- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dale
aktív tag
Amennyiben valakit érdekel hogy ESTA-val max 90 napos kiutazás hogy megy, leírom a májusi dolgokat.
Én Pittsburghbe mentem New Yorki átszállással, ami azt jelenti hogy New Yorkban történik meg a beléptetés és ellenőrzés. Még a gépen ki kell tölteni egy vámáru nyilatkozatot (ez normál esetben nullás mert a saját cuccaid nem számítanak, csak amit ott fogsz hagyni az országban mert kereskedsz vele vagy valami) és ugyanazt a zöld kérdőívet amit elektronikusan már kitöltöttél. Az ESTA site-ról az engedélyező oldal legyen kinyomtatva mert ezt még a magyar reptéren is megnézik miközben check-inre vársz, az engedély szám meg asszem kellett a zöld nyomtatványra, de ebben nem vagyok már biztos. Mindenesetre legyen nálad!
New Yorkban a következő az ügymenet:
Immigration terminálnál a tiszt elkéri az útleveled meg a fentebb említett két papírt amit a gépen kitöltöttél. Egy kis kamerába bámulás után egy kis scannerrel leveszik az ujjlenyomatokat, hüvelyk majd a négy ujj egyszerre, mindkét kézről asszem. Tőlem csak annyit kérdeztek hogy beszélek-e az előttem levő hölgyek nyelvén, akik csak kommunikációs problémák miatt akadtak fenn (horvátok voltak vagy ilyesmi), szóval semmi nyaggatás hogy ki fia borja vagy, hova mész, mit csinálsz... A zöld nyomtatvány alsó részét letépte és berakta az útlevélbe, ezen van rajta világosan leírva hogy meddig érvényes a vízumod.
Most hogy hivatalosan beléptél az USA-ba, a csomagodat fel kell venned akkor is ha átszállsz másik gépre. Az én esetemben ez annyi volt hogy csomagot összeszedtem, átmentem a másik biztonsági ellenőrzéshez és csak rá kellett raknom egy futószalagra (nem ellenőrizték a tartalmát, pedig megtehetnék) aztán mehettem cipő meg laptop átvilágítása közben át a scanneren. Rutinos utazóként ez nálam sosem csipog be.
Ezek után pedig csak megkeresed hogy honnan indul a kapcsolódó járatod és vársz. Vagy megszívod mint én akinek törölték a járatát vihar miatt, a következő gépre nem tudtak helyet szorítani de a csomagomat se adták vissza, az felfér a gépre, vegyem át Pittsburghben... Szóval végül beintettem és elmentem busszal, na az kemény volt.
Szóval New Yorkban nem nézegették a csomagomat, akkor sem tették volna ha kisétálok vele Queensbe.
Visszafelé pedig Pittsburghben már úgy vették fel a csomagomat hogy majd Budapesten megkapom, szóval itt már nem volt a dupla szerencsétlenkedés, a gép is időben rendben elindult. Biztonsági ellenőrzés egyedül Pittsburghben volt, pont annyira volt komoly mint bárhol Európában, vagyis semennyire (cipő, röntgen, scanner) csak extraként egy hölgy külön ellenőrizte a laptopomat és megdícsérte hogy milyen szép (fehér MacBook).
New Yorkban csak kapun be, másik kapuhoz át, várakozás.
Az biztos hogy legközelebb (ősszel) Budapest - Párizs - Pittsburgh útvonalon megyek mert ezt nincs kedvem mégegyszer eljátszani, a várakozás rövidebb, a JFK meg a legszarabb reptér amit valaha láttam, beleértve a Ferihegy 1-et ami ahhoz képest mesés.
Szóval az ellenőrzésektől meg visszafordítástól csak annyira kell félni, mintha pl Londonba repülnél. Annyira simán mentek a hivatalos dolgok hogy folyton úgy éreztem, valahol rossz helyen fordultam be és az amerikai állampolgárok sorában haladok előre. Ha utazni van kedvetek, tegyétek bátran, nincs mitől tartani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- BestBuy topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bittorrent topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Számítógép, ryzen 5 2600, RX 580 8GB, 16gb ddr4, 512gb ssd, 1tb hdd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC hibátlan, dobozos, 14 nap személyes garanciával
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2025, 100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest