- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mark1988
újonc
sziasztok!
én imádtam ezt a sorozatot,de nemtudja valaki véletlenül hogy Eördög Alexa miért szállt ki olyan hamar a sorozatból??volt-e valami konfliktus,vagy csak egyszerűen énekelni akart?? -
tvalki
csendes tag
-
tvalki
csendes tag
válasz
remington2 #196 üzenetére
Ha jól emlékszem az volt a lényege, hogy képi anyagot csak a Youtube-ról tudtak szerezni, az MTV-től nem, mert már olyan régen volt...
Szóval ebből arra következtetek, hogy vagy nincs már meg nekik vagy nem tudják hol van vagy (részben) mindkettő...
-
tvalki
csendes tag
Köszi!
Nagyon érdekesek interjúk, viszont az egyik mondat után most már biztos, hogy nem fogják soha megismételni a TV-ben...
Nem tudnád folytatni a vágott verzió felrakását a Youtube-ra, mert ahogy azt hiszem te mondtad, a régieknek nem olyan jó a minősége: és valóban amiket legutoljára raktál fel jobb minőségű... És ahogy az eddig felrakott vidókból látom nem csak megvágták, hanem a sorrenden is variáltak: legalábbis nem egyszerű összekapcsolni a felrakott teljes epizódokkal...
Szóval ugye a vágott verzió a A fényrobbanás-sal kezdődik, aztán jön Az átemelő szonda. Ezeket az átfedés miatt nagyon jól össze lehet kapcsolni.
És ugye ezután jön A dexek és szinek fennmaradása a tét! viszont itt nemhogy átfedés nincs a kettő között, hanem hiány is van a kettő között ráadásul ez már rosszabb minőségű... És itt már vannak olyan jelenetek, amik a felrakott teljes epizódokban is vannak, de nagy számomra itt a kavarodás... Remélem érted mit akarok mondani...Szóval jó lenne ezt a vágott verziót felrakni részletekben egymás után abban a sorrenben ahogy ott van kis átfedésekkel, amiből az első két részlet már megvan... Természetesen nem sürgős, de jó lenne minél hamarabb... (Bocsi, de úgy látszik nem sikerült meggyőznöm magamat, hogy nekem elég az is ami most fent van a Youtube-on...)
-
F-Gábor
csendes tag
Na, akkor mégegyszer a linkeket, s ezúttal a hivatkozásokat sem felejtem el:
Interjú Hetényi Zoltánnal:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1343783313445Interjú Szombathy Gyulával:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1343973438198 -
F-Gábor
csendes tag
Sziasztok!
Az emTV.Blog.hu az Űrgammák két szereplőjével készített interjút, többek között magával a sorozattal kapcsolatban is kérdezte őket:
- nosztalgikus interjú Hetényi Zoltánnal, az Űrgammák "Patrik zolg"-jával:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1343783313445
- Szombathy Gyulával, az egykori "Sziniszter efterniusz"-szal is: http://www.facebook.com/video/video.php?v=1343973438198
- a Facebook-on ( http://www.facebook.com/pages/emTV-Blog/115363651662?ref=ts )
- az IWIW-en ( http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=2367259 )
- a Youtube-on ( http://www.youtube.com/user/emTVblogHU )
- és a Twitteren ( http://twitter.com/emtvbloghu )Üdv: F. Gábor
-
Déta
tag
Oh-lláááá!
Nem hittem volna, hogy így "felpörög" a topik...
F-Gábor, nagyon szép munkát végeztél a Wikipédián.
Az MTV-nek Én is írnék szívesen, de valószínű, hogy leráznának, mint a kollégát.
Áááááh, valaki tegye már fel torrent-re az összes részt!!!
Addig meg YouTube-ozom ma egész nap. -
Szerintem ez a sorozat teljesen vállalható volt a 90-es évek közepén... a 3d olyan, amit akkoriban a hazai technika elbírt (és persze a hazai grafikus szakállomány), a díszlet szerintem nem volt rossz, a dialógusok nem voltak az erősségeik, de szerettem benne, hogy próbálták azt sugallni, hogy tanulj, és meg lesz a haszna... meg azért pár ismeretet is szereztem anno belőle (emlékszem arra a mondatra, hogy a műanyag rossz hővezető, mert az egyik oldaán olvaszthatod, míg a másikon fogod...) Szóval nem gondolom, hogy a mai hazai sorozatoknál rosszabb szintet hozna (sőt még mai szemmel nézve sem bosszant a minősége), de hát sokat változott azóta a világ... nem voltam rajongó, de kellemes élményeket nyújtott anno...
-
tvalki
csendes tag
Estleg le tudnád írni, hogy mi hangzik el "Az átemelő szonda" és "A dexek és szinek fennmaradása a tét!" között...?
És szívesen fogadok bármit, amit még fontosnak tartasz, és nem szerepel azokon a videókon amit felsoroltam...
Pl. a drakvuf torpedótól való megszabadulás(, és minden ami előtte van és a sorrend csere vagy bármi más miatt kimaradt és fontosnak tartasz...), a Föld elhagyása stb. stb. stb.(Ezek természetesen egyáltalán nem olyan sürgősek...)
-
tvalki
csendes tag
Köszi! Köszi! Köszi!
Pont így gondoltam az antennás eseményt!
Ezt most már simán össze tudom kapcsolni a következővel (ugye jól látom?):
A dexek és szinek fennmaradása a tét!
És ugye ez után jön a felvételeden a Dexter az űrben? Vagy van még valami közte?
Egyébként azt látom, hogy nem csak megvágták, hanem néha a sorrendet is megváltoztatták...És akkor a Dexter az űrben helyett már jöhet is az Űrgammák e04 (1. rész), ezután megvannak a részek a 10. epizódig, a következő 2-t láttam, illetve a 11. epizód ezen a vágott verzión A prímszám-talány...
És ezután még van fent 3 epizód...((Persze az lenne az igazi, hogy amit most fölraktál azok teljes epizódok legyenek, de hát te ezen nem tudsz segíteni...))
-
F-Gábor
csendes tag
Na, felraktam: Az átemelő szonda
-
F-Gábor
csendes tag
Hali!
Az antennánál azért vágtam le, mert utána már jön a többiek felszippantása, amire valami különös okból úgy emlékeztem, hogy más már felrakta. (ki tudja, talán összezavart az agymanipulátor) De látom, hogy nem, úgyhogy ha a gépem is úgy akarja, még az éjjel felrakom azt is.
Sajnos viszont nem értem, miért csúszott el rajta a hang. A másikat, a hadiesküs részt is ugyanazokkal a beállításokkal csináltam, az pedig tök jó lett...
-
tvalki
csendes tag
Köszi! Köszi! Köszi!
(A nevemet most már nyugodtan leveheted...)Kérlek folytasd! Pl. az utolsó (antennás) eseményt se láttam (szerintem, mert egyáltalán nem emlékszem rá), kár hogy ott vége (Itt a felvételeden sincs tovább, vagy te vágtad le a végét (ennek az antennás eseménynek)? Ha te vágtad le akkor kéne újra...)
Szóval kéne még a folytatás, hogy össze lehessen kapcsolni a feltett részekkel (szóval jó lenne egészen addig, amíg Dexter kimegy az űrbe az antennáért...)
Ez "A fényrobbanás" kb. 60-70%-ban elégített ki...
-
F-Gábor
csendes tag
Sziasztok!
Két új videó a Youtube-on:
A fényrobbanás
A Szent Tűz és a Dex-Szin hadieskü -
tvalki
csendes tag
-
tvalki
csendes tag
A Wikipediával kapcsolatban:
alapból nem látszik a kiegészítés, rá kell kattintani fölül jobb oldalt arra, hogy "[nem ellenőrzött változat megjelenítése]" a "Megtekintett lap" mellett.
És ezt módosítani lehetne az felkerült részek felhasználásával...A fölkerült részekkel kapcsolatban:
Linkelni azért nem linkeltem, mert 30-nál is több videóról van szó...
Remélem mindenki meg tudja találni, akit érdekel (ilyen címük van, mint pl. "Űrgammák e07 (3. rész)") -
F-Gábor
csendes tag
Srácok, én most csinálok be!!! Tényleg teljes epizódok vannak a Youtube-on.
Hadd rúgom szét a hátsó fertáját annak, akinek ott lapultak a szekrényében és mégis csak most tette föl!!!
Na gyerünk, srácok, nézzük!
-
F-Gábor
csendes tag
Eddig a cselekményben csak ennyi állt: "Orsit, Jucit, Csillát, Patrikot, Ákost és Jocót elrabolja egy idegen űrhajó Budapestről. Az űrhajó legénysége csak két főből áll, Dexterből és Sziniszterből. Az elrabolt gyerekekkel szeretnék a hajó legénységét pótolni."
Én kibővítettem ezt:
- egyrészt a gyerekek átsugárzását részletesebben leírtam (Hogy Patrikot, meg Jocót a játékteremből, a többieket meg egy garázzsal együtt vitték át az űrhajóra)- másodsorban pedig a dexek és a színek szent küldetését fogalmaztam meg.
Nem tudom, hogy ez csak én látom azért, mert én írtam, vagy mások is. Azért vagyok bizonytalan, mert a Wikipédia kompetens szerkesztője ezt a változatot még nem véglegesítette. (pedig nem értem, mit kell ezen felülbírálnia, így volt és kész!!!
)
-
F-Gábor
csendes tag
Csak részletek. Az utóbbi időszakban két részletet raktam fel: az Urnák tiszteletére tartott rituálét, és a Roa bolyógn való landolást.
Egyébként bővítettem a Wikipédiás cikket is az Űrgammákról. Még nem bírálta el a szerkesztő és egyelőre csak "Nem ellenőrzött változat"-ként jelenik meg. Hadd kérdezzem meg, hogy Ti látjátok ezt a változatot, vagy ez csak nekem látszik?
-
tvalki
csendes tag
Űrgammák részek a Youtube-on!!!!!
-
fo_di
őstag
megkérdeztem az mtvt, hogy esetleg le fogják/tudják/akarják/stb adni az űrgammákat és a közönségszolgálat még aznap vissza is írta a következőt:
Köszönjük, hogy figyelmével megtiszteli a Magyar Televízió műsorait.
Az Űrgammák c. sorozatot egyelőre nem tervezzük sugározni, de levelét továbbítjuk programszerkesztő kollégáink részére.
Boldog, békés Új Évet kívánunk!szóval talán egyszer még leadhatják (ha az archívumnak nem lenne meg minden része vagy valami előnytelen szerződés miatt nem adhatnák le, szerintem azt írták volna)
-
tvalki
csendes tag
Ez tök jó!!
Köszi!!
(Ebből mindenre emlékszem, kivéve azt, hogy eredetileg Jocó ment volna Ákos helyett...)Pont erről beszéltem korábban: nem baj, ha több részből van csak legyen összefüggő, ez a részlet tökéletesen megfelel ennek!
És mégegyszer: főleg az eleje érdekelne, szóval ha azt föltennéd, azt még jobban megköszönném...
-
F-Gábor
csendes tag
Sziasztok!
Először is így utólag Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok.
Egyelőre ennyit tudtam feltölteni: Űrgammák - Az expedícióSzerintem ez a legfontosabb részletek közé tartozik.
Üdv! -
tvalki
csendes tag
Nem baj, hogy annyira meg van vágva, rakjál föl minél többet, ha lehetne kérnem az egészet. Nem az a lényeg, hogy egy részlet hány epizódot ugrik át, hanem, hogy egybefüggő legyen, hiszen voltak olyan történések amik több részen keresztül zajlottak (pl. a "vadgesztenyék"-kel szembeni harc is kb. 3 részen keresztül zajlott) ...
-
F-Gábor
csendes tag
Az a helyzet, hogy ez a másfél órás változat erősen meg van vágva, így nem tudom, hogy például egy 5 perces részlet hány epizódot ugrik át. Tudomásom szerint az első 39 részből készült, vagyis kb. 19,5 órányi TV-filmet kellett belesűríteni másfél órába. Szóval ez a "Tesco-gazdaságos" változat.
A legelejét még tudom, hogy az első két részből vágták össze, de onnantól már ne kérdezzétek tőlem.
De az érdemleges momentumokat felteszem majd. Nem tudom, hogy már írtam-e, de régebben egy Freeweb-es Űrgammák rajongói oldalon lehetett találni rövid részleteket, ugyancsak a 0. verziós kiadásból. A legtöbb videó, ami a Youtube-on található, onnan van. Aztán megszűnt az oldal.
Mondjuk azt a "Ráb***tak a zolgok" című részt illene felrakni mégegyszer - már csak azért is, hogy egy szalonképes címe legyen. Lehet, hogy ezt is megcsinálom egyszer.
-
tvalki
csendes tag
Az űrfertőzés nekem is rémlik, de csak nagyon halványan...
Jocóval kapcsolatban csak egyre tudok gondolni: Titiék már velük voltak, amikor Jocó fel akart vágni előttük, és szkafanderben akart átjutni a Haldor-02-ről a 01-re, amikor baleset érte, mely során eltörte a gerincét, így nagyon hosszú ideig a Rekreátorban kellett feküdnie...
A Roai landolás előtt nem emlékszem semmi ilyesmire, hogy Jocó eltűnt volna...Jó lenne, ha fel tudnál rakni részleteket, főleg az eleje kéne...
-
F-Gábor
csendes tag
Bocs...
Nem akartam azért gonosz lenni (annyira
). Nem voltál hülye, tényleg jó tudni, hogy csak az Űrgammákból van ilyen szűk választék a Jutyúbon, mert legalább már tudjuk, hogy abból kell több. Azt hiszem, már írtam: nekem DVD-n megvan egy egykori hivatalos VHS-kiadvány az Űrgammákból ("...avagy a 0. verzió" címmel). Abból majd fel tudok rakni kisebb részleteket, amiket érdemes.
Egyébként nagyon jó Téged olvasni - hihetetlen, milyen sok mindenre emlékszel a sorozat végéből. Én sajnos nem láttam végig, de amiket láttam, azokból is csak töredékek ugranak be.
Arra emlékeztek, amikor a Patrik, meg a Jocó kapott valamilyen űrfertőzést, aminek következtében minden hozzájuk ragadt, amit megfogtak? Sziniszter meg megdermesztette őket, hogy ne terjesszék szét a betegséget az űrhajón.
Arra lennék kíváncsi, hogy mikor Jocó a Roai landolás előtt váratlanul eltűnt, mi volt az oka. Felvári Gyuri, a színész, eltörte a lábát, ezért pár rész erejéig ki kellett írni őt, ennyit tudok; de a történetben kiderül valami, hogy hol bújkált ezalatt?
-
Jégkokó
veterán
Igen de egy epizód hoszabb volt mint 5 perc, ugy rémlik, hogy fél óra körüli volt.Minden régi sorozat elérhető, szomszédok, angyalbőrben, csak ez nem, pedig nem hiszem, hogy nem vette fel annó senki videóra, mert akkor simán be lehetne rippelni és feltenni vmelyik videómegosztó oldalra, mert igy az életbe nem lesz egy rész se.
-
tvalki
csendes tag
Én 12-t számoltam össze, melyek közül a leghosszabb 5 és fél perces...
Egyébként, [ez a jelenet] eléggé hasonlít ahhoz, amikor a legvégén tényleg hazaértek...
-
tvalki
csendes tag
Bocs, hogy néha múlt, néha jelen időt használtam...
És mégegyszer mondom, ki lelet javítani és/vagy egészíteni... -
tvalki
csendes tag
Szóval elindultak, de rájöttek, hogy valami nincs rendben.
Pl. hiányzik a hipertérugrást vezérlő program...
Patrik nem esett kétségbe, mint a többiek, így megtudta, hogy van egy új program...
Ekkor fényesség veszi körül az űrhajót és eltűnik...
Az űrhajóban minden elsötétedett, de aztán visszajön a világítás és Dexter jelentkezik és megnyugtatja őket, talán azt is megmondja, hogy miért nem mondhatták ezt el nekik korábban (szóval lehet, hogy vissza kell vonjam, amit korábban mondtam...)
Amikor még sötét volt, látták, hogy valami előttük van, de nem tudták mi az, most már látják: a Föld...
Dexter megmondja nekik, hogy 30 percük maradt, ezután a vezérsugár leküldi a garázst a Földre, és minden program törlődik...
A befejezés szerintem zseniális: ott vannak a garázsban, nagyon izgatottak(, azt hiszem arról beszélnek, hogy nem tudják mi vár rájuk...), nyílik a garázsajtó, felsikoltanak, mi nem látjuk, hogy ők mit látnak, csak azt, hogy fény vetül rájuk, és itt "Vége a 160. résznek" ... -
tvalki
csendes tag
Na ott hagytam abba, hogy bezárták a Kancellárt.
Ezután kihallgatták a foglyokat (ezzel kapcsolatban nem mondok el mindent…):
Roar nagyon aggódott, alig bírt beszélni, azzal védekezett, hogy gyávaságból szolgálta a Kancellárt. Schultz hazudott össze-vissza. A Kancelláron lehet látni, hogy menthetetlenül meg fog őrülni… Polla volt az egyetlen, aki helyesen ítélte meg a Kancellárt, valami olyasmit mondott zárszóként, hogy van olyan, hogy a szív megáll, akkor is, ha látszólag tovább dobog…
Sorsukról Xénia döntött, miután ő lett az új uralkodó az urnáknak köszönhetően (itt a felségjelvényeket újonnan megválasztott udvarhölgyei Orsi, Juci és Csilla adták rá…):
A tudósok visszakapták arcukat, és elküldte őket, hogy állítsák helyre a tudományos központot…
Schultz-ot száműzte a Káosz-csillagrendszerbe, ahol nem sok az esélye az életben maradásra…
A Kancellár neve most derül ki, amit gyerekkora óta nem hallott senki: Aliz. Rangjától természetesen megfosztják, de ennél nagyobb büntetés az, hogy megemlítik a nevét…
Az új kancellár a tudósok által korábban készített kiborg lesz(, ami ugye ugyanúgy néz ki, mint Aliz…)
Aliznak felvetik, esetleg megpróbálhatna megjavulni, azt válaszolja erre, hogy soha nem javul meg, inkább meghal, döntése végleges…
A zolgok másolatai Dexter2 vezetésével (természetesen Sziniszter2 is velük tart…) elindulnak a Haldor-02-vel, hogy a háború végeztével rendet tegyenek…És akkor következzen a hazatérés:
Dexter átadja Patriknak a Haldor-01 feletti parancsnokságot, vagyis megválik a hajótól, ami számára a legfontosabb volt. A zolgok készítenek neki egy kis Haldor-01-et emlékbe.
Már indulnának, de ekkor megjelenik Polla és Xénia, hogy elbúcsúzzanak, de később kiderül, hogy ennél többet is tesznek (szerintem megmondhatták volna, de így lesz izgalmas az utolsó rész…)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest