Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PredatorZoli
senior tag
Én valahogy úgy próbálnám meg inkább a bérlést ösztönözni a tulajdonlás helyett, hogy aki nem birtokol ingatlant, viszont bérel, az a bérleti díjat az SZJA-jából levonhatja, mondjuk max a befizetett szja-ja feléig. Mivel mindenkinek kéne onnantól a számla, talán fehérítő hatása is lenne, így a másik oldalon megjelenne némi plusz bevétel az államnál ami kompenzálná a kiesett szja bevételt részben.
-
PredatorZoli
senior tag
válasz Domináns Hím #1426 üzenetére
Ehhez képest ha sarokba szorítanak valami vitában ahol egyértelmű hogy nincs igazad, azzal lépsz ki a konverzióból hogy neked több pénzed van, így neked van igazad...
Aki nem magamutogató, az nem fűz arra érvelést, hogy ő mekkora nagy spíler, hanem attól teljesen függetlenül érvel. Ez neked sosem megy.
Azért utál mindenki, mert azt gondolod és hangoztatod minden írásodban, hogy mivel te mekkora siker vagy, neked csak igazad lehet az adott témában. Ha megkér valaki hogy bizonyítsd be az elmondottakat, akkor csak azzal hozakodsz elő, hogy neked több van.[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
senior tag
válasz Ixion77 #1401 üzenetére
Valójában azért tűnik úgy, hogy úgy van ahogy mondtad, mert ugye ezekből az emberekből van az aki a társadalom számára láthatatlan mert úgy gazdag hogy nem mutogatja és nem kérkedik vele (és szerencsére ebből van azért a több, mert sok esetben azért a vagyonosabb emberek intelligensek is). Viszont van a másik, ezek a Domináns Hím félék akik visszataszítóan nyilvánulnak meg és joggal tűnik úgy, hogy mindegyik ilyen, hisz csak ők a láthatóak közülük. Bizonyára a láthatatlan kategória szégyelli magát az ilyen emberek miatt is, hogy hogy lehet így viselkedni.
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
senior tag
válasz Soulfly842 #1294 üzenetére
Nincs náluk infláció még nulla közeli kamatok mellett se, így bármennyi pénzt nyomtathatnak és bármekkora hitelük lehet.
Ez egészen addig működik, amíg mégis megjelenik az infláció. -
PredatorZoli
senior tag
Uhh, azért ez a terminátor 4, a gépek lázadása elméletek amik itt előjöttek azért durvák Egyrészt ez az öntudatra ébredő gép elkészülte szerintem egyelőre nem realitás, ráadásul az embernek nem áll érdekében ilyet alkotni. Persze ha az az elmélet, hogy nem szándékosan hozzuk őket létre és átveszik az irányítást, az más, abból már jó kis filmet lehet készíteni
-
PredatorZoli
senior tag
válasz Ixion77 #1205 üzenetére
Nem. Ha a kockázatról tudnánk, hogy végtelen, vagyis garantáltan be fog következini a legrosszabb forgatókönyv (egyáltalán mi az hogy legrosszabb?), akkor az árazás 0 lenne, ha pedig tudnánk, hogy a kockázat garantáltan 0 vagyis biztosan nem fog semmi rossz bekövetkezni, akkor az árazás megegyezne a risk free hozamnak megfelelő diszkontálással.
Mivel nem tudjuk melyik fog bekövetkezni, a várható bekövetkezés valószínűségével súlyozzuk az árazást. Mind a legrosszabb, mind a legjobb forgatókönyvnek a valószínűsége nagyon alacsony, míg a köztes eseményekre a legmagasabb.
Ha a kettő közti (beárazott) kockázat következik be, akkor akkora lesz a hozamod mint ami a beárazottak szerint adódott eleve. Ha a közepes beárazottnál rosszabb dolgok történnek, vagyis nagyobbra adódik a valós kockázat mint ami be lett árazva, akkor a hozam alacsonyabb vagy negatív lesz a beárazotthoz képest, míg ha a beárazottnál szerencsésebb forgatókönyv következik be, a hozam az előzetesen vártnál magasabb lesz.
Ez nem tud másképpen működni. Mindenkinek csak annyit kell átgondolni, hogy az a kockázat, amit a piac beáraz, számára egy elfogadható reális árazás, vagy inkább nem kívánja vállalni mert szerinte magasabb kockázatokat kéne beárazni hogy neki megérje. Aki így gondolja, annak érdemes risk free assetbe befktetni, pl T-billbe és hasonlóba, hiszen ha az következik be amit ő gondol, akkor azzal fog jól járni. Ha valaki rv-piacba fektet és közben armageddon hívő, akkor az egy elentmondás, és nem csoda hogy meg fog őrülni mert nem tud önazonos maradni a saját gondolataival és értékeivel. -
PredatorZoli
senior tag
Szerintem nem. Ez amit mondasz, gyakorlatilag az index fund bubble mantrának az alapkoncepciója.
Azokkal értek egyet, akik szerint ez nem igaz, főként azért, mert az árfolyamokat nem a b&h-erek hanem a traderek és active fundok mozgatják, hosszú távon a fundamentumok alapján.[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
senior tag
Na MO is kilép az orosz bankból. Gondolom a tegnapi szankciók is rásegítettek.
Valahogy most is az van, hogy elrántottuk a kormányt de már csak utólag megkésve.Hogy on is legyen: Csak én érzem mostmár kissé hurráoptimistának a Ft árfolyamot? Szerintem ezen a szinten nagyon megéri eurot váltani jelenleg.
-
PredatorZoli
senior tag
Nem volt végülis egy nagyon komoly szankció. Ha pár miniszterre meg Orbánra dobták volna rá, az nagyobbat ütött volna. Így pedig inkább a mai inflációs adatok mozgatták az árfolyamot. Persze nem meglepő módon ma is akkora volatilitást mutatott a Ft mint egy részvény, az alja meg a teteje közt napon belül bőven 1% fölötti különbség volt.
-
PredatorZoli
senior tag
Ugye azt tudjuk, hogy a világ eddigi összes adatából az következik, hogy az ingatlanok árai hosszú távon átlagosan évente 1%-al infláció fölött emelkedtek.
Ha számolgatsz picit, az ábrából az következik, hogy 100-ról 350-re emelkedtek a fogyasztói árak, ami átlagosan 3%-os átlagos éves infláció (42 évre, ahogy az ábrán van). Ha az ingatlanok ennek értelmében átlag évi 4%-ot emelkedtek, akkor most 520 körül kéne tartania. Az ábrán 650 körül van, vagyis nagyjából 20%-al magasabb, mint ahol lennie kéne. Az pedig nem egy drámai dolog (messze nem annyira drámai mint ahogy a piros vonal sugallja, mert annak az alja rossz helyre van húzva, kéne egy olyan görbe ami az inflától évi 1%-al gyorsabban nő és ahhoz kéne húzni), pár év alatt viszonylag magasabb infla esetén egy oldalazással is helyrejön.Ezen túl az ábra a medián family home-ot mutatja. Ennek egy része az is lehet, hogy 42 év alatt a medián ház nagyobb, jobb állapotú, újabb, korszerűbb, ezáltal drágábban is megépíthető, azaz egy minőségi javulás is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
senior tag
válasz Domináns Hím #877 üzenetére
Kellő szerénységgel jegyzem meg, hogy a topiclakók erős többségével ellentétben én nem alkalmazottként gályázok és nem is úgy élek.
Ez minek kapcsán is fontos? Vagy csak egyszerűen úgy jött ki a lépés hogy elmenőzöl vele ha már így reggel erre jártál? Annyira szánalmas. Mindenkinek jobb lenne, ha maradnál a zárt facebook csoportotoknál és nem írogatnál ide, nem zavarnád a jelenlevő értelmes társaságot.
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
senior tag
válasz julius666 #834 üzenetére
a 25-ös emelés ok, de a rögtön/hamar csökkentés az nem tudom honnan jön a piacnak. Ez szerintem át rendeződni még, és a piac elfogadja majd a hosszabb ideig magas kamatokat. A FED ezeket a várakozásokat a kommunikációval (a köv meetingen) azért elég jól fogja tudni irányítani.
-
PredatorZoli
senior tag
válasz julius666 #817 üzenetére
[Is Value dead?]
Spoiler: Nem az. Mivel az value okkal magasabb hozamú (kockázatosabb), ezért nincs evidencia arra, hogy a publikálását követően el kellene tűnnie a prémiumnak (ha örökre eltűnne, akkor azt az elméletet is sutba dobhatjuk, miszerint a piacok hatékonyan áraznak). A 10 éves value alulteljesítő időszakok pedig már korábban is előfordultak. Ráadásul a publikálása a 90-es években volt, utána pedig a 2000-es években jól ment a value, nagyon is (a piac meg oldalazott egy jókorát).[ Szerkesztve ]
-
-
PredatorZoli
senior tag
válasz Shadowbull #712 üzenetére
Szerintem sem. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy minek jár és írogat valaki egy olyan közösségbe, ahol senki nem ért vele egyet, mindenkit zavar a jelenléte és mindenki a háta közepére kívánja a hozzászólásait és álláspontját.
Elképzelhető, hogy ez is egy betegség....[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
senior tag
válasz Domináns Hím #709 üzenetére
Az összhang nem a diktatúrák jellemzője
De igen, pont annak a jellemzője. Minél demokratikusabb és liberálisabb egy rendszer, annál gyakoribbak a véleménykülönbségek, a különböző álláspontok ütköztetése. Ez természetes. Diktatúrában az van amit fentről mondanak, így az "összhangon" kívül más eleve nem is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
senior tag
Alapvetően Törökörszág egy merőben más kultúra és más vallási környezet mint nyugat európa vagy amerika. Ott nem annyira van igény a liberalizmusra, nem divat annyira a másik bírálgatása meg csesztetése, egyszerűen nem olyan a kultúra és vallás. Ez bizonyos mértékben reflektálódik ott a politikában is. Attól viszont, hogy nem liberális berendezkedésű, még lehetnek szabad/többé kevésbé tiszta választások.
Ettől függetlenül szerintem a török líra rizikós marad függetlenül attól, hogy ki nyer. Én nem tennék bele pénzt. Az ellenzék se tudná varázsütésre ellapátolni azt a sok barna cuccost, ami felgyűlt.
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
senior tag
Hát még mindig nem érted? Lakj putriban (15 fok fölé ne fűts mert az drága, áramot se használj, mert felesleges, vízből is max pár litert), járj mindenhova gyalog, öltözz turkálóból (esetleg a kukában találsz valami rongyot ami erre alkalmas lehet), csak száraz kenyeret egyél, semmit ne vegyél ami nem kell ahhoz hogy a másnapot megéld!
Annyira abszurd az egész érvelés hogy hihetetlen. -
PredatorZoli
senior tag
Induljunk ki abból, hogy év végére teljesül az a kitűzés, hogy 1 számjegyű lesz az infláció, legyen mondjuk 9%.
Ahhoz, hogy 24-ben 5% legyen az éves infla, ahhoz 24 során is egy folyamatosan csökkenő inflációs trendben kell lennie, és az év első felében el kel érnie a 3-4%-os tartományt havi adatok tekintetében, akkor lehetséges. Kicsit talán optimista, de szerintem 6-7% az reális lehet. -
PredatorZoli
senior tag
válasz julius666 #473 üzenetére
Nem meglepő, hogy nem nőnek a bevételeik az inflációval, ugyanis az embereknek nem nő a fizetésük az inflációval, vagyis a járulékbevételek/jövedelemadók se nőnek annyival. Azon túl ha a lakosságnak nem nő a jövedelme az inflációval, akkor a költéseiket is kénytelenek visszafogni, így pedig az áfabevételek sem nőnek inflációval. Ez történik most.
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
senior tag
A covid idején, 2020-ban alapvetően nem tartom elhibázottnak, hogy adtak egy gázfröccsöt. Igazából 2021 volt az az év, amikor teljesen szükségtelen volt és az igazi károk szerintem ott keletkeztek, amit 2022-ben kapkodva voltak kénytelenek (megpróbálni) megoldani, ennek eredménye/ára lett a dülöngélő bankrendszer, mint mellékhatás.
-
PredatorZoli
senior tag
Én most úgy látom, hogy még 1-et emelnek (25 pontot), utána év végéig tartják, majd jövőre és rákövetkező évben is 4x 25-pontot vágnak.
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
senior tag
Nem veszik vissza, csak a fedezeti értéket névértéken állapítják meg, ha hitelt kérnek rájuk a bankok. Ezek a hitelek egyébként egész drágák (közel 5% kamat), ezért csak végszükség esetén fognak vele élni, inkább csak az volt a funkciója, hogy megnyugtassa a piacot.
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
senior tag
-
PredatorZoli
senior tag
Ma nincs esés a tőzsdén érdemben, a forint ennek ellenére gyengül mint a katonatiszt
-
PredatorZoli
senior tag
Rövidtávú spekulatív befektetésben gondolkodó külföldi tőkések vettek forintot, hogy 18%-on egy napos betétben fialtassák. Most, hogy megnőttek a kockázatok, inkább kivették a pénzt a betétből és visszaváltották eurora meg dollárra, így beesett most a forint mert eladási hullám indult meg, ez az elmélet.
-
PredatorZoli
senior tag
Lehet az van, amit Zsidai is mond, hogy azok, akik 18%-ra hitelezték eddig a forintot és megtámogatták az árfolyamot, a kozkázatok növekedésével eldobták a szert, és a begyorsuló gyengülés miatt még többen. Elég tré helyzet, mert már tényleg nem maradt sok tér küzdeni ellene a jegybanknak, mert ennél jobban már hova emeljenek, így is több mint a dupláját adják mint a környezőek. Lehet persze, hogy ez a 380 meg az alatti eleve csak egy vágyálom volt, amit ideglenesen ez a kiugróan magasnak számító kamat eddig megtámasztott, de ennyi volt.
-
PredatorZoli
senior tag
Attól még hogy valaki b&h, nem jelenti azt hogy ezek a dolgok őt nem érdeklik. Illetve szerintem nem tud kialakulni minőségi csevegés ha nincsenek nézőpont ütköztetések. Márpedig ha szétválasztjuk a két csoportot akkor ilyenből nem sok lesz, szerintem. Ne legyen igazam, de szerintem a másik topic be fog fuccsolni.
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
senior tag
válasz bulikavagyok #72 üzenetére
A problémát az fogja jelenteni, hogy a másik topicban így maradnak kizárólag a kezdő kérdések, ami viszont már egy haladó számára nem érdekes, így oda nem fognak írni, a másik topic ki fog halni, ebben az esetben pedig a kezdő átjön ide a kérdésével, és ugyanott leszünk ahol voltunk, csak átköltözött ide a topic. Ebben az esetben pedig elég lett volna a topic scope-ját kiigazítani hogy ne érezzék rosszul magukat akik most úgy gondolják hogy az ő mondandójuk oda nem fért el.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hardcore café
- LEGO klub
- Anime filmek és sorozatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest