Hirdetés

2024. június 28., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-08 12:00:40

LOGOUT.hu

Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6103) HussarF válasza Dare2Live (#6097) üzenetére


HussarF
addikt

hogy sokkal gyorsabban megépíti Lengyelo-Westinghouse az erőművet mint a MO-Roszatom és ez kb ~100%.

Miért lenne ez 100%? A Westinghouse még az USA-ban sem tud határidőre építeni... Ahogy az Areva sem tudott sem Finnországban (Olkiluoto-3), de még otthon, Franciaországban sem (Flamanville-3).
Mindegy, rengeteget tudnék erről írni, messzire vezetne, erre ott van az Atomenergia topik, ha valakit érdekel.
A lényeg itt az, hogy egyszerűen túl van szabályozva az iparág és az atomerőmű építkezések az EU-ban beleragadnak az engedélyeztetés mocsarába. Küszködik itt a Rosatom, küszködik az Areva, a Westinghouse meg a kanyarban sincs.

#6101 Shadowbull
Amit mondasz az kb. olyan, mint ha a tudósok megjósolták volna 15 éve, hogy jön egy meteor, 500M km-re van, be fog csapódni a földbe. Most már csak 100M km-re van ütközőpályán, te viszont azt mondod, hogy a "szakemberek" már 15 éve is azt mondták, hogy kipusztulunk a meteortól, aztán azóta sem pusztultunk ki... Ez egy okos érv?

Ez megint csak messzire vezetne, hogy miért tudták megengedni maguknak a németek, hogy egy ennyire versenyképtelen és ellátásbiztonság szempontjából gyenge villamosenergia mixet rakjanak össze, ott van a másik topik erre.
Itt csak egy dolgot emelnék ki zárszóként. Ha ennyire megdrágították a saját áramukat és tönkretették a saját ellátásbiztonságukat és kockára tették az iparuk versenyképességét, akkor legalább megérte? Azt a célt, amit akartak ezzel (ti. az ún. zöldítést, a CO2 emisszió csökkentését), azt elérték?

Ez a legszomorúbb/viccesebb/szánalmasabb az egészben. Mint a barom, ideológiai alapon, szakmát figyelmen kívül hagyva mindent a zöldbolsevizmusnak rendeltek alá és mai napig Lengyelországgal vannak versenyben a legmagasabb fajlagos CO2 emissziót tekintve...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.