- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
einstein
senior tag
A tesztpozitivitás kérdését annyi árnyalja, hogy nálunk kb a magánszférára van bízva a tesztelés. (értd: magánemberek, cégek). Ha egy otthoni gyorsteszt pozitív, az nagy valószínűséggel bekerül a statba, a negatívokat viszont így senki nem számolja.
Saját példa: a gyerekorvos simán elfogadja az itthoni gyorsteszt eredményét, ha pozitív. De nyilván az 5 másik negatívat sehova nem rögzíti. És ez nem egyedi példa.
Ezzel egyébként semmi baj nincs! Az egyedüli probléma, hogy én mint magánszemély kell költsek a tesztekre. Viszont, ha ingyenes lenne, akkor se kerülne be a statba, csak persze több lenne a hivatalos fertőzött.
Tippre ilyesmi ok állhat a németek alacsony tesztelési száma mögött is, ha nem az állam szervezi központi helyen a tesztelést, akkor az nem fog a statisztikában szerepelni.
-
mpo
veterán
Belső ember szerint, készítik elő a kirúgását.
Már azt sem tudja, mit hazudjon. Jobb lett volna ott lecsukni, mert a szerbek nem fogják a karanténszabályok megsértéséért, a pénzbüntetés neki meg vicc lenne.
Manipulálhatták Novak Djoković pozitív koronavírustesztjét
[link] -
Drizzt
nagyúr
válasz
bigdady #52685 üzenetére
Korhazban levok szama osszemerheto lesz az elso hullameval(~8K), de remelhetoleg a lelegezteton levok szama kb. harmada lesz(, bar elso hullammal nem osszevetheto, mostani szamitasi modszer szerint maximum 400-ra szamitok egyszerre). Es olyan 2-3 honapig fog tartani. Ezek nyilvan nem tudomanyosan megalapozott becslesek, csak az eddig mashol latott omikron jellemzok helyi viszonokra huzasa. Halottak szamat olyan 5-8K koze varom.
-
válasz
Sir Pocok #52684 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 7883, változás(1): +2613 (+49.6%) | elmúlt 7 napban összesen: 38898 (átlag: 5556.9), változás(2): +18612 (+91.7%) | incidencia: 605.8
Új halálos áldozatok száma: 67, változás(1): -15 (-18.3%) | elmúlt 7 napban összesen: 484 (átlag: 69.1), változás(2): -106 (-18.0%) | incidencia: 11.0
Új mintavételek száma: 18299, változás(1): +535 (+3.0%) | elmúlt 7 napban összesen: 157082 (átlag: 22440.3), változás(2): +62948 (+66.9%)
---
Kórházban: 2758, változás(1): -332 (-10.7%) | elmúlt 7 nap átlaga: 2958.4, változás(3): -427.0 (-12.6%)
Lélegeztetőgépen: 257, változás(1): -50 (-16.3%) | elmúlt 7 nap átlaga: 282.0, változás(3): -41.4 (-12.8%)
Tesztpozitivitás: 43.08%, változás(1): +13.41% (+45.2%) | elmúlt 7 nap átlaga: 29.21%, változás(3): +5.81% (+24.8%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban(A tesztpozitivitást azt hittem,hogy elszámoltam, de máshol is ennyi jött ki...)
-
Asbee
veterán
Novak Djokovics a közleményben kitért arra is, amikor már pozitív PCR-tesztje birtokában adott interjút. A szerb klasszis azt is megemlíti, hogy a pozitív teszt után minden eseményét lemondta, egy olyan interjút kivéve, amit már jóval hamarabb lebeszélt a francia L'Equipe sportlappal, azonban állítása szerint ekkor is ügyelt a távolságtartásra, ráadásul maszkot is viselt, amit csak a fotózás erejéig vett le.
Szeretném hangsúlyozni, hogy határozottan igyekeztem biztosítani mindenki biztonságát és a vizsgálati kötelezettségek betartását
– fogalmaz a közleményben Novak Djokovics.Igyekezett biztosítani mindenki biztonságát.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Sir Pocok #52679 üzenetére
Új fertőzöttek száma: 7 883 (az előző napi adatokhoz képest + 4 501)
Új mintavételek száma: 18 299 (az előző napi adatokhoz képest + 9 065)
Új halálos áldozatok száma: 67 (az előző napi adatokhoz képest – 2)
Kórházban kezelt betegek száma: 2 758 (az előző napi adatokhoz képest – 174 )
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 257 (az előző napi adatokhoz képest – 17)
Az első dózissal oltottak száma: 6 297 101 (az előző napi adatokhoz képest + 2 394)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 039 940 (az előző napi adatokhoz képest + 6 265)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 299 569 (az előző napi adatokhoz képest + 7 394) -
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo #52663 üzenetére
Szerinted halomban állt a pfizer a kínai mellett amiért mèg májusban is sor volt? Ugyan
-
Kékes525
félisten
"közölte Gyenisz Logunov, a Gamaleja Központ helyettes vezetője kedden a Szolovjov Live YouTube-csatornán."
Az oroszok közölték, amit az EMA nem erősített meg. Ilyen már volt régebben is, aztán az EMA akkor sem fogadta el. Az oroszok részéről ez politika. Hivatkozási alapokat csinálják arra az esetre, ha mégsem fogadja el az EMA. A politikai beavatkozásra lehet fogni az esetleges elutasítást.
-
Sir Pocok
őstag
2022.01.12.
7883/67
2758/257Részletek később.
-
Ó minap hallottam itt ahol lakunk egy ismerősől, hogy a fia pár ponttal lemaradt a középsulis felvételin (1-2 ponttal) az igazgató ismerőse aki megígérte, hogy megoldják és felveszik... De közbeszólt a gépezet, mert mivel nem szokták visszaküldeni a konzultációs kérdőíveket ezért nem :)
Illetve az egyik itt dolgozó orvos feleségét utasították el a egy állás felvételiről úgy, hogy a férje politikai Facebook posztjai miatt nem veszik fel...
-
tisn
addikt
valamiert ezt a fontos hir kimaradt a topikbol :
-
tisn
addikt
válasz
szabi__memo #52663 üzenetére
Azt mondtad te se adtál volna a fiataloknak az idősek előtt, ezzel indokolva miért is kellett az időseket ezzel oltani. Azért kellett, mert bár lehetett volna mással is, de rájuk lett kényszerítve. Ennyi
az egy teljesen logikus dontes, hogy a frontvonalban dolgozoknak a legjobb es LEGINKABB ELFOGADOTT oltast adjak. tehat orvosok, noverek, rendorok, tuzoltok, tanarok parizert kellett, hogy kapjanak... (sajnos igazuk is van, EGYETLEN aktiv orvos tobbet er, mint ezer nyugdijas.) -
tisn
addikt
válasz
szabi__memo #52650 üzenetére
Pontosan: 1,88M nyugati
~3M nyugdijas van, ehhez jon meg a 60+-os dolgozok szama + kronikus betegek (pl. mint en, 48ev COPD, vagy ocsem cukor+vernyomi+asztma 46 ev), tenyszeruen nem volt eleg nyugati. -
emvy
félisten
válasz
szabi__memo #52664 üzenetére
> A szakértők bejelentették: azt javasolták a kormánynak, hogy ne hozzák nyilvánosságra naponta az adatokat, csak hetente egyszer, a lakosság körében észlelhető aggodalmak csökkentésére.
ez mar eddig is jol mukodott -
Drizzt
nagyúr
válasz
BlackV #52643 üzenetére
Én azért nem vagyok annak tekintetében optimista, hogy a tetőzés azért alakult-e ki, mert elérte a potenciális célközönségét az omikron, vagy mert simán megijedtek az emberek a kialakult helyzettől és jobban igyekeznek elkerülni a bajt.
Dél-Afrikát én még mindig nézem, kórházi esetszámok alapján nem mondható ki szerintem egyértelműen, hogy biztosan lefelé megy már a hullám. Csúcsidőben 10K körül voltak hivatalosan kórházban, de még most is 8.5K vannak. Esetszámaik se alacsonyak még kimondottan, pedig már csökkentették a tesztelés scope-ját. Szóval sajnos ez a hullám is várható, hogy legalább április elejéig itt lesz a hátunkon púpként. -
mpo
veterán
válasz
szabi__memo #52664 üzenetére
Ahogy eddig is gondoltam, akkor mégse annyira jó rohanni az Omicron boosterért.
-
zilazil
őstag
-
szabi__memo
nagyúr
Súlyos a helyzet Olaszországban
Milánóban újra megnyitották a vásártéren felállított, koronavírusos betegeket fogadó Covid-19-kórházat, a szicíliai Palermóban tábori kórházakkal igyekeznek enyhíteni az olasz egészségügy telítettségét az omikron variáns terjedése miatt, amely a járvány minden korábbi hullámához képest több megbetegedéshez vezetett kedden.A szakértők bejelentették: azt javasolták a kormánynak, hogy ne hozzák nyilvánosságra naponta az adatokat, csak hetente egyszer, a lakosság körében észlelhető aggodalmak csökkentésére. A járványadatokat 2020 február óta napi rendszerességgel nyilvánosságra hozzák.
-
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo #52661 üzenetére
Májusra volt elérhető “bárkinek (60 alatt) bármikor (sorban állás)”.
Itt meg február márciusról volt szó idősnek és pfizer… Esély nélküli volt. Többször nem írom le nem kaptak nem volt lehetőség -
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo #52659 üzenetére
Mèg májusban is sorok àlltak pfizerért szerintem
-
szabi__memo
nagyúr
UK (3 vakcinával 50%+)
USA (3 oltással ~22%)
-
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo #52656 üzenetére
Most írtam hogy amikor kapták a kínait nem volt pfizerre lehetőség!! Az hogy volt az országban valakiknek valamennyi ettől még nem adott a háziorvos mert nem kapott ő sem!
Kérdezd Kékest miért kinaival oltatott márciusban… -
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo #52654 üzenetére
Én sem adtam volna a fiataloknak a kínait az idősek előtt amikor még nem volt másra releváns mennyiség az tuti.
-
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo #52652 üzenetére
Sajnàlatos de itt köszönik bejött, biztosra mentek nem rizikóztak. Azt vették fel ami volt
-
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo #52650 üzenetére
Már lehet nem élnének ha nem kérik és várnak áprilisi pfizerre mint írtam beütött a covid a családba ekkorra a húgomnàl aki kora miatt nem kaphatott még csak tanárkènt kapott és ott el is kapta helyben (ha korábban kapta el pár nappal akkor meg èn vittem hoztam oltásra egy astràval)
-
szabi__memo
nagyúr
-
bigdady
nagyúr
válasz
BlackV #52640 üzenetére
Itt is a 65-70 szülők már apr 1-re mindkét sinót megkapták amikor éppen mèg csak a tanárokat kezdtek oltani, pfizerre esély nem volt márciusban (háztartásban el is kapta oltóponton a húgom rendesen beteg volt). A szülőknek semmi bajuk nem lett még megfázás se, mondjuk volt is 40-50szeres antitestük
-
Vesa
veterán
válasz
BlackV #52645 üzenetére
Végülis, miért ne csinálhatnának egy sima azelasztinos terméket, más néven?
Váltioztatnak itt-ott az egyéb összetevőkön, és kész is van. Rá lehet írni, hogy Covid megelőzésre, hiszen van mellé study is. Bomba üzlet lehet, persz nem tudom kié a hatóanyag licence. Még azzal együtt is megérné. -
t72killer
titán
készül a magyar covid orrspray
.
#52643: Nem vagyok túl optimista, még csak összesen 4 azaz négy iskolai tanítási napon vagyunk túl.
-
BlackV
őstag
Úgy tűnik, a britek már túl is jutottak az omikron-hullám tetőzésén
A kedden ismertetett legfrissebb adatok szerint jelentős ütemben csökken a naponta azonosított új koronavírus-fertőződések száma Nagy-Britanniában. Londoni elemzői számítások szerint most már biztosra vehető, hogy az ország túljutott az omikron vírusvariáns okozta fertőzési hullám tetőzésén. -
-
BlackV
őstag
válasz
szabi__memo #52516 üzenetére
Ez egy nagy mintás ~540ezres vizsgálat, amelyben 60 évnél idősebb személyek szerepeltek. Ebből ~62ezren kaptak sinot. Akik sinot kaptak magyobb eséllyel kapták el a fertőzést, de a halálozásban nem volt jelentős különbség a többi vakcinához képest az időseknél. Tehát igaz, hogy valóban gyengébb volt, mint a többi vakcina, az infokat elmezve mindenki döntse el megérte-e volna még várni ~2,5 hónapot, hogy az alfa hullám leszálló ágában májusban minden 60 év feletti megkaphassa a pfizert, kontra az alfa hullám közepén, február végén március elején elfogadni az első sinot.
"Mire volt képes 60 év felettieknél a Sputnik V, az AstraZeneca és a Sinopharm Argentínában? A JAMA Network Open október 29-i számában megjelent tanulmány egy olyan oltási kampányról ad számot, amiben Buenos Aires-ben 457.066 ember egy, 83.726 ember két adagot kapott a fenti 3 vakcinából. 68% kapott Sputnik V-t, 29,5% AstraZeneca-t, míg 2,4% Sinopharm-ot. Az egy oltás 47,2%-kal csökkentette a dokumentált fertőzések, 65,8%-kal az összhalálozás és 74,5%-kal a valószínűsíthetően Covid eredetű halálozás kockázatát. Két oltásnál ugyanezek a számok a fenti sorrendben: 88,1%, 96,6% és 98,3%. Ilymódon mRNS vakcinák nélkül is lehetett sikeres oltási kampányt végezni." -Dobson [link]
"Outcomes Associated With Each Vaccine
Those who received the full BBIBP-CorV schedule (2 doses) had a significantly higher risk in terms of documented COVID-19 infection (HR, 1.65; 95% CI, 1.40-1.93]; P < .001) but no statistically significant difference in all-cause mortality (HR, 2.05; 95% CI, 0.79-5.30; P = .14)." -
tisn
addikt
válasz
szabi__memo #52561 üzenetére
szivesen, de eleg biztos vagyok benne, hogy legalabb a 10 oldalrol a kepet beraktam ide a nyaron, mikor kijott. de lehet csak akartam
-
tisn
addikt
válasz
Ezekiell #52559 üzenetére
szerintem kevered az idorendet. amikor mar pfizert IS lehetett valasztani, mikor felhivtak, szinte mindenki azt kerte. nekem barmelyik jo lett volna, de mikor felhivtak AZ-t tudtak adni, es ugy voltam vele, hogy a legszarabb (en az AZ tartottam akkor annak) oltas is jobb, mint ha semmit sem kapok.
(sino: ma vagy tegnap voltak szingapuri (omlesztett) adatok (nem volt kor megadva), ott is elfogadhatoan szerepelt.)
-
t72killer
titán
UK 379 haláleset a mai napra, ez már határozottan több a deltánál. Viszont:
Kicsit korábbi időszakot lefedő jelentésből az esélyek 2x oltva-oltatlanul, ez még eléggé kevert delta+omikron:
Összehasonlításképp itt vannak 2 régebbi, tisztán deltás hét eredményei.A linkelt régebbiekkel összevetve: az oltottaknál én minimális javulást látok - annak ellenére, hogy a 2x oltott kaszt oltásai már igencsak régiek, oltatlanoknál valamennyi romlást.
A bekeretezett arányokhoz azt viszont hozzá kell tenni, hogy kb 3x annyi fertőzésből jönnek ki úgy, hogy ez a fertőzésszámmal még nincs osztva, tehát erre már kimondanám, hogy az omikron oltottnak-oltatlannak enyhébb halálozási és kórházi esélyeket hoz.
A több halál/kórházi eset úgy tűnik főleg annak köszönhető, hogy ez már tényleg a molnár egerét is megfertőzi.
Érdekesség2: a brit lakosság antitestkészlete:
-
Dare2Live
félisten
válasz
SOAD19 #52622 üzenetére
"oltottak pár év múlva rákban elhalálozunk."
Ebbe sztem ami különösen izgi, hogy MOon meg még rengeteg országban szigorúan oltanak. Még a kórházban megkapod a BCGt (meg az első k-vitamint) és másfél éves korodig még !7*! oltanak.
Még se látom, hogy az oltottak az elmúlt 50évben pár év után elhaláloztak volna. Na de ne keressünk a logikát.
Ellenben a most 102éves nagymamám két testvére halt meg párévesen a szamarköhögés/torokgyíktól. A gyermekbénulás meg igazi rettegés volt amikor pl édesanyám megszületett. Akkor többször is végigment MOon is. Sorban állás volt a Sabin Cseppért. Köszöni ő is jól van.
@Ringman Ami van el kell oltani. Ha épp annyira szarul jön ki, hogy 5 adag ment kukába hát ez van. 99% a 3.at kapja.
jah mai story. idősebb ~70éve körüli házaspár, nő cukros. áprilisban kaptak sinot. decemberben amikor meg lett nekik említve, hogy kéne a harmadik oltás mert egy 8hónapos sino az nem sokat ér erősen felháborodtak jól megmondták a magukét. Mindektten elkapták a nő kifejezetten rosszul van. Ha decben beadatták volna a 3.at...
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
nem tudom volt-e már, kb 5 perc az egész:
How to Look at the Risks of Covid Vaccines -
szabi__memo
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #52621 üzenetére
Vannak ilyenek. Én is hallottam. Akik azért kérték mert úgy gondolták, hogy a legkomolytalanabb és ezzel könnyen letudják a kötelezőt
-
SOAD19
addikt
Anyám a fodrászától azt hallotta, hogy az egyik vendége szerint, mi oltottak pár év múlva rákban elhalálozunk.
Illetve pár hete láttam egy videót, ahol pár elmeroggyant kiselőadást tartott projektoros vetítéssel, ahol azt mutatták be, hogy a föld egyes országai lakosságuknak hány százalékát fogják a közeljövőben elvesztíteni. Ilyen 50, 60%-os értékek is voltak, Amerika is ha jól rémlik a felére esik vissza. Ha valakinek megvan melyik videóról beszélek küldje már át, mert nem találom. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
szabi__memo #52601 üzenetére
Nekem van egy csomó ismerősöm, akik kifejezetten a kínait kérték
Biztos, hogy egy csomóan, és nem több millióan.Visszatérve a kínaira is, volt kérdés, nem volt kötelező
Visszatérve az orosz mellé a kínaira is, a kettőt együtt.Nézőpont kérdése. A doki felajánlotta az összeset, ami egy elég rövid lista volt, ugye csak kínai vagy orosz volt készleten az országban.
Én pedig, ha kifejezetten a kínait akartam, akkor én kértem azt.
Szerinted így,
ha én kifejezetten a kínait akartam, akkor én elfogadtam azt.Ismerős úgy hívta a dokit, hogy kínait szeretnék kérni, és nem úgy,
hogy kínait szeretnék elfogadni, vagy
hogy a kínai lenne az egyetlen, amit elfogadnék. (szóval azt ajánld fel), mert a többiben nem bízom.Arról beszélünk kb., hogy a doki szólalt meg először, és felajánlott valamit.
-
Ringman
félisten
-
mozso
senior tag
Anyukám mesélte, nyomozta:
Az Európai Bizottság az omikron-vírusvariáns megjelenése miatt újabb közös uniós Pfizer-vakcina-beszerzést indít, amelyben Magyarország is részt vesz. Ez alkalommal hazánk összesen 9.5 millió adag Pfizert rendelt, amelynek köszönhetően 2022 második félévére újabb 3 millió adag, 2023-ra pedig 6,5 millió adag – ebből 1,5 millió adag gyermekek oltásához való – Pfizer-oltóanyag érkezhet hazánkba.
Azaz idén max 3millió felnőtt Omikron verziós Pfizer jön, az is majd valamikor 2022 július után.
Nem kevés ez?
-
t72killer
titán
"egyszerű embernek, egyszerű magyarázat kell, " ezért ment régen pucér valóságshow és robbanóspikaccsú helyett a TV-ben:
Ja és persze nem volt fészbúk, ahol Hortobágyalsói Dr Fruzsina videókkal és írásos anyagokkal bombázta volna az éppen infóért felnéző közvéleményt.
Nálunk legtöbbx ez megy a gyerekeknek ha nagyritkán képernyőidő van.
-
Vesa
veterán
Nem elhanyagolható tényező -és erről egyre több anyag van már-, hogy az egyszerű embernek, egyszerű magyarázat kell, mert csak azt tudja értelmezni. Namost antivaxer/konteós oldalon ez rém egyszerű, hiszen csak be kell mondani valami misztikusat (illuminati), elhinteni a rettegést (meg akarnak ölni), majd villantani a megoldást (én vagyok az, vagy a termékem, vagy a szervezetem/pártom). Namost ezzel szemben a tudomány hogyan tudna védekezni? Nem lehet 2 mondatba leegyszerűsíteni többszáz évnyi tudást, de még csak pár évnyi egyetemi anyagot sem. Elképesztő lett a szakadék a tudományt értő/nem értő emberek közöütt, és ezt csak tanulással lehet áthidalni. 1 mondatos szlogenekkel erre nincs sok esély.
Kicsit olyan ez, mint a vallás volt régen. Az írástudatlannak festettek szép ábrákat a templom falára, a pap meg zagyvált mellé valami szépet/félelmeteset, és meg is volt a tömegek "informálása". Az írástudó már akkor sem tudott szót érteni a paraszttal. Hogyan magyarázod meg az analfabétának az egyismeretlenes egyenletet? Sehogy. Viszont simán ráveszed, hogy végezze ki a matematikust mert megszállta az ördög. Elég hozzá egy szép rajz meg némi handabanda.
-
t72killer
titán
Szuri abból halandó magyarnak ősz előtt nem lesz.
2 Oltás+delta kombó nem olyan rossz az omikron alá, viszont ha az is megvan a gyűjteményben, akkor tleg lehet várni a következő dózissal vagy fél évet, hogy újra télre legyen értelmezhető védettség.
#52605: 3k BAU 2 oltással? Ő már bizony látott vírust, max nem tud róla. Én max orrspray-ért szalasztanám a patikába, hogy legyen mivel időben ritkítani az omikront, ha jön.
-
Ringman
félisten
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #52593 üzenetére
Biztos több millióan kérték a kínait
? Úgy rémlik 1M ember kapta (fogadta el, nem kérte
)
A többi Ruanda szintű helyekre lett kidobva
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart