- sh4d0w: Én és a számítógép
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
Aktív témák
-
Nkboy
senior tag
válasz
gabaly #10974 üzenetére
Tudom, hogy ez nem megoldás a problémádra, Nekem a 2.0.0.72-1 -es verzióval minden gond nélkül működött. Ubuntu és Debian alatt is egyaránt.
-
Nkboy
senior tag
Tálcán jobb kilkk ott kell lennie az ezzel kapcsolatos beállításoknak ha jól emlékszem. A menü csak akkor elérhető ha a panel nincs zárolva.Kis kép középen
-
Nkboy
senior tag
válasz
Kai Hansen #10747 üzenetére
sudo apt-get install rar unrar zip unzip
Ez után próbáld meg!
-
Nkboy
senior tag
válasz
Major Major #10740 üzenetére
KDE 4-ben ezzel oldottam meg a kicsomagolás menüt. De visszaálltam Én is a KDE 3-ra. Megvárom a 4.2 -t.
-
Nkboy
senior tag
válasz
cobrakigyo #9630 üzenetére
"De csak rendszergazda modban fogdja el a modositást."
gksu gedit-et írtam.
-
Nkboy
senior tag
Szia!
A Grub a Linux rendszertöltője.
A menu.lst pedig itt található: /boot/grub/menu.lst
Nyomsz egy ALT+F2 -őt, beírod, hogy gksu gedit /boot/grub/menu.lstKeresd meg a default sort. A szám a sorrendet jelöli 0-val kezdve a számozást. Ha azt akarod, hogy az Xp induljon el , akkor nézd meg hányadik bejegyzés, és módosítsd a számot(elvileg 3 lesz).
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Ha pl telepítek, és belépek a csomagkezelőbe, akkor kéri a jelszót. Utána ha mégegyszer belépek egy bizonyos időn belül akkor nem kéri.
Arra lennék kíváncsi, hol lehet beállítani, mennyi ideig ne kérje újra a jelszót?Köszi szépen!
-
Nkboy
senior tag
Van egy script aminek a tartalma:
#! /bin/bash
hotkeys -t trust &Ez a script be van másolva a /home/nkboy/.kde4/Autostart mappába. Ezzel nincs is semmi gond, elindulni elindul, csak éppen nem működik. De ha nyitok egy terminált és azzal indítom akkor működik. Vagy ha ALT+F2 és oda írom be, akkor is működik.
Na ezt nem értem miért van -
Nkboy
senior tag
Sziasztok:
Következő a gondom:
Van egy progi amit ha kézzel indítok, tökéletesen működik. De ha automatikusan van indítva akkor nem hajlandó működni.(Ezzel kapcsolatban kérdeztem az előbb a késleltetett indítást.) Az alkalmazás neve hotkeysEzzel kapcsolatban valakinek ötlete?
Köszi!
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
A következőre kérnék megoldást:
Adott egy parancs vagy egy script, ami a rendszer felállása után 10másodperccel futna le.Ezt, hogy, hol tudom beállítani?
Köszi szépen!
-
Nkboy
senior tag
válasz
Major Major #9359 üzenetére
Köszi az infót!
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok , hogy a KDE 4.x.x -ben hol lehet beállítani(egyáltalán lehetséges-e) a panel automatikus elrejtését?
Köszi szépen!
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Hol tudom beállítani a tartománynevet? Melyik fájlba kell beírni?
Köszi szépen!
-
Nkboy
senior tag
Logokat néztem, nem láttam semmit ami a hibára utalna. Minimal install-al volt telepítve. Tehát a netről szedett mindent. De ez egy hónapja volt. Azóta semmi olyan beavatkozás nem volt ami ezt a hibát előidézte, szerintem. Tegnap újraindítottam megint letiltotta. Parancssorba: dhclient eth0 Megint visszajött. Ezek után letöltöttem a dhcdbd, dhcpcd és netorkmanager csomagot. Networkmanagerrel azóta megy a net. Hogy eddig mitől volt net(dhcdbd hiányára gondolok)nem tudom.
Szerk: A modem hálókártyával van összekötve(UPC). Átdugtam USB-re, fel is ismerte, de alapban tiltva volt, és így sem tudtam engedélyezni.
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Ma délután kikapcsoltam a gépet. Esti bekapcsolásnál le volt tiltva a hálókártya. Nem tudom miért, telepítés, módosítás nem volt.
Csak úgy tudtam bekapcsolni, hogy terminálba beírtam: modprobe cdc_etherEzzel a jelenséggel most találkoztam először. Valakinek valami ötlet mi tilthatta le?
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Elérhető a KDE 3.5.10-es verziója.
-
Nkboy
senior tag
válasz
fekeandras #9087 üzenetére
Add ki ezt a parancsot: lspci | grep Ethernet amit a szakik már írtak
Lehet, hogy könnyebben tudnak segíteni. -
Nkboy
senior tag
Az elején Én is szívtam vele eleget! Semmit nem találtam meg, forrásból való telepítéskor az első hibaüzenetnél elakadtam, ha valamiért nem jött be a grafikus felület fogalmam sem volt hogyan tovább. Meg még egy csomó kis apróság. Hagytam is a fenébe az egészet, visszaköltöztem winre. De nem nem telt el egy hónap, már azon agyaltam, hogy nekem linux kell. Újra nekiálltam. Lehet, hogy ciki,de az elején a fontosabb parancsokat és jelentésüket, egyéb hibák megoldásait kinyomtattam, hogy mindig kéznél legyenek (Nekem csak egy gépen van és ha összeomlik a rendszer akkor nem tudok az interneten megoldást keresni, ezért a nyomtatás). Sokat olvastam a neten, szvsz kevés az hiba/megoldás ami nincs fent. Mióta újra linuxot használok elértem arra a szintre, ami egy átlagfelhasználónak bőven elég, azaz Nekem. Utólag belegondolva, ha az ember figyel, olvas és kérdez, tehát tapasztalatot szerez a végén rá jön, hogy ez a linux nem is olyan hú de bonyolult. Persze ez az Én véleményem! Utoljára még annyit, hogy Én a gépet nem munkára használom, hanem szórakozásra, ezért winre abszolút nincs szükségem. Mindent meg tudok oldani linux alatt. Úgyhogy KITARTÁS bele fogsz jönni!!!
-
Nkboy
senior tag
-
Nkboy
senior tag
válasz
autogiro #8867 üzenetére
A xorg.conf -ból látni, hogy nem használja az nvidia drivert. Vesa módban van.
Ezért nem is indul el az nvidia-settings.
De vmi nvidia kernel module-t sosem talál
Elvileg ha nem talál akkor majd fordít magának.
Telepítés menete: Nvidia_videokártya_driverének_telepítése -
Nkboy
senior tag
válasz
n0_gAboR #8754 üzenetére
Szia!
Tegnap délután próbáltam. Hát Én rengeteget szívtam vele! Amiket észrevettem hibák, problémák:
Klaunhcer kb. minden ablaknyitáskor hibaüzenetet adott,
K menüben hiába kattintottam bármire nem indult el, csak futtatás paranccsal tudtam elindítani,
Újraindításkor a menüből eltűnt egy-két progi,
Szerintem lassú,
Rendszerbeállítások -ban nem tudtam beállítani az automatikus bejelentkezést, nem találtam "rendszergazdai mód gombot", futtatásba beírva kdesu használatával nem indult el, nem találta a parancsot,
Lehet, hogy én vagyok pancser, de nem tudtam az asztalra kitenni egy indító ikont sem (pl.: firefox vagy akármi),
A panelt beállítottam magamnak, csak a harmadik újraindításkor volt hajlandó megjegyezni,
A K menüre vonatkozóan nem találtam semmiféle szerkesztési beállítási lehetőséget,Alapjában véve Nekem nagyon tetszett a kinézete, kár , hogy elég sok idegesítő hiba van benne. Asztali effektek jók, igaz nem compiz, de aki nem akar egész nap kockát forgatni annak szvsz tökéletesen megfelel.
Még várok vele szerintem egy fél évet, akkor újra megpróbálom. -
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Van Nekem egy egerem, amin 9 gomb található, görgővel együtt. A tetején lévő 4 gomb kivételével mindegyik működik. Terminálban néztem xev paranccsal.
Hogyan tudnám azt a 4 gombot beüzemelni?
Az egér típusa: "noname" easy-toch ET-98 VENOM
lsinput szerint: /dev/input/event2
bustype : BUS_USB
vendor : 0x62a
product : 0x6725
version : 272
name : "Full-Speed Mouse Full-Speed Mous"
phys : "usb-0000:00:02.0-3/input0"
uniq : ""
bits ev : EV_SYN EV_KEY EV_REL EV_MSCÍgy néz ki a xorg.conf fájlom:
Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Protocol" "auto"
Option "ZAxismapping" "4 5"
Option "Emulate3Button" "False"
Option "Buttons" "9"
Option "ButtonMapping" "1 2 3 6 7 8 9"
EndSection -
Nkboy
senior tag
válasz
n0_gAboR #8091 üzenetére
Szia!
Kártya típusa: 05:08.0 Multimedia video controller: Conexant CX23880/1/2/3 PCI Video and Audio Decoder (rev 05)
Irányító:
I: Bus=0001 Vendor=107d Product=6611 Version=0001
N: Name="cx88 IR (Leadtek Winfast 2000XP"
P: Phys=pci-0000:05:08.0/ir0
S: Sysfs=/devices/pci0000:00/0000:00:09.0/0000:05:08.0/input/input6
U: Uniq=
H: Handlers=kbd event6
B: EV=100003
B: KEY=10afc336 2150a48 0 0 0 404 80010000 190 4801 1e0000 4400 100000 10000ffcHa nem fut a lirc akkor csak a számgombok a hangerő és az Enter működik rajta.
Ha fut a lirc akkor minden.
A /etc/lirc/hardware.conf-ban pedig a következő beállítások találhatóak:
REMOTE="Linux input layer (/dev/input/eventX)"
REMOTE_MODULES=""
REMOTE_DRIVER="devinput"
REMOTE_DEVICE="/dev/input/by-path/pci-0000:05:08.0--event-ir"
REMOTE_LIRCD_CONF=""
REMOTE_LIRCD_ARGS="" -
Nkboy
senior tag
válasz
n0_gAboR #8085 üzenetére
Köszi szépen!
Közben már átírtam az útvonalakat. Eddig minden oké.
Nekem a lirc jól működik. Bár az elején sokat szenvedtem vele. Tvtime-ot is azzal irányítom. Annyi, hogy nem az irányítónak a conf-ja van neki megadva hanem a linux-input-layer. Tudod csak egyszer kell beállítani
-
Nkboy
senior tag
válasz
n0_gAboR #8082 üzenetére
Köszönöm a választ!
Nálam ez a kettő dolog, egyik az egér, másik a tv tuner távirányítója. Ha felcserélődik akkor nem működik az egér. Hol tudom megadni nekik az elérési útvonalat? A távirányítóét gondolom a /etc/lirc/hardware.conf fájlban tudom megadni. Az egér útvonalát? Xorg.conf-ban?
Vagy elég csak az egyik eszköz útvonalát megadni? Elvileg akkor már nem ütik ki egymást.
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy néha a /dev/event5 és a /dev/event6 felcserélődik? Újraindítás után általában visszaáll az eredetire. Készítettem róla képet is: eredeti felcserélt
A "csere" akkor történik meg amikor az ablakozó elindul.
Kernel: 2.6.24-19-generic
Ablakkezelő: KDE 3.5.9 -
Nkboy
senior tag
Ilyen hibával Én is találkoztam, de nem tudom mi volt a gond. Egy Wines laptop volt nálam behalt op rendszerrel. Ubi 8.04 live Cd-ről indítottam de ugyanezt a hibát dobta ki. Ami érdekesség volt számomra, hogy az ubuntu 7.04 live cd-ről indítva gond nélkül látta az ntfs meghajtókat.
-
Nkboy
senior tag
válasz
luciferc #7887 üzenetére
Ha a boot folyamatot akarod látni akkor ki kell szedni a quiet splash opciót. Nem kell viszont beírni a nosplash opciót.
Ha mégse látnál semmit:
Esetleg még bírhatod a következőt: vga=791 Ez a szabványos vga módnak felel meg.
Vagy: vga=0x317 Ez 1024×768 60Hz-nek felel meg.Időzóna: Rendszerbeállítások >>> Dátum és Idő ,a dátum és az idő automatikus beállítása pipát vedd ki, és akkor nem dobja előre két órát.
Hálózat: Rendszerbeállítások >>> Hálózati beállítások Itt be tudod állítani a fix IP címet. Rendszergazda jog kell hozzá.
-
Nkboy
senior tag
válasz
Slipandris #7780 üzenetére
-
Nkboy
senior tag
válasz
Major Major #7702 üzenetére
természetesen a letöltési könyvtárba kell előtte navigálni
Akkor annyira nem jártam rosszfelé. -
Nkboy
senior tag
válasz
Major Major #7697 üzenetére
Már olvasom is!
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Az mdf képfájlt mivel tudom megnézni? Jelen esetben egy DVD filmről van szó.
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok, jó reggelt!
Nagyjából mi lehet a különbség a következő kernelek között?
2.6.24-17-openvz
2.6.24-17-rt
2.6.24-17-virtual
2.6.24-17-xen -
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Ha azt szeretném, hogy az /usr/bin/xbindkeys lefusson induláskor, akkor elvileg bele kell írnom a .bashrc-be?
De hiába írom be, nem fut le. Mit tegyek, hogy lefusson?
Köszi!
-
Nkboy
senior tag
Hello!
A következő csomagokat tedd fel: xbindkeys, xvkbd
Hozz létre egy .xbindkeysrc nevű fájlt a /home/felhasználóneved könyvtárba. Nyisd meg a fájlt és ezt másold be:"/usr/bin/xvkbd -xsendevent -text "\[Control_L]\[c]""
b:6"/usr/bin/xvkbd -xsendevent -text "\[Control_L]\[v]""
b:7A b:6, b:7 elvileg a két oldalsó gomb (nekem is ilyen egerem van).
Terminálba futtasd le: xbindkeys
Az xbindkeys-nek minden induláskor le kell futnia, mert különben nem működik. -
Nkboy
senior tag
válasz
God Vazzeg #6803 üzenetére
-
Nkboy
senior tag
válasz
God Vazzeg #6801 üzenetére
Nekem is ilyenem van. Lirc nélkül működik rajta a hangerőszabályzás, Enter, meg a számgombok. De ha felteszem a Lircet, kiválasztom a kártya típusát utána nem tudom működésre bírni.
Sajnos ubi alatt nekem soha nem sikerült (amatőr vagyok)!
-
Nkboy
senior tag
válasz
P@trick #6698 üzenetére
Mást nem tudok. Esetleg annyit próbálj meg, hogy a Hangerőszabályzó beállításaiban jelöld be az összes csatornát, hátha valami le van némítva, vagy be kell kapcsolni valamit. Hangerőszabályzó
-
Nkboy
senior tag
válasz
Szkeptikus #6688 üzenetére
Szia!
Rendszer > Adminisztráció > Bejelentkező ablak > Biztonság fül.
-
Nkboy
senior tag
válasz
ngabor2 #5456 üzenetére
Probléma eddig még nem jött elő belőle. Akkor van ilyen hibaüzenet ha csomagból van telepítve valami. Itt egy kép róla: hibaüzenet
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen hibaüzenetem:
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 167
Major opcode: 144
Minor opcode: 3
Resource id: 0x0Merre keressem a megoldást?
-
Nkboy
senior tag
válasz
Neil Watts #5232 üzenetére
Az valahogy nekem sem jött be. Majd még finomitják.
-
Nkboy
senior tag
Köszönöm szépen!
Közben találtam Én is egy magyarnyelvű leírást: Grub hogyan
Aktív témák
- Suzuki topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- A Noctua felvázolta a terveit jövő nyárig bezárólag
- Bundle topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Destiny 2 - Alig egy nap múlva részletesebben is bemutatkozik a Renegades
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Corsair 750D Airflow Thermaltake 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest