Hirdetés
Aktív témák
-
róland
veterán
válasz ballington #6045 üzenetére
Most már érdemes megvárni a 8.04-est.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
válasz ballington #6045 üzenetére
Arra a pár napra dobj fel egy Virual Box-ot a gépedre és az Ubuntu 8.04 RC-vel ismerkedhetsz. (Bár vannak korlátai.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
ballington
addikt
egye fene megvárom, de csak azért mert rengeteg a meló és nem lesz rá időm.
rtom: nem lesz teljesen új, volt már fennt kb. 2 hónapig ubuntu, aztán valamiért leszedtem, de most megint fel akarom tenni. persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy linux zseni lettem, sőt, elég sokat felejtettem, amikre akkor rájöttem vagy tudtam.
anno találtam egy kb. 10-12 cikkes sorozatot, amelyben ubuntu 5.10-est mutatnak be, de csak nem találom azt a linket.
[ Szerkesztve ]
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
zabu
tag
Hello!
Melyik a legfrissebb ubuntu? 8.04?vagy annál már van újabb?
A közeljövőben tervben van új gép beszerzése, lehet hogy ott újra megpróbálkozom ubival. -
vamzi
senior tag
hogyan lehet ubuntuban letiltani egy weboldalt, hogy ne jelenítse meg egyáltalán? a foxban nem találtam semmi ilyen opciót. iptablest meg nem ismerem. Egyébként a myvip-t akarom letiltani zavar, hogy betud jönni
-
vamzi
senior tag
válasz dr_strange #6068 üzenetére
köszi szépen, az adblock extensionnal megcsináltam.mostmár hál istennek nem jön be
a hosts fájlt már tegnap is akartam szerkeztgetni, de mivel nem tudtam, hogy mit hova inkább hagytam -
GD
őstag
hardy-ban milyen x86-os verzióra kiadott gyári kernel fogja látni a 4giga ramot?
debianban van bigmem-es, azzal működött jól..
az integrált vga 256-ot eszik, hiányzik 7xx mem.. csak 3gigát lát
generic kernel legújabb hardy-hoz kiadott
fordítással nem nagyon szeretnék macergálódni.. -
sh4d0w
félisten
Van Ubuntu alatt 3270-es terminál emuláció?
https://www.coreinfinity.tech
-
valóságépítő
tag
ajjajj
eltűntek a ttyűim
ctrl alt f1-f6 ra nem reagál
merre keressem őket?valóságépítő technikum
-
GD
őstag
már csak 1 nap..
-
ngabor2
nagyúr
ja... én is tűkön ülök bár leszedtem az rc-t, de már nem telepítem, azt a napot még kivárom. aztán torrenttel letépem, és osztom vissza, mert az jóóó. a bétát is valami 10-es arányig osztottam, akkor lelőttem... és nem telepítettem, mert nem volt rá időm.
vajon az rc-t dist-upgrade-del véglegesre lehet hozni? valszeg igen.
-
Vladi
nagyúr
-
bsh
addikt
egy "vad" ötletem támadt, gondoltam, körbeszaglászok kicsit itt...
szóval két gépem van, egy winxp és egy ubi szerver, gigabit hálón. arra gondoltam, hogy kipróbálnám a win gépen a 64 bites ubit, de viszont abban van egy pár vinyó, ráadásul még raid0 is akad, és jócskán tele is vannak, és nincsen semmi kedvem átpartícionálni semmit az ubuntu miatt.
szóval arra gondoltam, mi lenne, ha a win-es gépet hálózatról bootoltatnám?
hogy működik ez? lehetséges?
a gép nforce4ultra, azt nem tudom, van-e benne boot rom (asszem ez kell lan boothoz, nem?), de az tuti, hogy a bios boot menü felajánlja a network boot lehetőséget.
szóval mi kell ehhez? valami speckó boot image-et raknék a meglévő ubi szerverre, hogy arról bootoljon? -
n00n
őstag
Sziasztok!
Tegnap elhatároztam, h felfrissítem az Ubuntumat (7.10) az új 8.04-re. El is kezdtem így:
gksu "update.manager -d"
Minden faszán ment, csak hogy volt egy áramszünet úgy féltávon, már késő volt gondoltam ciki de majd holnap megcsinálom. Megnyitottam a frissítéskezelőt ami hibát jelzet, akkor azt megcsináltam. De a disztró frissítések feketék és nem lehet rájuk kattintani. Ha újra kiadom az update-manager-es parancsot, akkor elindul, de kiírja, h "nem minden frissítés telepíthető, Indítsak egy részleges frissítést" Ha arra nyomok, h mégse, akkor vissza térek a frissítéskezelőbe és semmi, ha a részleges frissítés gombra nyomok:
"Nem lehet frissíteni!
A upgrade from "Hardy" to "Gutsy" is not supported with this tool."Na valakinek van valami ötletel, hogy mit lehetne tenni?
-
Vladi
nagyúr
Benne lesz. De nem. Lényegében el lesz dugva, egy opció által, hogy "csak béta" tesztereknek. Majd a 10-ben.
./rosszindulat
ami a fedoraban meg béta az inkább alfa, vagy béta alá.
De azért kíváncsi vagyok, hogy fognak boldogulni az ubisok a selinuxszal.[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
(#6087) n00n:
Próbálkozz meg egy nem hivatalos diszt updéttel. Suorce listát átírod az újra - ha még nincs - aztán mindent frissíts. Ha sikerül akkor jó. Ha nem akkor tiszta telepítés.
Egy ilyen áramszünet szívás elég durva tud lenni dist update közben.(#6089) ngabor2:
a cápa megy elől, a reményhal meg utolsónak...Asszem ezt lenyúlom...
il sole non sorge più ad Est!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz ngabor2 #6076 üzenetére
Én Kubuntu-ból felraktam a rc-t, igazából KDE-s próbaként is (kde-t utoljára cirka 4-5 éve láttam élesben).
Kinézetre jobban tetszik a KDE, viszont van pár furcsasága a Gnome-os ubuntuhoz képest. Nem tudom ezek mennyire adódnak az rc-ből, de azért rc már elég működőképes szokott lenni, szóval gyanítom nem amiatt. Az egyik ilyen dolog, hogy a partíciókat nem sda1, sda2, stb-vel nevezi el, hanem disk, disk-1, stb, ami nekem elég furcsa volt. Ugyancsak az volt, hogy (a linux külső usb-s hdd-n van) a laptopomban lévő hdd-re azt mondta, hogy külső hdd, ezért csak rootként lehet felcsatolni (s nem is csatolja fel automatikusan, mint a gnome). Ebben az egyetlen poén volt, hogy kilépéskor is kiírta, hogy csak root csatolhatja le, azonban hiába jött fel az ablak, graf rendszer közben már félig leállt, így be se tudtam írni a root jelszót
Illetve a Ubuntus dolgokat is jobban rendszerhez-integráltnak érzem Gnome alatt.Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
valóságépítő
tag
-
GD
őstag
6.5ös béta vmware letölthető egy sima mailcímes regisztrációval még most..
egyik meglepő újdonsága, hogy nem kell patch-el tökölni, felmegy forrásból ubuntu-ra,
(7.10 alatt a 6-os nem ment fel könnyen..)
továbbá ha kernel verzió váltás van, egy frontend auto megcsinálja a modulfrissítéseket amiket a vmware használ..
ez egyéb újdonságokról meg írnak a honlapon, pl vmi dx-es 3D is van.. ezt még nem nyálaztam át
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest