- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
napközben nem voltam netaktív
Nekem ez az általad felsorolt lista tűnik bonyodalmasnak, de értelmetlen is.
Nem értem, mi a gondod azzal, hogy telepíted a Win- t, utána a megfelelő Win beállításokat (secure és fast boot kikapcs) követően a Linuxot és az SSD- n (sda) lévő GRUB- ból választod ki az induló oprendszert.
Pendrive- on lévő GRUB esetén ráadásul több hibalehetőség is felmerül, az se biztos, hogy a 7. pont működni fog, mert a grub-update parancs az adott disztró GRUB- ját keresi majd frissítés céljából, ami nem ugyanazon a meghajtón van, de ebben nem vagyok biztos.(#20444) AthlonXP
Fel tudom úgy telepíteni ezt a linuxot egy HDD-re amin van hely úgy, hogy ne kelljen azt partícionálni?
-nem, a telepítés során könnyen tudod partícionálni a szabad helyet, ha a valami más opciót választod és nem az autó telepítést másik oprendszer melléha később egyéb okok miatt törölném a linuxot, a lemez linux által addig használt részét tudja majd használni a Windows?
-igen, de itt is újra kell partícionálnod ntfs- re(#20447) szacsee
SSD az sosem rossz 5let, de akkor tanulmányozd a linkelt hsz- ben lévő leírásokat! Persze, hogy kezeli az Ubi is a multit ugyanúgy , mint a Mint, csak én utóbbit ismerem behatóbban, azért írtam azt. Az alapok ugyanazok mindkettőnél.Az újabb kernelek már elbírnak az ilyen multis dolgokkal bármelyik disztrón.
SSD tipust említetted már? most nem ugrik be Én inkább arra tenném kipróbálásra a disztrókat, nem 100 éves vinyóra, bírják ezek az újabb SSD- k, így sosem használod el! Eleinte én is óvtam, de már rakok arra is disztrókat próbaképpen, bár a WD Black se lassú.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Home server / házi szerver építése
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest