Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
Rebirth II.
üzenetére
winamp: audacious (én exaile-t használok, de az egy kicsit más)
tcmd: gnome-commander (kissé butább de szokni lehet)
mirc: pidgin
torrent: transmission (egyszerű mint a faék, de semmi gond)
codec: restricted-extras
nero: nero
amúgy brasero (gtk) v k3b (kde) ha valóban ingyenes cucc kellEgyébként meg [link]
-
-
floatr
veterán
Elnézést kívánok, ha már volt téma, de érdeklődnék, hogy a maverick hogyan áll a zárt ati driverrel? Most hirtelen nem generálnék magamnak bajt egy esetlegesen felesleges telepítéssel, de ha valakinek van ezirányú tapasztalata -- esetleg a zárt meghajtó engedélyezése, vagy a 10.9-es fglrx sikeres telepítése témában -- azt megköszönném.
-
floatr
veterán
válasz
ntomka
üzenetére
Köszi
Őszintén szólva nem sok ingerenciám van kísérletezni új kernelekkel, így kénytelen leszek megvárni vele a mavericket. De ahogy elnézem a "termosztát" használatát még az sem fogja támogatni

Az egészben az a gáz, hogy nemrég billent át az eladási statisztika a notik oldalára, és ott az ati a piac elég nagy szeletét hasítja, és ez a dinamikus pm elég fontos témakör lenne. Végtelenül bosszantó a dolog...
-
floatr
veterán
Kezd az agyamra menni az ati driver. A gyári folyamatosan hibákkal szívat. Ha megy a compiz a legújabb backfill problémás megoldásuk néha telibevágja a képernyőt szürke/fekete téglalapokkal.
A nyílt driverrel meg az a gáz, hogy fűti a kártyát, mint az állat. Nem lehet ezen állítani vmi termosztátot?
Vagy valami powersave üzemmódja nincsen? Mert a laposban állati zavaró, és megfőzi az akksit is; teljesen tönkreteszi... -
floatr
veterán
Felpakoltam egy chrome-like nevezetű, nem mai gyerek gnome témát. Egész pofásan néz ki, bár van két apró problémám vele:
-- az ablak címsorát a gombok által elfoglalt hely után igazítja középre
-- rendszergizdás alkalmazásokban a gnome téma ebaszódik egy minimálra, gondolom valahogy meg kéne értetni a szisztémával h root-tulajdonú ablaknál is ez a téma.Valaki tudja a végső választ?
-
floatr
veterán
válasz
Richter36
üzenetére
Nálam korábban volt egy olyan gond dlink routerrel, hogy bubi alatt egy vm-ben xp futott, és abban megdöglött a net, bármit is csináltam. A bubi problémamentes volt. Router újraindítás segített.
Nem mondom h ez a megoldás, de nem feltétlenül a gépben/oprendszerben van a hiba -- mondjuk nem is kizárt -
floatr
veterán
válasz
üzenetére
A legnagyobb probléma az openjdk-s runtime-al, hogy nem tartalmazza a sun által gyártott csomagokat. Ez persze akkor probléma, ha egy alkalmazás a sun jre specifikusan lett megírva, ami valójában egy orbitális faszság. Codec és protokoll specifikus csomagokat szoktak direktbe használni -- helytelenül.
A megoldás az, hogy szépen legyalulod (!) az open java-t, felpakolod a sun-osat, és behúzod a mozilla plugin könyvtárába a libnpjp2.so-t. Nekem chromiummal is megy
-
floatr
veterán
válasz
ntomka
üzenetére
Na akkor ott van példának a virtualbox ablaka. Alul egy teljes státuszsor van elhasználva arra, hogy pár ikonnal lokális információkat ad a jóember tudtára. Mehetne ez is oda.
A rendszer szintű figyelmeztetések, státuszok helye maradna a tray, de egész emészthető lenne a lokálisan értelmezett státusz ikonok használata is
-
floatr
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nem árt. Az egészben az a szép, hogy pl. vista alatt is kvázi ugyanaz a mechanizmus

-
floatr
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Szivi
csak jussál is vele valamire -
floatr
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Namost ha az utóbbi pár verzió valamelyikét használod, és rendesen működik a wlan driver, akkor a hálózati ikonra kattintva dob egy listát az elérhető leradarozott routerekről. Egyikre katt, jelszó kitölt, és ha a router nem dob le, akkor legközelebb már automatikusan csatolja. De ha mégsem, akkor a beállításoknál van olyan kapcsoló, hogy automatikusan csati.
Nekem még nem volt olyan helyzet, hogy ne csatlakozott volna, ha a router rendben volt. Olyan volt, hogy a router szarakodott, de akkor vista alól se ment a dolog -- másoknak sem. -
floatr
veterán
Namost lehet h én maradtam le valamiről, de az audiograbber mint név egy cd->mp3 ripper progit takar, amire alternatíva pl a sound juicer. Ha bemenetről szeretnél rögzíteni, arra meg az ubi alap sound recordere a válasz, de itt egy kisebb lista. De ha kicsit kutakodsz, akkor gyanítom h még kisebb parancssoros, pythonos bizbaszokkal is összefutsz; ha kicsit barkácsolni akarsz, akkor ott van a pyaudio néhany baziminimál példával, amit egyből lehet használni is.
-
floatr
veterán
válasz
üzenetére
Na ez az, hogy a karmic release live-val sem volt SEMMI gondom. Aztán install után szépen jöttek a gondok, meg gondolom ahogy "javították" a hibákat. Először a dvd drivere ontotta magából az eseményeket (CPU 50%-on) -- jelzem lemezt írni azóta sem tudok így -- ezt a disable-polling-al leküzdöttem. Aztán egyszer csak megszűnt a telefonya támogatás.
A hup-on olvastam h a lucidba integrálták az iphone-os drivert, meg pár alkalmazást rágyúrtak, hogy kezelje, és valljuk be még egy reménykedésekkel teli félév kezd a végére érni, hogy tán javítanak hibákat, és nem integrálnak újakat. Egy VM-ben fut a KDE változat, gyanakodva bökdösöm, egyelőre nagy hibája nincsen...
Amúgy kerestem rá megoldási lehetőségeket, de sehol egy árva fórum-hozzászólás nem szólt arról, hogy ilyenkor hogyan leheljek életet a connection-be.
-
floatr
veterán
Nojó, kezd lassan elegem lenni a szarakodásból. USB-n keresztül két telefont sem tudok csatolni (többet nem próbáltam). Egy K750i-t meg egy samsung GT-I5700-at. Sehogy
dmesg, lsusb -- semmiKorábban még valami volt, még korábban meg ment tökéletesen. Most meg szar az egész, xp-vel meg megy...
Kezdem azt hinni, hogy szándékosan cseszik el a még működő dolgokat is. -
floatr
veterán
válasz
Kendek
üzenetére

Jajjbocsánat elnézést
Csak az utóbbi pár napban összeszaladtak a melóban a dolgok, a témában meg elborult az agyam.
Először is nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Annyi történt egyelőre, hogy már majdnem nekiduráltam magamat a dolognak, amikor láttam, hogy érkezett megint egy frissítés az xserver-hez. Namost ha betoltam volna egy pecset, akkor most kezdhetném előlről az egészet, és annyira nem vagyok lelkes az ATI driver ügye iránt, hogy állandóan félkész reszelék állapotban használjam a melós gépet -- ez az ő dolguk volna.Ami a cuccost illeti, mindenképpen ki fogom próbálni de egyelőre csak VM-ben. Remélem tapasztalatokkal is fogok tudni szolgálni
-
floatr
veterán
válasz
body007
üzenetére
Nem az alapokkal van a bajom. Egyébként volt szerencsém összehasonlítani a dolgokat folyamatában 3 külön gépezettel. Cikket is megérne a dolog...
Egy intel x3100-es lapossal:
7.10 fasza
8.04 ez is
8.10 teljesítmény feleződött, gondolom az xorg-os srácok gondolták hogy viccelnek egyetATI hd3470-es lapossal
8.10 hasít minden, meg is lepődtem, mert az ati driver = fos urban legenden edzőttem már egy ideje
9.04 öööö, hát itt megszakadt a vérvonal, kihalt az emberiség, döbbenet, és síri csend. Egy idő után már valamennyire ment, szeptember környékén már az xv is működött, de a kompozikezelés egyszerre siralmas és nevetséges
9.10 szoszó, az alapvető dolgok mennek, kompozitos mód fejlődik, de ablakméretezéskor a gép másodperceket zakatolAsztali 7600gt
... mondanom sem kell 6.10 óta -- amióta ubit használok -- nem létezik videokártyás probléma -
floatr
veterán
Hát nem is tudom már, annyira beteg ez az egész.
Itt van egy nem kispályás videokari a laposban, és folyamatos szopás van vele, mert vagy az xorg fejlesztői, vagy az ati szoftveres csapata (muhhaha) egyszerűen szarik bele a ventillátorba.
És akkor tegyem fel nyugodtan bármelyik kurrens disztribúciót, és ajánljam a "pórnépnek", miközben a két nagyobb GUI már eleve arra optimalizál, hogy kompozitos üzemmódban pörög a gép...?
Ehhez képest még az integrált intel "fos" is problémamentes. Hihetetlennek tartom ezt az apátiát mindkét fél részéről, miközben már az Ubuntus Harrington-nak is van egy saját PPA repository-ja is arra, hogy ezt a backfill baromságot ki lehessen ütni. Szerencsétlen már kínjában csinálta, mert tele van a launchpad ezzel kapcsolatos duplikált bug reportokkal, és az xorg-osok is, meg az atiék is vonogatják a vállukat.Áhh, csak felhúzom magamat rajta...

-
floatr
veterán
válasz
Kendek
üzenetére
Ok, köszi
Arra már nagyjából gondoltam, hogy egyszerűen csak mentem az aktuális állapotot az alapján, amilyen struktúrában turkál, bár reméltem h a csomagos megoldásra van esetleg valakinek ötleteszerk.: Esetleg annak is örülnék ha valaki el tudná mondani h hogyan reszeljem be a radeonhd drivert az ati cucca helyett
-
floatr
veterán
Hányattatott sorsú ATI hardver tulajdonosaként egy több helyről hallott ötlet alapján megpecselném az xserver core-t. Az egyetlen gondom annyi, hogy hogyan mehetnék biztosra, pontosabban hogyan lehet visszaállítani a rendszert, amennyiben odavágok neki egy manuális dpkg update-el?
Mondjuk egy backup/restore megoldással...? Esetleg kellene egy aktuális lokális másolat a karmic tárolójában lévő xserver core csomagokról, és akkor a dpkg-vel ismét visszatolhatom az eredetit, de hogyan lehet egyszerűen megszerezni ezeket a csomagokat? Vagy csak töltsem le azt is...? Olyan bizonytalan vagyok... vagy mégsem...?

-
floatr
veterán
válasz
floatr
üzenetére
Közben elkezdtem használni a XFCE-t, és baromira megtetszett. A gnome/KDE működéséhez képest iszony fürge, és a beállítások kiismerése után csak pár kisebb nehézségbe futottam bele:
-- nem tudom beállítani a KDE-s alkalmazások stílusát/betűtípusát
-- a thunar nem kezeli a GVFS-t, így nem tudok röptében behúzni pl. SMBFS vagy SSHFS alapon filerendszereket.Az érdekessége a gnome/KDE után, hogy a desktop váltás még kompozit módban is úgy műxik, hogy "minimalizálja" az ablakokat, amik nem az aktuális desktopon vannak. Ezt abból tudom, hogy az ATI driver kínos másodperceket rászámol egy desktopváltásra compiz használatakor, dehát ez máshol sem volt jobb. Itt annyi a difi, hogy matatás nélkül nem vágja telibe a memóriát nem látható ablakok mocskaival feleslegesen.
-
floatr
veterán
válasz
kovaax
üzenetére
Meg (#24120) tomtyi
Fölszaladt
möglássuk, remélem nem nyomott el semmit. Az ATI kompozit itt sem egy nyerőgép, ráadásul desktopváltáskor is lett egy "kis" lag. Az a szánalom az egészben, hogy egy virtualboxban hajtott xubi kompozitkezelése a vboxvideo-nak köszönhetően sokkal jobban működik, mint az ati sajátja: SZÁNALOOOM! Mert az egy dolog, hogy jópár alacsonyszintű műveletet gyakorlatilag csak egy wrapperként kezel, de ez a backfill őrület már egy éve lassan totál az agyamra megyKöszi mégegyszer
-
floatr
veterán
Azon töröm az agyamat, hogy lecserélem az alap ubi desktopot xfce-re. Viszont kétségeim vannak.
Az nem okoz problémát, ha rádobom a jelenlegi telepítvényre az xubuntu-desktop csomagot és azzal lépek be? -
floatr
veterán
Ja, erre már gondoltam, hogy bepakolom update-rc-vel a virtual box bridge után

A tightvnc-s problémát viszont még nem sikerült megoldanom. Elindítja a második gnome-sessiont, és még a háttérkép váltás is inkább azon működik. Valami nem kajak, nem igazán erre lett kitalálva, bár el tudom képzelni h valami startup script-el meg lehet oldani.
Pfejj, hogy annak idején a kde 3.5.x nem okozott ennyi fejfájást, de a kde4 meg nem egy production release még
-
floatr
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ezek szerint vagy a DVD-t vagy az alternate install-t töltötted le. Nekem CD-ről volt kb 20 perc bár nem számoltam
-
floatr
veterán
Van egy érdekes tünet Karmicnál, de úgy láttam h előfordul más disztróknál is néha. A procihasználat 10-20%on, némi matatás után kiderül (udevadm monitor) h az sr0 eszköz fossa magából az eseményeket, és pár kapcsolódó processz pörög nagyon. Ha az udev-et újraindítom, mindez megszűnik -- a következő bootig.
-
floatr
veterán
Ping valaki?
-
floatr
veterán
Korábban már csináltam olyat, hogy két kimenetre két külön X session-t használtam. Igaz az még feisty alatt KDE-vel, de egész jól külön tudtam választani a sessionöket. Most viszont beleütköztem egy problémába karmic alatt gnome-al.
Tight VNC server-t indítottam el egy másodlagos display-en, és az automatikusan elinduló alkalmazások összekavarodtak a már futó példányokkal. Hogyan lehetne a két session-t normálisan elszeparálni egymástól lehetőleg úgy, hogy a júzer ugyanaz maradjon???
-
floatr
veterán
válasz
didros
üzenetére
Ha dpkg, akkor bemész abba a könyvtárba ahol a csomag van, aztán elkezded gépelni h sudo dpkg -i ... pár betű a csomag nevéből, aztán nyomsz egy TAB-ot. Ha egyedi az a pár karakter, és nincs hasonló nevű file a könyvtárban akkor egyből kiegészíti.
De működik a copy/paste (ctrl+ins, shift+ins), sőt ugyanezt a tárolókba lévő csomagokkal is el lehet játszani, hogy sudo apt-get install ... TAB. Amellett a dpkg-nál gyakran szoktam használni a *.deb-et is, sakko a könyvtárban lévő összes csomagot telepíti.
-
floatr
veterán
válasz
Major Major
üzenetére
Egy karmic esetében már elég ha lenullázza a xorg.conf-ot, nem?
Mármint terminálból
sudo nano /etc/X11/xorg.conf
mindent töröl ctrl+x, mentés, rebootsakko az alap driverrel kéne indulnia
szerk.: RC-t telepítve volt ilyen frissítés
-
floatr
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Mivel ATI stuff van a gépemben, én is általában a gyártótól töltöm le az új verziókat -- havi remény

Mivel helyben fordítós, installálós a cucc, minden kernelfrissítéskor újra kéne telepíteni. Viszont telepítettem a dkms-t, így minden kernelfrissítéskor újraforgatja a "problémás" drivereket. Így nem kell b.tatnom többek közt a vbox drivert sem. Tény h nem tudom, hogy az nvidia drivere használható-e így, de amióta a dkms-t használom, azóta egyszer sem volt ilyen gondom.
Szvsz egy próbát megér
-
floatr
veterán
Ha esetleg valakit érint rajtam kívül egy korábbi problémám (usb automount nem működik), akkor találtam rá egy megoldást, ami nekem azellen véd:
udevadm monitor
És érdekes módon restart után már rendben van a dolog
-
floatr
veterán
A /home külön partícióba mozgatását hogyan érdemes elkezdeni anélkül h összekócoljam az aktuális session-t?
-
floatr
veterán
Egyébként több dolog sem stimmel ahogy egy kicsit megpiszkáltam.
Írták egy helyen h töröljem a /usr/share/hal/fdi/policy/10osvendor/20-storage-methods.fdi file-t, és restart hal. Erre behúzta a stick-et, de a következő bootnál eltűnt a hangkari. Ellenben van egy impulse nevezetű screenlet, ami a pulse kimenetet vizualizálja; na ez akkor működött, amikor a hangkari eltávozott.A kollégának már szóltam h köpjön le, ha mégegyszer KDE-vel akarok kísérletezni
-
floatr
veterán
A terminal server client is egy elég default alkalmazás (n00n: Applications/Internet/ menüben)
Csak azért nem használom gyakran mert nekem 1024x700as felbontás kell
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
floatr
veterán
-
floatr
veterán
Ehüm
A keramikus koalám nem mountolja automatikusan a pendrive-ot WTF??? Lehet h a kubuntura húzott gnome desktop miatt, pff...
-
-
-
floatr
veterán
Nézd, én céges környezetben használom a gépet, irodából és otthonról egyaránt. Emiatt több dologra rá vagyok szorulva
Kell egy mail kliens, ami transzparensen működik az irodai levelezéssel. megjegyzem ez még az outlooknak is kemény dió. Mivel a kde alattiak nagyjából szóba sem jöhetnek a feature set miatt, marad az evolution, ami kicsit sekélyes kde alatt, javarészt design problémák vannak.
Kell egy-két vpn, mivel kliensek hálózatán turkálunk. Ez eleve bukó kde alatt, legalábbis a saját netmanagerével. Próbáltam a kvpnc-t is, de összekócolta a hálózati beállításokat, és használhatatlan volt.
Kell egy kétpaneles file manager, ami ugye a krusader, a 3.5.x alatti változatok voltak a legjobbak... hát most finoman szólva félkész, lassú, és hibát-hibára halmoz. Ott telt be a pohár, amikor az update előtti backup-ból visszamásoltam egy vbox image-et (10 gib), majd egy újabb másolát indítottam el, ami oda jutott, hogy ugyanazt az image-et kezdte el visszamozgatni. Erre nem tudok mit mondani...
Kell az eclipse, ami egyrészt design hibás, másrészt funkcionális defektjei vannak a kde-gtk motorral.Na ez volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy elmennek a halálba a csilivili újításaikkal, amikor a rendszer összességében használhatatlan.
Ehhez képest hibátlanul megy a gnome-os rendszer, amióta áttoltam az alá a talicskát. Kicsit fapadosabb, de gyakorlatilag hibátlanul használható.
-
floatr
veterán
Uuhhh
Hát hogyis kezdjem...
Felpakoltam a kubuntus karmic-ot. Először minden szép volt, és jó, aztán rájöttem, hogy semmi sem működik úgy, ahogy az elvárható lenne. A legnagyobb bosszúságot a GTK+ alkalmazások, és a vpn okozta.Most felsuhintottam a gnome-ot, és döbbenet a különbség -- még mindig elmaradásban van a KDE4 és az alkalmazásai.

A kubuntut nem ajánlom senkinek, még mazochistáknak sem
-
floatr
veterán
Nem csodálkoznék ha valami véletlen folytán ebazták volna az aktuális daily lemezt, és be akar léptetni. A tanulsága a dolognak az, hogy újraírhatóra kell pakolni, és inkább egy milestone vátozatot érdemes laikusként előszedni. Bár nagyon laikusként leginkább egy véglegesnek szánt változatot minimum egy héttel a kiadás után.
-
floatr
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Szvsz, a daily image-ről vagy épp az RC-ről felrakva sem tévedsz már nagyot, mert a nagy napon megkapod az aktuális rendszert automatikus frissítés formájában
-
floatr
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Akkor már szerintem egy virtualbox alá pakold inkább. Eddig a wubiról csak problémákat hallottam. A kollégám a fejlesztőjével volt napi szintű support kapcsolatban, aztán egyszer megunta, és külön partiba rakta.
-
floatr
veterán
Ping valaki...?
-
floatr
veterán
Virtualbox alatt tesztelgetem a 9.10 kubuntu-t, és szemet szúrt, hogy a (gtk-alapú) eclipse-ben vannak olyan gombok, amik egérrel nem működnek rendesen, vagy egyáltalán. Valakinek van hasonló tapasztalata, vagy ez csak nálam van így?
-
floatr
veterán
válasz
v.attis
üzenetére
Eddig a legjobb videoszerkesztő, amit kipróbáltam a kdenlive volt, viszont az sem egy "késztermék"
azzal pl a legutóbbi szívásom az volt, hogy nem volt képes megcsinálni azt, hogy egy klipet felére lassítok, és fade to black átmenetet húzok rá, mivel elcseszte a frame-eket. Hozzá képest a vegas egyszerűen csak működik... -
floatr
veterán
válasz
üzenetére
Nekem is volt gondom a legutóbbi bétával. Akármit műveltem vele, csak compiz nélkül volt látható kamera képe. Ennek az oka nálam az ATI kértya (mi más) volt, ami a 9.8as driverrel nem tudott compiz mellet xv-t produkálni, így nagyjából a videolejátszás sem ment. A 9.9es driver a barátom lett, viszont a compiz még mindig a gyengéje az ATIéknak
-
floatr
veterán
FYI: felpakolásztam az ATI 9.9-es driverét, és pár 9.8-ban elcseszett dolog megjavult. Működik compiz mellett az xv (video, skype), és a virtualbox is tudja megint használni a 3D-t.
De az átméretezés/min/max még mindig tetűlassú
-
floatr
veterán
válasz
McKane
üzenetére
Elvileg igen, gyakorlatilag elég sokminden megy alapból, javaslom h próbáld ki a live cd-t először. A legtöbb esetben elég szokott lenni a videokártya driverének aktiválása, de ha nem akarsz csilivili effekteket, akkor még az sem kell. A jelenlegi állapotban a csatolt driverek már elég jók, régebbi videokarival még a 3Ds desktop effektek is tökéletesen működnek.
Mellesleg ha némiképpen boldogulsz az angollal (nemtom magyarul elérhető-e valami nem hivatalos forrásból), akkor itt olvashatsz utána az alapvető dolgoknak, hogy mi mindent lehet/érdemes beállítani.
Ha egyébként a véleményemre kíváncsi vagy, akkor a KDE-alapú ubuntuval érdemes várni októberig, akkor jelenik meg az újabb verzió, ami már a KDE 4.3-as változatára épül. A 4.2-est személy szerint egy kicsit "korlátolt" verziónak érzem, és amióta a 4-es szériát kezdték a disztróba építeni, én leszoktam a KDE-ről, és az alap Gnome-os változatot gyúrom.
-
floatr
veterán
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
LikeWise Open a barátod esetleg
-
floatr
veterán
válasz
üzenetére
Wammu (Gammu) nem-e jó-e telefonos szöttyögésre?
-
floatr
veterán
Ha ez így van akkor elég az XP alatti címet kideríteni, és ezt használni az upc net indításához ubi alatt:
sudo /etc/init.d/networking stop
sudo ifconfig eth0 hw ether XX:XX:XX:XX:XX:XX
sudo /etc/init.d/networking restartahol értelemszerűen az X-ek helyére az XP alatt olvasott MAC address-t kell beírni
-
floatr
veterán
-
floatr
veterán
válasz
Major Major
üzenetére
Ja kérem, és videokártyáról beszéltem, nem levélnehezékről

Vladi meg hergelje moonmant
-
floatr
veterán
válasz
Major Major
üzenetére
"ati kártyám van, ami az xorg teljes támogatását bírja
(compiz is pöpec, HD videó is fut alatta rendesen)" -- de egy mázlista vagy hallod. Nekem a 3470-es eléggé döcög a 9.5ös driverrel is, pláne emiatt a backfill probléma miatt. -
floatr
veterán
Nem olyan nehéz követni, hidd el. ABC sorrendben megy talán a Dapper (6.06) óta. Kb félévenként adnak ki újat, így a "kódnevek" ezek:
Edgy Eft -- 6.10
Feisty Fawn -- 7.04
Gutsy Gibbon -- 7.10
Hardy Heron -- 8.04
Intrepid Ibex -- 8.10
Jaunty Jackalope -- 9.04
Karmic Koala -- 9.10 (szvsz a Keramic jobban illene
)sokak szerint ha elérünk az Y-hoz, akkor a Yakety Yak lesz a neve

Gondolom a verzió=év, alverzió = hónap relációról tudtál... -
floatr
veterán
válasz
body007
üzenetére
Úgy általában minden ATI felhasználótól is kérdezem:
Az itt közölt pecset használta már valaki? Mert érdekelne a tapasztalat
szerk.: mellesleg ez a pecs azt hivatott szolgálni, hogy ne legyen lassú az ati compiz használata mellett
-
floatr
veterán
Lehet h má volt, de letölthető a legújabb ati catalyst (9.5) itt
Gyors tapasztalatok:
-- kicsit gyorsabb
-- kicsit stabilabb
-- hajszállal optimálisabb alapbeállításai vannak
-- compiz alatt a gugli earth 5 kissé lassan, de hibamentesen fut
de maradt a compiz melletti szívások egy része:
-- videolejátszás a totemből gagyi
-- vlc-ből fullscreen nem megy
-- ablakok átméretezése, minimize-restore 1-2 másodperces gondolkodást igényel -
floatr
veterán
válasz
csibor
üzenetére
Menetközben kicsit elgondolkodtam: egyazon routeren lóg a két gép?
Ha igen, és van samba, és a két gépen (de legalább a megosztásoson) nem aktív a tűzfal, vagy átengedi a másikat:
A Places menüből elvándorolsz oda, ahol a tranzakciós csatateret akarod összerakni pl.: Places/Home Folder és ott mondjuk a Public könyvtárat kiválasztod. Jobbklikkes menüből Sharing options kiválaszt. "Share this folder" bejelöl (ha szolgáltatást kell hozzá telepíteni, akkor azt végigkattintgat), esetleg lehet engedélyezni azt h írható legyen a megosztott könyvtár. Ha csak rövid időre kell, akkor lehet engedni a guest hozzáférést is (de ezt utána célszerű megszüntetni).
Ha ez megvan, akkor van egy olyan megosztásod amit úgy érsz el a másik gépről h bepötyögöd pl panacssorba h
nautilus smb://<ip-cím>
sakkor felgyön egyből egy nautilus ablakban a gépen lévő össze megosztás
De ugyanezt lehet a Places/Connect to Server... menüpontból is (service type: windows share; server: <ip-cím>), és már látod is
Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Linux kezdőknek
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
csak pár sorral van feljebb

csak jussál is vele valamire

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)