Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
doberman
senior tag
azt sem tudom ide tartozik-e... de mivel 3600-as routeren futó Lede-ről van szó, hátha...
ma reggel nem volt internet sokáig itthon, napközben sem értem el az itthoni eszközeimet, aztán előkerült a webkamera a mobilon a HiCam alkalmazásban - de ezt tudjuk, hogy saját központi szerveren keresztül működik. a már több mint 4 éve regelt ipdns.hu ddns névre nincs ping válasz, ezért gondoltam, hogy változott az ip csak nem frissül a ddns-ben a megváltozott ip.
hazaérve látom tényleg változott az ip látszólag publikus ( 188.157.xx.xx) pingel is. viszont az ipdns.hu oldalon pirossal közli, hogy NEM BIX IP cím! és nem is engedi menteni az ip-t és nem is frissül be.. miamanóez??
ja az itthoni szolgáltatóm Thome... -
doberman
senior tag
válasz
Victoryus
üzenetére
hát nem tudom - nem vagyok "torrenthuszár", de ha visszaolvasol többen írtak már jól beállított TR-ről.. nekem mintha az rémlene, hogy jól jön az a swap.
(miért is nevezgeted át a particiókat?)
ha jól emlékszem a suste/headless kartársak által jegyzett firm-ekben van (9092-es port?) egy remekbe szabott particionáló-formázó modul (is), ami elkészít neked mindent... - csak előtte ments le mindent a hdd-ről.
a hdd leállítást meg bízd a hdidle-re.. -
doberman
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
szia Alex!
Innen töltöttem le, még örültem is mert hozza az 500Mbps -t.
egy kis előre lépés:
másik firm-el próbálkozom: Powered by LuCI openwrt-18.06 branch (git-18.228.31946-f64b152) / OpenWrt 18.06.1 r7258-5eb055306f az innen linkelt sysupgrade.
itt már felment hiba nélkül minden kellék.(kmod-usb-storage-extras,kmod-fs-ext4,block-mount)viszont ezzel a firm-el "csak" cca 300Mbps a max...
egyébként onnan indult ki a dolog, hogy exroot-ot szerettem volna alá.. csak épp nem sikerült a boot-loop-ok miatt.
-
doberman
senior tag
naszóval:
friss LEDE Reboot 17.01-SNAPSHOT r3938-309414e.
update list, majd kmod-usb-storage kiválaszt, telepít és.... boot-loop....itt valami nem kerek.. 2x is lejátszottam, (lehet, hogy a nevében lévő reboot szó erre utal??
)egyébként mindenkinek BUÉK!
-
doberman
senior tag
válasz
Headless
üzenetére

szerintem ebből már tudod, hogy működik... (a fene sem gondolta, hogy amit én gyors villogásnak gondoltam, az nem az a gyors villogás... )
a helyes ip beállítása után ssh-n az ajánlott:mtd -r erase rootfs_data
parancs kiadása után reboot majd örülés...
(ugyan ugrott minden beállítás de van mentésem.. és működik, pedig már megkerestem a konzolkábelemet és a forrasztó pákát is..)
még 1x köszönöm!
ui: látom Alex is reagált, neki is köszi.
-
doberman
senior tag
válasz
Headless
üzenetére
ööö dél óta keresgélek de nem jutottam semmire.
ami történt: egy pendrivét szerettem volna extroot-nak befogni, de a luci-n telepített kmod-usb-storage csomag telepítése után elérhetetlen lett a router, azóta kb fél percenként újra indul. (először gyorsabban villog a led, majd kb 5 mp múlva lassabban majd kb 10mp múlva újra indul... a pc-nek megadva a 0.66 -os ip-t -tűzfal kikapcsolva- nincs kommunikáció a tftp32-vel... )viszont mint említed, hogy lehetséges, hogy "csak" pár másodpercnyire vagyok a végcéltől... ez a pár másodperc le van írva valahol? mert nem lelem...

-
doberman
senior tag
Szervusztok.
A minap "Ledésítettem" (LEDE Reboot 17.01-SNAPSHOT r3938-309414e ) a fórumban tárgyalt routerem. Természetesen rögtön látható volt, hogy a 8mega kevés lesz ezért kérdem, manapság mi a szokás, hogy extroot -al bővítsem routerem adottságait? ( ugye régebben Alex majd Suste firmjének is volt ilyen szolgáltatása de most nem lelek 1xű megoldást.. ) -
doberman
senior tag
válasz
Celtis
üzenetére
Lecseréltem. Lusta vagyok, a beállításokat megtartottam. (néhány portfw, rules,ipdns, úgy néz ki működik. az openvpn-t holnap a melóhelyről kipróbálom)
a régi fw - OpenWrt - vargalex build ver. 1.1.7 Build date: 1.1.7: 2013.01.28mérés asztali gépen, vezetéken - speedtest...
új fw - OpenWrt | LEDE Reboot 17.01-SNAPSHOT r3938-309414e
asszem a képek magukért beszélnek...
-
doberman
senior tag
válasz
Celtis
üzenetére
akkor az nekem is jó lesz..
(500/20-ra gyorsított a tréhóm, sajna Alex firm-je már nem győzi a tempót- hirtelen nem is tudom hány évig szolgálta ki kis családunk digitális tartalom fogyasztását..)..
bevallom IPV6-hoz nem értek, azt sem tudom, hogy a profik hogy jegyzik meg az ip címeket.. -
doberman
senior tag
válasz
Celtis
üzenetére
van egy működő linked a binárisra? -most, hogy lógatom a lábam gondoltam teszek egy próbát - most Alex féle (nőjön nagyra szakálla) firm van fenn...
Ez lenne az?
-
doberman
senior tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Azért ez ROOter elég jól működik nekem egy 1043-on... bekapcs, usb 4g stick bedug és megy. mondjuk másra sincs használva csak adjon netet néhány órára ott ahol nincs vezetékes szolgáltatás..
-
doberman
senior tag
válasz
kaciokos
üzenetére
talán táp gyengülés... csere vagy ha ügyes kezű vagy akkor szétszed és kondicsere... bár egy két kondi van a router board-on is.. de inkább a táp..
de ha egy pendrivét csatlakoztatsz akkor irányítsd oda a logokat... hátha kiderül valami, de szerintem a táp rakoncátlankodást nem fogja feljegyezni.. -
doberman
senior tag
válasz
Rivyan
üzenetére
kérdés:
mit értesz megszakadáson? (megszűnik a hálózat, hálókártya azt jelzi, hogy nincs kapcsolatban, nincs internet jelzés vagy minden rendben lévőnek tűnik de pl nincs böngészés?)
- jó lenne "elcsípni" a hibajelenséget és akkor ellenőrizni a hálózatot: pl észreveszed a hibát és közben parancssorban ping-eled a routert - szolgáltatói átjárót - google dns-t (8.8.8.8)
- indítani egy pl Traceroute -ot, hátha abból ki lehetne silabizálni hol is akad el az adat... -
doberman
senior tag
tipp:
ezek a routerek is belépnek abba a korba mikor megérnek tápcserére.. próbáld másik táppal.
második körben már szétszedős, a router paneljén is van kb 6 elko, azokat is cserélni kellene - hátha. -
-
doberman
senior tag
szervusztok.
lenne egy kérdésem: mennyi ennek a routernek sebessége, ha switch módba van kapcsolva? - persze suste mester fw-jével -
Konkrétan arról van szó, hogy sebességet emelt a digi... ugye az openwrt szoftveres NAT-ot tud ami kb 200Mb.
De mi van akkor ha digis ZTE után van switch módban (no dhcp) a 3600-as, azon fut a openvpn. -erre van a legjobban szükségem, hogy elérjem az otthoni hálózat többi elemét.. működhet ez? Ebben az esetben nincs natolás tehát elvileg nincs a fentebb említett soft-nat korlát... nyilván nem koppan 1 gigára de azért elfogadható értéket ad... jól sejtem? (persze a ZTE-ben be állítom a szükséges portfw-t) -
doberman
senior tag
suste mestertől kérdezném: én emlékszem rosszul, hogy volt régebben az fw-ben pptp vpn? az openvpn-t megtaláltam de emezt nem lelem... mintha rémlene a 9092 felületen a beállítási lehetősége... persze lehet, hogy csak öregszem...

-
doberman
senior tag
válasz
Mocsokba
üzenetére
szia.
a nas-od ip címére kell nyitni portot. a nas-on lévő TM-nek meg kell mondani hanyas a port és ne változtassa.
intelligens nas-nak lehet, hogy van saját tűzfala. ott is nyitni kell portot.
(ahogy elnézem, a 0.100- ra van nyitva egy ftp port. lehet, hogy az a nas? akkor a 0.100-ra nyiss tcp/udp portot - de ellenőrizd a nas tűzfalát ha van.) -
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sikerült újabb mérést eszközölnöm:
Athlon X2 - Win7 - vargalex v1.1.7 r35342 -> 23m CAT6 -> suste@OpenWrt@0.6 Barrier Breaker 14.07 - i3 -Win10
E:\Letöltések>iperf -c 192.168.64.131
------------------------------------------------------------
Client connecting to 192.168.64.131, TCP port 5001
TCP window size: 64.0 KByte (default)
[284] local 192.168.64.170 port 54864 connected with 192.168.64.131 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[284] 0.0-10.0 sec 671 MBytes 562 Mbits/secasszem ez már elég jó, bár még hátra van a trance89 fórumtársunk által javasolt firmware "homogenizálás"... - hú de szép szó -
köszönöm a segítséget!

-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
jaja. egyszerűbb volt azon mérni mint előkeresni egy gigabites hálókártyával megáldott gépet összepofozni kinn a műhelyemben... megnézem még az emeleti asztali gépben milyen az eth... de az a 430 Mbits már kezd megnyugtatónak lenni bár lehetne több..
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
na sikerült oda vissza mérnem (közben lemerült a laptopom - eszembe sem jutott, hogy vezetéken azon mérjek..
)
tehát:
laptop(i3) vezetéken -> vargalex v1.1.7 r35342 -> suste@OpenWrt@0.6 Barrier Breaker 14.07 -> linux 3.4.104-bananian.win10ről banánra :
E:\Letöltések>iperf -c 192.168.64.140
Client connecting to 192.168.64.140, TCP port 5001
TCP window size: 64.0 KByte (default)
[284] local 192.168.64.170 port 65288 connected with 192.168.64.140 port 5001
[284] 0.0-10.0 sec 522 MBytes 438 Mbits/secbanánról win10-re:
^Croot@openmediavault:~# iperf -c 192.168.64.170
Client connecting to 192.168.64.170, TCP port 5001
TCP window size: 21.0 KByte (default)
[ 3] local 192.168.64.140 port 41140 connected with 192.168.64.170 port 5001
[ 3] 0.0-10.0 sec 287 MBytes 240 Mbits/seclehet, hogy a bananapi m1 is kevés az iperfnek? bár az egyik irány már egészen tetszős kinézetű... :-)
trance89: köszönöm... azt hiszem van abban valami, hogy az fw egyformák legyenek... ( ebből is látszik, hogy jó munkát végeztek a topicgazdák, hisz soha semmi bajuk nincs...

szerintem "családmentes" napon hozzá is fogok... -
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ahhaaa... hogy erre nem gondoltam..

na akkor van egy banana azon gigás a eth... meg az openelec-es média center (már csak azt kell kikuklizni, hogy az alá hogyan lehet iperf-et varázsolni...)
köszönöm a választ!
-
doberman
senior tag
szervusztok.
sebességbeli problémámra keresek választ illetve megoldást.
itthon 2 tplink 3600-as router működik. az első vargalex v1.1.7 r35342 router üzemben a 2. suste@OpenWrt@0.6 Barrier Breaker 14.07 switch módban, ethernet wds.
a két router vezetéken összekötve. a két eszköz közötti sebességgel nem vagyok megelégedve...
iperf kimenet:root@TpLink:~# iperf -c 192.168.64.1
Client connecting to 192.168.64.1, TCP port 5001
TCP window size: 20.5 KByte (default)
[ 3] local 192.168.64.2 port 39001 connected with 192.168.64.1 port 5001
[ 3] 0.0-10.0 sec 150 MBytes 126 Mbits/sec
root@TpLink:~#na ezt keveseltem ezért kicseréltem cat6-os kábelre. gyakorlatilag nincs változás 125-145 Mbits/sec a mért sebesség. torrent leállítva. a luciban látszik, hogy 1000baseT
full-duplex
(port 2-őn egy RPI2 a 100-as csatlakozás)
mi lehet gond?
-
-
doberman
senior tag
rég jártam erre... - nincs gond.. de most támadt egy apró problémám. munkahelyemen van net de a port forgalmat eléggé szűrik. a routeremen vargalex v1.1.7 r35342 -fut teljes megelégedésemre.
jó lenne ha az otthoni hálózatom egyéb elemeit is elérhetném (nas, stream-szerver, sdr-szerver...stb..) viszont a portok forgalmát a policyk blokkolják. ami működik az a 21,80, 443, 3389... kitaláltam hogy putty tunnel-el egy csapásra
megoldódna eme probléma, viszont a 2222-őt tiltják. Alex fw-jében hol tudnám a távoli ssh-t a router külső 80-as vagy 22-es portjára irányítani? (vagy nagy marhaságot kérdezek? egyébként portfw-al megy 3389-en a tunnel kívülről ..) -
doberman
senior tag
válasz
Mocsokba
üzenetére
Vargalex-ben:
Rendszer -> rendszerindítás -> helyi indítóscript -be írd be az exit 0 elé:
echo 18 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio18/direction
echo 19 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio19/directionmajd elküldés gomb, majd egy újra indítás...
-
doberman
senior tag
válasz
jimmy1801
üzenetére
félreérthettél: (vagy én írtam hülén)
t routerben kell a dmz-be tenni a 3600-as routert... így minden "befele" irányuló kapcsolatot a 3600-as fog intézni...Setting up a DMZ - openwrt-n
-
doberman
senior tag
válasz
zsolt320i
üzenetére
nem akarlak rábeszélni semmire, inkább leírom, hogy nálam hogy néz ki:
t-modem router: tűzfal, wifi kikapcs... a "mögötte" lévő 3600 -as tplinken "Vargalex" által buildelt openwrt van és a t router dmz-ba téve. ipdns-t alkalmazok a 3600-on.fut rajta egy openvpn szolgáltatás.
internet felől munkahelyről, telefonról vpn-el csatlakozom az otthoni hálózathoz, ergo minden ami otthon elérhető: kamerák, nas, sdr, tv-stream, wsp2080-as meteorológiai állomás...stb....mindezt gyári firmen szerintem nem igen lehetne összehozni...
-
doberman
senior tag
Érdekes dologba futottam. Itthon 2 3600 teszi a dolgát, az első mint router, a második mint switch -ként. Mindkettőn Alex firm. a második routeren fut egy tvheadend. ennek a stream-jét egy openelec fogadja utp-n de még az első routeren keresztül. na ez a kapcsolat szakadt meg az openelec szerint.
ellenőrizve valóban az első router hálózatából nem érhető el a streaming, de a tvheadend(9981) felülete sem.
hmmm
de a második router a 80 as porton jelentkezik, a második routerbe dugott pc-t is elérem.
na akkor próba2: wifin felkapcsolódva a második routerre, és lám van streaming, van 9981-es porton felület.
ja: a második router extroot-ja nem szakad le, nincs hibára utaló nyom a log-okban.dióhéjban: van egy szolgáltatás amit csak wifin lehet elérni.. ki látott már ilyen?

és hogy teljes legyen a kép, ez eddig működött...
ötlet? -
doberman
senior tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
...talán elegánsabb-biztonságosabb lenne vpn-el csatlakoznod távolról, a portnyitás kockázat..
-
doberman
senior tag
az bizony édeskevés.... kell még hozzá:
kereső jobb felső sarok, mjpg-streamer beír, találatok, rögtön az első hsz: kb 4 csomag kellhet hozzá... ha nem vargalex van fenn.
lsusb: ez a usbutils része. terminálon kiadva kilistázza a felismert usb-s eszközöket. pl webkam..
telepítése vargalex alatt a szoftver menüpontban... terminálon: opkg install usbutils -
doberman
senior tag
válasz
adamka16
üzenetére
van valami mondás rádióamatőrök körében mely szerint 28MHz felett minden csak ultrahang...

tréfát félretéve, vannak többsávú, méretezett körsugárzó antennák de nem ebben az árkategóriában... főleg nem ilyen magas frekvencián. nyilván a gyártó a legköltséghatékonyabb megoldást választja, egy darab koax (csupaszítva - hangolva). 2 egymástól nagyon távol eső frekvencián kell rezonánsnak lennie annak a darabka drótnak... mivel a két frekvencia sáv nemcsak hullámhosszban hanem technológiai szerelésben (valószínűleg a felhasznált anyagokban is) távol állnak egymástól, így a technológiában drágább 5GHz -es sáv lett "ócósítva".. -
doberman
senior tag
válasz
Rocko66
üzenetére
na akkor:
kérdés: van e még aktív eszköz a router előtt? Owner: Aktiv1 Kft az ip cím tulajdonosa....
ha van azon is kell port továbbítás. ha nincs akkor csak a te routereden kell port továbbítás és dyndns (no-ip)
beállítás. a nason nem kell.
tehát ha nincs plusz aktív eszköz a routered előtt, akkor hálózat, tűzfal, port továbbítás fül... itt új külső port (ahol a transdroid be akar jönni, ip cím ( a nasod ip címe) és port amelyiken kommunikál a nason futó torrent program.. (talán a transmission 9091)
kb ennyi... de hogy él a no-ip-s dns-ed azt ellenőrizd le. pl parancsor ping szekrenyeszsolt90.no-ip.biz
ha van válasz akkor jó, ha nem akkor még azt is tedd rendbe.... -
doberman
senior tag
nézzük csak: végül is minden megy csak a webes felület nem jön be... ilyen volt nekem is. ssh-n bekukkantva azt vettem észre, hogy nincs napló.... és eltünt az /mnt -ből minden. de az extroot megvolt... átmozgatva minden csatlakozás (usb-dokkoló, táp, hdd.. usb -ket átdugdostam, fsck..) megszünt a hiba.. válszeg időszakos leszakadás okozta a parajelenségeket.
-
doberman
senior tag
válasz
Victoryus
üzenetére
esetleg kapcsolj be távolság optimalizációt, hálózat,wifi,haladó.. itt méterben add be. egyik ilyen "sűrű" helyen segített. ha az 5-ös csatornát választod kapcsold be a 40Mhz módot plusz a force 40 Mhz mode... de az is lehet, hogy valamelyik kliens löki le a htpc-det a hálózatról.. végső megoldás a fix vezetékes kapcsolat..
viszont mit keres AlfoldNet-Vozarik AP a listán?? csak nem csabai vagy szintén?
-
doberman
senior tag
ez meg mia manó??
mikor ezek megjelennek a rendszernaplóban akkor "eltünik" a wifi az éterből...sep 9 10:45:41 OpenWrt daemon.warn dnsmasq-dhcp[2511]: DHCP packet received on eth0.2 which has no address
Sep 9 10:45:43 OpenWrt daemon.warn dnsmasq-dhcp[2511]: DHCP packet received on eth0.2 which has no address
Sep 9 10:45:45 OpenWrt daemon.warn dnsmasq-dhcp[2511]: DHCP packet received on eth0.2 which has no addressTplink3600-as v1- kék ledes..- OpenWrt - vargalex build ver. 1.1.7- hetekig hibamentesen megy 2-3 wifi-s telefon, és 1-2 laptop egyszerre, aztán meg egyszercsak kakukk...

a wifi interfész újraindítása után megint megy vígan hetekig...
-
doberman
senior tag
hmmm ezt már én is megfigyeltem, ha TC-vel tallózom a hálózatot win alól akkor van mikor percekig semmi eredmény - én ezt betudtam a win alóli hálózatfelderítési gyagyának... (fapados megoldást alkalmazok a gyorsaság érdekében: SoftPerfect Network Scanner, pici- apró program az asztalon, scan gomb megnyom, gyors scannelés, azonnal mutatja a megosztásokat katt és megnyílik... esetleg megoldás lehet ha a gép indulásakor felcsatoltatod mint hálózati meghajtó...
-
doberman
senior tag
válasz
mastodon
üzenetére
gyári fw-hez mellékelnek egy cd-t vagy a honlapján találsz user guide-t.
alternatív fw-hez a fejlesztők blogjában találhatók alapinformációk. egyébként pedig látogasd sűrűn pl ezt a fórumot, és jobb oldalt felül van a kereső. (szinte biztos vagyok benne, hogy ha beleszaladsz egy problémába - nem te leszel az első akinek ilyen jellegű baja van - a fórumon megtalálható a megoldás) de van itt jó néhány fórumtárs aki ha jól kérdezel akkor tudnak és szoktak segíteni. -
doberman
senior tag
Guruktól kérdezném: ez az új SSL probléma mennyire érinti pl Alex firmjét? pl lecsekkolva ezzel hogy is értelmezzem?
-
doberman
senior tag
válasz
Plehboj
üzenetére
lsusb parancs mit ad vissza? (usbutils -t kell telepíteni)
ha látod a kamerát,az ott visszaadott device ID értékek szerepelnek-e a támogatott eszközök között?
Új hozzászólás Aktív témák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eladó Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)