Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
snpetit
üzenetére
Épp ez az, hogy mivel a router tárcsáz be, így az IP címet is a router WAN portja veszi fel, tehát nem tudja nem észrevenni az IP cserét...Amennyiben olyan modemed van, amit át lehet állítani router módba, akkor a PPPoE hitelesítést nem a router kezeli, és ez esetben a routernek már csak egy belső IP címe lesz, amit a modem DHCP szerverétől kap. Na ebben az üzemmódban előfordulhat, hogy a router nem veszi észre az IP cím változását. Ez viszont a ritkább eset, mert a szolgáltatók által osztogatott buta modemek ilyenre nem képesek. Ráadásul szerintem egy csomó kényelmetlenséget is okoz, hogy nem a router veszi fel a WAN IP címet...
Alex
De szerintem ez inkább csak DHCP kapcsolat mellett lehet érvényes, mert a PPPoE (legalábbis nekem az Invitel ADSL) eldobja a kapcsolatot, mikor megszakítom a madzagot. És ha ezt azonnal nem is veszi észre, a következő klikkelésnél (vagy egyéb kimenő kérésnél) azonnal beírja a log-ba, hogy "WAN Down" -
bba
tag
-
válasz
snpetit
üzenetére
Szia!
Na várjunk csak egy kicsit, ez a mondat nem teljesen kerek számomra...
"nem észleli, ha újracsatlakozik a modem és IP változik"
Nem tudom, hogy ezt pontosan, hogy kell érteni, de a külső IP címet nálam a router veszi fel, és nem a modem. Ergo nem tudja nem észrevenni a cserét!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- iKing.Hu - Honor 400 Pro Black Stílusos csúcsteló, nagy tárhely 12/512 GB,3 hónap gari!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3935, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
vargalex