- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- erer1000: Milyen tesztekre lennétek kíváncsiak a lenti káosz gépet illetően?
- koxx: Légpárna az egérpadon: ATK A9 Air gamer egér
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Jól megy SSD-vel, discard opciót adj az ssd-n levő particióknak. Ezzel kapcsolod be a TRIM-et. Eltolást írták már, amúgy ugyanaz mint egy winyó, én /tmp-t ramba raktam, /var meg winyón van a /home és egy ntfs partició mellett. Minden működik

-
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Mármint mire vagy pontosan kíváncsi? SSD-n ugyanúgy működik az Ubuntu és variációi mint normál merevlemezen. Particionálásnál figyelj a helyes eltolásra, én a GPartedet ajánlanám mert az élből kihagy 1 MB-ot a legelső partíció előtt. Telepítés után érdemes lehet pár íráscsökkentő műveletet elvégezni, pl. a fájlrendszer naplózásának visszafogását, vagy a fájlok és könyvtárak legutóbbi hozzáférési ideje rögzítésének kikapcsolását.
Vannak akik szerint a /tmp és pár egyéb könyvtár alá érdemes tmpfs-t vagy ramfs-t csatolni, de szerintem ilyesmire azért már nincsen szükség. Elérhető merevlemezt meg nem érdemes a sebességre érzékeny helyekre becsatolni. Én legalábbis azért vettem az SSD-t, hogy kihasználjam a sebességét.
Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung kuponkunyeráló
- LEGO klub
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox Series X|S
- Tesla topik
- Így fotóz és ennyire melegszik a Galaxy S26 Ultra
- Dögrováson lévő Samsung telefonból még mindig csinálhatunk DeX-es minigépet
- További aktív témák...
- FANTASZTIKUS áron eladó dobozos új Hp Laptop 17 /Ryzen 7-7730U/16 GB RAM /512 SSD/FHD/IPS/Garancia/
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4653
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest