Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Torzs18: Philips series 800 kávéfőző örlő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
compost
csendes tag
Visszavittem a szervízbe mert nem 3 napon belül értem rá összerakni a gépet.
A szervízben az illető megnézi és azt írja egy papirra, hogy "Az alaplap felületén idegen anyag található, így nem tudjuk garanciális javításra átvenni"
Szóban málnafoltot említ.Az a málnafolt folyasztószer amit forrasztáskor használnak folyasztószeres filc/toll kinek, hogy tetszik.Ez akaratlanul is megfolyahat"pumpáláskor", többnyire meg is folyik sajnos.
Érdekes módon a "málnafoltok" csak a forraszpontok mellett találhatók.Aki tapasztalt a forrasztástechnikában tudja miről beszélek.
Nekem ezek szerint málnával ízesített alaplapot adtak el?
Miért öntötték le málnával "idegen anyaggal" az alaplapomat?
Soha az életben nem tudnám bebizonyítani az igazamat, ill. többe kerülne mint ez az alaplap.Nem érné meg sajnos.
De azért azt a "málnát" szívesen megetetném...Ez abszólút nem kell ide - Loretto
SOHA TÖBBET NEM VÁSÁROLOK AZ ÜZLETBEN
GONDOLKODJATOK MIELÖTT EME HÍRES ÜZLETBEN VÁSÁROLTOK!!!
____________________________________________________________________[ Módosította: Loretto ]
-
Siskanyi
újonc
Sziasztok!
Nekem is vannak tapasztalataim a TP Comp-al kapcsolatba,és igaz ami igaz tényleg elég "bunkó" a kiszolgálás,de megértem őket mert én is dolgoztam hasonlóan forgalmas helyen és egy idő után belehülyül az ember,és ezért nem hibáztatom az eladókat.
Viszont nemrég vettem egy tv-t electroworld-be és érdekes módon nekem kicsomagolták a szemem láttára üzembehelyezték kérésem ellenére,és még azt is meg kellet néznem hogy nincs-e valahol megkarcolva. -
compost
csendes tag
Sziasztok!
Én 3 boltot látogatok gyakran Pécsen, Tpcomp,Neriton,CompuGroup
Neritonban mindig kedvesek voltak velem, ami nem kötelességük abban is segítettek.
CompuGroup-ban szintén.
Tpcomp-ba nem szívesen megyek, de néha "kénytelen" vagyok.
Amit ott vásároltam és elromlott de még garis oda viszem vissza.
Az eladóik véleményem szerint lenézik a vásárlóikat, Tisztelet a kivételnek!Sok éves tapasztalat alapján írtam ezt.
-
bnss
veterán
Még én is tévedtem, mert 23 emelet többek szerint, én mindig 24 emeletesként ismertem. Nem baj, majd megszámolom egyik nap.
Gondolom azért magas, hogy elférjen a nagy LCD monitor.
(#294) nbl2: én TP-Comp fan?
Vehetném sértésnek is, de viccnek veszem. Szvsz pont fordítva, az Infolexre (ilyen egy normális PC bolt) próbál hasnolítani az említett üzlet.
-
nbl2
senior tag
Sziasztok!
Nekem eddig nem igazán volt sok rossz tapasztalatom a TP-vel, igaz néha tényleg hülyének nézik az embert, de ennek több oka is lehet. pl:fáradtak.
Viszont szeretném a figyelmetekbe ajállani az INFOLEX-et ami a 22 emeletesnél van. Szerintem egy az egyben TP koppintás ami nem is rossz, mert ez bejön az embereknek, hogy rögtön van minden amit szeretne, viszont a kiszolgálás és a hozzáállás sokkal jobban tetszett. Teljesen korrektek, egy hét volt a vga csere intézése, jók az árak is,csak dícsérni tudom őket.
-
yerico
senior tag
''Azért azzal a visszaszámlázással csak óvatosan. Érdekes volna, ha ilyen árcsökkenés mellett, mint ami a számítástechnikai termékek esetében megfigyelhető, az eredeti vételárat fizetné vissza az üzlet/forgalmazó/gyártó/akárki. ''
Perre is mennék, ha nem kapnám vissza az eredeti vételárat, és gond nélkül meg is nyerném. (Tapasztalat.) Az pedig egy másik, hogy létezik még az olyan bolt Pécsen, aki magasról tesz a fogyasztóvédelmi törvényre, és ezt még nyíltan hirdeti is. Tessék csak itt vásárolni, tessék csak.
(Amúgy meg, ha valaki törvényesen óhajt cselekedni: vásárlónak visszaadja a pénzt a bolt, boltnak a nagyker, nagykernek a gyár, gyár eleve belekalkulált az árba X% selejtet, mindenki jól járt, boldogság, stb. Valaki kis köcsög, és megszakítja a láncot, anyázás, veszekedés, stb.) -
Hi!
Egyszer akartam ramot venni a tp comp-ban, megkérdezem az eladót, h milyenek a ddr1es hynix ramok késleltetései, erre nézett rám, mint borjú az újkapura, h neki erről fogalma sincsen... Körbekérdezett, de a többiek se tudták megmondani. Mondtam, h esetleg utánanézhetne, a neten, de arra nem volt hajlandó. Erre kijött egy ember hátulról, megkérdezte tőle is. A válasz: 4 vagy 5 körül lehet... ddr1-ről van szó...
Erre inkább kijöttem -
Ariadne
őstag
Azért azzal a visszaszámlázással csak óvatosan. Érdekes volna, ha ilyen árcsökkenés mellett, mint ami a számítástechnikai termékek esetében megfigyelhető, az eredeti vételárat fizetné vissza az üzlet/forgalmazó/gyártó/akárki.
Kis megjegyzés: azért az ilyen szövegekkel óvatosan, mert jogszabály szerint a teljes eredeti vételár jár vissza, ha a kereskedő nem tudja javíttatni vagy másik ugyanolyan termékre cserélni a cuccot jótállási idő alatt. Teljesen sima ügy, ha perre megy a vásárló, és elég hamar le is lehet zavarni az ilyen egyértelmű ügyeket.Saját tapasztalatom...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
''Azért azzal a visszaszámlázással csak óvatosan. Érdekes volna, ha ilyen árcsökkenés mellett, mint ami a számítástechnikai termékek esetében megfigyelhető, az eredeti vételárat fizetné vissza az üzlet/forgalmazó/gyártó/akárki.''
Akkor mi a áresési/visszafizetési határ?
Vettem nálatok egy 9800pro-t (256Mb, 256Bit) -fizettem érte 45k-t... Ekkor egy 6600GT ára még 60k volt. Használtam nagy boldogan a 9800pro-t, de kb. fél év múlva elfüstölt, hát visszavittem hozzátok. A problémát az okozta, hogy Sapphire cég leállt a gyártással, kari kifogyott a nagykerből és már nem vol típusra ilyen kari, úgyhogy kb. 3-4 hét múlva visszaszámláztátok a 45K pénzt, és elhoztam szőrén egy 6600GT-t. (kb. 20k áresés...)
Szóval gyakorlatilag egy kész ráfizetés vagyok nektek. -
_Erik_
csendes tag
Azért azzal a visszaszámlázással csak óvatosan. Érdekes volna, ha ilyen árcsökkenés mellett, mint ami a számítástechnikai termékek esetében megfigyelhető, az eredeti vételárat fizetné vissza az üzlet/forgalmazó/gyártó/akárki.
A hangnemre vonatkozólag annyit mi is felvetnénk, hogy mi is gyakran rögzítenénk a beszélgetéseket legszívesebben, márcsak a későbbi viták tisztázása érdekében is. Maradjunk annyiban, ritka nagy parasztok is vannak néha... Az ''Adjon Isten...'' stílusa biztos, hogy alapvetően befolyásolja a hozzáállást a mi részünkről is. Érdekes módon, aki nem olyan hangnemben kezdi, hogy majd ő most itt jól kioktat/megleckéztet/megszopat minket, azzal zökkenőmentesek a problémáinak megoldásai. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MZsoltee #283 üzenetére
''Ilyen felfogással vehetsz 1 8800GTS amin van 10év gar és bemész 2015ben hogy rossz, kérke cserébe egy csúcskategóriás vga-t! Ez nevetséges!'' Nem.
Mivel 10 év múlva már nemlesz a nagykerekben meg raktárakban sem 8800GTS, tehát cserélni nemtudják mire, vissza kell számlázni 2015-ben a 7 évvel azelötti vételárat. Bár 7 év múlva már valszeg eurot kapnál érte, valamint az infláció hiánya miatt jóval többet, mint amennyibe most kerülne a karid. Na pl. ilyen dolgok miatt nem adnak 10 év garit a gyártók. Megcáfolni sem tudod amit mondok, pont tpnél esett meg, hogy aktuális vidkarim meghalt, de közben leálltak a gyártással, kifogyott a raktárakból, nemtudoták cserélni, ezért visszaszámlázták, és levásároltam a vételárat. (nem azt, amin a hasonló társai aktuálissan kintvoltak)
Egyébként újabban rugalmasság is van a cégben, garis dolgokat is meglehet úgy tárgyalni, hogy mindenkinek jó legyen. -
MZsoltee
veterán
Beleolvastam a topicba és igazából nem tetszik az ami itt folyik! Kicsit elfajult a helyzet, ha jól látom 3-4en néhány problémával töltött meg lassan 300 Hsz-t. Ennek szeritnem nincs sok értelme!
Én vásároltam már jó pár alkalommal a TP-ben, és voltak jó is rossz tapasztalataim is!
Kezdem a jóval:
Régebben VGA csere: igen gyorsan forgalmas időszakban cserélték
IDE kábelt mentem vásárolni és miután felajánlották a kerek 1000+ HUF-osat és én azt elutasítotam kaptam ingyen egy simát, volt már példa erre csavarokból jumperből és egyéb apróságból is, nem sokára megyek kérek kis pasztát is 4 evalatt nagyon megszáradt
Sata-s winyóra nem tudtunk instalálni windowst (amikor újdonság volt), azonnali segítség!
HDD csere igaz lassan de Samsungból lett WD! Köszi, de ez rossszabb mint volt...
Rosszak:
A hangnem sajnos nem mindig a legjobb! Elnézést kérek, de néha konkrétan hülyének néztek (lehet hogy ilyen az alkatom)! Volt az említett hdd cserénél is megkérdeztétek többször hogy biztos az a hibás alkatrész...
És a legrosszabb emlék: Jóbarátom gépe haldoklott majd meg is halt szegény és elvittük az egészet kivettétek a régi 9200SE-t és beraktatok 1 9600XT-t mondván a VGA a hibás, jeleztem nektek, hogy valszeg tévedtek mert a 3Dmark a CPU tesztnél fagyot meg teljesen, de elhajtottatok... Másnap bemegyünk hogy nem jó (leteszteltem másik gépben semmi gond a 9200SE-vel), és erre hallunk egy sztorit hogy hát az Asus nem szereti az Ati-t és legyen inkább Nvidia és így lett 1 inno 6600as a gépben, okés de teszteljunk valamit(mondtam én) á nem kell elindul a win jó ez gyors ez...(mondtátok Ti) Hát tévedtetek másnap megint vissza és elvittunk 1 asrock alaplapot... Jó lett!
Nah ez nagyon lehúzás szagú volt mert a haver otthagyot majd 30k-t , de a probléma nem oldódott meg... Mindig hangsulyozzátok hogy vigyék be a vásárlók az egész gépet, ha megteszik akkor, ha lehetséges tényleg nézzétek meg és pl ilyen estben valami komolyabb tesztprogival is tezsteljétek le! A windows nem igazán izzasztja meg a mostani pcket, szal nem elég ha elindul
Ennek ellenére én kedvelem a céget bár kezd el szállni magától (megjegyzem tényleg szépen kinőtte magát a garai utcás idők óta), és erre jó lenne odafigyelni esetleg több embert felvenni a sok vásárló miatt, hogy ne legyenek olyan fáradtak...
Októbertben lehet mék vásárolni, és lenne egy kérdésem: Árultok-e más termékeket is azokonkívül amiket az árlistán feltüntettek? Amiket hiányolok: Abit alaplapok(K9ns ultra AB9 P35-(E)), Asus Ati-k (x1950pro kéne majd), A-data és Geil ramok, FSP tápok, valamint A4tech egerek...
Tanulság:
A cégnek: Kicsit legyünk körültekintöbbek akármennyire is jól megy, kis + kedvesség és jóindulat (annak ellenére hogy sok a csaló) nem ártana!
Vevők: Ne gondoljátok azt hogyha vezstek valamit akkor az egy olyan mintha odaadnátok a pénzt letétbe és ha tönkremegy visszakapjátok! Ez butaság, ha valaki ügyes akkor 1 életben max 2-3 gépet kell venni, mert ha jól játszik a garral akkor mindig korszerű gépe van! Ilyen felfogással vehetsz 1 8800GTS amin van 10év gar és bemész 2015ben hogy rossz, kérke cserébe egy csúcskategóriás vga-t! Ez nevetséges!
További jó forumozást! -
Gergő_
őstag
Core 2 Duo E2140 15k ez kb 3800+-4000+ szintjén van
ASUS P5B 23k
Sapphire HD 2600XT 23k / MSI NX8500GT-TD256EZ 19k
2x1024MB DDRII 800 A-DATA 19k
80GB WD 9k
író meg egyéb sallangok nem jönnek ki belőle de manapság már mindenkinek van
szóval 100k-ból lehet már értelmes gépet építeni -
dunc
nagyúr
Értelek és igazad van ,de nam gagyiról volt szó hanem átlagosról rossz volt, rendezve lett ennyi. Nem is kell belenézni minden dobozba,hiszen ha ajtóig áll a sor nem is lehetne.
De a moncsi esetébe a CC-nél belenéztek és letesztelték,majd nyugodt szívvel kiadták,nekem egyedül az nem volt korrekt.....
A TP-vel kapcsoltaban pozitív dolgokat is meg kell jegyeznem a teljeség kedvéért. PL:adott egy om proci hazavittem kiprobáltam nem voltam megelégedve vele ,nagyon minimális tunning volt benne kevesebb mint amit az alaplap a ''dinamikus tunningnál'' engedett,ezért visszavittem elmomdtam mi a problémám és szörén kaptam másikat, pedig ez nem is hiba egyszerüen kifogtam egy kicsit gyengébb darabot.
Mindenkinek ezt mondom a gond elkerülése véghet,ha bármit vesztek vigyétek haza és teszteljétek le mert pl ramnál vagy vga-nal is elöhozod a hibát és egyértelmü lesz az ügyintézés.
Ami kellemetlen ha valami tönkremegy és garanciás ügyintézésre kell várni ,pláne ha nincs alkatrészetek tarcsiba...Az emberek ezért viselik rosszul a dolgot ,de sajnos nem lehet tényleges hiba esetébe se azonali csere.A kék halnál van az,hogy vásárláskor ráfizetsz és hiba esetén anonali csere a + 2% ért..
Nálatok nincs erre lehetöség? Ez kék hal limited edition? -
_Erik_
csendes tag
Minek???? Sohasem szoptam még nagyobbat, mint az Asus lapommal, sehogyan sem akart stabil lenni, de a helyette megvásárolt ECS lap atomstabil volt. Eddig két lapom szállt el, mindkettő Gigabyte volt. Mostanában az MSI-ről az a hír kereng, hogy a lapjai nem igazán stabilak, de erről nincs személyes tapasztatom.
Szóval a drága lap vásárlása nem több, mint sznobizmus, vagy egy komoly tuningpotenciálra törekvés. Akinek nincs rá szüksége, tökéletesen elegendő egy low-end lap is.
30.000 forintos kártyával meg nem nagyon kell komoly grafikát várni, gyakorlatilag játékra a 20.000-es a belépőszint,
Az Asrock egyébként Asus gyártmány, csak low-end, gyakorlatilag nem fizeted meg benne a brandet, és nem lehet úgy tuningolni. Egyébként nagyon jók a vélemények a márkáról.
90E-ből egy játékgép, hehehe. Ennyiből vehetsz egy olcsó lapot (15), egy olcsóbb procit (25 / 4400+), valamilyen kisebb videokártyát (30 /7600 GT), és RAM-ot (20 / 2 GB). A sallangok, mint vinyó, optikai meghajtó, táp, ház, hűtés, egér, billentyűzet már pluszként jönnek.
Ugyanakkor ez a gép még igencsak harmatos teljesítményt fog nyújtani a játékokban, de a legtöbb játék meg fog szólalni rajta, legfeljebb nagyon rondán néznem majd ki. Lehet persze kevesebb RAM is a gépben, de akkor sem férsz bele a 90-be, és akkor még nincs szó monitorról. Pl. a LOTRO ilyen gépre valahol Low/Medium beállítások között futkározik el.
Jahh, nem is értem miért vannak olcsó gépek, alkatrészek....
Meg egyáltalán, ha játszani akar, nehogy már megpróbálja 200k-s gép alatt...
Nekem is Asus lapom van (P5LD2), a kollegámnak is, mindkettőnké roppant megbízhatóan működik. Igaz, nem tuningoljuk... -
_Erik_
csendes tag
Sajnos néha megesnek ilyen malőrök, mi sem tudunk minden dobozba belekukkantani bevételezéskor. Természetesen megoldjuk amennyiben egyértelmű dologról van szó. Ahogy esetedben sem merült fel gond a rendezéskor.
Egyébként meg tipikus vásárlói magatartás, hogy először mindenki bepróbálkozik a gagyi termékekkel, mert hátha ő lesz az a szerencsés, akinek majd pont nem szarik be. Aztán, miután kiderült, nem nyert az elgondolása, bőszen követeli, hogy ráfizethessen a jobb minőségre, a márkásabbra, csak ez nem mindig működik. Célszerű volna korábban átgondolni, ki milyet is szeretne, mennyit hajlandó áldozni azért, hogy lehetőleg hosszú ideig ne kelljen hozzánk vagy más szervízbe ballagnia időnként.
A felbontott dologokra a legegyszerűbb magyarázat, hogy nem egy, nem kettő vásárló akarja megnézni a dolgokat, aztán megköszöni a lehetőséget és távozik... Vagy megveszi, aztán kiderül, nem is jó a gépébe, egyéb gondja van, na ilyenkor persze követeli, hogy vegyük vissza. Ha minden újszerű állapotban van, esetleg levásárlásba belemegyünk, de az ő gondatlan vásárlásának következményeként adódhatnak ilyen kínos helyzetek. A legszebb benne az, ha utána pont ő reklamál, amiért esetleg egy nem full szűz csomagolású terméket kap...
[Szerkesztve] -
dunc
nagyúr
Én is vettem néhány gázos dolgot a tp-nél pl példa egy új mp3-at szerettem volna,fel volt bonta mondom OK matrica stb mindegy nem tudom hazamegyek kibontogatom ,kijelző folia le és ott rajt egy bazi nagy újlenyomat!
Bekapcs OK ,könyvtárakba nem lép be nem OK ,formázás stb akkor se jó eltünt mint meghajtó ,visszavittem csere másik típusra kicsit rá kellet dobnom OK hazaviszem semmit nem csinál le se ''csippan'' USB-k letsztetelve minden jó ,telefonáltam mondtam mi van ,pénzt kértem monták OK bevittem leadtam visszakaptam a pénzt el lett intézve az ügyem ennyi kicsit bosszankodtam az utazgatás miatt de nem lett semmi károm,átmentem az MM-be vettem egy másikat ráfizettem persze...és lett egy faxa mp3 playerem......csak annyi gond volt,hogy az eredetileg részánt pénznek a háromszorosát költöttem el....
-
dunc
nagyúr
A probléma a monitornál az volt,hogy rendelésre hozták ,és abszlutt nem voltak korrektek mert nem hozzáértő embernek (haver) kiadták úgy ,hogy megnézték, a külön hozott moncsit!!!! Majd le is tesztelték de alapba rossz volt és így kiadták(gondolva balek)3 napon túl esett le neki,hogy ez így nem jó (szóltunk neki) Nem voltak jófejek,nagyon nem sajnos elég keményen kellett felépni! De végül is happy lett
és akkor amikor ez történt akkor még egy 19'' acer moncsi közel 70 K volt.....
-
yerico
senior tag
''Hogyan lehet egy 10k-s deszkába 30k-s károlyt tenni.Szerintem egy középkategóriás kari(gondolom akkor 1600pro az volt) megérdemel egy asus,msi,gigabyte etc. ... lapot''
Minek???? Sohasem szoptam még nagyobbat, mint az Asus lapommal, sehogyan sem akart stabil lenni, de a helyette megvásárolt ECS lap atomstabil volt. Eddig két lapom szállt el, mindkettő Gigabyte volt. Mostanában az MSI-ről az a hír kereng, hogy a lapjai nem igazán stabilak, de erről nincs személyes tapasztatom.
Szóval a drága lap vásárlása nem több, mint sznobizmus, vagy egy komoly tuningpotenciálra törekvés. Akinek nincs rá szüksége, tökéletesen elegendő egy low-end lap is.
30.000 forintos kártyával meg nem nagyon kell komoly grafikát várni, gyakorlatilag játékra a 20.000-es a belépőszint,
Az Asrock egyébként Asus gyártmány, csak low-end, gyakorlatilag nem fizeted meg benne a brandet, és nem lehet úgy tuningolni. Egyébként nagyon jók a vélemények a márkáról.
90E-ből egy játékgép, hehehe. Ennyiből vehetsz egy olcsó lapot (15), egy olcsóbb procit (25 / 4400+), valamilyen kisebb videokártyát (30 /7600 GT), és RAM-ot (20 / 2 GB). A sallangok, mint vinyó, optikai meghajtó, táp, ház, hűtés, egér, billentyűzet már pluszként jönnek.
Ugyanakkor ez a gép még igencsak harmatos teljesítményt fog nyújtani a játékokban, de a legtöbb játék meg fog szólalni rajta, legfeljebb nagyon rondán néznem majd ki. Lehet persze kevesebb RAM is a gépben, de akkor sem férsz bele a 90-be, és akkor még nincs szó monitorról. Pl. a LOTRO ilyen gépre valahol Low/Medium beállítások között futkározik el. -
yerico
senior tag
Mindez nagyon szép és nagyon jó, de akkor miért olyan a híre a cégnek, amilyen? Utóbbi nem véletlenül alakult ki, azért sokat kellett tenni.
Kedvenc példám, amikor a tönkrement vinyó helyett garanciában cserélt új!!! hirtelen bebootolt egy windowssal. Tudom, a gyár így teszteli a termékeit, stb., és nem a tépékomposzt adott a cseredarabként egy használtat (igaz, azzal soha sem fodult elő semmi baj).
Annyit még egyszer megjegyeznék: a fogyasztóvédelmet el lehet felejteni, a legjobb dolguk lerázni a vásárlókat, akiknek az érdekeiket kellene elvben védenie. A Mistral elleni panaszokra is csak annyit tudnak reagálni, hogy hát igen, sok a baj velük, de nem tudnak mit tenni. Aki úgy véli, neki van igaza, vigye a békéltető testület elé az ügyet, vagy menjen bíróságra. -
_Erik_
csendes tag
válasz
hajnika9 #271 üzenetére
Tényleg nincs sok értelme kommunikálnunk egymással. Mindenesetre, nem azzal viszel előre egy ügyet akár nálunk, akár a fogyasztóvédelemnél, ha hívogatod őket. Amennyiben annyira nem tudunk közös nevezőre jutni, felveszünk egy jegyzőkönyvet a panaszodról, aztán azzal tudsz a fogyasztóvédelemhez fordulni. Ezt valamiért nem tartottad szükségesnek mégsem.
Visszaszámlázni pedig nem áll módunkban a javításra leadott alkatrész letesztelése előtt, ez talán akceptálható is. A csereigény rendezésének lehetőségeit pedig már átrágtuk itt, olvass vissza. Bár, te úgyis jobban tudod ezeket nálunk... -
_Erik_
csendes tag
Nem, nem egészen így van. 3 napon belül cserélik egy pixelhibával is. Utána már, pl. az Acer-hez hasonlóan, ők is ISO-szabvány alapján döntenek a csereigény jogosságáról. Tehát, ha egy hiba előjön rajta a későbbiekben, legyen az akár főpixel, nem kötelesek cserélni.
A CC Group-os történetnél a te szemszögedből persze jófejek voltak, pedig valóban nem kellett volna nekik cserélni. Azt a monitort nekik sem fogja kicserélni az Acer, tehát vagy eladják másnak, vagy megmarad nekik belső használatra. Előbbi esetben nyugodtan felhördülhetnek az itteni jogtudorok, hogy akkor irány az Alkotmánybíróság, utóbbinál meg félő, hogy nem lesz annyira rentábilis a cég müködése, ha sok ilyen eset fordul elő...
Egyébként pedig, nem kell ''dolgozatot íratni'' egy üzletnek sem, felmérendő, hogy a vevőnek milyen ismeretei vannak garanciális feltételek tantárgyból. Egyértelmű, hogy minden részletkérdésre vonatkozólag nem tudnak garancialevelet kiállítani, és hát vevőnek is módjában áll érdeklődni, kérdezni akár az üzletben, akár más fórumokon, gyártónál, stb...
Konkrétan volt olyan ügyfél, aki leszedte a gyáriszám matricát a 6600GT-ről, mert hát biztos melegyszik tőle. Mondjuk ez pont rajta van a garlevélen, de hát némelyik ügyfél rendkívül leleményes... -
dunc
nagyúr
Samsungba láttam (haver vette ) 2 bemenet, viszont az wide screen ami nekem nem szimpi...én 4:3-at akarok...Teheát akkor ha pixeres lesz 3 napon belül csere, és útánna garanciás ügyintézés 1 pixer hibánál is? Magyarul szóbaállnak velem egy px hibánál is,mert az acer nem!!!! CC Group-nál(nem tudom,hogy írjam pontosan)volt probléma,hogy az acerbe ''csak'' 1 px hiba volt és arra hivatkoztak ,hogy az acer csak xy számú hibánál vállal garanciát,amúgy elintéztam a dolgot mert erről nem tájékoztattak,és a garancián se szerepelt ....békés úton megegyeztünk és intézték a cserét!
-
hajnika9
csendes tag
1. az első kártyát két héten belül cserélted.
2. amikor a másodikat vittem vissza, azt mondtad, nem tudod ilyenre cserélni, erre én meg azt, hogy akkor pénz vissza. ekkor kezdtél telefonálgatni.
3. az utsót az én kérésemre cserélted más típusra
4. ne csodálkozz a jogi ismereteiddel, meg ''az azért nem úgy van'' megnyílvánulásaiddal, hogy párszor felhívtam a fogyasztóvédelmet!!!
5. az alaplap, és a vga tökéletesen lakalmas nekünk arra, amire kell!!!
remélem többé nem talélkozunk! -
_Erik_
csendes tag
válasz
hajnika9 #267 üzenetére
Nem, engem nem az alaplap bosszant. Sokkal inkább az, hogy minden felelősséget a mi nyakunkba akartál varrni, idejöttél elmondani, hogy a csúnya-rossz TP Comp mennyire megszívatott, nem cseréli a kártyádat, stb...
Pedig:
1. az elsőt cseréltük bőven elvárható időn belül
2. amikor a másodikat hoztad már be azzal, hogy rossz, személyesen hívtam fel a forgalmazót, hogy kapásból rosszat küldtek csereként és legyenek szívesek soron kívül és azonnal megint cserélni (mellesleg épp ma reggel kaptuk vissza Teszt OK-san)
3. amikor a 3.-at hoztad be, tesztelés után azonnal kicseréltem más típusra, mert egyértelmű volt, hogy ennyi nem mehet tönkre nálatok csak úgy, valami kompatibilitás hibának lennie kell
4. mindezek tetejébe folyamatosan fenyegetőztél, hogy így a Fogyasztóvédelem, úgy a jogaid, holott erre nemigen volt szükség
Részemről is lezárva a vita... -
Gergő_
őstag
válasz
hajnika9 #267 üzenetére
nem akarok beleszólni.de nevetséges az egész számomra:
Hogyan lehet egy 10k-s deszkába 30k-s károlyt tenni.Szerintem egy középkategóriás kari(gondolom akkor 1600pro az volt) megérdemel egy asus,msi,gigabyte etc. ... lapot
Meg sztem egy konfig összeállítása az alaplappal kezdődik +proc+memo+vidkari...és ehhez kell a normális táp majd a végén egy jó szellőzésű házikó.Nem úgy hogy hát van 512 ramom(gondolom sima ddr volt), akkor kell egy kombó alaplap(asrock) meg hát hiába van 2007 azért térjünk vissza az agp-re..
Nem bántani akarom Asrockot mert a játékon kívűl mindenre tökéletes(megfelelő körítéssel arra is kiváló) de így...
Ezt azért írom mert manapság azért 90e forintből tényleg simán ki lehet hozni olyan gépecskét emin minden játék legalább közepes beálításokkal megy....
peace. -
hajnika9
csendes tag
mint látom, még mindíg te problémázol az alaplapon...
tökéletesen meg lettünk volna elégedve a géppel, ha a vga nem szórakozott volna.
ezek után ti hoztátok szóba, hogy az alaplap nem játékra való.
ne keverd már bele!amióta másik vga-t kaptunk minden oké...
én a témát részemről lezártam, nem kéne folyton felemlegetni, ami ráadásul hülyeség a köbön!!! -
gaborbol
őstag
Csak arra válaszoltam amit kérdeztél.A többi globálisan ment,természetesen nem rád vonatkozott.
-
_Erik_
csendes tag
válasz
hajnika9 #262 üzenetére
No akkor még egyszer, remélhetőleg utoljára...
Nektek volt egy 512MB-s DDR memóriátok, amit fel akartatok használni ehhez a konfighoz. Ha nem így lett volna, egészen biztosan nem egy ilyen kifutott alaplaptípust ajánlunk nektek játékra, pláne, hogy ragaszkodtatok az 512MB-s videokártyához. Ezzel azonban gyakorlatilag minden egyéb - korszerűbb technikát lehetővé tevő - összeállítás lehetőségét kizártátok, többek közt a duplamagos procik használatának lehetőségét is. Ha nem így lett volna, akkor kollegám egy olyan alaplapot ajánl, amibe természetesen már PCI-E videokártya, DDR2-es ramok és duplamagos proci kerül. Hacsak nem a videokártya 512MB-s memóriamérete miatt ragaszkodtatok ahhoz az alaplaphoz az AGP miatt.
Az általatok meghatározott 90000-es összeghatárba mindenesetre belefért volna az újabb technika is 1GB Ram-al, a számlán viszont 74400 a végösszeg. Ha az összeg valóban 90000 volt és nem ragaszkodtatok a régi memóriához, nem értem miért ezt ajánlottuk volna számotokra? Ha viszont igen, azt hiszem joggal moshatjuk kezeinket az összeállítás logikusságát illetően. -
hajnika9
csendes tag
kedves erik!
nem, nem azért nem vettünk pci express-es vga-t, mert nem akartunk, hanem mert a már korábban emlegetett ajánlatot kaptuk. 512es ramot akartunk venni, de nem ez volt akkoriban az egyetlen alaplap. amiben használhattuk is volna. több lehetőséget is mondott a kedves kollégád, ugyebár, de ezt megbeszéltük.
ja, és az alaplappal nem neünk volt problémánk, hanem nektek, mivel közöltétek, hogy nem jompatibilis a vga-val, amikor harmadszor vittem vissza.
jelentem a mostani vga-val a gép tökéletesen működik. -
_Erik_
csendes tag
-
_Erik_
csendes tag
válasz
valentinho #258 üzenetére
Nem neked szólt ez, kicsit nehezen értelmezhető ez így, hogy már az eredeti hozzászólás is a ''levegőbe ment''.
-
Zuzzer
csendes tag
-
valentinho
senior tag
A kettő, nem tudom, hogy függ össze, a kockaság és a cola meg csipsz zabálás...Én is szoktam mindkettőt fogyasztani, de nem hiszem, hogy attól lesz vki kocka!És aki ezen a fórumon rgelt, az mind kocka
Nah mind1...
ui.:már csak egy garis cuccom van nálatok, a kari, úgyhogy nem foglak mostanába zargatni titeket!
[Szerkesztve] -
gaborbol
őstag
Mi országosan már csak kb 1500 pc,1000 nyomtató üzemeltetésést látjuk el éves szinten.Én is csak a saját tapasztalatainkból tudok következtetéseket levonni.Nálunk a low end kb 98%-ban vezet
Erre van pénz.erre van kereslet,ez a nagy Magyar valóság.Arra amire szánták őket tökéletesek,valóban semmivel nem roszabbak mint a márkás termékek, tömegtermelés van és árverseny.Ezeket a cuccokat pedig lehet szarozni, mondhattok bármit nem azok.
Gyakorlatilag szinte nincs olyan múltal rendelkező cég pécsen ill budapesten ahol mi ne vásároltunk volna 1990- óta.Tudnék mit mesélni jónéhányról,mégsem teszem.Ami nem jött be,nem volt sértődés,oda egyszerűen nem mentünk vissza,és kész.De távol álljön tőlem ,hogy bárkire bármit rábeszéljek,érvek-ellenérvek mindíg is lesznek, nekünk a tp bejött, jó szívvel ajánlom őket bárkinek. -
_Erik_
csendes tag
válasz
valentinho #253 üzenetére
Ezen én is filózom
Hagyd, épp Cola-t iszik és chips-et eszik. -
_Erik_
csendes tag
Sajnálattal kell közölnöm, hogy az eladott konfigok 70-80%-a a minimál konfig kategóriába sorolható a te - és a mi - megítélésünk szerint is. Mercury, Codegen, Gaba, Micase és Colorsit tápokkal szerelt gépeket, illetve házakat ezerszámra adjuk el éves szinten. A tápok megdöglési rátája pedig nagyon bőven 10% alatt marad. Ez pl. a tizenezres árkategóriájú tápoknál sem alacsonyabb, ha hiszed, ha nem...
A gond igazából ott kezdődik, amikor ügyfelet nem tudjuk meggyőzni a minőségi termék vásárlásáról, pedig az igényei azt kívánnák meg. Nem kell messze menned, olvasd csak vissza Hajnika esetét itt. Ők pl. egy régebbről megmaradt 512-es DDR memóriájuk miatt nem vettek PCI-E videokártyát és DDR2-es memóriákat kezelő alaplapot, így kénytelenek voltak a még egyetlen kínálatban lévő Asrock 865-ös chipset-el szerelt típust választani, ami még AGP-s és DDR-es volt. Természetesen ezért is mi voltunk a hibásak, mert ''mi ajánlottuk'' ezt...
Egyébként kicsit korrektebb lenne a beszólásod, ha felsoroltad volna akkor már az egész konfigot pontosan, mert az egy 3000-es A64 proci még nem feltétlen indokolja 350-esnél nagyobb táp vásárlását. Feltételezem, a hölgy nem egy ''gamer''-alkat.
[Szerkesztve] -
Zuzzer
csendes tag
gPoint!
Én is megütném ezeket az arcokat de nem lehet, mert bújnak a kis pattanásos arcocskájukkal a monitorba és közben chipset zabálnak és cola-t isznak. Egyszer találkoznék szívesen azért egy ilyen arcal és jól megcipellőzném!
[Szerkesztve] -
Loretto
veterán
Kakasviadal nem itt... Remélem ki tudjátok egymást kerülni itt a fórumon.
Nyugodalmas jó éjt mindenkinek. -
gPoint
tag
válasz
valentinho #241 üzenetére
huuu bazz te valami baszott nagy király lehecc it valentinóóó
-
gPoint
tag
hm... már bocs de ebben nincs igazad, hiszen ha szétszedek egy ''márkás'' pc-t akkor ott egy valóban jó minőségű tápot találok de... nem egy mercuryt. jópár fujitsu-siemens meg compaq márkás pc-t volt szerencsém szétszedni de egyikben sem találtam az általad jónak titulált márkajelzést, hogy miért? azért mert a compaqnál sem teljesen hülyék hogy szar minőséget tegyenek a gépbe. ezek a tápok tényleg kisebb teljesítményűek mivel egy fix rendszer van köréjük építve tehát nem kell attól tartani hogy bővítés miatt nem elég a táp teljesítménye. napjainkban is szivesen vesznek bontókban frankón működő megbízható 100-250W-os tápkat melyek sulya kb négyszeresen haladja meg egy 500W-os mercury súlyát. nem csak 15-től lehet jó tápot kapni ám. még egyszer mondom én soha nem tennék codegen meg mercury tápot egy gépbe de lehet hogy ez csak az én hülyeségem.
az meg, hogy azt sugallod, hogy legendák alapja csupán a márkához ill. márkán belüli bizonyos modellekhez közhető nagyobb meghibásodási arány.. háát na mindegy ezzel már nem is vitatkozok
stílus ügyben igazad lehet sajnos ami a szivemen az a számon ugyanakkor ha visszalapozol kicsit láthatod mindenütt porbléma van ám ezzel
valentino már bocs de nehogy aztán már le kelljen borulnom a tp nagysága előtt
az meg hogy mikor mit pofázok nem te fogod megmondani, asszem ebben egyetértünk nem? normális emberek mint pl te?aha ok
-
gPoint
tag
válasz
valentinho #239 üzenetére
ok
kössz a figyelmeztetést
[Szerkesztve] -
valentinho
senior tag
De sztem akkor pof*zz ilyenekt, ha esetleg neked lesz egy ilyen''szar'' céged...Akkor jártathatod, addig sztem ne.Elég széleskörű vásárlókörük van, mégha pár dologban hibáznak is esetenként, de nem kell őket félteni, hogy esetleg csődbe mennek.
Itt normális emberek szoktak forómozni, nem pedig............Ezért részedről kár volt regelni, de további jó fórumozást!Üdv!
-
Gergő_
őstag
Ha a MISTRAL
(szánalmasak) megszűnt és tudtommal kékhal
(Itt egyszer nagyon jó patch kábelt csináltak nekem .. másra nem voltak jók) sincs,akkor el nem tudom képzelni,hogy ki a fos akarja lejáratni kedvenc törzshelyünket.(kb olyan emberek lehetnek akik az életben be nem tették a lábukat a boltba)+ ilyen infolex meg hasonló dolgokról életemben nem halottam.Meg nem is hiszem,hogy az árlistájuk tükrözi a valós készletet.
Amúgy ilyen Asrock meg Mercury-val úgy vagyok inkább várok +2 hónapot és veszek normális cuccot.De tudom hogy a pécsi átlagvásárló nem teheti meg hogy a viszonylag olcsó gépébe ne 3 ezres tápot vegyen ezzel megvédve a többi alkatrészt.(azért írom ezt ide mert tudom,hogy nem ők olvassák a topikot ill. nekem is még 4 ezres tápom van,csak most lesz keretem Enermax-ra(ilyen van nálatok?.. mert érdekelne).
A srácokhoz is lenne kérdésem: Ingyen kávé miért szűnt meg anno?.
.. kár
Még annyit hogy az elmúlt 4 év alatt kb 10-15 alkalommal volt szükségem garanciáztatásra és soha semmivel nem volt probléma.Volt olyan esetem is amikor a 3 napon túl is azonnali csere történt...
Summa summarum szerintem nem nagyon érdemes máshova menni Pécsen.
üdv
Gergő -
gaborbol
őstag
Én egy pécsi cégnél vagyok hardveres,és ismerem az eladói és a vevői oldalt is.
Nem dolgozom a tp-be, soha nem is dolgoztam ott, de tényleg marha régóta vásárolunk ott és még nem volt gond.Szart már be nekünk is persze cucc amit ott vettünk,de soha semmi probléma nem volt.Csak megakadt a szemem ezen a fórumon és amikor benéztem,kicsit meglepődtem a stíluson,meg a hangnemen.
Nem lehet mindíg mindenkinek jó napja,bárki tévedhet bármikor,bármiben,nem kell minden apró problémát személyes sérelemként megélni. -
dunc
nagyúr
válasz
gaborbol #235 üzenetére
Szia. Te egyébként ott dolgozol?
Nekem is nagyon sok próblémám volt az ott vásárolt termékekkel, de a végén mindig megoldódott. Egyértelmű, hogy én is mint oly sokan mások nem a kiváló minőség, hanem a kedvező árak miatt vásárolok ott. Ez van...
Amit a bolt javára tudok írni, hogy ha pl. gyorsan össze kell dobnom egy konfigot pécsen rögtön-azonnal csak ott tudom megtenni a nagy árukészlet miatt. -
gaborbol
őstag
Mercury tápnak az ég egy adta világon semmi baja nincs,mint ahogy az asrock alaplapnak se,meg az inno videokártyáknak,seagate vinyóknak stb....Nem döglik meg százalékos arányban több belőlük mint bármilyen más márkából.Nyiss ki egy ''MÁRKÁS'' irodai gépet ami kerül 100-130k-ba és nézz bele milyen alkatrészek vannak benne.Majd ha azokba látsz fps kaliberü 400W tápot, akkor írj ide ilyen marhaságokat.
Ha meg bejön az ügyfél és 60k-ja van áfával a gépre,oprendszer nélkül, mert az sokba kerül 20k, akkor tegyél bele 15k-ért tápot,mert az tényleg megérti,ugyan kérlek ....
A lol meg valójában az ,hogy emberek ilyenekkel jönnek ,hogy mi volt 2001-be.Lassan 4 éve megy ez a forúm és nincs benne 350 hozzászólás,.ez önmagáért beszél.
Mondjatok itt a Dunántúlon egy céget akinek akkora raktárkészleteten lévő termékválasztéka van és ilyen árba adja mint a tp.
Ha meg nem szimpatikusak, akkor nem kell i ilyen stílusba ''beszélni'', el kell menni máshová,és megvenni ott.Van pécsett jópár bolt, akkor oda kell menni és ott kell vásárolni.Ennyi. -
Zuzzer
csendes tag
Ha minimál hardware-ből van összeszerelve a gép akkor sem ajánlok ki Mercury-t bazz!
Ez alap nem? Mert visszajön az ügyfél úgy is mert elszáll a szarja!
Ha elmagyarázta volna a pultban lévő kolegád, aki talán több tudással rendelkezik mint a hölgy, kifizette volna a jobb házat és tápot hidd el!
Ti nézitek hülyének a vásárlót ami nagy baj! -
Zuzzer
csendes tag
válasz
gaborbol #225 üzenetére
Ja!
Maximálisan korrekt mi? Kivel aki ott hagy egy-két milliót? Azzal lehet hogy az!
1. A legnagyobb lol az hogy a 350-es Mercury táp tudja a 350-et!
2. Megkérdezte hogy mit ajánlanak és volt is pénze rá!
3. De! Én minden gépbe amit összerakok, legyen az egy fospumpa szar jó tápot szoktam rakni és ajánlani.(FPS, Chieftec, stb...) Az ügyfél megérti hogy egy fontos alkatrész a táp és az adatait el is vesztheti ha szart kap.
4. az Albacomp meg egy FOS! -
gPoint
tag
bazmeg mekkora lol ez a műsor amit itt nyomtok
egy szar cég szar topikja, szerintem nem érdemes még egy kurva betüt sem ideirni annyit nem érdemel ez a fostalicska alakulatde azért mégis
@gaborbol: sztem egy cég azért más mint egy magánszemély, ez egy, kettő: ha nem kéri a jobb tápot akkor sem merkurit teszek be neki mert az olyan mint ha aláiratnám vele a megsem született gépe halálos ítéletétcsak néhány ezres ráfordítással egy megbízhatóbb jobb tápot ajánlottam volna neki. jójó tudom hogy mostanság divat gyalázni a szuperül működö dzsunka kétezerkilencszázkilencvennyolc forintos tápokat, mert hogy egy csomó gépben jól működnek.... ja mi? persze mert százsszor annyi az eladás belőlük mint a minőségi tápokból, még jó hogy néhány kibírja egy ideig. az irodai gépre meg (már ha tényleg szó szerint irodai) szerintem kétszer annyira kellene ügyelni mivel azon elképzelhető hogy fontos adatok is vannak, nemúgy mint az otthoni gépeden, melyen csak a hétvégi grillsütés képei meg a home video gyűjteményed található.
de persze min is csodálkozunk, miről is beszélünk? alulfizetett, haraggal és indulatokkal teli unott arcú alkalmazottaktól mi mást várhatna az ember mint minden hozzánemértő leszarását, beleszarást az egész folyamatba, hát így megy ez nálatok srácok már jó rég óta, de így tovább a jól bevált úton. ha egy tőkeerős mistral behalt valószínüleg ti sem húzzátok túl sokáig, de még az is lehet hogy igen bár nemhiszem ....de nem de nem nem dehiába skizó lettem ettől a sok szartól amit itt a bót védelmében olvastam
@erik: ez ha nem tudnád egy nyílt mindenki által elérhető fórum, ahol sokan sokféleképpen véleményeznek bizonyos dolgokat melyekről azt gondolják, hogy érdemes a közönség elé tárni. legfeljebb -mint majd valószínüleg ezt a beírást is- törlik de hát annyi baj legyen már megérte hogy ha néhány ember elolvassa. tehát itt arról beszélni hogy miért vagytok gyalázva az enyhén szólva is nevetséges részedről. Moderálva - Loretto olyan szarok mint annak idején a mistral és láss csodát a mai napig olvashatóak a témával kapcsolatos észrevételek hozzászólások a legendary mistral topikok..... ja és úgy rémlik mintha ott is megkisérelte volna a tulaj vagy valamelyik stómanja bevédeni a boltot hasonló sikerrel mint ahogyan azt most te teszed. dettó ugyanaz a műsor mint ott: a tűzhöz közel lévő vazallusok próbálják védeni a elveszett jó hirnevet, hát nem kívánok rosszat senkinek még nektek sem de ha már idáig azonos volt a forgatókönyv akkor már a vége is legyen ugyanaz...
[Szerkesztve] -
_Erik_
csendes tag
Az még nem lenne feltétlen rossz így. Kérdés, milyen VGA, hány HDD és optikai meghajtó van benne?
Azt már meg se merem említeni, hogy esetleg a hölgy nem óhajtott kifizetni egy Mercury ház cirka 7.000 Ft-os ára helyett egy ''normális'' cirka 12.000-es házat táp nélkül és venni bele egy jobb minőségű, cirka 10.000-nél kezdődő tápegységet. Kicsit nagyon hülyének nézel minket...
puszika
[Szerkesztve] -
_Erik_
csendes tag
Módodban áll azt hinni, amit... Egészen nyugodtan fogok majd aludni akkor is, ha egyáltalán nem hiszel nekem. Te feltevésekre alapozol, én a hátam mögött lefűzött aktákra. Szerinted melyiknek van több valóságalapja?
Mire alapozod, hogy át akarjuk verni az ügyfeleket? Voltál már benn nálunk valaha? És mi van, amikor az ügyfelek próbálnak minket átverni? -
Ariadne
őstag
A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség nem jár el közvetlenül, legfeljebb a Baranya Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség... Szóval Főfelügyelőségből egy van, de nálatok max. a helyi járhatott el.
Az eddigi reakcióid alapján nem igazán tudok hinni ezeknek a számoknak, legfeljebb nem jutott a tudomásukra több szabálytalanság...
Egy ok miatt írok ide, azért, hogy a fogyasztót ne tudjátok átverni, legyen tisztában azzal, mi jár neki. Persze a másik oldalával, a kötelezettségekkel is, de a gond nem ezzel szokott lenni... -
gaborbol
őstag
Tp maximálisan korrekt cég,nem csak eladás hanem gar. intézés terén is.A kezdetek kezdete óta vásárolunk tőlük,és még soha nem volt semmiféle problémán velük pedig nem egy-két milló forintot hagytunk már ott.Igaz az utóbbi időben már nem nagyon vásárolunk hardvert,inkább szoftver felé nőtte ki magát a cégünk,de jószívvel ajánlom őket bárkinek,mert tényleg korrektek és megbízhatóak.
Mercury 350W-os tápon meg nem kell ennyire kiakadni, mert:
1.Lehet hogy az a táp tényleg tudja a 350W-ot stabilan míg a hasonló olcsó 400W-os tápok nagyrésze csak névlegesen,papíron 400W-os, és a valóságban annyit tudnak mint a Mercury 350W vagy még annyit se.
2. gondolom ha ''szegény, hozzánemértő hölgy'' megérdezte volna mit ajánlanak akkor nem ezt rakják be.
3.Bőven elég az A64 mellé az a táp, gondolom egy 55.000 Ft-os irodai gépbe te sem rakatsz 14.000 ft-os tápot....
4.Az albacomp a mai napig a 2.6 ghz-es magos p4-ek mellé 250W-os márkátlan, javított tápokat ad vissza nekünk garba,és láss csodát azok is mennek.....
Offff
[Szerkesztve] -
Zuzzer
csendes tag
Megint került hozzám egy gép ami a TP-ben lett vásárolva. Ahogy leszeded az oldalát látod hogy TP rakta össze. A64 3000+ mellé adtak szegény, hozzánemértő hölgynek egy Mercury 350W-os tápot. Hogy gondolták ezt ott a TP-ben? Szép lassan odalett a tápja most már el sem indul. Anno a Mistral-ban(mikor még működött) meg pl. a CGroup-ban sem adnak ilyen fospumpa tápot semilyen gép mellé. Talán egy 1700-as 400-as Celeron mellé adnék ilyen tápot ami microATX-es lappal van szerelve. És nem érezném jól magam miután a vevő távozott, mert tudnám hogy átbasztam. Szedjétek kicsit össze magatokat szerintem, mert ez nem vet jó fényt az üzletre!
-
_Erik_
csendes tag
Ööö, hány Fogyasztóvédelmi Főfelügyelet létezik?
Az elmúlt 3 évben cirka 15000 garanciális átvétel történt, amiből olyan 15-20 végződött jegyzőkönyvvel. Egy alkalommal javasolta (!!!!) nekünk a Fogyasztóvédelem, hogy cseréljünk vagy számlázzunk vissza az ügyfélnek, de abban az esetben nem emlékszem rá, hogy meg lettünk volna mi is kérdezve az üggyel kapcsolatban. Szerintem nem rossz arány ez
Elhiszem, hogy nyertél már pert számtech. cég ellen, de hogy ezt miért hangoztatod itt ennyire, nem tudom. Mennyiben tartozik ez ránk?
Nyilván egyértelmű, hogy ki vagyok, mint ahogy az is, melyik üzletről van szó ebben a topic-ban. Ellenben nem hiszem, hogy bárkit névvel és címmel pontosan beazonosítottunk itt. Írtam egy nevet, ami jelenleg Magyarországon a leggyakrabban előforduló nevek közé tartozik. Semmilyen más infót nem csatoltam hozzá. Ha ez alapján valaki perelni szeretne, hát csak rajta...
Mellesleg, minden itt vitatott és általunk lereagált kérdésben nekünk volt igazunk. Mind Hobli, mind Hajnika megkapta a korrekt cseredarabot, méghozzá időben. Most akkor mi pereljük őket az üzleti hírnév rontásáért? -
Ariadne
őstag
Hát, megnézném én, melyik fogyasztóvédelemmel egyeztetted ezt le...
No meg tovább is kellene olvasni azt a jogszabályt, ott az elállás. Azt meg hadd ne ecseteljem, hogy a ''csere'' ugyanolyan másik terméket jelent, nem, nincs leírva sehol, de ha valamelyik elégedetlen ügyfél esetleg beperel, majd a bíróság megmondja.
Józan vásárló vagyok, és nyertem már pert számtech cég ellen...
Ha az ügyfél nem hoz számlát, ilyesmit, csak hozomra akar ügyintéztetni, hajtsátok el, jogos. Elismervényt meg ha nem veszi át, magára vessen, nem lesz mivel visszavennie a cuccát. Nem tudom ezzel mi a gond, ha nem akarsz eltérni a szabályoktól, ne térj el, de engedtessen már meg akkor a vásárlónak is, hogy ragaszkodjon hozzájuk...
Beperlésileg meg vannak azért erre lehetőségek, te pedig az elmúlt beírásaiddal kb. egyértelműen azonosítottad magad.
[Szerkesztve] -
Hobli1988
aktív tag
[link]
DDR2 1024MB 800MHz Goodram 3 év gar! 8 750 Ft 10 500 Ft raktáron(Nálatok)
[Szerkesztve] -
_Erik_
csendes tag
válasz
Hobli1988 #211 üzenetére
Hi!Én is kicsit szarul jártam,mert anno vettem 2*512ddr2 533at 7800ft/db és az 1ik 2hete beszart és bevittem gariztatni és kaptam helyette egy ddr2 533as good ramot nem rossz ram,de messze van a 8ezertöl eléggé!Kb eddig 200-250ezer közt vásároltam náluk 3év alatt,de ennek vége!!!!
Ez volt az első hozzászólásod ezzel kapcsolatban. Ha neked ''a kicsit szarul jártam'' kifejezés nem bántaná a szemed, én kérek elnézést...
Egyébként pedig a az általunk cserébe kiadott Goodram ára 13200 Ft( tehát valóban messze vana 8000-től, ahogy te is írod), ami ugye pontosan 5400-al több, mint amibe neked a Samsung-od került. Most akkor befáradsz és kifizeted ezt? -
donzoli
aktív tag
a másik..
én nem ilyen hangnemben szóltam hozzád
2001 óta már több gépet is vettem ott magamnak is másoknak is (érsd: kb 2milló értékben..) nem szokásom hazudni és most sem tettem szóval, gondold át szépen újra amit és ahogy írtál.. ha én azt mondom hogy a ''garázsban'' anno 300Ft volt a paszta nekem akkor annyi volt ha azt mondom h nem volt paszta a dobozban akkor nem volt.. hidd el nem érdekem hazudni.. jó példa erre: egy ismerősöm 1 éve vett egy Audi A6ot 16 millióért nem volt benne emelő mert kifelejtették van ilyen jobb ha elhiszed..
utólsó gondolat:
szarok a TP-re engem nem érdekel sem a híre se más ha kell valami ugyanúgy bemegyek akár oda is és megveszem mint ahogy azt évek óta teszem.. DE az hogy te hazugnak állítasz engem az kicsit meredek.. öreg ha gondolod bolton kívül találkozhatunk aztán elmondhatod hogy ezt hogy gondoltad hogy így beszélsz velem télleg nem érdekel a bolt.. de téged ezért szájba vágnálak azt megmondom.. -
_Erik_
csendes tag
válasz
valentinho #206 üzenetére
Nagyjából ez tekinthető az átlagos átfutási időnek, de néha megvan gyorsabban is. A hosszabb időtartam elég ritka szerencsére, bár néha előfordul sajnos.
-
kozariz
csendes tag
válasz
valentinho #206 üzenetére
ki ment el nyaralni?
-
valentinho
senior tag
Nekem a legutóbbi sztorim, egy vga kari gariztatás volt tp-ben, ami 2 hét meg is lett, de lehet, hogy előbb is meglett volna csak elment nyaralni...Ehhez grat!
-
kozariz
csendes tag
kedves donzoli
Megint csak arra kell hivatkoznom hogy név és arc nélkül az ember azt ír amit akar, azt állít és talál ki amit akar. Te pontosan ennek a példája vagy....megintcsak!!! Ki volt az a szervizes csóka aki ilyet mondott ''hogy be kell melegednie egy pen drive-nak''? Nem cseréltük ki? Nem kaptál egy teljesen újat azonnal? Miről beszélsz??????
A másik: Soha nem kértünk még a hűtőpasztáért egy fillért sem, ha valaki kért szívesen adtunk neki. INGYEN!!! Nehéz is lett volna pénzért árulni mert a terméklistánkban még csak nem is szerepelt ilyen tétel soha!!! ISMÉTLEM SOHA!!! A nálunk szervízben megmaradtakat osztogattunk el!!! Tehát az általad leírtak valótlanok, rágalmazás, sőt mi több oltári nagy baromság és HAZUGSÁG!!!! Amivel persze te semmi mást nem akartál csak az üzletet lejáratni!!! Valóság alapja persze mint itt sok mindennek ennek sincs!!!
Arra hogy a szervíz nyitvatartása 2001-ben 16.00 vagy17.00-volt nehogy már neked bármi közöd is legyen, félreértés ne essék!!!!!!!!!
Szivesen utánna nézek annak a 2001-ben 400e forintért vásárolt konfigurációnak is ha szeretnéd, de mint gyanítom ennek sem nagyon lenne értelme. És ha a régebbi bontatlan Intel processzort vásároltál /dobozosat mint írtad/ és ne lett volna hozzá hűtőpaszta....hmmm Ez kb olyan állítás mint ha vennék egy 7-es BMW-t és nem lenne benne kormány!!!! A valóság alapja kb ennyi!!! De ha megkeresel engem ezt is tisztázhatjuk, jobb később mint soha. A számlán amit kiállítottunk neked, úgy is szerepel minden amit vásároltál, így a processzor is!!! Ha egyáltalán volt ilyen!!!
Még egyszer szeretném kihangsúlyozni!!!!
Ha valakinek bármi gondja van az üzletünkel kapcsolatban, vásárlás, vagy garanciális ügyintézés kapcsán szivesen segítünk, én és Erik kollégám is!!!
Be lehet fáradni hozzánk vagy telefonon is lehet minket keresni.
Nem név és arc nélkül okoskodva, odamondogatva, valótlant, hazugságokat állítva!!!
Kozári Zoltán -
_Erik_
csendes tag
A legfrissebb tapasztalatodra egyszerűen csak azt tudom mondani, hogy ez így biztosan nem igaz.
A 6 évvel ezelőttiekhez nem kívánok hozzászólni, mert nem az én ténykedésem alatt történt. Amennyiben friss vásárlásról volt szó, kétlem, hogy napokat kellett rá várni, hacsak nem kimondottan rendelésre hoztuk neked egy általad választott, és nem raktáron tartott típust. Mert abból akkor ugye nem kell nekünk cseredarabot biztosítani, hiszen eleve nem tartjuk készleten.
Őszintén szólva nem értem, miért nem készült erről akkor jegyzőkönyv? Nem kérted? -
_Erik_
csendes tag
válasz
Hobli1988 #202 üzenetére
Kedves Hobli!
Szerintem te is hanyagolhatnád a cég pocskondiázását, legfőképpen azért, mert teljesen korrektül cseréltük a memóriádat. A szervizünk nem bizományi áruház, hogy a már nem annyira korszerű alkatrészeket beszámítsuk és újabbakra cseréljük. Pláne nem úgy, hogy ezzel még komolyat bukjunk is az ügyleten. Elnézést...
Még egyszer elmondom neked, nem a vételárra kaptál 3 év garanciát, hanem egy DDR2 512MB 533MHz-es Samsung memóriára. Tehát, egy ilyen paraméterekkel rendelkező memória illet meg téged, és nem az eredeti vételár összegének megfelelő vásárlás lehetősége. Amennyiben ezt kifogásolod, természetesen nagyon szívesen kiállítunk egy jegyzőkönyvet a panaszodról, hogy felsőbb szervekhez tudj fordulni a továbbiakban. -
Hobli1988
aktív tag
Kedves Erik!Látom kedves anyukám neve nagyon megtetszett neked,de azért ezeket a névvel való dobálózást hanyagolhatnád!
Szerintem a ramcsere teljesen nem volt korrekt,mert én 7800ért vettem és nem 4000ért a ramomat!Ha felajánlottad volna nagyon szívesen fizettem volna rá 1g samsungra!
[Szerkesztve] -
donzoli
aktív tag
nekem is van TP-s tapasztalatom a legfrissebb:
2 gb Kingston pendrive:
megvettem hazavittem tele akarom tölteni kb 90%-nál megáll és hibával kidob.. jólvan mondom formázás.. mindenféle fáljrendszert kipróbáltam nem volt jó..
másnap viszem vissza a szervizes csóka próbálja, neki is kiakad.. erre azt mondja: be kell melegednieerre csak ennyit válaszoltam: naaaaaaa (és az arcomra volt írva, hogy kicsit ideges lettem..) végül adtak egy másikat cserébe ami azóta is jó..
a másik kb 6 éve volt még a Petőfi utcából nyíló helyen:
első komolyabb gépem vettem meg náluk közel 400ezer Ft-ot hagytam ott (2001-ben)..
hazaviszem összerakom, rossz a VGA mondom fasza (már a bootolásnál csíkozott).. ok viszem vissza a boltba ez volt 16:10-kor (a szervíz 16:00-kor zárt akkor és a bolt 17:00-kor) és azt mondják nekem, hogy hozzam vissza holnap mert a szervíz már zárva van.. jaa és persze a szervizes csóka ott volt hátul láttam... ez milyen hozzáállás gyerekek??? meg amúgyis szerviz minek egy totál rossz karihoz?? nekiáll megforrasztani?? csak annyit kellett volna csinálni, hogy bedobja egy lapba és igazat ad nekem, hogy ez télleg totál rossz és megdob egy másik karival.. nah ez helyett másnap kénytelen voltam visszavinni vártam rá x napot (nemtom mennyit rég volt) visszamentem kicserélték hazavittem a cserekarit ÉSSS az is szar volt!! azt is visszavittem arra is vártam X napot és a 3. kari lett jó.. nahkéremszepen ez milyen hozzáállás??
hab a tortán rakom össze a gépem (jelzem újra 2001 van és ~400ezres gép..) akarom a procit a helyére rakni.. nincs paszta a dobozba (pedig kellett volna lennie.. és akkor még nem volt előpasztázva a P4es gyári hűtőjének az alja, mielött még valamelyik okos belémköt..) mondom jólvan fasza irány vissza a boltba.. elmondom nekik hogy jártam.. oké adnak egy pasztát és azt mondják 300 Ft.. nah mondom ehhez gratulálok a 67ezer Ft-os procimhoz nem paszta holott kellett volna lennie.. és azt mondják 300Ft!!! és persze elötte hagytam ott ~400ezret
köszi TP
véleményezzétek a kis sztorikat..
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Need for SPEED: N150, 4x NVMe, 2x 2,5 Gb LAN barebone NAS, Foxpost az árban
- IPHONE 14 128GB FEKETE MAKULÁTLAN ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 8Gb/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/60W 2Év gari 27% Áfás
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- SAMSUNG Watch 6 40mm bézs szinben, üzletből, garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest