- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
donmackó #12845 üzenetére
Csatolással semmi nincs.. automount ugyanúgy felcsatolja... Csak ha extrootot akar valaki, akkor a 3.1-es opció, és remove data opcióval kell csatolni. Mivel formázni nem tud az openwrt GPT-t (ezért is kell pc-n megformázni) de kezelni kezeli rendsen... Nálam is 3TB-os WD van egy LC power házban, automount ugyanúgy felcsatolja...
csak nem szabad piszkálni feleslegesen az fstabot...
-
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12841 üzenetére
Szia!
Hát én már láttam olyat, hogy ha satán formázod majd belerakod rackba nem működik, bár ezt elég egyszerű megnézni, hogy működik-e a hdd... egy live linuxot fölpattintasz és máris megtudod nézni... És ha már ott vagy, akkor formázd le gpartedel a windowsos programok helyett, mert legalább 50GB helyet "nyersz" vele...És könyörgöm, az fstabos csatolásokat töröld már ki, ha tényleg 0.6 vagy 0.7 van fent (és az automount nincs kikapcsolva). Ha meg nem megy küldj el egy debugot nekünk... (melyik fw van fent jelenleg?)
Donmacko: GPT particiós tábla az alap, de nem 3TB felett, hanem 2,2 TB felett... (de a képen az is van)
-
Headless
őstag
Szia sajnos mivel ugyan az a labelje, ezért nem különbözteti meg az automount... Megeshet, hogy a /mnt és a /share/mnt-s csatolás felcserélődik egy leszakadás/ újraindítás után, szóval. Legjobb lenne átnevezni, valamelyik particiót. ezt gpartedel linux alatt, vagy windows alatt partition magic-el is lehet. 9092-nek semmi köze nincs LuCI-hoz... szóval bármikor elérheted, persze ha engedélyezve van.(rendszerindításoknál). Hát azt tudod lecsekkolni, hogy van-e másolás. de semmi más. Mindent felülfog írni... kérdezni nem fog semmit, igazából mintha csak a cp parancsot futtatnád.. (futó folyamatok között látni fogod, hogy van egy ilyesmi sor illetve annak a kezdete cp -R /valami /megvalami /megvalami /megvalami /stb. Amíg az megy addig másol... de ha a webcommander oldalt megnyitod újra az előzőt bezárhatod, akkor ott mutatni is fogja hogy van másolás éppen, vagy sem... valahogy így.
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #12811 üzenetére
Valóban leszakadást nem tiszáztuk, de én csak mint egy opciót mondtam, leírtam azt a lehetőséget, hogy a te fw-dre felrakja a webcommandert és kipróbálni azzal. Nem akartam én senkit sem erőltetni fw cserélésre, ahogy én ellene is vagyok a sok cserélésnek.(azért elnézést ha mégis ilyennek tűnt)
És valóban van hogy én is inkább cp/mv/tar/rm stb parancsokat használok inkább. Bár ha gyorsan telefonról kéne elindítani, akkor inkább böngésző...
Bár a másolásaim javarészt automatizálva vannak, cronnal, vagy letöltés befejező scriptel, egyéb dolgokkal...
Bár a segítségkérés leírása úgy tűnt mintha csak a router elérhetetlen(esetleg az internet), de a másolás megy, akkor azt nem értem, hogy miért nem hagyta, hogy végezzen és kész megvan oldva minden. --> (így akkor leszakadás nem valószínű)
-
Headless
őstag
válasz
Intruder2k5 #12808 üzenetére
Ha uhttpd van a routeren, akkor bőven elegendő felrakni azt a tar.gz-t amit írt suste. Csinálj egy uhttpd másodpéldány-t 9092-re.
-
Headless
őstag
válasz
Intruder2k5 #12801 üzenetére
Ekkora fájlok másolásánál, azért nem jó az mc, mert bekapcsolva kell lennie a gépnek, mitöbb, a kapcsolatnak is épnek kell maradni a putty, és a router között... Amúgy MC helyett winscp sokkal használhatóbb szerintem így routeren turkáláshoz.
-
Headless
őstag
Tudom, hogy idegen, de arra amire neked kell jelen pillanatban, arra az a legalkalmasabb, mivel nem kell külön puttyot indítanod... hanem böngészővel elindítod a parancsot és az befejezi, akármeddig is csinálná... (gyorsabb, kikapcsolhatod közbe a gépet). Ezért mondtam a webcommandert. Nincs elég helyed szerintem, mc nincs, de írtam hogy mik vannak...
Mutattam egy példát hogy kell elindítani a másolást, de azért annyira nem bonyolult szerintem...
Kijelölöd fájlokat/mappákat amit szeretnél másolni alul beírod az elérési utvonalat, ahova szeretnéd másolni és rákattintasz a másolásra, majd bezárod a böngészőt, kikapcsolod a gépet(ha akarod).
LuCI/Rendszer csatolási pontok.... törölj ki mindent amit látsz hozzáadva... utána egy router újraindítás... Utána szintén ugyanitt látod, hogy melyik hdd-t hova csatolt fel... (csatolt fájlrendszerek)
Mivel mindkettőnek a label-je valószínű mnt-mivel alex formázójával formáztad, így az egyik megy /mnt-be a másik, meg /share/mnt-be így tudsz másolni majd a két hdd között...
-
Headless
őstag
tar -czf /letrehozando_mentes_helye.tar.gz /overlay
A létrehozandó mentés helyet rtelemszerűen cseréld ki, és mentsd rá valamelyik hdd-re...suste build tartalma...
-
Headless
őstag
Semmi, de a factorynak sincs semmi értelme...
teleírni FF-el az üres részt.... Azért nem ajánlott a beállítások megtartása, mert kernel váltás, és openwrt verzió válás is van vargalex és suste között, esetleg csinálj egy /overlayes mentést most, és abból tudsz mazsolázni, mi kell, mi nem kell...
-
Headless
őstag
Hát, mivel 3600-ta van suste build én azt javaslom... Csakhogy miért is (automount+webcommander). Automount megoldja a hdd-k csatolását a webcommanderrel meg kikerülöd a puttyot, egy egyszerű böngészővel elindítod a másolást, és nem kell mc-vrl baszakodni.
Ha most fw-t nem akarsz cserélni, a webcommandert akkor is ajánlom... Simán csak letöltöd a mentést, felrakod és 9092-es porton eléred...
Példa a műveletre...[link]
-
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12775 üzenetére
Csupán annyi, hogy a Particiós táblát live linux alatt GPT-re állítod és ott megformázod a HDD-t... Úgy ahogy szeretnéd... De ha már GPT particiós tábla van és meg is van formázva ext-re onnantól királyságos. De a beépített formázót nem használhatod, suste buildben, pont erre az esetre van egy extroot készító formázás nélkül a 3.1-ben, így ha azt a particiót létrehozod már live linux alatt, akkor gond nélkül menni fog.
Nálam egy 3 TB-os vinyó díszeleg a 1043-ra kötve. Persze extrootnak én inkább egy sima pendrive-ot használok, aktív usb hub biztosan fog kelleni, és akkor meg jobb hogyha nem a nagy hdd-t kell formázgatni/törölgetni egy esetleges cserénél, nah meg én azt a hdd-t altatom állandóan... torrent egy másik hdd-re megy.
A helyedben én óvakodnék a gyárilag külső hdd-ktől. csak a szívás van velük hűtésük nem elégséges és még drágák is... Inkább egy 3,5"-os belső HDD és valami külső ház neki...
-
-
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12646 üzenetére
Első sorban én a nyomtatót is a hubba dugnám, lehet az okozza ezt az instabilitást. Mert ha jól tudom mindkét portnak egyetlen tápellátása van.
Ip kamerával persze hogy egyszerűbb, mert az arra van tervezve. De más ár és felhasználási kategória.
Külső programokat felejtsd el azok mid speciálisak, ip kamerákhoz, egyéb rendszerekhez DVR rendszerekhez stb. Amit ez tud az egy sima webes felületen jeleníti meg...
Amúgy nem olyan bonyolult a második a linkemet, kb 2-3 parancsot kell csak kiadnod, de mondom, ehhez meg kell várnod míg suste leforgatja a kmodokat hozzá. De ha suste leforgatja segíthetek, én sem csinàltam még webcamerát. De skypeon hamar megoldjuk.
-
Headless
őstag
Mintha olyan sok idő lene leforgatni, kb 1 óra leforgatni minden kmodot.
Vargalex: Valóban ott van az usb id-je, bár az nem lsusb kimenet, de a lényeg ugyanaz.
Sinisi: Akkor ha uvc akkor a második linkem a mérvadó. De mindenképp várj suste-re. Ha már az extroot kész. Főleg, hogy aktív hub tápját is valami erősebbre kell cserélned, mert amit írt vargalex is. Ígyus rajta csüng már egy nyomtató, hdd, mégegy webcam.
-
Headless
őstag
válasz
Headless #12641 üzenetére
Boccs a dupláért nem volt már szerkeszthető. De ez egy lényegretörőbb link. De továbbra is várnod kell suste-ra, hogy a kmod-video-uvc és függőségi kernel moduljait leforgassa. Persze ez csak akkor igaz, ha uvc elég ahhoz a webcamhoz, ezt meg nem tudni, mert te sem tudsz róla semmit. Ha másfajta, akkor a korábbi linkemen kell még nézelődnöd, hogy melyik kmod kell még.
-
Headless
őstag
Sinisi:
0. Lépésnek kihagytad az extrootot
1. Sustet megkéred, hogy forgasson le minden kmod csomagot.
2. Utána ezt kell végigcsinálnod.1. Lépés nem kihagyható, ha openwrt repóból telepíted, akkor az összes usb kezelő kmod hibás lesz, ezt factory resettel a legkönnyebb orvosolni, vagy egy tapasztaltabb kolléga segítségével. Egyszóval te most nem tudsz csinálni semmit.
-
Headless
őstag
válasz
sec0nd #12617 üzenetére
Szia!
Nem hozna lényeges változást. Ha megvagy elégedve azzal és nincs semmi problémád vele, teljesen felesleges fw-t frissíteni. Amúgy olvasási sebesség ext4-ről olyan 10-14 mbyte/s hálózati megosztáson keresztül. Azért ekkora intervallumot írtam, mert vannak hardverek közt különbségek, én pontosabbat csak 1043 V2-őről tudnék mondani. -
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #12612 üzenetére
Ha csak a suste mappát törölted még a factory reset sem fog kelleni... Tehát luci, stb mindn egyéb működik akkor tök felesleges, vagy a /rom mappából visszamásolod, vagy leszeded a friss mentést suste oldaláról. És azt rakod vissza. Full-t érdemes talán, de megeshet, hogy extroot az kell hozzá. De valóban talán a legegyszerűbb a factory reset amit írtam...
Factory reset ahogy írtam biztos működik.
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #12606 üzenetére
Szia
Ha squashfs, akkor failsafe, factory reset. Ha jffs2 akkor soros port. Bár a legtöbb fw squashfs persze vannak kivételek (factory verzió is squashfs).
Router kikapcs, bekapcs system led felvillan, akkor reset gomb megnyom, veszettül elkezd villogni a system led.
Lan portra kötsz egy gépet, fix ip-t beállítasz a 192.168.1.x tartományból pl 192.168.1.2 . Puttyot indítasz TELNET-en csatlakozol jelszót nem fog kérni. És ennyit írsz be.
mount_root
firstbootIntruder: lemaradtam
-
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12585 üzenetére
Hidd el ami lucban van a a "CSATOLT" fájlrendszereknél az jól mutatja, csak szimplán azért látod ott luciban, mert suste verzióját használod, amiben van AutoMount, ami a csatolást végzi, mindig (többnyire ugyanoda). Ez hotplug eventel vn indítva... vagyis mintha egy windowsos gépbe dugnád be a hdd-t... Automatikusan elérhetővé válik... 0.6-tól kezdve alapértelmezettként be van kapcsolva már És így is marad, mert nem kell szarakodni az fstabos csatolásokkal... www_suste felületen, is ugyanazt kell látnod, mint LuCI-ban...
Ha nagyon tesztelni akarod luci jelzését, akkor húzd le a vinyót, frissíts luciban, és nem lesz ott... majd dugd vissza várj pár másodpercet, és frissítsd újra, és újra megjelenik...
-
Headless
őstag
válasz
donmackó #12568 üzenetére
Sebessèg növekedést biztos, hogy nem okoz a luci optimalizáció ha arra gondolsz, az egész csak helycsökkentés céljából van... De csak a 0.7-ben... Csak úgy mellékesen megjegyzem, rendes korlátozással én torrentezek, 5 mbyte/s-el is... Ami már egész jónak mondható... Upload/download speed korlátozatlan, globális kapcsolatok száma 20. Feltöltési szálak torrentenként 2, torrentenkénti kapcsolatok száma 10. Persze, hogy ezzel a kapcsolatok számával eléggé fontos a torrent minősége, de vot már olyan hogy 4mbyte/s volt az átlag sebesség.
-
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12537 üzenetére
Kezdjük legelőről.
1. Ahhoz, hogy elérd WAN felől, tanácsos egy DDNS cím, ehhez regisztrálnod kell egyet, ipdns.hu, noip.com, stb
2 Ezt DDNS címet be kell állítani, ipdns.hu-n van egy beállítási leírás, ugyanis az eltér az átlagostól. noip.com, egy általános beállítással működik. Mindkettőt LuCI-ban be kell állítani. /Szolgáltatások/DDNS, szerintem egyértelmű... (használd az ipdns.hu-s leírást, ha arra regisztrálnál.)
3. Valamilyen módon be kell jutnod a belső hálózat 21-es portjára, ehhez több megoldás van.
3.1 port továbbítás, amit most te is beállítottál. 9... -> 21
3.2 port nyitás, amit én mondtam, hogy közvetlenül a szabályoknál kinyitod a 21-es portot.
3.3 knockd korábban írtam (forward és szabály is lehet, Csak a kopogtató IP-re csak amikor szükség van rá)
3.4 VPN (ezt most hagyjuk bonyolult)
4. FTP kliensel (akár TC-vel) csatlakozol. IP cím helyett, csak a DDNS címedet kell beírni...Nyomtató megosztás, csak úgy tudom elképzelni, hogy guest hálózatot hzol létre annak, akit nem akarsz, hogy elérje a nyomtatót... (www_suste) Ha kábeles, akkor meg vlanozni is kell, pár napja írtam le valamelyik topicban...
SMB teljesen különálló életet él mindenféle linuxos jogtól, saját jogrendszere van... ezt Luciban tudod is állítani, és tudsz ott is különböző felhasználókat beállítani, bár most hogy írom ezt ssh-n kell megcsinálnod, mert semmi segéd felület nincs hozzá (még). PL ha a Guest-et nem engeded, akkor csak jelszóval léphetnek be... de ehhez kell beállítanod user-t...
Jah és még valami, attól, hogy wan IP címről próbálod elérni a hálüzatot attóül még mindig LAN oldalról éred el a routert... Ehhez tényleg más internetkapcsolat kell hogy teszteld, pl mobilinternet...
-
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12533 üzenetére
Ott van www_suste felületen az FTP users
Megfelelően be kell állítanod... Szerintem nem kell leírás... Létrehozol különböző usereket. Kinek mi legyen elérhető. Ha ennél több kell biza akkor jogokat manuálisan kell beállítanod WINSCP-n keresztül vagy webcommanderen (www_suste) keresztül (vagy ssh-n)...
Webre kilátás, legbiztonságosabb knockd, amit ha felfrissíted a webes felületeket könnyedén betudsz állítani. Ehhez szükséges egy kopogtató program telefonra/számítógépre, ez utóbbi amit windowsra csináltam sajnos buggos, a gyárilag általunk beállított konfiggal működik, de amúgy meg nem sajnos windows bénaság miatt, vagy a C#-es tudásom hiánya miatt
a lényeg, hogy legyen benne ismétlés, akkor működik a windowsos program is. PL 1,2,2 vagy 2,1,1 ezeket ne használd, csak minták.
Ha mégse a knockd-t használnád, akkor az FTP-hez 21-es kell és ezt a tűzfal szabályoknál kell engedélyezned, talán 0.6-ban van még ilyen.
-
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12527 üzenetére
Miért ne lehetne? Nálam 2 3,5"-os HDD + 1 db pendrive van extrootnak. És azt is csak megformázod és kész, az automount csatolja, csak ott már ne /mnt-s csatolást válassz, és ne hagyd üresen a LABEL opciót vagyis ne mnt legyen, mert ebből későbbiekben kavarodás lehet. Írtam, androidos telefont, fényképezőt, usb sd kártya olvasót, amik üsb háttértárként funkcionálnak simán felcsatolja az automount, /share/LABEL-be Android tesztelve, és egy Casio fényképező is volt már tesztelve... Nyilván megformázni csak azokat érdemes amiket rajta hagysz a routeren, amik csak ideiglenesen akár csak 2-3 percre vannak felrakva azokat csak rádugod és kész... ott lesz /share-ben.
-
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12521 üzenetére
A trust pyramid? ilyen 3 szög alapú hasáb formája van, nálam is az van tökéletesen megfelel erre a célra...
Mi olyan bonyolult ebbe? a trustot bedugod a routerbe, a hdd-t meg a trustba, minden csatlakozóját...
Persze trustot 220-ba is be kell még dugni -
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12515 üzenetére
A teljesen mindegy, hogy van-e extroot, swap, stb. Ez egyértelműen táp elégtelenség.Leírtam a lehetőségeket.
- aktív usb hub (külső tápos) pl [link]
- Külső tápos usb rack használata. (nyilván meg kell bontani a jelenlegit.
- Rövid kábelen én a 10-20 cm-re gondoltam, de ha 50cm van az még jónak mondható, de egyértelműen így is kevés, vagyis a fent említett dolgok valamelyike kell... -
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12513 üzenetére
Milyen vinyó ez? 2,5"-os külső táp nélküli? Mert az tisztán látszik, hogy nem egyszer hanem legalább kétszer lecsatolódott a HDD ennek az okozója 99%-ban Táp elégedetlenség, Rövid kábelt használni, külsö tápos usb hub, külső tápos hdd rack, stb. Szerintem ezek a képek nem egy időpontban készültek...Ugyanis a Luci alatt sdb-ként van csatolva, majd a www_suste már sdc-t ír. Lehet pont egy leszakadás után még nem jutott el odáig, hogy legyen fdisk info.
Ha luciban azt látod fel van csatolva (csatolt fájlrendszer, akkor indítsd el újra a torrentet és mennie kell tovább... -
Headless
őstag
válasz
PociAti #12504 üzenetére
Luciból is újra tudod indítani a dnsmasq-ot Rendszer/rendszerindítás dnsmasq restart.
ssh-n pedig így
/etc/init.d/dnsmasq restarttűzfallal való tiltás pedig így.
Persze még megszabhatod az src IP-t is.
Ez könnyedén luciból is beállítható, nem kell iptablessel megcsinálni.Én most kiváncsiságból beállítottam ezt a dns szervert, semmi lassulást nem látok, 2ms ping van, mint az eredeti DNS-el. Egészesen sok reklám tiltva van, sokszor az adblock-nak már nem is jut mit tiltani, ahol eddig mindig volt
-
Headless
őstag
válasz
PociAti #12501 üzenetére
Kulcsszó alapján való tiltást felejtsd el. Facebook tiltásra van példa a routerben, csak engedélyezni kell, és annak mintájára tudsz létrehozni sajátot is. Viszont IP alapján kell akkor tiltanod, és fix IP-t beállítani mindkét oprendszeren, az egyik felé engeded a többi felé tiltod. a Reklámok szűrésére meg próbálj keresni valami reklám mentes DNS szervert.
Például openDNS:
208.67.222.222
208.67.220.220Ha ezzel problémáid vannak, vannak oldalak amik nem nyilnak meg, Akkor töröld ki a statikus dns-t amit beírtál, és a dnsmasq konfigban (/etc/dnsmasq.conf) írj be dolgokat.pl:
address=/facebook.com/127.0.0.0Ez neked nem lesz jó mert nem tesz kivételt, az eszközök között. A facebook-ra a tűzfalat használd, és csak bizonyos ip-re tíltsd de reklám mehet mindenhol.
kungzi: Továbbra sincs hardveres NAT és nem is lesz. Ha ennyire szükséged van arra a sebességre akkor marad a gyári fw.
-
Headless
őstag
válasz
Vicu21 #12476 üzenetére
10 gigás net érdekes lenne
Amúgy10 MBIT => 10/8=1,25 MBYTE => 1,25*1024=1280 KBYTE
A router biztos bírja, a transmission beállításával lehet baj, vagy a seederek minőségével, vagy szimplán nem teljesít megfelelően a szolgáltatód :S... Korlátozni kell rendesen a globális partnerek számát, nálam összesen 20 van, És mértem már 5 mbyte/s-ot is 1043ND V2-vel.Cache-et nullára venni kb ezek.
Amiket alapból feltételezek, nem PEN drive, és nem fat/NTFS fájlrendszer hanem ext. -
Headless
őstag
válasz
donmackó #12467 üzenetére
Hogyne kapna, csak bekell állítani rendesen a lan interface-t, szerinted nálad hogy kap netet a második routered?
Vicu: LAN interface-ben ennek kell szerepelnie.
Proto:statikus
Lan IP:zte tartományából egy szabad IP
maszk:amit használsz 255.255.255.0 a leggyakoribb
Gateway: ZTE címe
Dns: ZTE címe, ha ezzel nem megy akkor használj más dns szervert pl 8.8.8.8 -
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #12405 üzenetére
Igen, sűrűbben/ritkábban kérnek dhcp frissítést az eszközök, de lényegi változást nem fogsz látni, maximum, ha leveszed a minimálisra, ha jól emlékszem 2 perc, akkor a dhcp kiosztásból, úgymond látod a csatlakozott eszközöket, gondolom ezt akartad felhasználni
-
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #12402 üzenetére
Kicsit rövidebb, és még a kimenete is ugyanaz mint az arp-nek
De mint azt mondtam ez csak akkor adja a helyeset, hogyha van TCP|UDP forgalom az adott eszközön ha nincs akkor nem fogja mutatni.
egrep $(grep -i established /proc/net/*conntrack | sed "s/ dst.*//;s/.*src.//" | tr '\n' '|' |sed "s/|$/|address/") /proc/net/arp
IP address HW type Flags HW address Mask Device
192.168.1.102 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.11 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.13 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
cat /proc/net/arp
IP address HW type Flags HW address Mask Device
192.168.0.1 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * eth0
192.168.1.166 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.10 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.102 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.11 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan
192.168.1.13 0x1 0x2 xx:xx:xx:xx:xx:xx * br-lan -
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #12400 üzenetére
Nah itt van amire én gondoltam
grep -i established /proc/net/*conntrack | sed "s/dst.*//;s/.*src.//" | sort| uniq -c | grep `uci get network.lan.ipaddr |cut -d'.' -f1-3` | awk '{print $2}'Kicsit hosszú, de szerintem jobb mint ha pingelgetnéd folyton az eszközt...
-
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #12397 üzenetére
Rosszul emlékeztem én knockd-hez használtam, hogy van e kapcsolat. De az azthiszem /proc/net/*conntrack volt de majd ha hazaértem megnézem. És akkor itt lehet az established-re szűrni, meg kilistázni csak a fontos helyi címeket és akkor ebből lehetne valamit szülni, persze ez csak akkor igaz, ha van is tcp/udp csomag úton a csatlakozott eszköz felé.
-
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #12394 üzenetére
Szűrj rá az "established" szóra grep-el pl.
grep -i established /proc/net/arpNem vagyok rendes gépközslben, lehet hogy van benne elírás.
-
Headless
őstag
válasz
donmackó #12330 üzenetére
Misem egyszerűbb...
Habár ilyenre nem csináltunk még megoldást, de egy egyszerű tar-al megoldhatóMeg csináltam egy-két módosítást a backup felületen, így ki lehet választani, hogy mit szeretnél mentni, hova és mi legyen a nevének az eleje (maradék a dátum). És ezt a crontab gombbal rögtön időzíteni is tudod majd, csak lekell szedned a mentést, ha suste felrakta...
Habár nem biztos hogy érdemes tömöríteni, ha nagyon nagy fájlokról van szó, mert akkor az akár napokig is eltarthat...
habár a router ráér...
-
Headless
őstag
válasz
Bem Utat #12301 üzenetére
Miért nem jó a pen extrootnak? Nálam egy 10 éves 500 mb-os pen az extroot...
Leválasztasz, egy 15-20 mb-os részt és felcsatolod extrootnak. Máris van elég hely mindenre de ha előrelátó akarsz lenni akkor inkább 128/256 mb-ot és az az idők végezetéig jó lesz... Transmissionnak nem jó a pen de extrootnak mindegy alig van rajta irás, csak ha épp mentesz valamit...
-
Headless
őstag
válasz
Bem Utat #12296 üzenetére
Azt csinálsz amit akarsz
Azt raksz bele amit akarsz, csak kell hozzá egy kis affinitás, meg egy kis linuxos tapasztalat sem árt, meg azt se felejtsd el vargalex és suste buildjében vannak olyan dolgok alapbeállítások amiket nem tartalmaz egy-egy csomag, így vannak hátrányai is ha teljesen saját buildet csinálsz, sokszor mindent be kell állítani alapról, pl egy factory reset után.
De miért rettegsz az extroottól? Suste fw-jében 1 gombnyomás beállítani kb, és semmi hátrányod nem származik belőle... Formázni sem kell a teljes vinyót, gépen leválasztasz egy kisebb particiót (minitoolal) És routeren csak az a particiót formázod meg.
-
Headless
őstag
válasz
Bem Utat #12286 üzenetére
openVPN nincs Suste FW-jében ahhoz 100% hogy extroot kell mert az openssl csomag túl nagy. Ráadásul openvpn beállító felület sincs, szóval az sem könnyíti meg a dolgodat
(Amíg magamnak sem sikerül beállítani, addig nem tudok hozzá felületet csinálni sajnos, nem is értem miért...
) Ellenben knockd simán kiválthatja szerintem az openVPN-t mert csak IP-re nyitja a portokat és be is zárja a beállított idő után. Persze nem titkosított a kapcsolat, szóval netkávézóból sambát megnyitni nem a legjobb de gondolom nem is ehhez kell.
Csak openVPN miatt váltani felesleges, mééég.
-
Headless
őstag
válasz
Bem Utat #12282 üzenetére
Ha most openwrt van a routeren a mentésként elérhető dolgot felrakhatod akár nem csak suste openwrt-jére, a knockd csomagot is tartalmazza, és a függőségeit ezért sok helyet foglal, kellhet extroot kb olyan 100kb-ot foglal.
Ezen mentések felrakhatók akár trunk alá is akár bármilyen fw-re mindegyik mentés tartalmazza az alap dolgokat, mint például az uhttpd szerver configja index fájlok, és utána tudjátok már egyesével is felrakni. A backupot.tar.gz-t érdemes felrakni mert onnantól akkor onnan rebootolás nélkül fel tudjátok tenni a csomagokat, ami ide be kerül. Viszont ha suste verziód van 0.5 vagy utáni, akkor sajnos megeshet hogy a régi oldalak nem fognak rendesen megjelenni az index oldalon, egy-két mélyebb változtatás miatt. Ebben az esetben érdemes azokat az oldalakat felrakni ami szükséges és törölni a régieket.
Tegnap sima openwrt oldalról letölthető buildre rakosgattam fel mindent próbaként.
Sajnos a windowsos gui mégse működik megfelelően, valami windows registry beállításban tartalmazza, hogy a tcp csomag sikertelen küldése után még kétszer próbálkozzon, így a helyett, hogy 1-szer küldené el a csomagot 3-szor riasztja a knockd-t(azzal az alap configgal amit csináltunk azzal működik, mert az utolsó két port ugyanaz így nem zavarja be ogy többször is elküldi. Erre a esetleg valaki tud bármit mondani, ne tartsa vissza a program autoit v3-ban készült. Ha valaki jártas benne írjon
-
Headless
őstag
válasz
vgyuri #12270 üzenetére
Egyrészt pendrive-ot felejtsd el. Transmissionnál, másrészt átparticionálás nélkül nem fog menni. Mindenképp törölni kell a tartalmát, ha egyszerűen akarod megoldani, persze ha nagyon muszáj meglehet oldani openwrt wiki alapján, végül is csak az overlay tartalmát kell átmásolnod, a penre és fstabban csatolni uuid alapján /overlaybe. De mindehhez szükséges az, hogy tudj menteni. vagyis meg kell találnod mit foglalja a helyet... De mint írtam pendrive-ot és a torrentet egy lapon nem említeném, Egyrészt lassú, másrészt a véletlenszerű össze vissza írás nagyon hamar tönkreteszi a pendrive-ot. 500-1000 GB-os HDD fillérekbe kerül már mostanság... Olcsóbb mint a 128-as pendrive...
Legegyszerűbb megoldás...
1 HDD beszerzése rádugása
2 factory reset.
3. Alap dolgokat beállítod kb annyit hogy legyen net és kész.
4. 9092-őn extrootal együtt formázás ext4-re (2.4) -
Headless
őstag
válasz
Bem Utat #12264 üzenetére
Sysupgradere nem vonatkozik, csak a mentésre
és dolgozunk az ügyön, hogy többminden férjen bele változatlan szabad hely melett. 0.7 hát az még képLékeny mikorra várható, ugyanis bele szeretnénk rakni a knockd csomagot, és ki kell próbálni, hogy fel fér-e. És marad-e elég hely a konfigoláshoz.
-
Headless
őstag
-
-
Headless
őstag
Hát nekem pillanatok alatt reagált wifin a webes felület, miközbe csináltam egy hosszabb 5 perces tesztet... semmi késlekedés, és ez még akkor volt amikor futott háttérben minden szolgáltatás.. És a natolási tempóban sem vettem észre semmi változást. Szóval számomra mindig fura... Sokkal jobban letudom terhelni a routert, egy nagy fájl másolásával például 3-4-es loadot produkál ha két db ext4 hdd van csatolva és az egyikről másolok a másikra. cp parancsal... És még ekkor is viszonylag gyorsan reagál a luci, persze itt már felfedezhető lassulás. De ezt nem tapasztaltam a teszt alatt...
És még csak hogy kiegészítsem a másolás mellett ügye TR is fut meg SMB-n is mehet egy filmlejátszás wifin keresztül és még az sem szakad, szóval ott inkább valami más lehet. de esküszöm csinálok egy olyan tesztet hogy megnézek egy filmet úgy, hogy közben fullon natol router.. Persze ez DHCP/statikus net-nek a natolása volt. nem PPPoE. De felrakok egy linuxot a szerver gépre, és csinálok egy PPPoE szervert is és megnézem majd azzal is.
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #12193 üzenetére
Szia!
Nah jah igen, meg rossz topikba írtam, meg nem írtam le, hogy statikus IP-t használt a router.De nem érte el az 1-et sem, másrészt akkor meg miért van az, hogy 8-9-es load-ot is tud produkálni? A feltorlódott feladatokat beleveszi?
Igen a kliens pc gyenge volt. 100%-on pörgött a kis u-s cpu. -
Headless
őstag
Sziasztok!
Mivel most beszélgettünk róla akkor itt egy teszt, hardveres NAT sebességről openwrt alatt.Eszközök:
-Szerver PC profilomban bent van, nem részletezném.
-Router 1043ND V2 fw: suste0.2 Barrier Breaker r42625
-Kliens PC lenovo u330p (nem egy erőmű...) u-s procival.Használt program: jperf 2.0.2
1. Kör
Minden szolgáltatást bekapcsolva hagytam saját scriptek futottak háttérben, transmission, samba, vsftpd, 3db uhttpd szerver, knockd, stb.. egyszóval egy rendesen belakott router. 15 [sec]-ig tartott minden egyes mérés.
1. mérés
Szerver parancs: bin/iperf.exe -s -P 0 -i 1 -p 5001 -w 64.0K -f m
Komment: TCP Window size: 64 KB
LAN -> LAN
1 szál: [252] 0.0-15.0 sec 1195 MBytes 669 Mbits/sec
10 szál: [SUM] 0.0-15.7 sec 1562 MBytes 832 Mbits/secWAN -> LAN
1 szál: [256] 0.0-15.0 sec 390 MBytes 218 Mbits/sec
10 szál: [SUM] 0.0-15.0 sec 353 MBytes 197 Mbits/sec2. mérés
Szerver parancs: bin/iperf.exe -s -P 0 -i 1 -p 5001 -w 128.0K -f m
Komment: TCP Window size: 128 KB
LAN -> LAN
1 szál: [248] 0.0-15.0 sec 1243 MBytes 696 Mbits/sec
10 szál: [SUM] 0.0-15.4 sec 1566 MBytes 856 Mbits/secWAN -> LAN
1 szál: [248] 0.0-15.0 sec 468 MBytes 262 Mbits/sec
10 szál: [SUM] 0.0-15.1 sec 356 MBytes 198 Mbits/sec3. mérés
Szerver parancs: bin/iperf.exe -s -P 0 -i 1 -p 5001 -w 256.0K -f m
Komment: TCP Window size: 256 KB
LAN -> LAN
1 szál: [248] 0.0-15.0 sec 1206 MBytes 674 Mbits/sec
10 szál: [SUM] 0.0-15.7 sec 1581 MBytes 847 Mbits/secWAN -> LAN
1 szál: [248] 0.0-15.0 sec 439 MBytes 245 Mbits/sec
10 szál: [SUM] 0.0-15.1 sec 352 MBytes 195 Mbits/sec2. Kör
Saját szolgáltatások/scriptek kikapcsolva, ami maradt, suste/ luci uhttpd szerver. És a rendszer szolgáltatások, semmi egyéb.15 [sec]-ig tartott minden egyes mérés.
1. mérés
Szerver parancs: bin/iperf.exe -s -P 0 -i 1 -p 5001 -w 64.0K -f m
Komment: TCP Window size: 64 KB
LAN -> LAN
1 szál: [256] 0.0-15.0 sec 1095 MBytes 612 Mbits/sec
10 szál: [SUM] 0.0-15.3 sec 1507 MBytes 828 Mbits/secWAN -> LAN
1 szál: [248] 0.0-15.0 sec 437 MBytes 245 Mbits/sec
10 szál: [SUM] 0.0-15.0 sec 353 MBytes 197 Mbits/sec2. mérés
Szerver parancs: bin/iperf.exe -s -P 0 -i 1 -p 5001 -w 128.0K -f m
Komment: TCP Window size: 128 KB
LAN -> LAN
1 szál: [248] 0.0-15.0 sec 1203 MBytes 673 Mbits/sec
10 szál: [SUM] 0.0-15.5 sec 1551 MBytes 840 Mbits/secWAN -> LAN
1 szál: [248] 0.0-15.0 sec 411 MBytes 230 Mbits/sec
10 szál: [SUM] 0.0-15.1 sec 351 MBytes 195 Mbits/sec3. mérés
Szerver parancs: bin/iperf.exe -s -P 0 -i 1 -p 5001 -w 256.0K -f m
Komment: TCP Window size: 256 KB
LAN -> LAN
1 szál: [252] 0.0-15.0 sec 1176 MBytes 658 Mbits/sec
10 szál: [SUM] 0.0-15.3 sec 1556 MBytes 854 Mbits/secWAN -> LAN
1 szál: [248] 0.0-15.0 sec 392 MBytes 219 Mbits/sec
10 szál: [SUM] 0.0-15.1 sec 346 MBytes 192 Mbits/sec4. mérés
Szerver parancs: bin/iperf.exe -s -P 0 -i 1 -p 5001 -f m
Komment: Minden beállítás alapon.
LAN -> LAN
1 szál: [248] 0.0-15.0 sec 566 MBytes 317 Mbits/sec
10 szál: [SUM] 0.0-15.0 sec 1467 MBytes 818 Mbits/secWAN -> LAN
1 szál: [252] 0.0-15.0 sec 331 MBytes 185 Mbits/sec
10 szál: [SUM] 0.0-15.0 sec 360 MBytes 201 Mbits/secKiértékelés
Minden fentebb és lentebb látható eredmény Átlagos értéket mutat.
LAN->LAN
Gyorsaság növekedést hoz minden esetben a többszálas kommunikáció. TCP window size változása nem igazán hatja meg. Egyet kivéve amikor minden alapértelmezetten ment.
MIN: 317 Mbits/sec
MAX: 856 Mbits/secWAN->LAN
Gyorsaság csökkenést hoz a többszálas kommunikáció. Ellenben a TCP window size növekedés valamelyest gyorsítja a kapcsolatot.
MIN: 185 Mbits/sec
MAX: 262 Mbits/secAz hogy a saját scriptjeim/szolgáltatásaim futottak a háttérben nem okoznak észrevehető változást sem LAN->LAN sem WAN->LAN kapcsolat esetén. Valamint ami meglepett hogy a LOAD minden egyes teszt esetében 0-1 között mozgott. Tehát ebből én arra követeztetek hogy nem a processzor gyenge hanem egyszerűen rosszul van megírva a NAT-ot végző program. Nem használja ki teljes mértékben a CPU-ban rejlő erőt vagyis lehet benne még javulást elérni talán CC-ben lesz változás.
UI: Remélem nem írtam el semmit, és a formázás is jó lesz.
-
Headless
őstag
Én is próbálkoztam annó ftp-vel felrakni a dolgokat xbox360-ra hasonlóan szörnyű eredményeim voltak, úgyhogy maradt a pendrive/hdd és onnan felrakod. Most csináltam egy gyors tesztet:
Minden esetben a boxban lévő HDD-re másoltam nem OnBoardMU-ra. Corona V2 alaplapos xbox360 slim-el készítettem. Képen látható, hogy nagy fájlt másoltam.
PC->kábel gigabit->1043NDV2->Beépített WIFI ->xbox
1 000-1500 kb/sPC->kábel gigabit->1043NDV2->WIFI 150mbps->Tenda A6->kábel 100 mbps->xbox
3000-3500 kb/sPC->kábel gigabit->1043NDV2->kábel 100mbps->xbox
11500 kb/sEz utóbbi pedig egyértelműen a box lan kártyájának a maximuma.
-
Headless
őstag
Hát szerintem leginkább szerver függő a konzolos letöltés. Nah meg az idő összehasonlításod nem állja meg a helyét, tudom csak hasra ütésként mondtad de ez így megtévesztő. Ha most a hardveres nattal elérhető 940 mbps-t vesszük és a hw nat nélkül csak az egyszerűbb számítás kedvéért vegyük azt a tempót 235-nek. pontosat nem tudunk senki nem mérte még Alex régen mért V1-et meg sokkal öregebb openwrt-vel. Így ez a negyede a teljes sebességnek.
Tehát ha 1-2 perc lenne hw nattal az 4-8 perc lenne hw nat nélkül ami azért nem egy nagy különbség. És ha csak 500 mbps-es nete van valakinek akkor ez már csak a fele. tehát 1-2 perc helyett 2-4 perc. És akkor szerver oldali ingadozások, korlátozások vagy akár a konzol hardveres képességeinek korlátai nincsenek figyelembe véve, ahogy te is írtad, Torrent az egyetlen, de még a Digi honlapján fel is van tüntetve egy minimális rendszerigény ami kiszolgálja azt a netet és az a config nem mondható általános "bemegyek a madaras tecsóba és veszek egy gépet a gyereknek". Laptopoknál ez kb 250-300 ezer Ft körül indul. Pcnél meg 150-200 e Ft.
Alex: Digi igen náluk elég jó a feltöltés/letöltés arány. nálam most konrkétan 100/100 a DL/UL. De ha meg csak a feltöltés a kevés akkor ott van az, hogy letöltési sebesség "korlátozása" nem okoz gondot. Igen elég kicsi az ár különbség a diginél szinte mindegy, csak nem használja ki az ember.
-
Headless
őstag
A minden napra leírtam értelemszerűen a megoldást is, a link csak dísznek van ott ...
ha alex átláthatóbb verzióját használod, akkor csak kihagyod az option weekdays sort. Ha pedig a luciban is látható/módosítható verziót használod, akkor meg a --weekdays (napok) kapcsolót töröld ki és kész vagy...
itt a két példa.config rule
option src lan
option dest wan
option src_ip 192.168.1.27
option extra '-m time --timestart 21:00 --timestop 09:00'
option target REJECTvagy pedig az átláthatóbb verzió firewall v3-al
config rule
option src lan
option dest wan
option src_ip 192.168.1.27
option start_time 21:00
option stop_time 09:00
option target REJECT -
Headless
őstag
válasz
vargalex #12171 üzenetére
Szia!
Csak ezt luci-ból nem csinálja megmaximum config fájlban. Mondjuk egy hiba van amit én linkeltem ott még -days-t használnak a napok megadásához miközben a -weekdays kapcsoló kell. ezt csak hozzászólásokban javították ki.(ahogy a suste féle mintában is van)
Tonyrulez: mondasz egy példát ahol elengedhetetlen a 500-1000 mbps sebesség? Most ne azt mond hogy a Google webszerveréhez kell
az más tészta. Otthoni használatban torrentet kivéve.
-
Headless
őstag
válasz
Headless #12167 üzenetére
Bocsánat a dupláért, gyári fw-hez tényleg semmi köze. Én az openWRT és suste fw-jének kapcsolatáról írtam. hardveres nat hiánya meg szerintem nem eget rengető. Ugyanis akkora sebességhez már a pcnek is elég erősnek kell lennie. És kábeles kapcsolat kell. Ami nem az átlagos laptop használatot jelenti. Tehát én biztos nem vennék gigabites netet csak mert van, mert nem látom értelmét, wifin ígyis úgyis 60-100 fog átmenni, n-es szabványú eszközökkel. Kábelen meg mire haználnád azt a tempót? De erre nem kell válaszolni csak gondolat ébresztésnek írtam.
-
Headless
őstag
válasz
sangean #12164 üzenetére
Szia!
Az extra részre bármilyen iptables kapcsolót írhatsz. Így onnan tudod az infókat megszerezni. Pl itt van egy leírás.
De az összes nap a legegyszerűbb ugyanis az az alapértelmezett. Tehát azt a részt hagyd ki és kész.Kaciokos:Hogy ne lenne semmi köze, amikor te is leírtad, hogy openwrt alapú. A forrás egy az egyben megegyezik... Csak hozzáadunk dolgokat, vagy kiveszünk belőle 1-2 dolgot. De az alapvető funkciókba nem nyúlunk. Tehát ha az openwrt-ben van egy hiba akkor susteéba is benne van. Ráadásul nem a legfrissebb, tehát lehet olyan hiba amit a hivatalosban javítottak, de susteé még nem tartalmazza a javítást.
-
Headless
őstag
Semmilyen nagy változásról sincs szó csak a webes felületen vannak átnevezve imár sajnos sokadjára a fájlok, meg az index fájl egy kicsit módosult, ami miatt le kell cserélni az összes cgi fájlt... Változásokban kb jó ha +40. Suste azért nem akar mentést csinálni az új fájlokból, mert szinte biztos hogy nem férne fel extroot nélkül...
Hely szűkében nem hiszem hogy sok minden új dolog belekerülne.NTFS meg hiába az új driver akkor is sokkal kevésbé terheli szerintem az ext4 aki tart egy vinyót a routeren az tartsa ott örökre
ha meg csak gyorsan kell valami akkor meg megteszi az ntfs is
De ha szerzel róla bővebb infót és csinálsz róla valami leírást lehet suste megnézi...
-
Headless
őstag
válasz
donmackó #12147 üzenetére
Don te ne tegyél fel onnan semmit mert neked újabb az index fájlod. Én mondtam sustenak, hogy megtévesztő a mappanév
de az sima backup. A te rendszeredben a knockd eléggé értelmetlen, mivel az openwrt-s routered switchként van bekötve
De ha fel akarod tenni átküldöm neked a fájlokat.
Suste inkább átküldöm neki az újat.
-
Headless
őstag
válasz
Intruder2k5 #12141 üzenetére
Nem gondoltam komolyan, hogy erre a kérdésemre válaszolni kell ezért is raktam off topicnak. Mindenhol a "méret" a lényeg...
-
Headless
őstag
válasz
sangean #12135 üzenetére
Azért nem, mert a scriptet változtatod közvetlen, és a grep így tudja a legkönnyebben kezelni, különben még egyéb módosítást kéne csinálni a változóval (felesleges sor megint, így egy separátor van benne amit a grep kezel vagyis a "|"). És igen ha meghívod ezt a scriptet akkor csak azokat kapcsolgatják amik nincsenek excludeban. Én nálam már megy a bekapcsolás kivétel is. Suste valamikor leszedi tőlem azt elkezdi ő is tesztelgetni utána felkerül mentésként.
Ha nem szeretnéd hogy a cronban is érvényes legyen a kivétel, akkor csak szimplán cseréld le a
wifi down
wifi up
Párosra a script meghívását.suste: Másra gondol ő. Ami még mindig nincs benne az fw-ben. Tehát hogy a 3 szintű vagy mélyebb menük nem jelennek meg hanem meg kell nyitni a második szintű menüt és csak utána jelennek meg. Ezt valamilyen szinten már javítottam de konkrétan az interface, wifi esetén ez sem működik és nem is tudom miért, de a tűzfalnál, vnstat-nál meg működik. Viszont sajnos az nem klikk eventre jön elő hanem egér "hover" akcióra reagál, mivel akkor nem lenne elérhető az interfész főmenü pl, csak a kiválasztott interfész szerkesztése.
-
Headless
őstag
válasz
sangean #12130 üzenetére
Valóban a leírás nem hozzáértőknek szól leginkább. Hanem aki csak használni akarja,
De ahogy említettem amíg nem tudom reprodukálni a hibát nem tudok segíteni, esetleg nem az zavar, meg hogy a logot nézed?Ugyanis bekapcsolás esetén ahogy a logod is mutatja
1. beállítja a script a config fájlokat user.notice root: WIFI Enabled/Disabled az eseménytől függően
2. majd újra indítja a wifit. ezzel először egy szakadást eredményez majd utána kapcsol vissza. Ez a generálja a maradék logot ami számodra nem fontos.Megtaláltad, te azt... pontosan
/etc/hotplug.d/button/25-wifi_umount_resetez válaszol a reset gomb működésére... Ezért is van a /etc/hotplug.d/button mappában. De mondom azzal nem lehet baj ott más a helyzet, akárhányszor próbálgattam több vendéghálót is létrehoztam és mindig azt generálta amit kell.
Esetleg a kivételekhez nem adtad hozzá a hálózatod???
-
Headless
őstag
válasz
sangean #12124 üzenetére
Arra pedig nem tudok mit mondani, hogy egyszer csak nem működik a ki be kapcolás, ha megint ilyen van hogy nem kapcsol ki/be akkor küld el a /etc/config/wireless fájlodat mert a nélkül nem tudom reprodukálni a hibát.(jelszót csillagozd ki legfeljebb)
Én hiába csináltam 4 vendég hálózatot és adtam hozzá párat kivételhez majd nyomkodom, vagy indítom a wifi kapcsolót parancssorból mindig az történik ami kell, hogy történjen.
ha kétszer megnyomom akár gyorsan egymás után akkor ki majd bekapcsol, ha 3-szor akkor ki, be majd ki megint és így tovább ennél jobban nem tudom reprodukálni a helyzeted. A log amit írtál csak egy szimpla bekapcsolás, nincs ott semmi kikapcsolás.Ellenben magamnál már megcsináltam a bekapcsolási kivételt is, így már az is működik. majd lehet benne lesz valamelyik mentésben.Nem kell törölni az 5 ghz-es wifit pl.
-
Headless
őstag
válasz
sangean #12124 üzenetére
Crontabban leírva van, hogy csak az off-hoz tudsz hozzáadni kivételt, úgy írtam meg a scriptet, hogy bekapcsolni bekapcsoljon mindent.
Bár lehet, hogy ezt módosítani kéne akkor. Ha ez igény. Wifi up/down lekapcsol mindentdonmacko: Cron-os kapcsolgatás ugyanaz a script.
ha az egyik működik a másik is fog.
-
Headless
őstag
válasz
sangean #12120 üzenetére
Szia!
Döntsd el mit akarsz, flashalés nem különbözik a hivatalos openwrt-jétől, ugyanúgy megy minden mint annál.
Tehát nem kell semmiféle backup gyári fw-n csak betallózod a megfelelő factory verziójú fw-t és kész.Ha mégis openwrt-t raknád fel előbb, akkor sysupgrade mehet rá (beállítások megtartása nélkül).Suste-ről is ugyanígy átállhatsz sima hivatalos openwrt-re is.
Ez személyes vélemény, meg nem is vagyok teljesen elfogulatlan, de én tuti nem raknék fel egy teljesen puritán openwrt. Minek szenvedjek a beállításokkal, csomagtelepítésekkel, ha azt megcsinálta már valaki és működik.
-
Headless
őstag
válasz
Intruder2k5 #12118 üzenetére
Sustenal 2.84-es TR van lehet ebben valami halott portellenőrző oldal van... Mert amit Alex mutatott az nem ugyanaz, a tied meg az Asuson nem tudom melyik verzió.
-
Headless
őstag
válasz
Intruder2k5 #12112 üzenetére
-
Headless
őstag
válasz
sangean #12099 üzenetére
Minden megoldható ha eléggé elszánt vagy, sőt suste mentéseket is csinál abból meg a forráskódot is kinyerheted, de igen az is saját "fejlesztés" ha az a 10 soros script mondható fejlesztésnek
.
De ha van a routeredre suste build akkor szerintem nem fogod megbánni.
Readme, ahol linkeltem nem találtad?Tudod szerkeszteni crontabot ugyanúgy, de nem lesz olyan script ami eldönti, hogy melyik hálózatot szeretnéd lekapcsolni, mert ha jól láttam az is követelmény volt hogy csak valamelyiket akarod lekapcsolni.
-
Headless
őstag
válasz
sangean #12096 üzenetére
Ez suste buildjében van csak ugyanis egy saját scriptet használunk a kapcsoláshoz, hogy látható módon hozzá lehessen adni kivételeket és wps/reset gombbal is kapcsolható legyen a wifi.
De donmackónaál észrevettem egy alapvető hibát ami nem mindig jön ki de nála igen, Ezt már javítottam. Ha az exclude listában nem csak az ssid nevek jelennek mág nálad is rosz akor írj egy privátot és küldök egy javítást hozzá.
Elérni suste oldalán tudod az fw-ket de előtte readme-kkel kezdj habár egy kicsit le vagyunk maradva a readme frissítéssel, mert rengeteg alapvető módosításon esett át a kiegészítő webfelület. És maga a firmware is.
Kiegészítésként hozzá tenném a 9092-es kiegészítő felületet csak root-ként tudod elérni ehhez először be kell állítani a jelszót majd egy restartot kell csinálni. Utána már elérhetővé válik.Amit le kell szedned az a 0.6-os fw ebben van benne ez.Gyári fw-re factory jelölésűt másik openwrt-re pedig sysupgradet.
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #12073 üzenetére
Amelyik hálózathoz nem kapcsolódik senki ott 0% a jel, ettől függetlenül tudsz hozzá csatlakozni...
Most akkor végülis a routert eléred wifiről csak neted nincs?
Akkor ne a wifiben keresd a hibát hanem a wan interfész beállításában. Ez többféle is lehet dhcp, ppoe,stb... Ez attól függ a router hogyan csatlakozik a netre. -
-
Headless
őstag
válasz
PieHUN #12045 üzenetére
luci -> rendszer-> rendszerindítás alul textbox. (/etc/rc.local)
az exit 0 sor elé írd be a mount parancsot amivel működik...
tehát a
mount -cifs ....Amúgy én is inkább csak az rpi-t használnám, mert dupla megosztáson keresztül lassabb lesz, mint ha csak a portot forwardolod a pi-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 64GB 2TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3226, 90% Akkumálátor
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest