Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
qwertly
addikt
Ó én voltam a luzer
Iírtal l helyet igy már van eredmény:
komondi@linux-laptop:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 Memory Controller Hub (rev 0c)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (rev 0c)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (rev 0c)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 02)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 02)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 5 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev f2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801HEM (ICH8M) LPC Interface Controller (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) IDE Controller (rev 02)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) SATA AHCI Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) SMBus Controller (rev 02)
02:09.0 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C832 IEEE 1394 Controller (rev 05)
02:09.1 SD Host controller: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter (rev 22)
02:09.2 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C843 MMC Host Controller (rev 12)
02:09.3 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C592 Memory Stick Bus Host Adapter (rev 12)
02:09.4 System peripheral: Ricoh Co Ltd xD-Picture Card Controller (rev ff)
09:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller (rev 12)
0b:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11a/b/g (rev 01)
komondi@linux-laptop:~$
Esetleg akinek ez mond valamit az legyen szíves és értékelje a kiírást. -
qwertly
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nagyon én nem tudtam elb@ni mert 8.10 pengén ment minden,itt meg csak annyit csináltam,hogy 9.04 betát tettem fel és frissítettem a kiadás óta megjelent javításokat.És utána meghalt a wlan de érdekes,hogy már tettem fel 9.04 betát és a "régebbi" kiadássokkal nem volt ilyen gond.
Most olvastam a magyar ubuntu honlapján,hogy nem lesz a Broadcom wifi kártyát nem fogja támogatni
-
qwertly
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
Szia most sikerül újra foglalkoznom,hogy miért nem megy a wlan a frissítés után a 9.04 ubuntun.Beírtam az Ispci kiírta a parancs nem található,utána a iwconfig parancsra ezt kaptam:lo no wireless extensions,eth0 no wireless extensions,pan0 no wireless extensions most itt tartók.Esetleg mások segítségét is szívesen fogadok.

-
qwertly
addikt
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Nekem 9.04 és ez működött addig amíg nem frissítettem azóta nem megy.És nem csak azt néztem,hogy nem világit a wlan működését jelző lámpa hanem a kapcsolatoknál sincsen wlan kapcsolódási lehetőség.
-
qwertly
addikt
Sziasztok már kérdeztem 2napal ezelőtt sajnos azóta sem tudom a bajomat megoldani.Ubuntubol a 9.04 van fent tudom még nincsen készen de nekem jobban bejön mint a 8.10.Sajnos az a gondom,hogy wlan kapcsolat nem megy notin amíg nem frissítettem addig volt wifi de amikor frissítettem azóta nincsen kapcsolat csak vezetékes.Broadcom B43xx driver el megy ezt újra telepetitem de sajnos nincsen változás,az eszközmeghajtók között aktiválva van de a notin nem világit a wlan működését jelző lámpa.Esetleg van valakinek javaslata miképpen kellene elindulnom?hogy megoldjam a hibát.
-
qwertly
addikt
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni
Dell Inspiration 1525 [link] feltettem win7 mellé most a 9.04 ubuntut.Amíg nem frissítettem ment is a wlan de amikor frissítettem azóta nem megy a wlan hiába aktiválom az eszközmeghajtót újra sajnos akkor sem megy.Próbáltam újra telepíteni a drivert ami de az sem használt ez szépen működött 8.10 alatt itt meg gondok vannak vele
. -
qwertly
addikt
Sziasztok az a gondom,hogy nem frissít a z ubuntu,hiába adja be,hogy telepítés ha rányomok egy igent akkor nem reagál rá.Így csak azt látom,hogy megmutatja az új javításokat de nem telepíti fel.A terminálból megtudnám javítani ezt a hibát,vagy lehet terminálból kiadott paranccsal is frissíteni?
-
qwertly
addikt
Sziasztok sajnos nem tudok a notim wlan kártyájával zöld ágra vergődni mert nem megy a wlan csak a vezetékes net.Hibába engedélyezem a zárt meghajtót ki is írja hogy aktiválva van de hozzá is teszi,hogy nincsen használatba véve
.Ez egy dell isprion 1525 noti lenne broadcom kártyával,amikor felinstaláltam a az ununtu 8.10 szépen is ment de azóta már frissitettem a 9.04 ami csak még alfa de nem is volt gond addig még el nem kezdet cserélgetni a hálózati alkalmazásokat akkor szált el végleg a wlan kapcsolatom.Azóta nem is megy rendesen,ha valakinek van tuti ötlete legyen szíves ossza meg ha meg nem lesz akkor teszem újra és egyből megy fel a 9.04 alfa 
-
qwertly
addikt
Szia!
Köszi a mostani segítségedet megint tanultam tőled valamit mint múltkor Open Office 3
.A packages ubuntu com oldalrol én is leszedtem a ded csomagot de mindig sírt,hogy valami függősség miatt másik csomag kell neki utána leszedetem akkor másikért sírt
.A kettő parancs amit írtál azokkal nem mentem semmire mert hibát írtak a lefutás után,hogy nem férnek hozzá a homlokzathoz mert más pppo folyamat használja őket.De amit jjavasoltál a volt telepített deb csomagokkal kapcsolatban az bevált
sikerült megtalálnom nem is öt hanem a wcid programot amit feltettem a gnome-network-manager helyet.Ö volt amely a telepintéskor eltávolította a network-manegert ö vele volt vezetékes net így tudtam a netről telepíteni a network-magert amely wicd távolította el.De most újra megy a wlan és még tanultam is. 
-
qwertly
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
Szia!
Köszi az eddigi segítséget
igazad van nem béta hanem a 9.04 Alpha 5 frissíttetem a telepített ubuntu 8.10 rendszeremet.Ezt meg úgy hogy a terminálba adtam ki a manager --dist-upgrade paracsot.De a lényeg,hogy végül is sikerült a nettet helyre állítani hanem is úgy ahogy te javasoltad. -
qwertly
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
Szia!
Köszi a választ én is evvel kezdem de lehet,hogy a béta 9.04 van fent így nem tudtam semmit telepíteni róla vagy csak lehet én vagyok a béna?Így egy másik gépel leszedtem ezt a fájlt Gnome Network-Manager sajnos ezt nem tudom telepíteni mert össze van tömörítve és nem egy telepítő csomag.Ha ez jó akkor lennél szíves leírni nagy vonalakba hogyan is kell az ilyen csomagokat felinstallálni
. -
qwertly
addikt
Sziasztok a notin Dell Inspiron 1525 a vista mellett ott csücsül az ubi is 9.04 béta van fent ment minden szépen ment.De okoskodni akartam és elkezdtem b@szkurálni a internet kapcsolatot.Ki akartam próbálni más hálózat kezelő kisalkalmazást is,igy sikerült annyira tönkre vágnom a Network-managert,hogy most már nincsen semmilyen internet kapcsolatom elsőnek elcsesztem a wlant most meg a vezetékest is.Zárt meghajtót felismeri az ubuntu de ki írja,hogy nincsen használatban a csomagkezelővel meg nem tudom telepíteni mert ahhoz meg kellene az internet kapcsolat
.Így sajnos megvagyok lőve nem tudok tovább lépni esetleg lenne valakinek javaslata?Miképpen álljak neki a javításnak? -
qwertly
addikt
Sziasztok az ubuntu van fent a vista mellet a notin
,sajnos elcsestem a wlant mert kísérleteztem és frissitetem a 9.04 béta verzióra.Igy sajnos nincsen wifim mert nem látja a zárt meghajtót ami egy Broadcom 43 wlan lenne.Közbe a nagy klikkelgetés közben sikerült még a vezetékes kapcsolatot is tönkre tennem
így most semmilyen kapcsolatom nincsen a notin,miképpen kelene elindulnom,hogy újra működjék a wlan az ubuntu alatt? -
qwertly
addikt
Köszönöm a válaszokat
.Nem a wine lenne hanem natív itt a leírás róla [link].Esetleg valakinek lenne javaslata a tv kártyával kapcsolatban
mert sajnos ott figyel a pc-ben és ez is közrejátszik,hogy eddig nem tértem át teljesen a linuxra. -
qwertly
addikt
Sziasztok esetleg erre tudna valaki válaszolni [link],a vista partíción van egy-pár dvd film ezeket miképpen tudnám egy virtuális meghajtóra felcsatolni az ubuntu alatt?Leszedtem a Prey demót sikerült is feltelepítenem
de amikor indítanám elsötétül a képernyő egy pillanatra és nem indul a játék.Miképpen kellene elindulnom hogy hol a hiba?Párszor volt már a vista újra indult akkor nem tudtam ubuntu alól csatolni a vista partíciókat ilyenkor lehet izomból valamilyen progival felcsatolni?Köszi előre is

-
qwertly
addikt
Sziasztok fent van az ubuntu 8.10 szeretném ha betudnám üzemelni a Leadtek PxDTV2300 H tv [link] kártyám sajnos nem tudom miképpen kellene elindulni,hogy egyáltalán az ubuntu lássa.Esetleg ha valakinek van ötlete ill. tud javasolni tv-rádió programot annak egy nagy köszönet.

-
qwertly
addikt
Szia bocsika lehet én vagyok béna de nekem nem megy fel
annyittudtam csinálni,hogy letöltötem kicsomagoltam az asztalara let egy hu mappa azonbelül van egy DEBS abba vannak a deb fájlok.Ide ugy jutottam el,hogy elinditottam a GNOME Commandert evel beléptem a DEBS mappába itt átváltatom rootra és elindittotam a terminált az általad adott paranccsal.De nem települt fel lefut egy csomó parancs de nem jelenik meg a ikonja a iroda eszközök között.Ha szépen megkérlek lenél szíves leírni mit is csináljak
.Tudom ezt a kezdő linuxosok fórumba kellene féltenem. 
-
qwertly
addikt
Sziasztok megjelent az OxygenOffice Professional 3 [link]ezt szeretném az ubuntu 8.10 feltelepedni de mivel kezdő vagyok csak annyit tudok,hogy sudo.......install.Letöltöttem kicsomagoltam egy mappába de itt hiába választok ki akármilyen tömörített fájlt nem települ.Hogyan tudnám mégis feltelepíteni?
-
qwertly
addikt
Szia igen a legújabbat szedtem le a honlapjukról,szerintem a linuxos ami fent van a z a 6 a xp pedig 6.1 de majd megnézem.De amúgy akkor valószínűleg az a gond,hogy nem egyforma verziók vannak fent.Most kipróbálom,hogy a linuxon titkosítok fájlokat,hogy azt windows alatt eltudom-e olvasni.
-
qwertly
addikt
Szia nekem mégsem megy hiába írtam be azt amit mondtál.Nekem az asztali gépen van a vista a laptokon a vista +ubuntu,most az asztali gépen fent a virtual pc arra tettem fel az xp és rátelepítettem a TrueCrytet legújabb verziót,az ubuntunál is a legújabbat.Ezek után az xp létrehoztam egy titkosítót fájlt amit meghajtóként csatlakoztatok jelszó és keyfile kísérletében.Ezt a fájlt kimásoltam egy pendivre áttettem a z ubuntura ott hibába próbáltam megnyitni kiírta,hogy nem jó a jelszó.Próbáltam amit te írtál de avval sem működik igaz,hogy már az ubuntun a meghajtók is máshogyan vannak számozva az xp betűkel a z ubuntun számokkal nem tudom ez számít-e? valamit de nekem sajnos nem működik ez a titkosító pedig jónak tűnik.
-
qwertly
addikt
Sziasztok létezik olyan titkosító program amivel winyót pendrivert is tudok titkosítani.De ugyanakkor a windows és linux alatt is működik és tudom olvasni mid a 2 op alatt.
-
qwertly
addikt
válasz
floatr
üzenetére
Köszi már ajánlották mások is a gnome-commander de eddig nem került sor rá mert a kusandert tettem fel elsőnek és leragadtam nála.De most feltettem amit ajánlottál és gyorsabb mint a krusander
.De a eszköz soron ennél nem láttam,hogy kezelné a kitömörít il a betömörít opciót,belehet állítani nála mert akkor Ö lesz a kiválasztott fájlkezelő. -
qwertly
addikt
Sziasztok az ubuntu 8.10 van fent a gépen,hogy legyen pár ismert program a windows alól ezért fájlkezelőnek a krusander tettem fel.Mivel nem-nagyon értek a parancssorhoz nekem megfelelne krusanderböl az az opció,hogy rendszergazdaként használjam és úgy másolgassak mappákba ne a terminálon keresztül.De most akarom indítani az opciót és kiírja állítsam be a függőségeket a Konfigurátorban.És,hogy krusander se a kdesu program nincsen elérési útvonalon.Nézeget az opciókat mit is kellene állitani de még elég kezdő vagyok a linux világában és nagyon megköszönném ha tudna valaki segíteni.
-
qwertly
addikt
Sziasztok sikerült a z ubuntut kikészítenem.Szépen feltelepitettem a vista mellé és a dvd lejátszás is ment minden jóvolt de okostóni akartam lenni
.Felakartam dobni egy kicsit a boot menüt feltettem a StartUP Managert és valahogy sikerült a grubut elcsesznem.Most mindig a memória tesztet indítja el,bootoláskor egy sorban van az ubuntu 8.10 és a memteszt és mindig a memória teszt indul el.Hiábba nyomok neki esc bill.akkor is csak a vista vagy a memotesztett tudom választani.Probáltam a grub javítást de nem sikerült live cd tudnám szerkeszteni a grub menüt?Igy megtudnám a boot menüt javítani? -
qwertly
addikt
Köszönöm a gyors választ majd reggel kipróbálom
. -
qwertly
addikt
Egy kezdő linuxosról elfeledkeztek a linux guruk.
[link] -
qwertly
addikt
válasz
sh4d0w
üzenetére
Köszi a segítséget
de sajnos nem megy.Talán azért mert egy notira van téve próbáltam úgy is,hogy a live cd megváltoztattam a bill kiosztását angolra de sajnos akkor meg a / letöröl minden előtte levő karaktert a sorban.Ha valakinek van még öltette akkor szívesen venném mert nem tudom elképzelni,hogy konzolban ne lehessen a / beírni.Vagy csak én vagyok béna. -
qwertly
addikt
Sziasztok sikerült az ubuntu 8.10 grub menüjét tönkre tennem a startup managerel próbáltam javítani az interneten fent levő leírások alapján de a gondom.Hogy semmiképen nem tudom a konzolból előcsalogatni a / jelet helyete ^ ez jön elő és amikor a / jelet sikeröl a alt+* billentyűvel elöszedni akkor mindig letörli az aktuális sort és előre írja magát.Milyen bill. komboval tudnám a / beírni a konzolban?
-
qwertly
addikt
Sziasztok feltettem az ubuntu 8.10 de a dvd lejátszással nem boldogulok bolti dvd nem játssza le se a vlc és az smplayer sem.Általában elakadnak lejátszás közben vagy a menüt hagyják ki.Mondjuk a menü nem is érdekelne de az igen,hogy a dvd elejétől kezdje és menjen végig de a vlc tudok menüt kezelni de amikor a lejátszása bökök akkor kiakad és a képernyő fekete lesz az smplayer pedig el sem indul.Egy noti lenne intel3100 videochipel.Még egy pár kérdés ammi linux ismerkedése közben jött elő
Ha kifagy a program akkor mivel tudom kilőni mint a windos alatt,izomból miképpen tudnám vista partíciót csatolni,és ha felteszek egy suse11 annak lehet a csere partíciója az ubuntu csere partíciója? -
qwertly
addikt
Sziasztok az a kérdésem,hogy miképpen tudnám 8.10 ubuntut usb kulcsról telepíteni mert a cd döglődik és tán még gyorsabb lenne usb az install.Ha letöltöttem a cd avval mit kezdjek,hogy usb-röl is menjen.
-
qwertly
addikt
Esetleg lenne valaki szíves megnézni a 10006 kérdést.

-
qwertly
addikt
Sziasztok a 8.10 bétát használgatom és sajnos a tálca eltűnt
miképpen tudnám vissza állítani mert ilyenkor ha valamilyen alkalmazást leteszek a tálcára nem tudom vissza venni csak ha újra elindítom. -
qwertly
addikt
Sziasztok látom,hogy egyre több felhasználó barát
program jön ki az ubuntura.Most itt a legújabb amit én szeretek a vista alatt [link] de sajnos egy képet sem találok róla és semmilyen felhasználói leírást.Esetleg ha valaki tud róla valamilyen képet szívesen megköszönném + infót. -
qwertly
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
Szia itt hibáztam
sudo dpkg - -configure -a csak 1db - használta, így már megy minden köszönöm a segítséget. -
qwertly
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
Ezt irja ki:
feri@feri-laptop:~$ sudo dpkg --configure -a
[sudo] password for feri:
Beállítás: java-common (0.30ubuntu2) ...Processing triggers for man-db ...
Processing triggers for doc-base ...
Processing 2 added doc-base file(s)...
Registering documents with scrollkeeper...
feri@feri-laptop:~$ -
qwertly
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
Szia próbáltam de csak pár parancsot találtam amit én nem tudok értelmezni
de felakartam tenni a dselect paranccsal egy felhasználóbb barát csomagkezelőt de nem ment fel.Akkor terminálból futtattam a sudo synatic és sudo apt-get install -f parancsot de ezek el sem mentem semmire.Az utóbbi parancsra kiirta az ismert űzenettett ,hogy kézzel korrigáljam a sérült dpkg.Hát én ennyit tudtam most tenni
. -
qwertly
addikt
Sziasztok fel tetem a kísérleti a gépre az ubuntu 8.10 bétályát eddig nem is volt vele gondom azt leszámítva,hogy nagyon ocsmányul nézz ki
.De ma reggel feltettem a ubuntu-restricted-extras csomagot na ekor behalt az egész rendszer mert kiírta,hogy libavcode3 hibát észlelt és nem tudok mit kezdeni vele.Mert azóta synatic csomagkezelő és a frissítés kezelő is leáll.Mind a 2 evvel a hiba üzenet el, E:dpkg was interrupted.you must run 'dpkg -configure -a' to correct the problem.Köszönöm előre is a segítséget. -
qwertly
addikt
Szia azt szeretném,hogy ne egy Dosos felületben tudjam kiválasztani melyik os induljon hanem egy pofásabb grafikus felületen
.Mert nem rég feltettem az Acronis OS Selector programot és abba nagyon szép ikonokra lehetett kiválasztani milyen op induljon el.Induláskor hol tudnám kikapcsolni a kulcstartó mert mindig jelszót kér? -
qwertly
addikt
Sziasztok a vista mellé felraktam az ubuntu 8.04 megy is szépen és alapjába elégedett vagyok vele
.Pár dolog ami zavar és ebbe kérnék szépen segítséget.A legfontosabb miképpen tudnám egy külső usb winyót felcsatolni mer kiírja,hogy nem csatolható.Amúgy ntfs van formázva,boot képernyőt megtudnám változóztatni egy kicsit modernebbé,hogy pl.kiszínezni vagy kis képel ellátni amely vista esetleg ubuntu kiskép van
és boot sorrendet átalakítani?Induláskor kulcs kezelőt kér ezt miképpen tudnám kikapcsolni. -
-
qwertly
addikt
Szia,múltkor már írtad,hogy zavart érzel az erőmben
nem vagyok tisztába a dolgokkal [link] próbáltam szerkeszteni a grubot de nem engedte avval ,hogy nincsen jogom írni rá
.Akor kezdtem el keresgélni az interneten más megoldást amivel szerkeszthetném a grubot lehetőleg grafikusat
.Így akadtam a [link] progira de sajnos úgylátszik vele is sikerült tönkrevágnom a rendszert mert még a vista alól sem tudtam megjavítani a fixboot és a fixmbbr paranccsal mert azt irta ki,hogy ismeretlen köteg.Ekor keztem ell a másik gépel keresni megoldást a guglival és találtam a SuperGrub Disk progit végül evvel megjavítottam egy fél éjszakai szenvedés árán
.De most nem merek bele nyúlni mert megy a vista és nekem meg kell a noti a balcsira
és ott nincsen net nekem,hogy újra rakjam a rendszert ha most tönkre vágnám
.Miért nem tudnak az ubuntunál ugy megcsinálni a boot lehetőséget mint a fedoránál ami nagyon jól elvan találva? és bolond biztos. -
qwertly
addikt
Regel 5 sikerült a hibát kijavitani SuperGrub Disk,most már megint nyugtalan vagyok mert most meg az ubuntum nem megy
.Itt kellene a grubot újra tenni vagy másal is megolható,hogy menyen ubuntum is? -
qwertly
addikt
A SuperGrub Disk eltudom indítani a Vistát de ha kiveszem a dvd meghajtóból újra kiírja a hiba üzenettett.
-
qwertly
addikt
SEGÍTSEN VALAKI
egy napomba telt mire szépen mindent feltettem a laptokomra + az Ubuntut is a vista mellé tettem mivel nem tetszett a ubuntu boot sorrendje igy a QGRUBEditor próbáltam változtatni a sorrenden.Már 2 telepíttettem mert tegnap előtt is evvel a hiba üzenettel szált el de úgyis újra akartam tenni a vistát így nem volt gond de mot már nincsen időm újra rakni és nem tudom indítani próbáltam vissza ghostolni mert most lementettem a rendszert de nem megy
.Egy ilyen hiba üzentet kapok és a billentyűk is megzavarodtak nem azt írják ki promp után mint ami rájuk van írja.Minimal BASH-like line editing is supported.For the first word,TAB lists possible command completions.Anywhere else TAB lists the pooible completions of a devicie/filename.Hát ez lenne
. -
qwertly
addikt
Sziasztok tudna valaki egy linkett vagy egy leírást arról,hogy miképpen tudnám megváltoztatni a boot sorrendet.Vista induljon elsőnek és a boot képernyőn csak a 2 op rendszer közül lehessen választani,ne legyen ott memória elellenőrzés meg régi kerneleknek a neve.
-
qwertly
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
Feltettem őket köszi de valahogy pofásabb volt amikor az óra mellett láttam őket és használhatóbbak voltak
.Azért tipródok mert egy nőneműnek lenne és szeretetném meggyőzni,hogy nem kell neki tört windows ha linuxal is megvan oldva az ö igénye.Hát ezért kell egy kicsit pofásítani az asztalt 
-
qwertly
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
A javaslatodat köszöntem meg
mert kábelen sikerült frissíteni magát és utána már volt wlan is.Most meg az a gondom,hogy a hálózati kapcsolatok mellet nem látok egy olyan ikont amely mutatná a tér erűséget.Múltkor mintha lett volna egy ilyen ikon,de még zavaróbb,hogy a notin alig van hang hiába teszek mindent max.Ha valakinek van ötlette nagyon megköszönöm.És azt is ha valaki javasolna egy olyan progit amely mutatja az aksi töltöttségét.mert most azt sem látok a tálcán
. -
qwertly
addikt
Mindenki a Balcsin van
,hogy nem tud senki segiteni
. -
qwertly
addikt
Sziasztok az ubuntu 8.04 tetem fel a vista melé egy Dell Inspiron notira a 7.10 ment minden gond nélkül a wlan és az internet de itt hiába engedélyezem a zárt meghajtót nem történik semmi.Ki írja,hogy indítsam újra de akkor sem megy a wlan pedig azt írja ki,hogy használatban van itt mit tehetnék?
-
qwertly
addikt
-
qwertly
addikt
Sziasztok újra próbálkozzok a linuxal
,az xp mellé tettem mert gond van a gépel és megakarom nézni,hogy a op vagy hardver hiba van-e?A telepités szépen ment a végéig amikor is felszokta ajánlani,hogy a bootoláskor mi legyen most ezt kihagyta és csak kiírta,hogy kész a telepités és vegyem ki cd.Induláskor ez a hiba üzenet fogadott:Error 15,inen nem tudtam semmit csinálni a xp cd megjavittotam boot részt de szeretném az ubuntut újra feltenni
akkor mit csinálhatnék,hogy ne legyen újra ilyen hiba üzenetem vagy miképpen tudnám megjavítani? -
qwertly
addikt
Sziasztok az ubuntunál hogyan tudnám megváltoztatni a boot sorrendet,hogy az xp induljon elsőnek.Többször frissült a kernel és ez bent van az indító menüben ezeket miképpen tudnám kiszedni onnan mert csak egyre hosszabb a lista.
-
qwertly
addikt
Találtam egy magyar oldalt ahol leírják 9600GT kártyához a 173.08 nvidia driver telepítését itt van bemásolom az egyik lépést:sudo apt-get install linux-headers-`uname -r` build-essential gcc gcc-3.4 xserver-xorg-dev kérdésre y nyomj amikor ezt beírtam ilyet ír ki a teminál:Az alábi csomag nem található:linux-headers-uname -r erre tudja valaki a választ mert én arra oldalra nem vagyok beregisztrálva úgy-hogy itt kérdezzem más linux guruktól.
-
qwertly
addikt
Bocsi hogy én válaszolok de az envyt én is használtam és szerintem nagyon jó progi több ilyen kelle a linux alá
.Amúgy azt csinálja,hogy feltelepíti a video kártyához a gyári drivert automatikusan vagy törli ha te kéred és nagyon jó megis csinálja nem kell görcsölni a telepitgetésel.DE sajnos még a legújabb nvidia drivert 173.08 nem tudja telepíteni így most itt szívok hogyan tegyen fel envy nélkül
.Külön van 7.10 és a 8.04 ubuntuhoz.Használd mert szerintem nagyon megkönnyiti kezdő linuxos élettét.Mondom én mint kezdő linuxos 
-
qwertly
addikt
Sziasztok valaki tud valamilyen favágó módszert amely szerint elindulhatnék,mert szeretném megtanulni video kártyák telepítését amely lehet ati vagy nvidia is.
Most jelnleg nVidia legújabb 173.08 driverért bajlódok de csak addig jutottam,hogy futtathatóvá fedtem
innen tovább hogyan
. -
qwertly
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
Szia
azért megy a hiszti mert már többször feltettem az ubuntut ,hogy ismerkedjek vele sőt a többi linuxot is kipróbáltam most az ubuval ismerkedek.Eddig volt egy 7900Gs kártyám azt feltudtam tenni az Envyvel a drivert hozzá, mert nem vagyok egy linux guru csak ismerkednék vele
és csak klagyingatni szeretek és nem terminálba írogatni parancsokat.De amióta kicseréltem a kártyát egy 9600GT azóta már 3tedtem újra az ubuntut mert mindig sikerül annyira elcsesznem,hogy nekem egyszerűbb volt újra telepitenem, ez mindig a videokártya driverje miatt volt
.Most megint probálkozzok de nem akarom az Envyvel rá eröszakolni az ubuntura egy régebbi drivert hanem a kijött stabil 173.08 drivert akarom feltenni ami már támogatja a kártyámat.Hiábba guglézok a gyér angol nyelvtudásomal csak azt szűrtem le,hogy van akinek megy és van aki szív pedig ugyan-úgy teszik fel.Nem akarok mást csak aszt,hogy valaki akinek fent van ilyen kártyája Ö miképpen telepítette fel hozzá a hivatalos drivert.A másik ebből nem vitát de annyira istenitek egyesek a linuxot és én most cseréltem ki a tv kártyámat egy WinFast DVR3200 H gondoltam hátha felismeri a linux de meg sem nyikkan itt is szívesen veszek ötleteket. 
-
qwertly
addikt
Sajnos addig senki sem mondja,hogy kőnyű a linux amikor egy tetű vidokártya drivert nem lehet egyszerűen feltenni
.Már többször feltettem az ubit de a 9600GT driverel nem boldogulok
. -
qwertly
addikt
Sziasztok újra megpróbálom az ubuntura felrakni a 9600GT kártya driverét most jött ki a 173,08.Nem akarom a Envy használni mert mostanában csak gondom volt vele pedig az előtt jó volt de amióta megvettem az új kártyát nem ismeri fel.Így most addig jutottam,hogy letöltettem az nvidia honlapjáról a legújabb drivert de sajnos tovább nem tudok lépni lenne valaki szíves és lepésről-lépésre elmagyarázza
miképen tudom feltelepiteni hátha megértem a lényegég
. -
qwertly
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
Köszi tényleg volt egy pár backup régebbi xorg.configbol de már nem foglalkozok vele mert legyalultam az ubit.Újra vissza teszem de már nem fogom használni az Envy hanem szeretném az nvidia honlapjáról letöltött drivert én feltelepíteni
igy nem lesz kavarodás és én is tanulom a drivert telepítést és nem csak a katogtatást
.Ehhez szeretnék kérni segítséget egy szakértötöl addig eljutok,hogy futtathatóvá teszem a drivert de tovább már nem. -
qwertly
addikt
Csak én lehetek ilyen 2balkezes mert most sikerült már megint megbuggyantatnom az ubuntut mert addig kísérleteztem,hogy 19 moncsin csak 800×600 felbontást enged
.Most itt vagyok az X11 ben és keresem miképpen tudnám kézzel beállítani a felbontás. -
qwertly
addikt
Sziasztok sikerült az nVidia drivert futtathatóvá tennem
és amikor be húzom a terminál ablakba akkor elindul de hiba üzenettel kilép valami olyasmivel,hogy root felhasználóként kell futtatnom.De ha itt leírt paranccsal indítom akkor pedig nem találja a fájlt.Hogyan tudnám root felhasználóként futtatni az nvidia drivert? -
qwertly
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
Szia itt a felvétel:[link]
-
qwertly
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
Köszi elolvastam de úgy látszik,hogy semmit nem értek mert amiiket írtál arra nem reagál megnyitni a drivert nem tudom semmivel futtatni szintén nem tudom.Itt elhalt a picike tudományom mert nem tudom,hogy még mit lehetne kezdeni vele?Bocsi de közben googlézok nekem telepíteni kell az ubuntura az nvidia-kernelt?
-
qwertly
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
Ezt írta ki:sh: Can't open NVIDIA-Linux-x86-173.14.05-pkg1.run
-
qwertly
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
Inentöl nem megy:
STEP 3: Install
Type "sh NVIDIA-Linux-x86-173.14.05-pkg1.run" to install the driver. NVIDIA now provides a utility to assist you with configuration of your X server configuration file. Please see Chapter 3 of the README or run 'man nvidia-xconfig' for details on usage. Instructions for those wishing to edit their X config file by hand can also be found in the README.[/I] -
qwertly
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
Szia most tudtam újra a gép elé ülni,szóval letöltöttem a 173.14.05 drivert ennek a nevét be kopiztam a teáltalad leírt parancssorba
de azt írta ki hogy nincsen ilyen mappa vagy fájl.Ezt írtam le :sudo bash nvidia-driver-installer-173.14.05.pgk1.run --buildpkg Ubuntu/hardy -
qwertly
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
Szia akkor lenné szíves leírni ezt,én miképpen telepítsem a legújabb nvidia drivert 9600GT kártya alá.
-
qwertly
addikt
Sziasztok én is kísérleteznék az Envy nélküli nvidia driver telepítésél leszedtem a legújabbat ez már támogatja a 9600Gt videokártyámat
.Az envy uninstalláltam a régi nvidia drivert de most nem tudom,hogyan kénne elindulnom az nvidia driver telepitésel?Valaki lenne szíves leírni
,más leszedtem a firefox 3 de nem tudom magyarra váltani itt mi a trükk? -
qwertly
addikt
Sziasztok most is előjött ami a bétával már megtörtént,hogy az ubuntum össze rogyott.
A videkártya driver a hibás mivel,hogy 9600gt van és nincsen hozzá normális driver én az envy tedtem fel manuálisan kiválasztva 169 drivert.Tegnap indittom az ubuntut és csak a nvidia logója jön be tovább nem mutatja,hogy mi történik.próbáltam biztonsági módban el indittani el is indult de később kilépett magától csak a sötét képernyőt mutatta és pár sor karaktert valószínűleg a terminál indult el.Tehát sz lenne a kérésem ,hogy lenne valaki szives leírni miképpen tudnám a terminálon keresztül leszedni a nvidia drivert és megjavítani? -
qwertly
addikt
Van nekem egy Terratec 600 tv-rm kártyám és sajnos ubuntu alatt nem megy egyszer sikerült linux alatt beizzítanom mégpedig suse volt.Ubuntu alatt miképpen tudnám beizzitani?
-
qwertly
addikt
Sziasztok újra vissza tettem az ubuntut xp mellé
sajnos még mindig nem tudom a 9600GT video kártyát beállítani eddig 7900GS volt azt minden gond nélkül feltudtam telepíteni az Envyvel de a 9600 azzal nem boldogul.Ha valakinek sikerült feltenni és az asztali efekteket beizzítani alatta lenne szíves leírni.Tudom most sokan megköveznek
de nekem szimpatikus a vista kinézete feltudnék olyan csomagot telepíteni amellyel az ubuntut vistára alakítanám
. -
qwertly
addikt
Sziasztok cd futtatom az ubuntut és nem tudom felcsatolni az xp partíciókat lehet valamilyen parancs sorból felcsatolni?
-
-
qwertly
addikt
Sziasztok lenne valaki szives leírni akinek működök a 9600GT videokártya,És hogyan tudta beüzemelni?
Aktív témák
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Formula-1
- Xbox tulajok OFF topicja
- Asztrofotózás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3942, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.Akkor szerinted hogyan induljak el ha kézzel kell bele tenni a wlan drivert a 9.04 ubiba?
Iírtal l helyet igy már van eredmény:

Dell Inspiration 1525
.A packages ubuntu com oldalrol én is leszedtem a ded csomagot de mindig sírt,hogy valami függősség miatt másik csomag kell neki utána leszedetem akkor másikért sírt
.A kettő parancs amit írtál azokkal nem mentem semmire mert hibát írtak a lefutás után,hogy nem férnek hozzá a homlokzathoz mert más pppo folyamat használja őket.De amit jjavasoltál a volt telepített deb csomagokkal kapcsolatban az bevált
sikerült megtalálnom nem is öt hanem a wcid programot amit feltettem a gnome-network-manager helyet.Ö volt amely a telepintéskor eltávolította a network-manegert ö vele volt vezetékes net így tudtam a netről telepíteni a network-magert amely wicd távolította el.De most újra megy a wlan és még tanultam is.
de amikor indítanám elsötétül a képernyő egy pillanatra és nem indul a játék.Miképpen kellene elindulnom hogy hol a hiba?Párszor volt már a vista újra indult akkor nem tudtam ubuntu alól csatolni a vista partíciókat ilyenkor lehet izomból valamilyen progival felcsatolni?Köszi előre is
.Felakartam dobni egy kicsit a boot menüt feltettem a StartUP Managert és valahogy sikerült a grubut elcsesznem.Most mindig a memória tesztet indítja el,bootoláskor egy sorban van az ubuntu 8.10 és a memteszt és mindig a memória teszt indul el.Hiábba nyomok neki esc bill.akkor is csak a vista vagy a memotesztett tudom választani.Probáltam a grub javítást de nem sikerült live cd tudnám szerkeszteni a grub menüt?Igy megtudnám a boot menüt javítani?
.De ma reggel feltettem a ubuntu-restricted-extras csomagot na ekor behalt az egész rendszer mert kiírta,hogy libavcode3 hibát észlelt és nem tudok mit kezdeni vele.Mert azóta synatic csomagkezelő és a frissítés kezelő is leáll.Mind a 2 evvel a hiba üzenet el, E:dpkg was interrupted.you must run 'dpkg -configure -a' to correct the problem.Köszönöm előre is a segítséget.
.Ezért akarom wines módon megoldani a linux gondjaimat.
és ott nincsen net nekem,hogy újra rakjam a rendszert ha most tönkre vágnám