Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Működik, nem? Akkor kompatibilis. A kérdés az, hogy mennyire kompatibilis: ehhez végig kell próbálgatnod az összes funkcióját.
(#6150) _seth_: Metz 58AF-1-et 45k-ért kap használtan. Ami árban a legközelebb van hozzá Canonban az 50k-ért az 550EX és 55k+ -ért az 580EX I. Mindkettőnél jobb a Metz. Ami már tényleg jobb nála az az 580EX II, de abból a lestrapáltabbak indulnak 70k körül...
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
A Metz gyárt Panasonicra vakukat: ők meg is vették a kommunikációs protokollt, tehát rendesen működnek a vakuik (nem úgy mint a legtöbb 3rd party gyártóé). Ha meg véletlenül mégsem, akkor USB-n frissíthető a firmware-jük. Tudás / érték arányban nem rosszak, ráadásul az áruk kb. a 2/3-a a gyáriénak.
-
*Ropi*
félisten
-
_seth_
veterán
YN500EX van már nikonra?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Schuby
aktív tag
A méret annyira nem szempont nem fogom napi szinten hurcolni. Mindenképpen ttl re gondoltam, ami még esetleg érdekel hogy lehessen csökkenteni a fényerejét ha netán csak derítésre használnám, illetve nem muszáj, de felmerült bennem , hogy talán még azt a módot tudnám kihasználni ha a másik vaku villanására elvillan. Na ezt egy kicsit körülményesen írtam de remélem érthető.
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
Cancer
senior tag
Mérlegeltem és mivel már úton voltak a rádiós kioldók, valamint ahogy Ropi is mondja S.O.S. kellettek, ezek értek ide leghamarabb. Másrészről Eddig sem okozott gondot, hogy beállítsam a vaku fényerejét, de amint kényelmetlen lesz, egyből lehetőségem is támad lecserélni az egészet. Addig pedig parádés ez. Örülök nekik. Hamarosan rendelem a következő kettőt.
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
Andrew31
senior tag
Szerintem nyomd rá! (legalábbis, ha olyasmi ez, mint az enyém)
Az enyém sem stimmelt nagyon, de lágy műanyagból van, kinyúlik, a fej azért kemény cucc.
Ja: az az előtte-utána kép elég gyanús...
[ Szerkesztve ]
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
Graphy
aktív tag
A YN-560 III vakukat nem lehet közvetlenül a YN622 TX-ről vezérelni, hanem a YN-560TX-el tudod ezt megtenni, és ez a vezérlő képes kommunikálni a YN622 TX-el, ami a YN 622-es kioldókkal kommunikál.
...látom közben megválaszolta Ropi, csak elment a netem miután elkezdtem a választ megírni.[ Szerkesztve ]
Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medvét...a medve az megöl!
-
*Ropi*
félisten
Rosszul tudod , nem az a lényeg: YN560TX mindenképpen kell hozzá, a YN622TX csak egyfajta hídként működik, aki a sima YN622-eseknek továbbítja a jelet és ezáltal a YN560TX-ről vezérelhető a kompatibilis TTL vakuk teljesítményszintje is (és persze el is süthetők).
[ Szerkesztve ]
-
Cancer
senior tag
Canon vázhoz lesz. Amúgy 16 csatornás, úgy, ahogy írtad. De 16 csoportban is képes kezelni a hozzá rendelt vakukat.
Ropi, igaz. Valójában most azt érdemes eldönteni, hogy Godox, vagy Yonguo irányba induljak-e el. Amúgy van egy töltőm, ami 10+2 aksit tud tölteni, mindegyiket saját csatornán. Anno nagyon megtetszett, bár a 9V-os rész helyett jobban örültem volna 12 AA-snak.
[ Szerkesztve ]
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
Graphy
aktív tag
Nem ismerem a YN 560-as vakut, a talpát sem láttam még, ezért is tettem fel a kérdésemet.
Anno szó volt arról, hogy a YN a manuális vakuhoz is ad majd ki teljesítményvezérlős jeladót, ezért is kérdeztem, hátha működne a YN 622-vel. De szomorúan olvastam, hogy sajnos nem működik, így maradnak továbbra is a drága TTL vakuk, a manuális vezérléshez is. Csak mókásan hangzik, hogy a 910-es és 800-as TTL vakukat manuális módban használom a TX vezérlővel sokszor.[ Szerkesztve ]
Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medvét...a medve az megöl!
-
vadkörte
addikt
"...viszont azok az üzemmódok, ahol a váz végzi a szabályozást, azok ha jól sejtem, működnek a "third party flash"-ekkel is!"
Jól sejted. D70, D90, D7000 + YN568EX kompóval próbáltam és működnek.
"Nekem D90-es vázam van és sajnos a kezelési utasításban erről a témáról nagyon keveset írnak! Például sehol nem láttam utalást arra, hogy a vakuüzemmód függ a beállított fénymérés módjától is!"
Valóban nem viszik túlzásba. A Commander mód leírásánál keresd.
Üdv. V. Körte
-
_seth_
veterán
Lehet már nagyon régi darab volt, több éves. Milyen sorozatszám van rajta? "HR-4UTGA" vagy valami hasnló
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Ugyanilyen vakuban használok szintén eneloop elemeket, két szettet is. Mindkettő munkára fogható volt a vásárlást követően.
-
*Ropi*
félisten
Esetleg a vaku nem hibás? Vagy a vaku elemtartójában nem túl szűk az elemek "kupakjának" (a kidomborodó végének) fenntartott hely és nem tud becsúszni rendesen, emiatt nem érintkezik?
Az Eneloopok Ni-MH technológiát használnak. Ni-Cd-t már nem nagyon gyártanak konzumer használatra, csak ipari alkalmazásokban (pl. SAFT).
-
-
Nem jelent semmit persze, de fura. Tehát amit nézegettem, a nagyon butákon csak a közepe van, a kicsit okosabb nem TTL-eseken, meg a középen kívül az első kettő megvan. Tüske is, és a vevőn a tappancsok is. Ez csak nem véletlen...
Az okosabb nem TTL-esek miben tudhatnak többet, mint a buta nem TTL-esek? :S (Azon kívül, hogy esetleg normálisabban működnek ) Pl. a RF-602 tudja ébreszteni a vakut, azon tuti azért van a két tappancs a négyből, az kiderült. De attól még furcsa.
Amúgy valószínű RF-602 lesz, találtam 5000 körül.Illetve. A slave képes vakukat csak az ST-E2 -höz hasonló infrás dolgok tudják elvillantani a master vakun/gépen kívül? Mert az elvileg TTL. (Más kérdés, hogy nekem az nem jó, mert sokszor kell olyan helyről vakuzni, ahonnan nem látja a vaku a kioldót.)
Mutogatni való hater díszpinty
-
*Ropi*
félisten
Az 560 III-ban már beépített rádióvevő is van, ami a RF602-es és RF603-as adókkal süthető el.
(#4784) indigo: Értelemszerűen a fényviszonyok változásakor után kell állítani. Statikus témákhoz (pl. stúdióban) jó, dinamikushoz csak ésszel: ha tudod előre hogy meg tudod oldani vele. Pl. esküvőn is manuális módban fotózok, de csak beltéren vagy már a bulin, amikor tudom, hogy hol mennyi és milyen fény van.
[ Szerkesztve ]
-
indigo
aktív tag
Mennyire könnyű/nehéz fényképezni egy manuális vakuval? Olyan érdekel, hogy pl. mindig után kell állítani az exponálások között? Vagy először belövöd 2-3 képkocka erejéig, utána ugyanazzal a beállítással folytatod? Újratöltési idő milyen? Gondolom, minél többet gyakorolsz, annál jobban megy. Szeretnék én is venni valamilyen vakut, egyelőre még nem tudom, hogy milyet.
-
Andrew31
senior tag
Változtathatsz mérési módot (és program módot is), no meg ott a vaku kompenzáció is, amit nyugodtan használhatsz, amíg nem kell annál többet ráadni, mint ott lehet, nincs gond. (és nem úgy van, hogy akármilyen módot használsz, rá tudsz nyomni a vakun is és le is tudsz venni a kraftból?)
Ilyen nincs D7100-on és nem hiszem, hogy a D90-el baj lenne, de majd megaszondja valaki.babicsbalu: Mit takarnak az ilyen kódszavak, mint olcsóbb és jó?
[ Szerkesztve ]
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest