Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A topik célja, hogy a félresikerült üzleteket itt megbeszélhessék a felek, ha azt nyilvánosan szeretnék megtenni.

További tudnivalók >>>

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1852) zarandok33


zarandok33
csendes tag

Sziasztok,

Érdeklődni szeretnék:

Terméket postai úton adtam fel hibátlan karcmentes állapotban (videokártya), erről természetesen képeket is készítettem.
A termék megérkezett a vásárlóhoz, majd 3 napig nem tudta tesztelni, mert elvileg nem fért be a kártya az alaplapi SATA csatlakozói miatt. Vásárlástól számított 5. napon jelezte a kolléga, hogy lötyög a kártya a PCI csatlakozóban (lecsavarozás nélkül). Jeleztem neki, hogy amíg nem csavarozza be rendesen, addig lötyögni is fog. Ezután panasszal élt, hogy bár a kártya működik, random eldobja a képet. Kértem tőle bizonyítékot, amivel nem szolgált, ehelyett jelezte, hogy több alaplapban is lötyög nála a kártya. Később küldött egy videót, hogy egy játékban 300 fps felett random fps droppok jelentkeznek, mire felvilágosítottam, hogy ez egy olyan általános jelenség, ami akkor jelentkezik, amikor a processzora nem bírja a magas FPS számot. Ezután jelezte, hogy a kártya PCI csatlakozójának utolsó előtti érintkezője le van kopva, mire felvilágosítottam, hogy az gyárilag ilyen, viszont meguntam az oda-visszát és felajánlottam neki, hogy ha visszaküldi és amennyiben nincs fizikai sérülés a kártyán és ugyanolyan működőképes állapotban van mint ahogyan elküldtem, akkor visszautalom neki az összeget. Viszont kaptam képet az emberemtől a kártya csatlakozójáról, ahol észrevettem, hogy gyakorlatilag szét lett karcolva a videokártya hűtőrészének az alja. Próbáltam telefonon elérni, mire kinyomott. Ezután üzenetben jeleztem neki, hogy ilyen állapotban nem vagyok hajlandó visszavásárolni a kártyát, illetve küldtem neki saját képet is az adott részről, ahol tisztán látszik, hogy nincs karcolás a kártyán. Erre még nem reagált.
Viszont a címemet tudja, minden bizonnyal fel fogja adni. Nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni, hogy meggyanúsít, hogy ő márpedig elküldte a kártyát és vegyem vissza tőle.

Ha fizikailag megsérült a kártya, amíg a vevőnél volt, jogilag mennyire vagyok támadható, ha így nem vagyok hajlandó visszavenni tőle a terméket? Az adás-vétel magánszemélyként történt.

Köszi előre is a válaszokat / tanácsokat.

Az én képem a feladás előtti állapotban:

A vevő által küldött tegnapi kép:

Rendeződött.

[ Módosította: domperke ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.