Hirdetés
Aktív témák
-
Snowy_owl
őstag
Most hogy fent van a Linux újabb problémába ütköztem. (Igen most használok először Linuxot) Szóval a baj az hogy nem tudok hozzáférni az adataimhoz a másik partíción. Mikor megnyitnám azt írja ki hogy a kötet nem csatolható. Nem tudom mi lehet a probléma. A partíció 212GB és NTFS fájlrendszerrel van formázva.
régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.
-
harry
veterán
válasz Snowy_owl #8651 üzenetére
A hibaüzeneteknél szokott lenni egy Részletek nyíl, ha rákattintasz, ott a pontosabb leírás. Elvileg. Ha nincs, akkor parancssorból kéne csatolni, hogy láthassuk, de nem tudom, hogy mi a pontos parancs.
Hülye mountolással nekem is csak a bajom van, néha egy-két partíciót nem tud becsatolni valamiért, és utána borul a sorrend, rossz az egész, nevetséges, utána rootként le kell őket választani, letörölni a mappákat, és kézzel újra becsatolni, megnézni az fstab-ot, és ezek után megint jó. De ne kelljen már ezzel szórakozni Most az egyik partícióra ezt írta:
mount_point cannot contain the following characters: newline, G_DIR_SEPARATOR (usually /)Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Snowy_owl
őstag
Én még teljesen kezdő vagyok. Tegnap láttam élőbe kb. először linuxot.
Most hirtelenjében csak annyit szeretnék hogy hozzáférjek a meghajtóhoz mert így el vagyok veszve. Csak azt nem értem hogy miért kell még vele szarakodni. Miért nem lehet egyszerűen hozzáférni?A hiba:
[ Szerkesztve ]
-
escape
aktív tag
válasz Snowy_owl #8653 üzenetére
Ilyenkor az szokott segíteni ha belépsz windózra, majd szabályosan leállítod a gépet, és vissza ubuntura.
Ugyanis ha nem szabályosan állítod le a windowsod, akkor nem tudja olvasni a meghajtókat...
Ez egy lehetséges ok és megoldás, de van még bővenAzért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
Snowy_owl
őstag
Akkor én most megszívtam mert mikor felnyomtam a Linuxot egyszerűen megnyomtam a reset gombot. Most felrakhatom a Wint. Valamiért úgy érzem ha továbbra se viselkedik úgy mint egy kezes bárány le lesz takarítva.
-
ragazzo
őstag
Sziasztok!
Két problémámra keresek megoldást:
1. Hogyan lehet úgy beállítani a Firestartert, hogy automatikusan elinduljon root jogok nélkül. Ha berakom a folyamatok közé, akkor elindulna belogolás után, de vinnyog, hogy csak rendszergazdai jogokkal lehetséges. Nem logolhatok be mindig rootként. Azért kell, mert az Azureusban a letöltés meg nem indul el firestarter nélkül. Mondjuk ezt sem értem miért van, de ez a legkevesebb.
2. A másik, hogy miként lehet több részre szabdalt rar fájlokat egyesíteni? Eddig nekem semmivel nem sikerült. Az unrarral vagy a 7zippel egyenként kitömöríti, de egyesítést már nem csinálja meg. Felraktam a Total Commandert is, ami wine alatt gyönyörűen megy, de az ALT+F9 kitömörítési parancsra meg leteszi tálcára, és nem a parancs indul el.
Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com
-
n0_gAboR
őstag
válasz Snowy_owl #8653 üzenetére
másik megoldás: terminálból csatolsz a --force kapcsolóval.
Azert nem csatolja fel, mert mivel szabalytalanul lett leallitva a windows, az ntfs naplobol elofordulhat hogy nem lett minden visszairva a filerendszerre, es ez adatvesztest okozhat - szoval a te erdekedben[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz n0_gAboR #8660 üzenetére
Ott az ntfs-config, beállítja elvileg jól, beírja az fstabba, be is mountolja a vinyókat, de néha (nem mindig) resetnél nem megy. Ez, akárhogy is nézzük, különös. Eddig az volt a gond, hogy az fstabban fordított sorrendben voltak a meghajtók (tehát pl sdc, sdb, sda), majd ha abc szerint rendeztem, akkor ment. Na de ez is, ez miért jelenthet problémát? Na majd átnézem a manuálokat, de ha egyszer egy progi elvégzi a feladatot, és elvileg jó, akkor miért nem megy?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
escape
aktív tag
Olyan kérdésem lenne, hogy az svg fájlt mivel, vagy hogy tudom png-be konvertálni?
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
escape
aktív tag
válasz ngabor2 #8664 üzenetére
Ennyire vak nem lehetek...
Felraktam az Inkscape-et, próbáltam elmenteni másnéven, nem jött össze.
Mindezt a hozzászólásom előtt, szal nem mondjátok h először kérdezekAztán most nagy nehezen megtaláltam
Kösz szépen ngabor2 a megerősítést... Tudtam h Inkscape, de azt nem hogy hogy..Szóval köszi mégegyszer
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
Nkboy
senior tag
válasz ragazzo #8656 üzenetére
A firestarter automatikusan elindul, csak a grafikus felület nem.
Ezzel a paranccsal tudod megnézni fut-e: root jog kell hozzá.
/etc/init.d/firestarter statusVagy Neked mindenképpen kell a GUI is?
A GUI így indítható userként.[ Szerkesztve ]
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
bbandi
tag
válasz Snowy_owl #8648 üzenetére
Amúgy én 2 giga memória mellé nem raknék swap-ot. Hacsak nem akarod használni a hibernálást, mert ahhoz kell. Nálam 1 giga fölé nem ment a memóriahasználat. (Mondjuk ha wine/cedega-val akarsz játszani, esetleg virtualbox kell sok memóriával, az más. De mindennapi használathoz nem kell)
[ Szerkesztve ]
-
ragazzo
őstag
Nekem nem lenne rá szükségem, de valami miatt az Azureusban nem indulnak meg a letöltések, amíg a Firestartet el nem indítom. Lehet hogy soha nem jövök rá az összefüggésre, de így van. Amúgy köszönöm a tanácsot.
-
ragazzo
őstag
válasz n0_gAboR #8658 üzenetére
Nem én tömörítek, hanem már így jönnek le a fájlok. Most had ne írjam már ée minél ez a leggyakoribb formátum. Tehát van a kisnyúl00.rar-kisnyúl99.rar-ig. Ebből lenne a végén egy kisnyúl.avi vagy éppen kisnyúl.dvd formátum. Nem tudom így érthetőbb-e. De ha jól értem amit írtál, akkor nautilusban mindet kijelölöm, és ő szépen kitömöríti az egészet, és a végén eggyé olvasztja. Total Commander alatt mindet kijelöltem, majd ALT+F9, és a végén megkaptam a hőn áhított fájlt.
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Hogy tudom elérni a folyamatokat paranccsal? Ugyanis feltettem a LXDE-t és nem jött be, ráadásul nem minden programot mutat meg, hiába van beállítva. Köztük van a folyamatok is... LXDE-t hogy lehet leszedni?
-
Snowy_owl
őstag
Megoldottam a problémát. Azt csináltam, hogy újra felraktam a Linuxot és töröltem a swapot. Most már minden jól működik. Köszi mindenkinek a segítséget.
-
escape
aktív tag
Semmi gond
Mindent meg lehet oldani.
Ezt a hsz-t windows alól írtad, vagy van grafikus felületed, de nem tökéletes?
Vagy csak parancssorod van?
Vagy kicsit részletezd Mert ebből nem sok mindent érteni..Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
escape
aktív tag
Egy kis help most nekem is jól jönne.
Adott egy Wbar nevű dock.
Ahhoz, hogy ebbe ikonokat tudjak betenni egy szöveges fájlt kell gedittel szerkesztgetni.
Van egy live-f1nevű alkalmazásom, ami terminálba fut.
Hogy tudom azt elérni, hogy terminálban induljon el? Mi a parancs?
shell live-f1? vagy mifene? Nem indítóikont kell csinálnom, hanem egy parancs kell, amivel ez terminálban fog elindulni.[ Szerkesztve ]
-
Laybee
őstag
Annyi van, hogy most csak háttér van, se felül se alól nincs tálca. A firefoxot is csak úgy indítottam, hogy jobb klikk az asztalra és a lejövő menüben van benne.
Amúgy láttam egy videót, de nem tudom hol ahol a megnyitott ablakokat 3d-ben lehet váltani forgatni. Nekem így túl pucérnak tűnik, azért tettem fel az lxde-t.
[ Szerkesztve ]
-
escape
aktív tag
Ahha.
Kezd egyre zavarosabb lenni a dolog.
Van ugye a bejelentkező képernyő, ahova felhasználó nevet meg jelszót kell beírni.
Nyomj egy CTRL+ALT+Backspace-t.
Ez ujrainditja a grafikus felületet, és ismét be tudsz lépni, de még ne lépj be.
Van elvileg egy olyan menü h Környezet, vagy beállítások és azon belül Környezet.
Ott válaszd ki a Gnome-ot.Ha bejött, és nem változott, akkor nyomj egy ALT+F2-t oda pedig írd be h gnome-panel.
Ezzel kapsz egy tálcát amihez hozzá tudod adni a dolgaidat.Ha bármi nemjó kérdezz
-
Laybee
őstag
Szóval, ha a gép indul, elindítom a ubuntut, akkor nekem nem kérdezz felhasználói nevet, se jelszót csak elindul, ez így volt 2 napja is. De ha kijelentkezek vagy ha ctrl+alt+backspc-t nyomok, akkor kéri jobb alsó sarokban a felhasználó nevet, ezen kivül semmilyen menü nincs, se beállítások se semmi. Csak egy csupasz asztal (háttérkép), se ikon se menü, semmi.
Firefox is úgy indul, hogy asztalra jobb klikk, lecsúszik a menüje és ott van a web browser. Van terminal emulatorom is ha parancsószóval kellene dirigálnom, de ahhoz még nem értek.
Ja még valami, az előbb olyanról beszéltem mint ami neked van beszúrva kép a leírásodba itt. Nekem is ilyen kell[ Szerkesztve ]
-
Laybee
őstag
Terminalba beírtam mit mondtál: sudo gnome panel, elindult de ezzel együtt:
rendszergazda@rendszergazda-desktop:~$ sudo gnome-panel
sudo: unable to resolve host rendszergazda-desktop
[sudo] password for rendszergazda:(gnome-panel:6498): Wnck-WARNING **: Unhandled action type _OB_WM_ACTION_UNDECORATE
(gnome-panel:6498): Wnck-WARNING **: Unhandled action type _OB_WM_ACTION_UNDECORATE
(gnome-panel:6498): Wnck-WARNING **: Unhandled action type _OB_WM_ACTION_UNDECORATE
[WARN 6498] kit-hash.c:206:kit_hash_insert(): key != NULL
Not built with -rdynamic so unable to print a backtrace -
escape
aktív tag
Értem, szóval ez akkor még mindig az lxde?
Gubban a recovery módot válaszd ki, majd ezzel kapsz egy parancssoros felületet root módban uh nagyon vigyázz mit csinálsz.
Kérdezni fogja h mit szeretnél csinálni, asszem 4 lehetőség lesz, amolyan dos-os felületen.
A root-ot válaszd ki, majd írd be: startx gnomeHa így sem megy haljak meg nem tudom mi a probléma, meg h mit rontottál el, mi megy és mi nem
Mod: a gnome-panel elé nem kell sudo
[ Szerkesztve ]
-
escape
aktív tag
-
Laybee
őstag
Na a recovery-s megoldás se jött be. Újrateszem ha lesz több időm.
-
Laybee
őstag
Az ubuntum winről volt telepítve és most nem tudom leszedni róla, mert uninstall exe nem működik, hogy lehet levenni?
-
ragazzo
őstag
Szia!
Tényleg elég zavaros minden. Újraindítani parancssorból asszem a restart-al lehet. De ha ez nem megy, akkor a shut down vagy a halt parancs leállítja a gépet. Te wubi installert használtál?[link]
Mert ott elméletileg a sima programok telepítése és törlése menüből el lehet távolítani.Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com
-
Snowy_owl
őstag
Na úgy döntöttem hogy visszarakom az Xp-t csakhogy ez nem sikerül. Elindítom a telepítést kiválasztom az op. rendszeres partíciót leformáz felmásol újraindul és itt a bibi mivel a hardverek ellenőrzése után nem történik semmi. Ilyen még nem volt. Még 2szer leformáztam felmásoltam újraindult és semmi. Nosza Vista elő berakom telepítsük. Hát igen csakhogy a partíciónál kiderül hogy ahova telepíteni akrom partíciót csak másodlagos. Kicsit ideges vagyok. Valaki tudna megoldást mondani arra hogy hogy csináljak belőle elsődleges meghajtót?
[ Szerkesztve ]
-
rtom
senior tag
Parancssorból reboot vagy shutdown -r now parancsokkal tudsz újraindítani, mindkettőhöz root-nak kell lenned.
Mikor parancssorban vagy, el kéne indítani a gdm-et, a gnome login-t, hogy ki tudd választani a desktop környezetet. Ehhez
sudo /etc/init.d/gdm start
a megfelelő parancs, szerintem.
Az lxde azért nem megy, mert a működéséhez még hozzá kellene adnod a panel (pl. pypanel), a menük (menu), háttér (pl. feh) kezeléséért felelős csomagocskákat. De mivel kezdő vagy linux terén, ezt nem ajánlom neked, xinit.rc vagy ~/.config/lxde/autostart.sh fájl szerkesztgetése már advanced ismereteket igényel (bár nem ördöngősség).
Szerk.: éppen ilyesmin dolgozom, csak openbox-al. Egyszer majd leírom, hogyan csináltam/om.
[ Szerkesztve ]
-
escape
aktív tag
Segítene valaki ebben?
-
Snowy_owl
őstag
Köszi a segítséget de magas volt amit írtál. Aztán eszembe jutott a jó öreg WIN98-as telepítő hajlékonylemez amiről sikeresen elindítottam az FDISKet majd beállítottam elsődleges meghajtónak és bejött. Ez is jó megoldás volt úgy tűnik.
-
Laybee
őstag
Nem tudjátok elképzelni, nem tudom leszedni az ubuntot és a fixmbr se csinál semmit.
Mod: Amúgy jóval gyorsabb a net ubuntu alatt.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Farming Simulator 25