Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Victor Súgó

tag

válasz Frawly #34700 üzenetére

No igen, volt egy főnököm, aki a wifi kor hajnalán azzal indított mikor aggódtam az itthoni hálózat biztonsága miatt, hogy "ugyan, miért pont a te routeredet akarná feltörni valaki?". Tettem neki egy javaslatot: nézzen már körül, hol is dolgozunk! Akkoriban nem tartottam különösebben titokban azt sem, hogy hol és azt sem, hogy mit dolgozom. Biztosan nincs okom aggódni? Tudva, hogy ha oda bejutnak, onnan már nagyon könnyű a gépemen át a céghez bejutni... :)

A másik: az ilyen gyanús eltűnések, fájl módosulások (pl. a ~/.wget-hsts, miközben rég nem hasznàltam wgetet) nem azért juttatják eszembe, hogy valami biztonsági incidens történt, mert úgy gondolom, hogy ez lenne az okozott kàr, hanem azért, mert ilyenkor felmerül bennem, hogy a valaki vagy valami, aki/ami megpiszkálta a rendszert, volt annyira pancser, hogy a nyomait nem tüntette el elég alaposan.
    Pont a két problémás fájl jelezhette volna akár azt is, hogy a böngészővel és a billentyűzet driverével játszadozott a rosszfiú. (Egyik fájl sem volt ismerős és a böngésző meg a billentyűzet ugye egy trójai számára ideális rejtekhely lehet)
    Egyébként még Wndows-os koromban volt rá példa, hogy vírus nyomai maradtak a registry-ben és az event logban, de semmilyen vìruskereső nem talált fertőzést. Hogy vírus maradékok, az a google segítségével derült ki.
    Úgyhogy nem egyszerű az élet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés