Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• den89

tag

válasz Paxker315 #21995 üzenetére

Ennek így ebben a formában akkor túl sok értelme nincsen, ha így is, úgy is cserélsz gumikat, ennyi erővel lehetne nyári-téli. Főleg ilyen 6-8 ezer km-rel nyugodtan használhatnád nyáron is a 4 évszakost. Kicsit jobban használódik a nagy melegben, az igaz. De 4-5 évnél tovább nem nagyon kell számolni 1 gumiszettel. Hogy most addigra elkoptatod, vagy el kezd öregedni/keményedni és azért lesz cserés, majdnem mindegy.

Én a családi autón (évi 8-10k km) téli-nyárit használok, de el szoktam húzni a cserét. November közepén cserélek csak télire, és március elején-közepén már megy rá a nyári. Feleségem autóján van 4 évszakos (GY-Gen3, évi ~5k km), azzal voltunk idén nyaralni külföldön, semmi problémát nem észleltem a 35 fokokban, de eddig máskor sem a 2 év alatt (télen azért mellőzzük abban a pár napban, ha olyan az időjárás). Mint írtam feljebb, kicsit jobban használódik a melegben a 4 évszakos, de ez a gumi élettartamát jelentősen nem befolyásolja ekkora futásteljesítménnyel, mint a tiéd, vagy a miénk. 4-5 évet így is, úgy is ki fog bírni. Egyébként jó szívvel ajánlom mindenkinek évi 10k km-ig a 4 évszakos gumit (a családi autón is gondolkodom előbb-utóbb, odáig jutottunk, hogy kb összesen 3 hét tél van egy évben).

Új hozzászólás Aktív témák