Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
-
F34R
nagyúr
válasz customer114 #30892 üzenetére
Tul sok vagy, tul keves?
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #30888 üzenetére
Ma szemészeten voltam, az az urológia mellett van.
A várakozó betegek beszélgetéseiből elkapott foszlányok alapján ma egy férfi doki rendelt az urológián, szóval szerintem tegnap jártam a legjobban.Up the Irons!
-
somogyib
őstag
Jó sok hsz érkezett amíg távol voltam...
Csak gyorsan átfutottam és annyi jött le, hogy egy 50-es maca Ember seggében turkált, aki nem mellesleg a főnöke. KROK meg a postán szokott bicózni. -
EmberXY
veterán
-
KROK640
nagyúr
Ás mindig gondoljatok erre :
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
Urológián is voltam, ennek is el kellett jönnie. Reggel még tervezgettem, hogy időpontot kéne kérni, mert fel lehetek fázva, stb, először nem tudtak időpontot adni, aztán próbálkozzak időpont nélkül, stb, a lényeg, hogy délután 4-kor már a seggemben turkált és a tökeimet is jól megmarkolászta egy 50-es csatakanca, úgyhogy ez a hét is jól kezdődött.
Up the Irons!
-
koshmar
addikt
Ma délutános müszak, imádkozzatok értem.
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
EmberXY
veterán
válasz RandomName #30864 üzenetére
De ez így pont az, amilyennek elképzeltem, tehát lehetetlen.
"Ez így van, de látod a képességeit. Apránként kell adagolni a tudást."
Kamikazék magyarázzák, hogyan kell fékezni egy kamikaze biciklivel, és csoda, hogy nehezen értem meg?
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #30866 üzenetére
így van.
(hajjjajj, megint kezdünk értelmet csempészni a topicba)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #30864 üzenetére
Pontosan. Még annyit hozzáfűzök, hogy ha közepes tempoval vagy gyorsabban mész akkor nem tudsz úgy beleállni a pedálba h az neked satufék legyen, mert kidobja a lábad, akár el is törheti.
így ilyet nem csinálunk, hanem kanyarodunk valamerre, mindig lehet valamerre.
Meg 50 méterrel a cél előtt már nem hajtunk.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
RandomName
senior tag
válasz EmberXY #30863 üzenetére
A "nem olyan erősen tekerek, és ellentartok a pedálnak" a fékezés.
Ha beleállsz a pedálba az a satufék, mert már nem forog a kerék, hanem csúszik.
Nem véletlen mondta KROK, hogy van olyan veszélyes mint a hullámvasutad."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
EmberXY
veterán
válasz RandomName #30862 üzenetére
Így már kezdem érteni, de így még jobban összezavarodtam.
A lánctányért értem, csak én máshogy hívtam eddig magamban.
A direkt hajtást is értem, viszont itt a hátrafelé hajtással való fékezést nehezen tudom elképzelni, mondjuk ha egy X sebességgel már előre megyek, akkor a lendület miatt tudok én egyáltalán hátrafelé tekerni? Nem "viszi tovább a lábamat előre" a pedál?
A szabadonfutót is értem most már, az én bicajomon is van, pedig az se nem BMX, se nem monti, és még kontrás is. (Legalábbis kattog, ha gurul, de nincs tekerve).[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
RandomName
senior tag
válasz EmberXY #30861 üzenetére
Szóval van olyan, hogy bicikli.
Van rajta pedál. ( a klasszikus modelleken)
Az egyik pedálon van egy lánctányér, azon van egy lánc, az meg a hátsó kerékre rakott lánctányérra viszi át a te erődet. Sok esetben ( pl mountain bike ez nem sima lánctányér, hanem láctányérsor, és váltani lehet közöttük)
Álló helyzetben ha azt a pedált nyomod ami elöl van, akkor előre fogsz menni.
Fixi direkt hajtás esetén ez hátra is működik. Azaz nincs kontra. Ami erőt betettél előre, azt be kell tenni hátra is ha meg akarsz állni.A szabadonfutó az a BMX-en, mounten bike-on van. Tudod, az kattog amikor gurul, de nem hajtják. Lánykori neve racsni.
Na a flip-flop kerék egyik oldala ilyen, a másik meg a fenti.[ Szerkesztve ]
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
EmberXY
veterán
válasz RandomName #30860 üzenetére
Hát ehhez is szeretnék tolmácsot kérni...
Számomra ismeretlen fogalmak:
- szabadonfutó
- flip-flop
- lánctányérAztán az összefüggések, amit műveletként elvégezve errort kapok:
- a fék az, ha a hátsó pedált nyomom
- ha fordítva rakom be, akkor direkt hajt
- a direkt hajtás hátramenetet tudDe ahol el is szállt a processzor:
- tulajdonképpen mindkettőnél van fék, de a korábbi infók alapján a fixi meg olyan bicikli, amin nincs fék. Ehhez már inni kéne.
Bad command or filename.
Format c:[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
RandomName
senior tag
válasz EmberXY #30858 üzenetére
Két fajta fixi van.
Az egyik a direkt hajtás, ahol a fék az, hogy a hátsó pedált nyomod, a másiknál meg van fék, és szabadonfutó.
A legjobb, hogy van flip-flop hátsó kerék, amit alapban szabadonfutós, de ha fordítva rakod be, akkor direkt hajt. Mindkét oldalán van lánctányér...
A szopás amikor mögötte mégy, és látod, hogy van fék rajta, de éppen a kerék direktbe van berakva. Azaz nem fog tudni fékezni, de te azt hiszed.
Cserébe a direkt hajtás miatt tud hátramenetet."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #30856 üzenetére
De hatékonyabb azt fékezni de hát mindenki azt fékezi.
Patkófék az elsőhöz, kontra hátulra... pont mint a gyönyörű Campingemen
Fogalmam sincs, hogy alapból hol használják, de szerintem is pályán. Vagy még ott sem, csak extrém sportnak. Mert bizony annak számít a hajtása, nekem elhihetetitek.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #30854 üzenetére
"láblerakós módszerrel"
Az első kereket nem hatékonyabb fékezni? (Egy cigótól láttam, féket nem lopott a bringához, maradt a hagyományos megoldás)
Nekem van kontrám a hátsóhoz és sima patkófék az elsőhöz, én el vagyok kényeztetve ebből a szempontból.
De komolyra fordítva, szabályosság szempontjából elég nagy támadási felület egy ilyet fék nélküli bringa.
Amúgy hol használnak ilyen bringákat? Ezek azok, amikkel az ovál pályákon versenyeznek? Nem tudom hova tenni, hogy rendeltetésszerűen hogy lehet fék nélkül egy bringa...[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz customer114 #30852 üzenetére
Előszöris nem megyek nagy sebességgel, mivel a többiekkel ellentétben én tudom, hogy nincs fékem (mert ugye ebben ez a "poén").
Másrészt ha a a bicikliúton (95%ban ott van használva) előttem megy a sávomban egy család, az nem rendes, hanem öngyilkos család. De ha csak nem hirtelen lépnek elém azért meg lehet állni (pl lerakom a lábam, ami pont nem ér le, de ha megdöntöm a géptestet akkor egyik oldalt igen) mert eleve nem megyek gyorsan, plusz kormány is van, amit el lehet rántani.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #30851 üzenetére
Épp ez a lényeg, nem állsz meg a yardnak sem, mert nem tudsz
Eleinte utáltam, de ha az ember megszokja és ésszel hajtja akkor csak simán nem szeretni fogja. Második éve hajtom nulla balesettel, egyszer ugyan bementem vele a postára, de szerencsére nyitva volt az ajtó, és a pultig meg megálltam láblerakós módszerrel. Kicsit néztek, én meg megjegyeztem, hogy a posta előtt leejt a terület, és oda nem kell menni.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #30852 üzenetére
A téma komolyságát zárójelbe téve kikérem magamnak ezt a komolyságot.
Ugyan melyik kamionban utazna egy egész család, mitöbb városon belül (ahol nagyobb valószínűséggel releváns lehet egy biciklit is érintő forgalmi helyzet) 50 km/h-nál melyik személyautóban ül olyan balfasz, aki egy bicajos miatt falnak megy?
A KRESZ oldaláról nem vitatom, hogy sántít a dolog. Országúton viszont nem nagyon okozna egy ilyen bármilyen veszélyt, hiszen odáig nem jut el.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #30850 üzenetére
Ilyenről még nem is hallottam.
Nem hangzik rosszul, lehet egy feelingje, főleg városi közlekedésnél. A sebességtartomány le van szarva, én is kamikaze vagyok, de egy gond biztosan van vele: a KRESZ-nek szerintem nem felel meg, mert tudtommal a kerékpárok kötelező tartozéka többek között a fék, ráadásul első és hátsó is, szóval ha a yardok állítanak meg, nem szívesen fizetnék emiatt... (már ha meg tudnék állni, ugye, hahahahaha, kac-kac, Galla után szabadon)[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #30849 üzenetére
Fixie, olyan bicikli amin egyáltalán nincs fék.
Egy életérzés ilyennel járni.
Mindig ambiciózusan közlekedsz vele, teherautót szorítottam már le, teljesen mindegy h elsőbbséged van vagy nincs, csak mész, mert nem tudsz megállni. Ha valaki elém lép, fékezés nélkül magabiztosan csapom el, kivéve ha még van időm elrántani a kormányt. Érdemes vele alacsony sebességtartományban maradni, de végülis lehet kenni is neki.
Igényel némi előre gondolkodást a cucc, meg nagyon jó reflexeket. Az Alföldön hamar hozzá lehet szokni, dombos vidékeken azonban igazán viccessé válik a cucc.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
customer114
őstag
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #30837 üzenetére
Szabadidő... Az mi?
A múlt szombaton segítettem a főnökéknél összerakni egy lapra szerelt kerti tárolót. Elvégre "2 óra alatt megvan", ezért már korán elkezdtük, 7:30-ra mentem, hogy ne kelljen az egész napot erre elcseszni és még délelőtt mehetek a dolgomra, ennyi belefér, a jó munkahelyi légkör és kapcsolatok jegyében.
Aztán délben már voltak kétségeink, mikor még a felénél tartottunk, hogy ez valóban olyan rohadt egyszerű lenne, aztán amikor vissza is kellett bontani, mert valahol szarul raktuk össze, előkerült a pálinkás üveg is. Valamikor este 7 után értem haza (és még mindig nem volt kész teljesen a házikó), ennyit a szabadidőről.Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #30832 üzenetére
Akkor nem is nézitek, hanem félitek
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
EmberXY
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
RandomName
senior tag
válasz customer114 #30822 üzenetére
Előd fia?
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
DJ WOKKY
addikt
Szevasztok DOS-os, Pegazusos emberkék! Látom megy a karácsony előtti nagy eszmefuttatás.
-
customer114
őstag
Álmos vagyok.
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #30804 üzenetére
Szinte biztos.
Olyan ez, mint az index....
Órák óta azon vívódok, rákattintsak-e vagy sem? Meg akarom én tudni, hogy alábbhagy-e a járvány karácsonyra? Nem is vagyok hülyének nézve és a hír se kattintásvadász, mint az internetes média 1110 %-a.
Csak az időnket *****uk el.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- DIGI Mobil
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SSD kibeszélő
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest