyat ami felmegy 3 méterre is és minél stabilabb. De ugye minél stabilabb annál jobban a hordozhatóság rovására megy.
Anno még ilyet néztem ki magamnak, kevés helyet foglal, de nem a legstabilabb.Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medvét...a medve az megöl!
-
End-ru
aktív tag
"A bevilágítandó felület méretétől függ (ökölszabály, hogy a világító felületnek minimum 2x akkorának kell lennie mint a bevilágított felületnek az árnyékmentes bevilágításhoz)."
Viszont makrónál elég egy öngyújtó„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”
-
*Ropi*
félisten
"Mit erdemes venni, ernyot vagy softboxot?"
Attól függ, milyen világítási hatást akarsz elérni. Amúgy is körte vs alma, de azokból is van több fajta... Alapból mindegyiknek más a világítási karakterisztikája, aztán ernyőnél árnyaltabb a kép, mert lehet áteresztő / visszaverő, fehér / ezüst...Softboxból is van jópár féle: klasszikus, strip, octa, stb...
"ha ernyo, mekkora meretben gondolkodjak?"
A bevilágítandó felület méretétől függ (ökölszabály, hogy a világító felületnek minimum 2x akkorának kell lennie mint a bevilágított felületnek az árnyékmentes bevilágításhoz).
"allvanyra tippek?"
Minél magasabbat (3 méter) és erősebbet, hogy ne boruljon fel szélben sem. Súlyzsákok használata ajánlott.
"vmi olyan megoldas is erdekelne amivel deritolapot allvanyra rogzithetek, akar sufni is"
Lehet kapni készen, nekem is van (sufnituning felszereléssel én biztosan nem vállalkoznék munkára, ahol megismételhetetlen képek múlhatnak rajta).
-
Santiagain
őstag
568 is mozog kicsit a papucson. Eddig ez az egy, ami nem tetszik benne. A kihúzható műanyag "derítő" az nagylátóhoz van. Úgy, asszem, 18mm-t tud. A kihúzható fehér lap pedig sima fényterelő. Amikor plafonra lősz, akkor egy részét direktbe küldi a tárgyra/alanyra.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
gab.m
senior tag
Ne reménykedj, biztos lehetsz, hogy jól döntöttél. Ezekre a triopokra sok a panasz, míg yongnuora alig. A legrégebbi YN vakum másfél éve van meg, semmi baja nincs. Hármat használok, teljes megelégedettséggel.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
cool13
őstag
-
gabor_01
senior tag
-
fattyu
veterán
vagy olyat veszel ami tud slave módot az ellenfényesnek?
arra jó lehet valami YN, de a makró meg a mindenes az nem nagyon tudja fedni egymást. szerintem. bárhova máshova el tudom képzelni és használtam is hogy nyűglődök a vakuval, de a rovarnak nem tudod megmondani hogy várjá állítok...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-
Real_Necro
veterán
Most nem emlékszem pontosan, de vagy fattyu, vagy szeva000 vett anno makrózáshoz speckó vakut. Szerintem fattyu volt. Érdemes lenne őt megkérdezni.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
*Ropi*
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Építő/felújító topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- PH! Darts
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.