Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz szucstom #36654 üzenetére

a winfos mellé most is fel van telepítve a zubuntu, de mire összeszenvedtem, hogy működjön a kettő egymás mellett megőszültem.

Ha tanulni akarsz, akkor pont fentiek miatt muszáj lesz ezzel a dual boot helyzettel is tisztába kerülnöd! Gyerekjáték egyébként egy Ubuntut telepíteni bármely más rendszer mellé, de az is igaz, hogy UEFI esetén ez nem minden esetben van így, legacy/MBR módban vannak nekem is inkább tapasztalataim.

Maga a Cinnamon kezelőfelület a KDE mellett (mindkét DE van hivatalos ill közösségi támogatással Ubuntuhoz is!) a legfullosabb felület, a két leginkább konfigurálható, így ha régen nem tetszett, talán megnézhetnéd, mert amúgy olyan kinézetet adsz neki, amilyet szeretnél. Használhatóság szempontjából mindkettő kb 5* annyira konfigolható, mint a Gnome, bár a jelenlegi Ubuntus Gnome-ot is sokkal használhatóbbra lehet hozni, most nagyon le van butítva.

m.2-es alaplapi, gép alaptartozéka, a másik pedig az előző vasból kiszedett samsung evo 860-as.

:D Alaplapi.....ez jó! Az is ugyanolyan SSD, csak nincs házba rakva és más a csatolófelülete! ;]
    Akár lehet tök ugyanolyan, mint a 860 EVO a NAND és vezérlője alapján, de a 860 EVO az tutira a legjobb.

(egyik kedvenc modera kollégánkat nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni, emiatt kiemelem, hogy Ubuntu témában írok, szerintem ti is figyeljetek erre, majd csak lecseng ez a mostani vadászidény is)

(#36653) májkimiki

Ez egy nagyon pontos és helytálló megállapítás.

Köszi, hogy megerősítettél ebben! :R Nem akartam, hogy MX-es kollégák támadásnak vegyék a hsz-emet, de pont a systemd hiánya miatt nem célszerű ezzel kezdeni, ha valaki tanulni akar, ahogy mondod, a rengeteg plusz beépített kernelszintű opció is akkor használható ki, ha már tudja a user, mit csinál, ahogy említed is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés