- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
Squirrel #5549 üzenetére
Úgy, hogy ilyet még sosem csináltál, legalább 3 óra lesz, mire felrakod, és megtalálod a megfelelő pozíciót, sajnos úgy a legnehezebb bármit is mondani, hogy nem értesz hozzá. Tudni kellene a pontos földrajzi pozíciódat, ebből lehetne műhold irányt és elevációt számolni, már csak pár pontos műszer kellene, pl vízmérték és iránytű...
Ehhez képest én mindenféle külső eszköz nélkül kb 5 perc alatt belőném, de én már 16-17 éve is motoros forgatót gyártottam ablaktörlőmotorból, meg menetes szárból a parabolához.....
Talán szerencsésebb lenne itthon belőni mindent segítséggel, kikapcsolni, ott meg összedugni, és már csak a tányér beállítás maradna....
-
zichie
senior tag
válasz
Squirrel #5546 üzenetére
Az is kérdés, hogy a külföld melyik országot takarja és van-e lefedettsége a Thor 5 és Thor 6 műholdak UPC-s transzpondereinek?
A K2-es és a T2-es nyalábokat használja a UPC. A hivatalos lefedettségi térképeket itt találod:
http://www.telenorsat.com/satellites-teleports/satellite-fleet/thor-6-k2-2/
http://www.telenorsat.com/satellites-teleports/satellite-fleet/thor-5-t2-2/Értelemszerűen Európából van stabil vétel 80-90cm-es tányérral is, de pl. a tengeren túlról semmi esély. Közel keletről és Észak-Afrikából extrém méretű (2-3 méteres) tányérral még lehet vétel.
-
Watt25
veterán
válasz
Squirrel #5543 üzenetére
Hivatalosan külföldön nem nézheted az adásokat, tehát mindenképpen magyar lakcímre kell szerződést kötni.
Ha ezt meg tudod oldani, akkor kérd CI modullal (mond, hogy minden technikai eszköz megvan neked), és azt meg abba rakod, amibe akarod. (Persze kell hozzá saját vevő, vagy olyan tévé, amiben van DVB-S2.) -
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Kulfoldon szeretnenk otthoni adasokat nezni, hogy induljak neki a dolognak? UPC tudom, hogy foghato kulfoldon, de nem tudom, otthon mit szol a szolgaltato, ha bemegyek es irok egy szerzodest, veszek egy dekodert es egy antennafejet (tanyer - azt hiszem 80 cm-es az van). Esetleg mas opcio is van? Regen ugy tudom a Digi-nek is volt muholdas vetele, ez mar megszunt? A lakas del fele nez, remelem onnan lathato muhold, ezt hogyan tudom ellenorizni? proba-szerencse?
Koszonom a segitsegeteket!
-
Pazolini
senior tag
Sziasztok!
DSR8111-gyel felvevőkártyával 720p-ben tudok felvenni HDMI-n keresztül. Humax két hd-s eszköze hdcp-s kódolású, (Philipsnél erre nem tér ki a használati).Szeretnék váltani 1080-ra, vagyis Humaxra, de ha letiltja a HDMI-n kimenő felvételi lehetőséget, akkor maradok inkább a gyengébb minőségű Philips STB-nál.Van valakinek tapasztalata a HUMAXokkal? (Állítólag újabban szabvány a HDCP...)
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Bekötéskor megrendeltük a HD csomagot. Az volt írva első 6 hónapban 500Ft, majd 7. hónaptól 1000Ft.
Most kb 4. hónapnál tartunk és most 650Ft-al szerepel a számlán.
Nem az a 150Ft bosszantó, csakhát ez valahogy nem fair. Nem?
-
zeusz55
senior tag
-
golya87
őstag
-
caverinha
aktív tag
Sziasztok! Segítségeteket kérném,azzal kapcsolatban,hogy most váltottam Trio M csomagra és olyan problémám van,hogy feltöltésem nem megy. Ez mitől lehet? Pár ismerősömnél körbekérdezősködtem,de náluk működik rendesen a feltöltés,nálam vajon miért nem?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
frovery
senior tag
Most néztem csak utána, mert sokszor azt hiszik, hogy alapból van benne S tuner is. Ebben viszont tényleg van: LG 42LB671V
Nem is rossz készülék
-
gabaly
tag
Sziasztok.
Vettem egy Lg 42 lb 671v Tv-t. Szeretném megkérdezni tőletek van-e olyan köztetek aki T-home-t és Upc-t is ismeri mégpedig SD adások tekintetében. Minden nap sok SD-t néznék de csak jó lenne HD-csatikat is. A T-nél nincs lehetőség rá, vagy ilyen rtl, duna, stb HD csatikra lehetne előfizetni. A Upc Direck valamelyik csomagjához viszont rendelhetnék 11 olyan HD csomagot melyek már nekem is tetszenének. Namost ha már váltanék Ci+ kártyát szeretnék tehát nem akarok már beltérit.
Tehát: van-e valamelyik szolg. javára minőségi eltérés az SD adásoknál és ha váltanék Upc-re nem lenne-e rosszabb? Kérlek ne írjátok, hogy nem kell SD adásokat nézni mert zömében az menne és a T-nél elég jó de ettől egy fokkal sem akarnák vissza lépni. Válaszotokat köszönöm. -
frovery
senior tag
-
Pazolini
senior tag
Végülis kiderült, hogy a tv-mmel nem kompatibilis a philips dsr teljesen, s ezért nem megy át a HD ready (720p), csak a EDTV (enhenced digital; 576p), viszont a HD monitoromon oké és a 720p-s felvevőkártyámon is a pc-n, s ezeken egyáltalán nem rosszabb a UPC HD-je a Digi tv nyújtotta hd-nál, ami 1080i-ben megy ki a televízióra (ezzel persze kompatibilis).
Marad minden így, mert az UPC Philipséről la. át tudom tenni a felvett anyagot, vagy a direct streamet a pc-re.OFF
Sajnos a digis anyagot, ami viszont hdcp-vel védett, nem tudom áttenni pc-re. Ott csak egy scart>y.u.v. átalakító segítene... Nem nagyon látok ilyet a neten, csak külföldi oldalakon, de még bízom a mediamarkt hama-s cuccaiban, s ha lesz ilyen, mehet a hd átvétel digiről is...bogabihoz kérdés: Te milyen stb-t használsz a Humax után???
-
válasz
Pazolini #5514 üzenetére
A Philips DSR8111 max. 720p-t tud kipréselni magából. Ebben (is) jobb a Humax DVR box, ott - ha jól emlékszem, mert már nincs meg a box - 1080i a teteje. Nekem is elsőre a Philips boxot hozták, aztán - hál' istennek - nem volt hang a TV-n, így cserélték Humax-ra. Másfél évig volt nálam a Humax, semmi problémám nem volt vele.
-
aronpapa
tag
Tudja valaki, miért lehet az, hogy a TV "Élő menü"-jében a HD csatornákon futó műsorok címét és leírását (és csakis azokat) német, szlovák, angol nyelven jeleníti meg? Ráadásul úgy, hogy amikor a TV bekapcsolása után első alkalommal elindítom az "Élő menü"-t, akkor még magyarul jeleníti meg, és pár perc múlva átvált a fenti nyelvek valamelyikére.
-
Rick4
félisten
válasz
Pazolini #5514 üzenetére
A beltéri lehet rossz, de az biztos, hogy a HD csatik szépek és jók, igaz, hogy a fullHD helyett 1440X1080-ban jönnek, de ez ugye az a felbontás, amit egy méterről már nem szúrsz ki, tévézni meg ennél messzebbről szokás, szóval ha a beltéri tényleg nem tud a HDMI-n keresztül legalább 720p-s felbontást, szerintem cseréld le. Érdekes egyébként, nekem volt olyan LG TV-m, ami az 1080p helyet 720 felbontással ment, és szebb képe volt, tévéje válogatja.
-
Pazolini
senior tag
Üdv Fórumtársak!
Feltételezem sokan közülünk Philips DSR8111 beltéri kaptak a UPC-től, élvezik is a szolgáltatásait.
Én is 2010 óta. A HDMI-n érkező jel forrás (576p; 50Hz) HD- csomag csatornáin is csak 576 (!); viszonylag szép, éles, kontúros képet ad az én kis HD ready 1366x768-as LCD tévémen, ezért mindig azt gondoltam, hogy a tv-ben van a hiba. De a napokban kipróbáltam Digivel, és a HD csatornák 1080i-vel jönnek, mondanom sem kell, azért látszik a különbség ilyen felbontású tévén is, bár az SD csatornáknál mindenképp jobb a UPC "hd"-ja.Kérdésem: senkinél nem volt ilyen probléma? Mindenki 720p-vel kapja a jelet ettől a beltéritől (honlap szerint ennél nem is tud többet)? Lehet, hogy csak nem kompatibilis a tévémmel?
Vagy másnál is 576-ot ad ki, csak nem érdemes vele foglalkozni... (?)
Pár esetről olvastam a neten, de elenyésző, ennek ellenére upc-s hölgy telefonban elismerete, hogy tudnak a problémáról.
Megjegyzem, elég méltánytalan dolog így szolgáltatni! Az ún HD-csomagért nem kapok 5. éve tényleges HD-megjelenítést. Kb. 80 ezer Ft nettót fizettem eddig érte mindösszesen.Esetleg van megoldás? Bütykölés, fw-frissítés, STB-csere. Nekem a dvr nélküli, egy tunerest ajánlották, +600.- Ft PVR ready szolgáltatási díjért. Remek! de nekem a dvr-es kellene, olyan, ami tudja a HD-t. Ez pedig a Humax dvr-es készüléke, de azért állítólag könyörögni kellene.
-
bazsy_
tag
Köszönöm a tippet manuálisan megadtam a frekiket aztán már csak kb 250 csatorna volt ebből már sokkal könnyebb volt kidobálni a nem odaillőeket. El is mentettem a listát jól fog jönni ha szoftvert frissítek.
Más (a kérdés mindekihez szól )
Van egy cloud i box 2 plus-om ,openpli 4 van rajta: a gond az hogy kb 10 másodpercenként megáll a kép aztán megy tovább. A benne lévő upc kártyát kipróbáltam az amikoban ott jól működik. Próbáltam más szoftverrel is (openatv, blackhole) de ott nem tudtam működésre bírni a kártyát. Van valami ötletetek hogy mit lehet kezdeni vele ,esetleg másik szoftvert felrakni?
-
Pazolini
senior tag
válasz
FabioeM #5492 üzenetére
Hogy tudtad elérni, hogy cseréljék? Nekem azt mondták, dvr-es készülékeik közül csak a Philips dsr8111 áll rendelkezésre...
Nekem az a gondom vele, hogy csak PAL 576p-ben küldi a jelet, s ez elég nagy gáz, már amennyi pénzt a hd csomagért eddig leszurkoltam 5 év alatt... -
Watt25
veterán
Nem hiszem, hogy ilyet lehet. Kézimunka.
Esetleg ne automatán, hanem manuálisan keresd a konkrét UPC frekiket. -
bazsy_
tag
sziasztok!
Csatornarendezéssel van gondom. Ma üzemeltem be a frissen beszerzett direkt kártyámat egy amiko micro hd-val, a gond az hogy majd 800 csatornát talált és nem találok semmi olyan opciót hogy csak az upc csatornáit lássam.. Hogy lehetne ezt beállítani hogy ne kelljen mind a 800 csatornát egyesével átbogarászni?
Előre is köszönöm!
-
Bogyi007
veterán
Philips DSR-8111 beltéri egységem van és a napokban állandóan a készülék jobb oldalán egy piros fény világít mintha venne föl adást, de ez nem áll fent. És nincs is beprogramozva sem előre.
Mi miatt világíthat?
-
Himm
csendes tag
válasz
::Trunks:: #5504 üzenetére
igy utolag egy megjegyzest engedj meg es egyuttal egy kerdest: A SCART csatlakozason miert van szukseg Frekvenciara es Halozati azonositora?????
Szerk: es meg egy kerdes. Miert kellene a te TV-d beallitasahoz a UPC Direct-tol tajekoztatast kapj????
-
::Trunks::
senior tag
válasz
::Trunks:: #5504 üzenetére
megoldódott ,valahogy csak észre vette a scartot
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok! Vásároltam egy új LG LED tv-t ,de beprogramozásnál nem tudom ,hogy kell beállítani a beltérit. (műholdas upc)
SCART-al csatlakozom rá, a régebbi LCD tv-m egyből felismerte ,semmit nem kellett állítanom rajta.
Az UPC oldalán nem találtam erre utaló instrukciókat.
Ami kéne:
Frekcvencia kHz
Hálózati azonosító /5szám/ -
*Tata*
senior tag
Sziasztok!
Tudna segíteni valaki hozzáértő?
Most a tv-t UPC Direct felvevős HDmédia boxról nézem.
Ha médiakártyát kérnék tőlük, szebb lenne-e a kép
És gondolom ha váltok akkor a felvételi lehetőségem ugrott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest