Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz ubyegon2 #29063 üzenetére

Mi a verzió, amit ugorni tudsz? Egy szoftvercsomag. De nem kell ugranod, az LTS-eket használhatod az eredeti szoftverkörnyezet frissítéseivel 5 évig. Vagy ugorhatsz, ha úgy tetszik. A 12.04-t még négy hónapig a 3.2-es kernel aktuálisan legfrissebb verziójával, az Ubuntu számozás szerint 3.2.0-119-essel. Ez jelenleg a legrégebbi mainstream LTS kernel. Ennél régebbieket csak a Red Hat/CentOS/Scientific vonal használ, de ők meg maguk pöcsölik.

Arch Linuxot fel tudsz rakni 3.2-es kernellel? És egy mai gépen minden pöcre megy majd vele? Ha meg nem, akkor majd leszeded mindenhez a legfrissebb (vagy amelyik tetszik) drivert, és felteszed?
    A Zesty (a 17.04) a 4.9-nél tart. ;)

• Dave™

nagyúr

válasz ubyegon2 #29063 üzenetére

Mert kernelfüggő, ez nem olyan mint a Windows, hogy frissíted a drivereket és kész. De az új Gnome környezetet sem triviális "beledolgozni" az új Ubiba.

Ja, csak a rolling disztribúció egy az egyben használja az éppen aktuális Gnome-ot, míg az Ubiban jelentősen át van alakítva, amit értelemszerűen minden új verziónál meg kell tenni. Ahogyan tesztelni is kell, rolling esetében gondolom gyakoribbak a bugok is a sűrű upgrade miatt. De ez csak tipp, nem használtam még olyat. Semmi sem fekete vagy fehér, árnyaltabb a kép. Ez a két megközelítés van, igen, nincs is vele gond, lehet választani.

szerk: szerintem nem nagyon használtál még Debiant, ha ezt tényleg így gondolod :D Az, hogy az Ubi Debian alapú szép és jó, de a gyakorlatban sokkal kevésbé áll kézre a Debian. A híres stabilitását is leginkább annak köszönheti, hogy elég régi csomagokat használ, ami főleg a kernel esetében problémás. Egy éve küzdöttem vele elég sokat, tudnék mesélni róla. Na ahhoz képest az Ubi leányálom egyszerűségben és kezelhetőségben.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés