Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SFAkos

aktív tag

Sziasztok! Korábban volt egy mac-em és szerettem, most pedig szeretném kipróbálni az Ubuntu-t is. ( Pontosan az Ubuntu GNOME 14.10-es verziót néztem ki, eléggé bejön a Ui )

A kérdésem az lenne, hogy a laptopban van egy 120GB-s SSD, ezen fut a win 8.1 x64 és van rajta körülbelül 25-30 giga szabad hely. Mellette van egy terrás HDD-m is. Leírást már találtam (nem UEFI-s boot) hogyan kéne win mellé feltolni, igazából 1 kérdésem lenne.

Mennyi hely kell a biztos, gyors működéshez illetve HDD-n mennyivel lenne lassabb? Azért kérdezem, mert a HDD-n van hely bőven, onnan letudnék szedni akármekkora partíciót, viszont windows-ban leírhatatlan a különbség az SSD javára a mindennapi használat során is. Viszont ugye itt nem bővelkedek túl sok szabad helyjel. Útközben emelném a kérdések számát 1-el, mégpedig hogy ubuntu alól látni fogom az NTFS partíciókat? Ugye nekem a HDD-n vannak az adatok, oda töltök le stb..

Köszi előre is a válaszokat!

Egyébként ez a GNOME egy jó kiadás? Ha szar akkor nem erőltetném feltétlen ezt, de bejön a felülete nagyon :)

Ui: A gép egyébként:
    Intel(R) Core(TM) i3-3120M CPU @ 2.50 Ghz, nvidia GT635M 2GB, 6GB RAM

Új hozzászólás Aktív témák