Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
Hátránya a 14.04-nek, hogy csak azok a csomagok támogatottak, amik a main-ben vannak (pár ezer csomag). A universe tárolóból elérhetőek nem támogatottak 5 évig (több tízezer csomag). Ez azt is jelenti, hogy biztonsági frissítések is elmaradnak.
Ilyen biztonsági rés van például az említett VLC-ben is 14.04 alatt (és 12.04 alatt is): [link]
Ezzel ellenőrizheted nálad milyen csomagok vannak feltelepítve amik nem támogatottak:
ubuntu-support-status --show-unsupported -
Lathronos
őstag
16.04 még nem mondható kiforrott stabil rendszernek(egyelőre), így mindenképp javaslom, hogy maradj a 14.04.4-nél én is azt teszem. Ha xubuntu-t újra akarod húzni, esetleg tehetsz egy próbát a friss ropogós Voyager remasterem-mel is ami ma készült el, az xubuntu 14.04.4-ből lett összerakva némi extrával fűszerezve, alapból magyar nyelvű és vígan elfut a konfigodon. Ha többet nem is, egy próbát talán megér. Én jelenleg is ezt használom. Van benne pl. SMTube is, amivel VLC-n keresztül tudod nézni a YouTube videokat akár HD-ben is, arról nem is beszélve, hogy így kevesebbet fogyaszt mintha böngészőből néznéd. ) Itt linkeltem is róla 2 db demo video-t
-
Dave™
nagyúr
Ez kb. olyasmi erős hardver, mint a HTPC-m. Amíg 2GB ram volt benne, viszonylag sokat swappolt, bár a is igaz, hogy nem kíméltem, meg nekem Unity volt, nem a takarékosabb XFCE. Ha az a kérdés menne-e akkor igen a válasz, de nézd meg van-e olyan új szolgáltatás ami érdekel. Egyébként még jó darabig támogatott, szóval nem sürget semmi sem. Egy SSD és/vagy +2GB ram rengeteget gyorsít egyébként a rendszeren.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3409
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X3D 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-DATA 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest