- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen mobiltelefont vegyek 2025 ben?
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skilly
aktív tag
válasz
ubyegon2 #21005 üzenetére
A boot az lehet, hogy azert van, mert automatikusan csatolja az ntfs particiot. Amugy a mai napon, ahogy hasznaltam a gepet mar nem vettem eszre lassulast. Egesz szepen indultak a programok.
Amugy nem jol telepitettem az Ubit?
Egy sima egyszeru telepitest csinaltam, a telepites kozben nem piszkaltam bele.
Az igp-hez kellett a driver nekem, es amugy nem az ntfs-en volt a film, hanem a frissen telepitett Ubin. Azon akadt meg sokszor.
GPT particio? UEFI? Ezekkel nem egeszen jo valami? Erdemes ujra telepiteni mas modszerrel?
bob.zxr: En nem telepitettem fel ntfs-3g drivert.
hcl: Nem toredezett. De igazabol az most mindegy is, tarolasra van. A boot mondjuk lehet, hogy az miatt lassabb.
Bocsi, elegge kezdo vagyok meg Ubuntu szinten. Regen a 12 verzioba meg a vendegfiokot is kitudtam kapcsolni a terminalbol. Itt mar az se mukodik... Lehet, hogy tenyleg valami nem jo a telepitesnel.
-
válasz
ubyegon2 #21005 üzenetére
"Így hirtelen arra tudok gondolni, hogy a Linux NTFS- re sokkal lassabban dolgozik, ez okozhatja filmlejátszásnál az említett jelenségeket, de más lassulásnak nem lehetne oka."
Sokáig volt (és van) NTFS partícióm Linux gépben, Core2 és AthlonXP esetén sem okozott filmlejátszási gondokat :S Annyival nem lassabb, viszont ha a NTFS töredezett, az nagyon be tudja lassítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- iKing.Hu-Samsung Galaxy S24 FE Blue Stílusos erő, 120 Hz AMOLED 8/128 GB Használt, karcmentes
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3289
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Sportokra tervezve, prémium dizájnnal
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest