Hirdetés

2024. május 16., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-07-28 23:38:02

LOGOUT.hu

Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1848) malor válasza hegegabi80 (#1847) üzenetére


malor
aktív tag

Sziasztok!

Van egy érdekes problémám és folyamatosan zárom ki az okokat. Egyelőre azzal nem terhelnélek titeket.

A lakás adatkábel hálózatánál tartok. Standard Belden Cat5e falikábelek vannak behúzva. A szobákban a konnektorokkal egy keretben, de külön elvezetve vannak. Ilyen süllyesztett aljzatok vannak a szobákban. Kikaptam kettőtt, megnéztem. Nem túl igényesen, de elvileg jól vannak bekötve. Még van kettő, azokat is megnézem majd. Aztán valószínűleg igényesebben újrakötöm.

A másik oldal az elég igénytelen. Azt muszáj rendbe tenni. A kábelek másik végén sima, egyszerű, műanyag RJ45 apák vannak krimpelve és úgy közvetlenül bedugva a Telekomos HGW-be (Gigabites optika). Itt lenne az első kérdésem, mert töbször belefutottam itt abba a javasaltba, hogy a falikábelre inkább keystone anya kell és külön patch kábel a HGW-hez. Milyen gondot tud okozni, ha nem így van?

A második kérdésem is ezzel kapcsolatos. Tervezem, hogy az egyik falikábelt kicserélném erre és vele együtt lecserélném a Legrand aljzatott egy ilyenre. Gondolkozom azon, hogy ebből a falikábeleből (tömör réz) készítenék patch kábelt is. Készen is árulnak tömör réz patch kábeleket, így adja magát a kérdés, hogy mire kell figyelni, hol a buktató, mi benne a trükk?

Ez a kábelezés nekem még új terület, nem szerelgettem ilyesmit, nem krimpeltem még, de nem is teljesen idegen. Kedvem is van most elmolyolgatni ezzel. Így gyűjtöm az infókat, mert hülyeséget nem szeretnék csinálni. Szóval nyugodtan lehet osztani, bírom a kritikát. Előre is köszi :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.