- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kiskaktusz #10376 üzenetére
Ha KDE-re telepítetted akkor nincs felugró ablak mert beépül abba az értesítési bizbaszba vagy mibe. De ott is csekkolhatod, csak kicsit körülményesebb.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
kiskaktusz #10352 üzenetére
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz #10352 üzenetére
Pedig direkt felraktam hogy megnézzem neked
Na mindegy, jó lesz nézegetni
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz #10350 üzenetére
ctrl+alt+f1, bejelentkezel és sudo apt-get remove xbmc
Esetleg mc-t telepíthetsz, a ~home könyvtáradban megkeresheted az xbmc könyvtárát, és ott megnézheted a beállításait kézzel
-
kriszpontaz
veterán
válasz
kiskaktusz #10339 üzenetére
Az XBMC beállításai alatt be van kapcsolva hogy azonnal induljon. Ki kell venni ezt az opciót.
-
King Unique
titán
válasz
kiskaktusz #8296 üzenetére
ok,köszönöm
-
chab7
addikt
válasz
kiskaktusz #7427 üzenetére
Nekem is k3b volt mindig is nyerő, de mióta xfce felületen vagyok elég az xfburn is egy-egy lemezt megírni nagy ritkán amikor valami miatt ki kell írnom valamit.
UI alapján k3b -
válasz
kiskaktusz #7427 üzenetére
A k3b megbízható, én csak azt használom. Még nem rontott lemezt.
-
válasz
kiskaktusz #7424 üzenetére
K3B
-
fradi81
veterán
válasz
kiskaktusz #7424 üzenetére
xfburn
-
chab7
addikt
válasz
kiskaktusz #7403 üzenetére
Ja, hogy nem csatolja fel auto. a partíciót. Így nem csoda ha elölről kezdi.
-
chab7
addikt
válasz
kiskaktusz #7320 üzenetére
Én ugyanezt szoktam csak a panel ikonján kattintva menüből kilépéssel. DE ha véletlenül futva hagyom és úgy állítom le a gépet és indítom máshol újra akkor sem szokott ez a hiba megjelenni. De tény hogy rendesen kilépve pedig abszolut nem kell hiba legyen - ahogy már neked sincs
(#7327) hcl: Nálam is használatban van a legelső 64 megabájtos pendrive is
Köszöni szépen jól van, jelenleg egy set-top-box csatornaképeit (piconjait - és többezres nagyságrendben) tárolja.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
kiskaktusz #7320 üzenetére
Igazán nincs mit.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
kiskaktusz #7231 üzenetére
Fájl -> Kilépés. Nekem így nemvolt gondom a folytatással, ha kilőttem, akkor viszont sok torrentet újra akart ellenőrizni.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
kiskaktusz #7226 üzenetére
Szabályosan kapcsolod ki a deluge-t?
-
McSzaby
őstag
válasz
kiskaktusz #7216 üzenetére
Nálam sokkal szebben szól, csak az a problémám, hogy sokszor eldobja a beállításokat és csak full sztereóban adja 5.1 helyet.
Kicsit idegesít, de még nem jöttem rá, hogy lőjem be rendesen.
(Ez mondjuk nálam nem Ubuntu, hanem Mageia, Ubuntut szervernek használok.
)
-
McSzaby
őstag
válasz
kiskaktusz #7214 üzenetére
Elvileg lehet, mert nálam pl. sokkal jobban szól minden Linux alatt és ez nem csak becsapás. Egyébként valszeg azért látod szebbnek,mert a Win igényli a drivert a Linux meg nem (feltétlen). Ha tettél volna drivert Win alá, akkor nem valószínű, hogy sok különbséget látnál.
-
chab7
addikt
válasz
kiskaktusz #7208 üzenetére
Az akkor valami egyedi eset, mert nálam semmi gond nem szokott lenni. Otthon, melóhelyen, apóséknál, akárhova viszem a laptopot mindenütt működik rendben.
-
chab7
addikt
válasz
kiskaktusz #7204 üzenetére
Először azt hittem úgy használod ahogy én, laptopon hordozva, de látom már hogy csak a vinyón a fájlokat és másik gépen másik deluge alatt akarod folytatni.
Ekkor ugye oda is le kell szedni a torrent fájlt és megadni hogy abba a mappába töltse ahol a már letöltött fájl van. Ekkor először leellenőrzi majd folytatja, avagy seedelni kezdi ha már le volt töltve teljesen.Bár nem tudom erre gondoltál-e de úgy vettem ki hogy igen.
(Vagy az erőltetett ellenőrzés, épp írni akartam, erre megtaláltad
)
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
kiskaktusz #7204 üzenetére
A torrent fájl betöltéskor a letöltés helyének add meg azt a könyvtárat, ahol a fájlok vannak. Ha jól csinálod, akkor ellenőrzés után beáll seedelni a a kliens.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
kiskaktusz #7199 üzenetére
Átvitted a letöltött fájlokat a barátnődhöz? Mert, ha nem, akkor azért kezdte el újra letölteni.
-
chab7
addikt
válasz
kiskaktusz #7176 üzenetére
Folytatom a sort - aláírásomban.
-
RBJ
addikt
válasz
kiskaktusz #7159 üzenetére
Hátha még valami strapa kivitelben is lenne.
-
válasz
kiskaktusz #7122 üzenetére
Próbálgatni lehet úgy, hogy terminálba conky -d
És ha beleírsz a config file-ba, akkor pár másodperc múlva megváltozik a futó példány kinézete. -
törölt tag
válasz
kiskaktusz #7120 üzenetére
Indítópultban rakd be az automatikusan elindulók közé!
Aztán majd keress vagy csinálj config fájlokat, hogy a most alt+F2 conky kinézet helyett valahogy kinézzen!
-
rum-cajsz
őstag
válasz
kiskaktusz #7101 üzenetére
na, ezzel nekem is kedvet adtál. Nálam a Unity teljesen instabil lett pár frissítés óta.
Richter36
Én egy plugint használok erre, xmarks a neve. Felhőbe szinkronizálja a könyvjelzőim, és profilok is definiálhatóak benne. -
sh4d0w
félisten
válasz
kiskaktusz #7106 üzenetére
Köszi
-
sh4d0w
félisten
válasz
kiskaktusz #7103 üzenetére
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz #7101 üzenetére
Aztakurva! Nekem 400mb induláskor
Na tuti megnézem a cinnamont
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz #7097 üzenetére
Köszi, akkor majd lehet teszek egy próbát a cinnamonnal is. Neked induláskor mennyi ramot eszik?
FF alól nem csinálja
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz #7080 üzenetére
Azért ha tesztelnéd a kedvemért, megköszönném
-
HuMarc
veterán
válasz
kiskaktusz #7077 üzenetére
Hú ezt a kommentet köszönöm, tegnap akartam telepíteni az Operát, de kiment a fejemből
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz #7077 üzenetére
Nekem mate felület van, egy hibát vettem észre, amikor menteni akarok valamit böngészőből letöltéskor és feldobja az ablakot hogy hova mentsen, ott nem lehet új könyvtárat létrehozni, mert rákattintok, megnyitja és azonnal el is tűnik
Nálad nincsenek ez? Lehet megnézem a cinnamont
Ami tetszik hogy rohadt gyors ez a mate...
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz #7075 üzenetére
És milyen??
-
fradi81
veterán
válasz
kiskaktusz #7061 üzenetére
Mintből melyiket raktad fel,mate?
-
válasz
kiskaktusz #7063 üzenetére
Az valami egészen meredek bug lehet
-
válasz
kiskaktusz #7060 üzenetére
Az meredek, mert az gyökeresen más, mint a Unity-s felület, meg az LXDE-s is teljesen más.
Hogy akkor a Mint miért jó... -
kiskaktusz
addikt
válasz
kiskaktusz #7059 üzenetére
Most meg a kubuntu hazudtolja meg magát, lol. Lehet tényleg nem kéne próbálkoznom linux-val, vagy legalábbis ubuntu fajtákkal ezen a notebookon.
-
fradi81
veterán
válasz
kiskaktusz #7055 üzenetére
próbáld így
-
oncsi
őstag
válasz
kiskaktusz #7052 üzenetére
Nem biztos, de hogy ha Dash-t nyitok live rendszerröl, kifagy az tuti.
Driver telepítés után meg megy rendesen.
-
oncsi
őstag
válasz
kiskaktusz #7049 üzenetére
Nekem a 12.10 nem akar a notin elindulni. Pontosabban megy, egészen addig, míg valami 3D efekt nem akar elindulni.
Ha rögtön telepitem az NVidia drivert, akkor jó. Minden más Ubuntu változat megy rendesen kapásból. -
oncsi
őstag
válasz
kiskaktusz #7047 üzenetére
Nem kompatibilis HW??
-
Zs0lt
csendes tag
válasz
kiskaktusz #7014 üzenetére
Nálam is ugyanez volt a helyzet: nem boot-olt pendriveról, pedig azzal nem volt semmi baj, mert másik gépen működött a dolog. A végén arra a következtetésre jutottam, hogy a gépem egyszerűen nem tud pendrive-ról boot-olni... De akkor mi az az USB device?
-
csixy
addikt
válasz
kiskaktusz #7014 üzenetére
-
csixy
addikt
válasz
kiskaktusz #7012 üzenetére
Nezd mar meg a bootsorrendnel a vinyok kozott a BIOSban , ha be van bootolas elott dugva a pendrajv!
50% , hogy 22-es csapdaja! -
kiskaktusz
addikt
válasz
kiskaktusz #7011 üzenetére
Hát ezzel sem vagyok előrébb a boot error miatt. Úgy néz ki muszáj leszek dvd-t írni, marhajó.
-
csixy
addikt
válasz
kiskaktusz #7009 üzenetére
A BIOSban a bootsorrend beallitasakor a vinyok kozott keresd a pendrajvodat !!! es ott tedd elore.
-
OgKush
senior tag
válasz
kiskaktusz #7003 üzenetére
Esküszöm 2013-at mondtak CES-en.. Na m1, akkor majd jövőre
Köszi mindenkinek! -
csixy
addikt
válasz
kiskaktusz #6978 üzenetére
Én a dell latitude D600-ra (öreg pentium-M) tettem fel a 12.04-es xubuntut , de az xfce nem tetszett és ezért ezután jött terminálból egy sudo apt-get update és ezután telepítettem egy Mate desktopot . Mikor a telepítő kész , akkor a terminál bezárása után ki kell jelentkezni és a Mate lehetőséget választva ujra bejelentkezni. És lesz egy Gnome 2-es felület. Jó lett szerettem, de a a Linux Mint 13 - Maja 32 bites Mate verziója jobban muzsikál.
Egy próbát megér mindkettő szerintem.
Igaz 1 giga rammal dolgozik, kevesebbel proba-cseresznye.
-
fradi81
veterán
válasz
kiskaktusz #6976 üzenetére
Asszem a megoldás az hogy a 12.04-et telepíted, mert 12.10-től olyan processzor kell hozzá ami támogatja ezt a PAE dolgot.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
kiskaktusz #6967 üzenetére
Nos, xubival és Lubival is erre jutottam:
This kernel requires the following features not present on the CPU: pae
Unable to boot - please use a kernel appropriate for your CPU.12:10-es x32-es mindkettő.
Melyik régebbi lubi lehet jó?
(#6971) fradi81 Akkor eddig egyszer sem liveCD-ről telepítettem kubuntutmeg ubuntut, mer tnem volt ilyen menü. Plusz azok nagyobbak is voltak jóval egy CD méreténél..
-
fradi81
veterán
válasz
kiskaktusz #6967 üzenetére
CD-ről indítva lehet választani, próba vagy telepítés. Próba esetén is lehet telepíteni egy ikonnal. Nem windows alól kell, főleg ha az megy a levesbe.
-
válasz
kiskaktusz #6963 üzenetére
Én helyből Lubuntuval
Ne számíts nagy kapkodásra, főleg az IDE winyó miatt. De menni fog. Nekem 1.7-es ugyanilyen hardveren (csak Fujitsu) megy, az Lubuntu, az is főleg a winyó miatt lassú, ha a procin múlna, jó lenne. -
Nagytalp
senior tag
válasz
kiskaktusz #6963 üzenetére
Xubuntu-val próbálkoznék első körben. Ha gyenge hozzá akkor mehet a Lubuntu.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest