Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyulank

addikt

válasz hcl #40354 üzenetére

Jó, minden beállítást lehet semmiségnek nevezni. Firefoxban is mindegy amúgy milyen beállítások vannak, mert csak szinkronizálni kell. De Thunderbirdnél már minden fiókot be kell újra állítani, és letölteni az e-maileket, ami eddig sokkal tovább tartott, de 20Gb-el se 1 perc. A /home-al meg úgy csinál a Firefox is, mintha semmi se történt volna, tudja a jelszavakat, meg vannak a kiegészítők, és beállításaik, meg nem nyílnak meg ezek weblapjai. Kéne külön egy az ilyen beállításoknak való partíció, ami külön van a Dokumentumoktól. Mármint jó lenne, ha kiadnának mondjuk egy olyan Linuxot amin külön van erre mappa. A többi hasonlóan működik, mint a Windowson. Ott is a Dokumentumok szinkronizálódik a OneDrive-al, és minden a Dokumentumokba kerül az Eagle is. De az se jó, mert mindig célszerűbb volt máshova menteni a dolgokat, mint a rendszerpartícióra. A szinkronizálás jó lehet, egy méretig. Windowson amúgy elég rosszul van megcsinálva ez a Dokumentumok is, mert sokszor másik helyre mentődnek a dolgok, mert van a szinkronizált, meg a nem szionkronizált mappa, és a nem szinkronizálthoz alig lehet eljutni az intézőben. Végig kell menni, hogy c, felhasználók, felhasználó.

• inf3rno

nagyúr

válasz hcl #40354 üzenetére

Logtol el tud fogyni a hely, es loggolasnal az az alapelv, hogyha elfogy a hely, akkor uzemszunet, amig nem csinalunk ujra helyet. A log rotation korulbelul olyan, mintha nem is lenne naplozas. Akkor van szivas ebbol a szempontbol, ha jon egy DDoS, es telefossak a naplot.

Nalam Windows-nal nem a naplozo csinalja ezt. Jo, volt, hogy 16GB lemezkepet kimentett, es otthagyta Isten szent neveben, de altalaban a Temp mappa van tele szemettel, es nem torli, illetve az alkalmazasok kapnak indokolatlanul sok helyet. Van egy misztikus 50GB, amivel fogalmam sincs, hogy mit csinal, csak fogja. Gondolom koze lehet a frissitesekhez. Alkalmazasoknal a jatekok nagyon sok helyet ettek, azoktol kellett megszabadulnom eloszor, de aztan az evek soran egyre kevesebb lett a hely barmit csinaltam. Kenytelen voltam egymas utan torolni az alkalmazasokat, hogy helyet szabaditsak fel, meg allandoan atnezni a rejtett mappakat, hogy talalok e valami torolhetot. A vegen inkabb megvaltam a rendszertol. Ez meg a Win 7 volt. Nem tudom, hogy Win 10-re is igaz e ugyanez az elv, de gyanitom, hogy igen. Nem hiszem, hogy a naplozashoz koze lenne, azert szoveges naploval eleg nehez osszeirni 50GB-ot. Na mindenesetre most nagyjabol ugyanazt a funkciot ellato programok vannak fent, es 80 GB-al kevesebb helyet fogyaszt az Ubuntu, ugyhogy orulok neki. Windows-ra nem hiszem, hogy valaha visszaallok, esetleg virtualis gepen vagy fenntartok erre egy kulon laptopot egy halozati szegmensen, hogy tudjam tesztelni azon is, amit kell biztonsagi szempontbol, de igy 2 het Ubuntu utan maradni fog ez. A masik ami nem tetszik Windows-ban az a hatterben torteno adatgyujtes. Azt mobilon is korlatozni akarom valahogy.

Új hozzászólás Aktív témák