Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Torzs18: Philips series 800 kávéfőző örlő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
faszacsaj
csendes tag
Hát ez az...
Nő létemre nekem nem kellene itt ülnöm, de folyamatosan pötyögök valakinek valami "okosat", és egyszerűen nem tudok elszabadulni
nem akarok függő leniiiiii.....................
Na jó, ma amúgy is pihi napom van, de azért ez is gáz, hogy nekem ez a pihenés
ez már kóros? -
faszacsaj
csendes tag
válasz
Hejja1234 #498 üzenetére
Vannak nagykerek, akik kiskerként is üzemelnek, bár ez tény, hogy viszonylag ritka, mert mindkettő egy más fajta munkamorált és másfajta munkamenetet igényel
de ha nem konkrétan a szám.techre gondolunk, akkor én azért már találkoztam ilyennel
, igaz szám.tech téren is
nem akarom fényezni, de van nálunk egy értékesítő, aki nem a webáruházban, hanem a személyes eladásban tevékenykedik, de neki akkora gyakorlata és olyan szövege van, hogy a háza építéséhez is nagykerből vásárolt, minden megoldható, csak tudni kell mit kell mondani és hogyan
-
faszacsaj
csendes tag
figyu, nekem meló mellet arra van időm, ami kiböki a szemem, mivel itthon inkább a magánéletemmel foglalkozom, így a privát üzikre való válaszolgatást most mindenkinek pótoltam
ezúton is elnézést akinek kicsit többet kellett várni, ígérem nem leszek szőke, és minden nap azokat is nézni fogom
-
nesa
veterán
válasz
faszacsaj #494 üzenetére
Csinaltam neked 1 kis utmutatot a privat uzenetekhez.
-
faszacsaj
csendes tag
sorry, de amióta reggeltem azóta naponta több levélre válaszolok a fórumosoknak, és azt hittem te voltál az a srác akinek válaszoltam
most azonban rákerestem az itt megadott mail címedre a levelezésemben, és nem találtam tőled levelet, vagyis nem tudtam és nem tudok válaszolni, mert meg sem kaptam
-
faszacsaj
csendes tag
válasz
Hejja1234 #484 üzenetére
Javasolnék egy 2szori elolvasást....(de semmi személyes, nem bántásból, mondom...szőke vagyok, nem kizárt, hogy csak én értem amit írtam
)
vásárlóként kerülöm a beszállítóktól való közvetlen vásárlást, mivel ha nem cégként mész hozzájuk (vagy még akkor is ha viszonteladójuk vagy, de akinek nem inge..) szóval ha magánemberként akarsz ügyet intézni, akkor leráznak és te a fontossági sorrend végére kerülsz a nagyobb halak után
a miért nem vásárol mindenki weben továbbra is áll, csak valamilyen viszonteladó cégtől vásárolok, legyen szó bármiről, mert akkor rájuk sózom a számla másolatomat a cuccomat és ők intézik telefonokat a garanciális ügyintézést és a szállítási költségeket, amit így nem nekem kell vállalnom, hisz ezek a költségek bele vannak kalkulálva egy termék árába
szerintem semmi ellentmondás nem volt benne, viszonylag következetes embernek tartom magam, főleg ha valamiről gyakorlati tapasztalataim vannak, pláne webkereskedelem terén, ahol pro és kontra oldalon egyaránt megtalálható vagyok
-
Hejja1234
tag
válasz
faszacsaj #474 üzenetére
"én vásárlóként kerülöm az ilyet inkább, mert nekem megér valamennyivel többte, csak ne nekem kelljen saját költségen telefonálni, futároztatni meg postázni stb"
Néhány kommenttel feljebb pont azt mondod, hogy miért nem rendel mindenki neten (reklám-antireklám?
).
(ha gyors intézkedést akarsz akkor telefonálsz, ha gariztatni akarsz az oda postaköltséget te fizeted, stb.)
(ha valamit félreértettem, akkor bocs)Én legutóbb neten rendeltem egy 5.1-es hangfalszettet, és a dobozból hiányzott az első két szatellit. Most elvileg szállítás alatt van egy új szett, de mi van, ha nem érkezik meg a vásárlástól számított 8 napon belül, vagy egyáltalán nem...ja tudom...
Tp-compról:
-árukészlet nuku,
-rendelni nem tudnak, amit akarok
-ha valaki nem ért hozzá sanszos, hogy átverik
-kb. fél éve vettem náluk egy majdnem komplett gépet. Aznap amikor mentem érte, reggel felhívtam őket, hogy a dvd írót és a két hdd-t vegyék ki mert mégsem kell. Bementem boltba, végösszeg: x forint. Mondom valami nem stimmel, direkt szóltam hogy vegyék ki amit kértem. Elviszi a srác a gépet majd EGY perc múlva visszahozza, ja bocs akkor csak x mínusz amit kivettünk.
Oké, hazaviszem a gépet, bekapcsol, hopp a ram-ok csak 800asok(számlán persze 1066 van), telefon, vigyem vissza az EGÉSZ gépet. kösz.Most csak a garancia miatt bánom, hogy bezártak, de ahogy látom azt is cseszhetem...
-
Ariadne
őstag
válasz
hajnika9 #482 üzenetére
Mondom, ott van feljebbi hszemben, hogy melyik cég és azon belül ki a felszámoló, csak vissza kell olvasni...
e-cegjegyzek.hu ingyen megmondja egy perc alatt egyébként.
Egyébként nem arról van szó, hogy összekeveri-e a fogyasztóvédelmis (előfordulhat simán, hiszen ugyanoda vannak bejegyezve azonos tulajokkal), hanem ugyanabban üzletben vásárolva bizony előfordul, hogy egyszer egyik, később már másik cég szerepel a papíron. Különösen akkor, ha adott címre két azonos ügyvezetőjű cég is be van jegyezve, amelyeknek még a neve is megtévesztésig hasonló. Ééérted...
mod: A cégbiri is csak ugyanezt tudja mondani, ők is ugyanabból az adatbázisból dolgoznak, mint az e-cegjegyzek... És betekinteni ott is lehet ingyen, de neten azért egyszerűbb szerintem.
-
hajnika9
csendes tag
Ariadne, a számlámon TP Comp áll!
a pécsi fogyasztóvédelmis hölgy, akivel telefonon beszéltem, kapásból annyit mondott, hogy felszámolás alatt állnak. ő csak nem keveri össze a két céget ( vagy igen?)
egyből a cégbírósághoz irányított, hogy ott kérdezzem meg, kik számolják fel, mert csak ők tudnak érdemleges választ mondani garis ügyekben!amúgy is nagy lelki erőt kellett vennem magamon, hogy egyáltalán rávegyem magam, hogy én oda bemenjek...megfogadtam, hogy soha többé be nem teszem oda a lábam, na ebben most segítenek!
a géz meg csak az, hogy nincs 1 vasam sem, de író meg kéne, ugye...ui: hívtam az általad írt felszámoló céget, nem vették fel
-
hubman
csendes tag
Megszereztem a felszámolóbiztos hölgy mobilszámát.
Nemtudom hogy itt nyilvánosságra lehet-e hozni
vagy egyáltalán kell-e valakinek. Ha fellehet rakni vagy kell valakinek az írjon.
-
Ariadne
őstag
válasz
hajnika9 #477 üzenetére
Hajnika, azért nézd meg a számlát, melyik cégtől van, mert kettő darab is van ugyanoda bejegyezve. Nem védem, nem ismerem őket, de tény, hogy a kettő közül az egyik hivatalosan még él és virul. Ha attól van számlád, max a cégbíróságon felnyomhatod, többet nagyon nem tudsz tenni. Ha a másiktól, lehet csatlakozni a hitelezőkhöz és várni pár évet, hogy vagy lesz valami pénz, vagy (inkább) nem.
mod: Feljebb írtam már a felszámoló nevét és cégét is... Ha vissza is olvasnátok néha, istenem...
-
hajnika9
csendes tag
felhívtam a fogyasztóvédelmet pécsen, hogy mi van olyankor, ha bedöglik valamim, és garis, de az üzlet zárva... kapásból vágta a hölgy, melyik üzletről van szó, állítása szerint teljes felszámolás, és csak a cégbíróságon érdeklődhetek. a felszámolást végző kolléga tud majd felvilágosítást adni, hogy mit tudok csinálni a tönkre ment dvd-írómmal...
szóval ez van
-
Tocke
csendes tag
válasz
faszacsaj #466 üzenetére
"legalább a neten, mert a "nemsokára bővebb információ" az nekem nem sokat mond"
Pár nap türelem és ki fogunk írni mást a honlapra. Egyelőre a fizetési kötelezettség elmulasztása miatt töröltük a honlapot.
A többiben teljesen igazad van, de az meg már az ő dolguk, nem a mienk
-
chungee
addikt
Van vki abban a helyzetben mint én
Bevitt cuccot legariztatni
-
faszacsaj
csendes tag
Jól esik az elismerés, kösz, ha szabad, akkor ezt magunkra is vennénk, mert úgy általában ez a morál jelemzi a nálunk dolgozókat
Hogy ki mit mond, ha valamit nem akar, vagy nem tud elintézni, azt hagyjuk,mert én már könyvet írhatnék róla.
Viszont a nagykernél vásárlásnak a hátul ütőjét teljesen jól látod. Ha nem cégként, hanem magán emberként mész oda, akkor te vagy a listán szereplő teendők legalja, és had ne mondjam, hogy mindíg rengeteg dolguk vanÉs persze ha már a garanciánál vagyunk, akkor cégként sem sokkal könnyebb, nem mondok nevet, pesti cégtől vásároltunk, 2006ban, 3 év garral monitort, meghibásodott, felhívtam őket, azt mondták utána néznek
10 nap kellett, mire kiderítették, hogy tényleg nem 1, hanem 3 év garral vettük a monitort és akkor számla másolattal küldjük vissza, visszaküldtem, ennek már 2 hete, azóta 3 szor hívtam őket, hogy mi a helyzet és 3 alkalomból 3szor nem sikerült illetékessel beszélnem, nincs bent, nem veszi fel sem a mobilt sem a vezetékest és különbenis majd visszahívnak
legutóbbi alkalommal kikeltem magamból, hogy fel vagyok háborodva amiért még arra sem képesek, hogy felvegyék a telefont, ha már veszem az időt és a fáradságot és hívom őket 100szor, most 2-3 napja az volt az utolsó, hogy a vezetőnek szólnak, hogy szólítsa fel az illetékest, hogy vegye fel velem a kapcsolatotahogy te nem hívtál fel engem, úgy senki más sem
hogy várjunk gyümölcsötl, ha a gyökerétől rohad???én vásárlóként kerülöm az ilyet inkább, mert nekem megér valamennyivel többte, csak ne nekem kelljen saját költségen telefonálni, futároztatni meg postázni stb
-
Ariadne
őstag
válasz
faszacsaj #471 üzenetére
Hmm, kezd érdekelni az a webáruház.
Kb. még egy másikat tudnék kapásból mondani, ahol betartják ezt. És ezzel szerintem legalábbis meg lehet tartani vevőket - a simliseknek meg legfeljebb "saaajnos mégsincs raktáron, elnézést"...
Az utóbbi években, mióta volt "szerencsém" megtapasztalni mélyebb bugyrait ennek az iparnak, szépen olyan egy darabra csökkent az üzletek száma, ahol vásárolunk. Ők sem tökéletesek, de ezer éve megvannak, és a lényeg, hogy mindig meg lehet egyezni velük. Cserébe mi nem verjük az asztalt pénzvisszafizetésért (bár volt, hogy megtették, szó nélkül) meg egyéb olyan dolgokért, amiről tudjuk, hogy nekik nagyon kellemetlenek, és ez így jól is van. Legalábbis még köszönnek, ha arra járunk (fővárosi üzletnél azért ez nem gyakori
).
Meg lassan talán a nagykernélvásárolokmerthűdeolcsó gondolkodású emberek is megritkulnak, amikor rájönnek, hogy általában "picivel" nehezebb a gari ügyintézés, ha nekik kell közvetlenül bíbelődni a nagykerrel...
Csak így tovább.
-
faszacsaj
csendes tag
Na akkor elmondom nálunk a gyakorlatot, ha szabad...merthogy én a pult "nem méznyalós" felén is vagyok
viszonylag ritkán fordul elő hála istennek, hogy a fogyasztóink élnek "Isten adta" jogukkal, amit a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet, a távollevők között kötött szerződésekről rész foglal formába a webáruházak esetén.
Vagyis hiába rendeli meg a terméket, hiába kifogástalan az áru, indoklás nélkül köteles vagyok visszavenni a terméket és a szállítási költség kivételével a teljes árat vissza kell fizetnem, ha akár csak a színe, formája, anyaga nem felel meg a vásárlónak. És még indokolnia sem kell, hogy miért áll el a vásárlástól
Mi ezt nagyon komolyan vesszük, ezzel is szeretnénk magunk mellé érveket és vásárlói tábort felhalmozni, mivel egy hétköznapi bolt esetében azt mondják, hogy megvetted tegyél vele amit akarsz, ha nem hibás.A bíróságra meneteléssel csak az a probléma szerintem, hogy hiába mondja XY, hogy 10ért vett valamit, és átverték adják vissza az árát, ekkora értéknél nem nagyon ugrálnak, ami valahol érthető is, így elvileg maradhatna idő és kapacitás a nagyobb esetek kivizsgálására, az eljárások lefolytatására.
Kérdem én, miért nem vásárol mindenki weben?
Manapság már bármit meg lehet venni, és ha nem tetszik visszaküldöd és csak a posta költséget buktad, kivéve, ha nem vagy kellően erőszakos és nem ijeszted meg a magamfajta nem "méznyalókat" és akkor még a postaköltséget is térítik
Legalábbis nekem magán emberként ez a tapasztalatom!Nem akarok a saját fajtám ellen beszélni, lehet, hogy csak én vagyok ennyire javíthatalanul naív, hogy mi a fogyasztókért vagyunk és azt kell tennünk amit mi is elvárnánk a pult másik oldalán állva!
-
Ariadne
őstag
válasz
faszacsaj #469 üzenetére
Ez a veszély még nem fenyeget, egyszerűsített megfogalmazásban a dolog befejezésétől kezdve kell eltelnie annyi időnek, amennyit kaphatna érte, szóval még jópár évig elkaphatják, ha tényleg arról van szó, hogy meglógott pénzzel. Csődbűncselekménynek hívják, de van még pár kapcsolódó tényállás, amit ki lehet meríteni ügyvezetőként.
-
Ariadne
őstag
válasz
faszacsaj #466 üzenetére
Azt hiszem, a kérdéseid költői kérdések. Nem tudom. Azzal tisztában vagyok, hogy nem méznyalás a pult túlsó oldalán lenni, gyakorlatilag lehetetlen összeegyeztetni a fogyasztókat foggal-körömmel védő jogszabályi előírásokat a nagykerek gyakorlatával. De ezt is meg lehet próbálni, és lehet normálisan csinálni, tapasztaltam. Meg bunkó módon is, hülyének nézve a fogyasztót, sajnos ezt is tapasztaltam saját bőrömön.
A legtöbben azért nem mennek el bíróságig amikor pl. jogosan járna nekik a teljes vételár visszafizetése egy javíthatatlan, cserélhetetlen termék esetén, de biztosan rossz hírét keltik az üzletnek. De ha a kisker elismeri, hogy joga van ehhez, és megkéri, hogy egyezzenek meg az ár levásárlásában, azért az emberek többsége ebbe belemegy, mert értékeli, hogy nem nézik hülyének, akár le is írja ezt ilyen-olyan fórumokon, ami legalább egy megtartott és esetleg pár potenciális vevőt is jelent. Legalábbis én így vagyok vele, és az én ismerősi köröm szintén. Azt csak remélni tudom, hogy ez a többség...mod: Persze én a fogyasztói oldalon állnék, ha ez nem lenne világos, a pult túloldaláról ismerősök révén vannak információim.
-
Jadro
veterán
-
faszacsaj
csendes tag
Tegnap elmentem megnézni a boltot, mindenki mondta, hogy üres, amit tudtam eddig is, mert a pestiek mondták, hogy nem adnak nekik árut, így nincs is mit eladniuk. De az, hogy odamész az ajtóba, és egy sor nincs kiírva, hogy te szerencsecsomag, mire számíthatsz... ezt komolyan mondom nem értem
Ha működik még a cég, mint ahogy ezt sok bennfentes mondja, akkor miért nem tisztelik meg annyira a vásárlóikat, hogy kiírják, hogy technikai nehézségek és nyitás ekkor meg akkor?
Szó ne érje a házunk elejét, nem fikázok senkit, hisz mi sem vagyunk tökéletesek, nálunk is akadnak problémák, ahogy bárhol máshol, de a tájékoztatás szerintem egy minimális elvárás a fogyasztók részéről, ha már kénytelenek várni akár vásárlásról, akár garanciális ügyintézésről legyen szó, de talán jobb lenne, ha valami kint lenne a boltnál. Vagy legalább a neten, mert a "nemsokára bővebb információ" az nekem nem sokat mond, de lehet, hogy én vagyok a szőke!
-
Ariadne
őstag
válasz
hajnika9 #463 üzenetére
Melyik cégtől van a számlád? Mert a TP Computer felszámolás alatt áll, a TP Comp viszont nem. Bár ugye mivel azt mondják, nincs senki és semmi az üzletben, ez nem könnyíti meg a dolgot, de legalább a cég létezik még papíron. Amíg egy bedühödött garanciáztató nem szól a cégbíróságra, hogy nem találhatóak meg a székhelyükön, mert akkor hivatalból törlik őket a cégnyilvántartásból...
-
hajnika9
csendes tag
a cég felszámolás alatt áll!
ami frankó, mert behalt a dvd-íróm, amit náluk vettem! -
kano
nagyúr
válasz
faszacsaj #428 üzenetére
Na ezt nem gondoltam volna a Laciról. Biztosan valami nagy gondok lehettek már a végén. De nem értem az egészet, mert nagyon jól ment az üzlet régebben. Sajnos kb. 1 éve nem nagyon járok Pécsett így nem láttam, hogy mi a helyzet. A dolgozókkal mi lett? Dolgozott ott egy évfolyamtársam, gondolom nagyon örültek neki, hogy nincs munkahelyük egyik napról a másikra.
-
faszacsaj
csendes tag
-
Tocke
csendes tag
válasz
Andrew1987 #452 üzenetére
Csak üzleti, de már semmilyennel, szerintem.
-
Tocke
csendes tag
A válaszok:
- A TP Comp webáruháza, nem a tpcomp.hu domain alatt működik/működött.
- Igen, volt köztünk kapcsolat, nemsokára megírom a tpcomp.hu cím alatt a lényeget, de addig törlöm a tartalmát az általad is írt félreértések elkerülése végett. (Köszönöm figyelmeztetésed.)
- A rendsoft-os webáruház a TP Comp serverével szinkronizálta az adatokat mindaddig, amíg az be volt kapcsolva, így az ő készletük látszódott, amiket ők árusítottak. A mostani szerintem kb. 2 héttel ezelőtti állapot lehet. -
-
Ariadne
őstag
A tpcomp.hu-n nem szerepel az, hogy milyen cég működteti a webáruházat. Az egyetlen cég, amelyet kapcsolatba lehet hozni a honlappal egyáltalán, az a whois szerinti T-Comp Watt Kft. Ha tiétek a domain, akkor azért valami kapcsolat kell legyen az értékesítő céggel, nem?
Miért, melyik cég árulja akkor a sok közül a webáruházbeli termékeket? Ez érdekelne.
-
hubman
csendes tag
Nekem most kötötték be a netemet, és azért csak most regeltem-be.
-
hubman
csendes tag
Apukám hazajött a melóbol és amikor elmondtam neki ezt az egészet a TP Compról, akkor Ő elmondta, hogy az ügyvezető (Páll László) lelépett külföldre 80 millió Ft-al a zsebében.
Az információ megbízható forrásból származik, aki nem hiszi el járjon utána (ha tud):
Egyébként nagyon sajnálom, hogy felszámolják a céget, Pécsen az Infolex és a CompuGroup mellett a legjobb volt. Az árak is elég tűrhetőek voltak. Ezek után hajrá Infolex.
-
Ariadne
őstag
Hát, ha és amennyiben (ez csak teoretikus feltevés, nem a konkrét cégre vonatkozik, csak általában így szokott menni) egy cégből "kiveszik a pénzt" és az nem tudja fizetni a számláit, szállítóit, majd ezek valamelyike bedühödik és megindítja a felszámolási eljárást, akkor azért legtöbbször csődbűncselekmény miatt feljelentést kell tennie a felszámolónak, így viszont nyomozás indul, és a többi kapcsolódó cég is bukik idővel, és persze az ügyvezetőnek, ügyvezetőknek meg esélyük lesz megnyerni némi szabadságvesztés büntetést... Egy mondatban zanzásítva a folyamatot.
-
Ariadne
őstag
Aha, elérhetőségeknél nemmondomkianevét
ügyvezető? Nem lesz ez jó sehogyse, gyerekek...
Lehet itt védeni a céget, hogy debizonyám működik, de akkor válaszoljon valaki arra is, hogy mit tegyen, akinek bennragad a cucca, ha olyan nagyon működik üres üzlethelységgel meg személyzet felvételével...
Emlékszem én még a kékhal sztorijára, egyesével azért szép sorban bedőlt az összes cégük, most már azt hiszem mind felszámolás alatt áll. Na az is így kezdődött. -
chungee
addikt
Öööh... benn van nekem TP-be 320-as Samo vinyó, teli bad sector-ral. Most hogy bezárt és lejebb írják, hogy káósz van. Érdemes várni vagy mondjam le a vinyóról
-
faszacsaj
csendes tag
A termékkategóriák folyamatosan bővülnek, ahogy egy gyerek nem úgy születik, hogy jár beszél és már foga is van, úgy a kereskedés is folyamatosan formálódik. Legalábbis nálunk biztosan, jelenleg is folynak a tárgyalások új beszállítókkal
És hogy akkor tényleg konkrét dolgokról beszéljük, ami várható: Packard Bell, Sapphire, Thermaltake, Chicony, Edimax és persze nem sorolok fel mindent az újdonságokról, nem lövöm le a poént, meg a végén reklámozással vádolnak, pedig Isten látja lelkemet, nem én kezdtem el
Arra reagálva pedig, hogy hogyan működik a webáruházunk...
ez a baj az emberekkel, hogy te mondasz valamit és rögtön a mögöttes tartalmat keresik, és elkezdik a hibákat keresni
sosem mondtam, hogy nálunk minden tök fasza, azt mondtam, hogy törekszünk rá, de ez egy örökös folyamat, ha az ember komolyan csinálja amit csinál
ez irányban is várható az áttörés, várhatóan decemberre a programozó kollégák végeznek az új motorral és minden megváltozik
de mellesleg nem hiszem, hogy ezen a fórumon az emberek arra kíváncsiak, hogy a mi házunk táján mi van, gyere el az oldalunkra, akár az üzenőfalra is felírhatod a véleményed, ha a nyílvánosság figyelmére vágysz, örömmel várom, de ez a hely szerintem nem erről szól és én nem is ezért kezdtem el írni -
Ariadne
őstag
Nini, szóval a honlapot egy harmadik cég üzemelteti, a T-Comp Watt Kft. Érdekes, mert a honlapon céginfó alatt nincs semmi, pedig csomagküldő kereskedelemnél kötelező megadni pár dolgot a honlapon, így az üzemeltető cég nevét, címét is.
Mert azért nem mindegy, hogy garanciális probléma esetén ki a kereskedő, vagyis ki adja a számlát.
mod: Ezt egyébként teljesen jóindulattal mondom, mert aki csak azt látja, hog yTP Comp, látja, hogy van egy hasonló nevű cég felszámolás alatt, meg egy, ami nem, lehet, hogy nem fog rendelni emiatt. Pedig elvileg úgy látom, teljesen létező a cég, ami (elvileg) működteti. Bár persze láttam már olyat, hogy egy cég működtette a webáruház honlapját, és egy másik adta a számlát rendeléskor, na az egyrészt lutri a vásárlónak, másrészt nagyon nem szabályos.
-
nesa
veterán
válasz
faszacsaj #437 üzenetére
Akkor hamar itt vagy mondanek 1-2 dolgot nem minden olyan fasza mint azt hiszed
de nem sertesnek szanom csak hatha 1x enis vasarolok nalatok
Pécsrol hianyoznak a miosegi unikum cuccok PL DFI , SAPPHIRE alaplapok ez utobbi cefetul ,meg 1 kicsit megkene faragni az oldalatokat hogyha AMD lapokat akarok nezni ne keljen Inteles lapokat neznem,bar ezugybe lehet vak vagyok.
-
faszacsaj
csendes tag
Mint mondtam nem a reklám a fő cél az oldalon
nem is írtam ki direktben a webcímünket, és nem tettem fel linket, de ezek szerint valamit már sikerült elérnünk, ha a szlogen alapján felismertek
igyekszem biztosítani a választás szabadságát, hisz kötelezni senkit semmire nem lehet, azt hiszem fordított esetben én is örülnék, ha szorult helyzetemben lenne aki segítene
és a garanciális ügyintézésnél tényleg segítségre gondolok, hiszen ez nekünk csak munka, és nem bevételha pedig már bizonyítottunk, és utána nálunk vásárolnak, akkor azt hiszem kiérdemeltük a bizalmat
-
Tocke
csendes tag
válasz
faszacsaj #434 üzenetére
Azért ez egy jó kis ingyen reklám volt.
De - egy másik webáruház vezetője lévén - én is így csinálnám ;)Akkor részemről is egy info:
A www.tpcomp.hu oldalon nemsokára lesznek változások. -
faszacsaj
csendes tag
válasz
Andrew1987 #433 üzenetére
info@rgnet.hu a mail
és írd bele, hogy innen tudsz a dologról, így talán közben tudok járni az érdekedben
de mondom még egyszer, arra ne számíts, hogy holnap felhívunk és jöhetsz is állásmeghallgatásra
tervben van, hogy esetleg elindítunk egy szervízt is, de ez még kezdetleges stádiumban van, mivel azt gondolom, hogy a munkakörülmények amiket biztosítunk kimagaslóak a mai pécsi munkaerőpiacon, így elég nehéz bekerülni és nem jellemző a fluktuáció nálunk, a csapat szakmai gárdája a cég indulása óta itt dolgozik, akik "újként" csatlakoztak a csapathoz, ők a növekvő kapacitás okán jöttek -
faszacsaj
csendes tag
húúú....de jól elbeszélgettem magamban
mivan...ilyen korán még mindenki az ágyat nyomja?
Na jó, nekem már elegem van magamból, le is lépek egy időre, remélem azért sikerült valami értelmeset és hasznosat is kipréselnem magamból.
jah, jut eszembe, arra nem reagáltam, hogy van e nálunk állás lehetőség...
lekopogom nálunk egy általános fejlődés mutatkozik, így folyamatosan új kihívások elé kell néznünk, jelenleg legjobb tudomásom szerint csak akkor veszünk fel új embert, ha beindul a szervízünk
azonban, hála istennek sorban állnak az ajtónk előtt a felvételizni és dolgozni vágyók, vagyis én hitegetni nem akarok senkit (nehogy rólam is csúnyát írjanak), minden esetre azzal veszteni nem veszt senki, ha elküldi nekünk az önéletrajzát és alkalom adtán behívjuk
tudom a szavaim itt-ott valami hittérítő beszédhez hasonlít, de én komolyan elhiszem amit a jó dolgokról írtam, örök optimista vagyok vessetek rám követ
és mivel azt lehet mondani, hogy én vezetem a webáruházat így az én elveim nagyban befolyásolják az eseményeketmost már tényleg becipzárazom a számat, de komolyan nekem egy élmény volt itt
szerintem kezdjetek félni, mert tartós vendég leszek errefelé -
faszacsaj
csendes tag
Látom vannak itt is találékony emberek... az ötlet jó, csak ahogy a fentebbi csacsogásomban is elregéltem, ez sajnos nem fog olyan gyorsan menni. A beszállító számunkra ismert és az álláspontjuk is, bár még hivatalos megerősítés a vezetőség részéről nem érkezett, így itt is fennáll a csoda eshetősége, de várhatóan amíg a pénzüket meg nem kapják, addig nektek sem lesz jobb
és én azt gondolom, hogy ezért nem is kell hibáztatni őket, hiszen ha a ti garijaitokat intézik, pénzt meg nem kapnak, akkor ha ők mennek csődbe, akkor megint semmivel nem leszünk előrébb
mellesleg az említett beszállító él és virul és legjobb tudomásaim szerint nem készülnek csődbe menni
-
faszacsaj
csendes tag
vigyázz...., mert előbb utóbb "fanatikus tag"-ként a helyedre török
ezt persze elcseszett poénnak szántam...
engem is érdekelnek a körülmények, ahogy titeket, és kitől lehetne jobb infókat begyűjteni, mint azoktól akik érintettek a témábanna meg persze nőként szeretek pletykálni, és ha megtudok valamit a pesti nagyemberektől, akkor meg tudom osztani veletek
-
faszacsaj
csendes tag
válasz
frame>24 #420 üzenetére
így már, hogy felhívtad a figyelmüket, így remélem nem lesz velem gondjuk, minden tiszteletem az övék
mellesleg nem azért reggeltem, hogy reklámot csináljak a cégemnek, vagy a webáruházunknak, ugyanakkor itt lehetne az ideje, hogy észrevegye a pécsi számtech fan réteg, hogy lehetnek még a környéken megbízható cégek (és itt nem csak magunkra gondolok), akik ráadásul árban is a TP alá tudtak vágni.
Járjatok nyitott szemmel, és használjátok ki, hogy a hosszútávú sikereket elérni kívánó cégek mindent megtesznek értetek. Na persze hibák mindenhol becsúszhatnak, de a lényeg szerintem a problémás helyzetek megoldási módszerében és körülményeiben rejlik
De cáfoljatok meg, ha szerintetek nem így van
-
faszacsaj
csendes tag
Eddig úgy néz ki, hogy teljes az összeomlás, de persze történhetnek csodák, csak viszonylag kicsi a valószínűsége, főleg úgy, hogy a tulajdonos, akinek lehetősége lehetne változtatni a dolgokon, az eltűnt.
Köreinkben azok a hírek terjengenek, hogy kivette a pénzt amit lehetett még a cégekből és külföldre távozott.
Persze az igazságot talán csak ő tudja, de valljuk be, ez egy elég valószínű eshetőség. -
faszacsaj
csendes tag
válasz
Andrew1987 #416 üzenetére
Mint ahogy itt már felvázolták... én is a számtech businessben nyomom, terjednek az infók a cégek és a beszállítók között.
A pestiek azt mondják, hogy hiába 2 cég, a tulajok azonosak, így egyremegy, nem adnak nekik árut, mert nem tudnak fizetni, így is sokfelé, sokkal tartoznak. A felszámolás és az osztozkodás a hitelezők között még jó ideig eltarthat.
És ez a dolog persze kihat a topic egyik fő kérdéskörére, a garanciára is. Ugyanis amíg a beszállítók nem kapják meg a pénzüket az árukért, addig logikus, hogy nem is intézik a garanciális ügyeket, merthogy mi lenne abba a pláne, ha rossz a termék, amit effektíve ingyen odaadtak, és ha rossz még ki is cserélik még egy ingyen termékre...
Ahogy tegnap is írtam, többek között a mi cégünk is jelezte már a pestieknek, hogy vállalnánk a TP Compos ügyfelek garanciájának az ügyintézését. De azt hiszem a levezetésemből már világos, hogy erre még várni kell.
-
dobi
aktív tag
válasz
Terentius #425 üzenetére
Talán lehet gart intézni valahogy, csak tudni kéne hozzá, hogy melyik nagykerből származik a cucc és ott érdeklődni náluk a hogyan továbbról! Feltéve ha ők nem zártak még be
Egyébként meg sejteni lehetett, hogy lesz valami hasonló problémájuk előbb utóbb, hiszen egyre jobban leszarták a vásárlóikat (gondolván, van elég), így valszeg egyre kevesebb lett és ezzel együtt a bevétel is... a bérleti díj meg valszeg sokkal több mint a Garay-ban volt anno és így nehéz nem beszélve ott valamelyik tulaj vagy kicsoda jó pár millás verdájáról!
Fentebb olvastam egy olyant valakinél (talán Andrew de bocs ha nem ő volt, most nem olvasom vissza mégeccer), hogy a TP Computer az a TP Comp csak rövidítették!
Ilyen nincs! Ami a neve, az a neve és punkte! Akkor az már másik céget jelentene, mint ahogy jelent is, ebben az esetben és a kollégák is leírták fentebb csak gondoltam megemlítem!
-
Terentius
őstag
Akkor a garancia is megszűnt a náluk vásárolt termékekre?Vagy lehet azt valahogy érvényesíteni?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Andrew1987 #422 üzenetére
és amugy neked mi az eredeti nick neved?
de amugy mérnem az eredetiröl tolod? semmi hátrány nem érne...
-
Andrew1987
csendes tag
Faszacsaj!
Nincs jelenleg nálatok valamilyen álláslehetőség? Már ha tényleg annál a cégnél dolgozol, amelyikre gondolok...
-
Andrew1987
csendes tag
Nekem a nővérem vásárolt ott egyszer és nem említette, hogy bármi gond lett volna velük.
-
-
Andrew1987
csendes tag
Szia faszacsaj!
Vannak infóid? Ez izgi! Honnan? Megosztod velünk?
-
faszacsaj
csendes tag
Sziasztok!
Csak most kapcsolódom be a sztoriba. Ha valakit érdekel vannak infóim, amit eddig tudni lehet...
Szidjátok az országot, aminek szerintem nincs sok értelme, mert olyan amilyen. És értem én, hogy rossz a közérzet, mert szeretnétek azokat a jogaitokat érvényesíteni, amik járnak, lásd garancia.
Viszont szerintem nem olyan reménytelen a helyzete a fogyasztóknak. Tudomásaim szerint több számtech cég rápörgött arra, hogy intézi a TP Comp ügyfelek garis ügyeit egy adott beszállítónál.
Fel a fejjel, lesz megoldás, az egy más kérdés, hogy ki mennyire lesz vele elégedett és persze hogy mikor jönnek a csodák
-
-
Andrew1987
csendes tag
Na, akkor ezt megbeszéltétek.
-
yerico
senior tag
Nema akarok én senkit sem perrel fenyegetni, de amikor lekurvaanyázzák a bolt tulajdonosát, az nem sima véleménynyilvánítás, mert fórumon történt, és az illető nem politikus, akinek hivatalból el kell ezt viselnie. Szerencsére kimoderálták. Nem kebelbarátom a tulaj, az gondolom nyilvánvaló, de ami sok, az sok.
A bizonyítása meg nem bonyolult.Volt egy hasonló eset, egy ifjú feltette a szomszédját egy "homo" társkereső oldalra bosszúból. Először a szomszéd nem volt boldog, mert mindig csörgött a telefonja, majd az ifjú nem volt olyan boldog, mikor a rendőrség kopogtatott nála, és bíróságra kellett miatta járnia. A rendőrség az IP cím alapján jutott el hozzá, az időt csak az igényelte, hogy a szolgáltató 6 hét alatt adta ki az adatokat.
A BTK és a PP keverése jogos. És abban is igazad van, tényleg mindenki csak ahhoz szóljon hozzá, amihez ért. -
Andrew1987
csendes tag
Tök üres a bolt, csak néhány doboz van bent. Telefont nem veszik fel (mert nincs is már ott senki)
Mi lenne, ha kiderülne, hogy csak elköltöznek...Majd meglátjuk mi lesz.
-
Tocke
csendes tag
válasz
Andrew1987 #405 üzenetére
Szerintem azért még nem teljesen szűnt meg a cég. Egyelőre csak annyit tudunk, hogy pár napja zárva van és volt korábban gondjuk az APEH-hal, valamint egy korábbi Sulinetes cégük van felszámolás alatt, de a TP Comp Kft. - tudomásom szerint - még nem. Persze naivság lenne azok után bármi pozitívat is feltételezni, hogy már 1 hete nincs semmilyen visszajelzés a cég részéről... de történhetnek még csodák...
Pl.: akkor most mindenki tudja, hogy a garos dolgaival mit tegyen? Ezügyben is lehetnek esetleg új info-k. Pl.: lehet, hogy én is segíteni fogok tudni majd ;) De ez még nem hivatalos info!
-
Tocke
csendes tag
A "miért kell termékről" alapján azt feltételeztem, hogy te vettél valami terméket és helyette szolgáltatásról szeretnél számlát, amit megtagadtak. Ha nem létező termékről van szó, akkor valóban inkább legyen szolgáltatás. De konkrétumok nélkül elég nehéz erről többet mondani
-
Andrew1987
csendes tag
Légyszíves ne vesszetek már össze! Téma le lett zárva!
-
Ariadne
őstag
Szeretem, mikor bepereléssel ijesztgetitek itt az embereket. Azért nem eszik olyan forrón a kását, nyugi. A véleményét elmondhatja mindenki, amiket itt leírtak eddig, az belefér, ráadásul nem bizonyítható egyáltalán olyan könnyen. És hát ugye különböztessük már meg a büntető eljárást egy magánjogi pertől, vagy ha nem értünk hozzá, akkor ne beszéljünk róla, pláne ne fenyegessünk vele másokat, ha egy mód van rá...
-
Andrew1987
csendes tag
Új téma!
Most, hogy megszűntek, mi lesz a fórummal? Amúgy nem olvastam bele nagyon (csak az elején), tényleg ennyire rossz üzlet volt? Látom lassan 5 éve megvan a fórum (gondolom nem hiába).
-
Andrew1987
csendes tag
Még hányszor kérjek elnézést?! Esetleg még valaki be akar szólni nekem?! Engem vágtak át! Nem lehetne lezárni az álláskeresős témát?
-
yerico
senior tag
válasz
Andrew1987 #396 üzenetére
"A mi ennek a felszámolónak a neve? - kérdőmondat, csak dühömben hangzott el... Csak úgy mondtam. Szoktak az emberek mondani ezt-azt.
Amúgy ez a mondat sem tartalmaz semmi olyat, hogy én pereskednék velük."Azt hiszem, összeteheted a két kezedet, és hálát adhatsz Lorettonak, amiért kimoderálta a tegnapi nagybetűs beszólásaidat, mert ha az érintett személy tudomására jut, hogy itt anyázod a fórumon, akkor olyan személyiségi jogi pert kapsz a nyakadba, hogy nemhogy állást nem kapnál, hanem igen szép pénzeket kellene fizetned neki. A fórum ugyanis nagy nyilvánosságnak számít, ami itt elhangzik, az bőven belefér a BTK idevágó passzusaiba (aminek nem tudom a pontos nevét, jó hírnév megsértése, rágalmazás, stb.). Ráadásul könnyen bizonyítható, a rendőrség szíve-csücske az ilyen ügy, két kézzel kapnak utána.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Need for SPEED: N150, 4x NVMe, 2x 2,5 Gb LAN barebone NAS, Foxpost az árban
- IPHONE 14 128GB FEKETE MAKULÁTLAN ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 8Gb/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/60W 2Év gari 27% Áfás
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- SAMSUNG Watch 6 40mm bézs szinben, üzletből, garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest