Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ViZion

félisten

válasz darál0w #34654 üzenetére

Nah... megoldódott. OpenHW Monitornagy király. A core hőfokok annyik, amiket írtam, de van másik három szenzor... idle 36-40°C-vel (gondolom ezek alaplapi szenzorok). Ööm, bódottá! :D Köszi a tanácsokat mindenkinek! :R

...térjünk is rá a tuningra (módjával). :D
    Ami jelenleg van: 960T proci, CM Hyper TX2 hűtővel, jól szellőző Raidmax Smilodon házban.
    Giga alaplap, nem egy tuning bajnok, de masszív kis lap, és amúgy sem rekord döntés a cél, csak egy próba, h mit bír a cucc, majd olyan stabil érték megtalálása, ahol még nem nagyon pörög a hűtő.
    Feszültségek alapon (manuálisan, nem auto-n), csak a ram kapott +0,1V-ot, annak állítólag kell. (Kell? :F ) Érdekes, de az 1.4 V-os procit CPU-Z szerint 1,375-el táplálja idle,
    de néha felmegy 1,47-re... első kérdés: Ha a BIOS-ban 1,45-van normálon, akkor most mi van? Szívem szerint levenném 1,4-re, mert ezek szerint kicsit "túllő".
    Most 16×210 a proci, C&Q szépen dolgozik, elvileg C1 is van engedélyezve, meg a turbo is.

HT link és NB freq 10× 210=2100 az alap 2000 helyett. Tuningnál -ha emlékeim nem csalnak- ezeket nem szabad nagyon emelni. Itt még stabil, későbbi FSB emelésnél a szorzójukat csökkentsem-e, hogy ~2100 körül legyenek? Illetve mit tegyek, CPU szorzót emeljem?

Ram 3×2 GB Kingmax elvileg 1066 MHz-sek, 210-es FSB-vel sikerült 1120-at kihoznom belőlük, szerintem ezen nem nagyon van mit emelni, nem tuning ramok...

Remélem mindent leírtam... várom a javaslatokat, köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés