- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jodanovich
senior tag
nincs valaki itt kecskemét közelébe akihez eltudnék menni másolni magamnak 1 xp cd t mer nem bírom 1szerűen felrakni a notira az xp t hiába integrálom bele a driver okat
-
StoneBridge
senior tag
válasz
enakivagyok #1991 üzenetére
Bár nem L100-asom van, de hasonló problémám volt. Nekem is repedezett a képernyő kávája a két zsanérnál. Visszavittem (Technotrade) garanciában, megnézték és mondták, hogy gyári hiba, kicserélték a káváját egy újra, ami elvileg erősebb és nem fog repedni.
Ajánlanám, hogy vidd vissza, valószínűleg nem kell bizonyítanod semmit... -
KS99
csendes tag
Üdv,
Nagyon fontos kérdésem lenne. Most (ma!!) szeretnék venni egy matt kijelzőjű notebookot, max 150 e-ért. Csak ezt az egyet találtam, kérdésem az lenne,hogy mik a tapasztalatok vele/mi a véleményetek róla?
TOSHIBASatellite L30-113
Precesszor: Intel CeleronM-340 (Yonah-1.7GHz)
Merevlemez:
* 60GB (5400rpm) SATA
Memória:
* 512MB DDR2
Optikai meghajtó:
* DVD RW +/-
Kijelző:
* 15.4'' Wide XGA VA
Grafikus megjelenítő:
* ATI Radeon Xpress 200M 256 MB
A cél, amire használnám: irodai munka, zömmel MS office 2003, illetve net, gyakran wifin!!
Soha nem szerettem a celeront, szerintetek ez a proci megfelel a célnak?
Továbbá ha tudtok matt kijelzős notebookot 150-es árban azt is szívesen veszem.
Válaszokat köszönöm
Üdv
Sándor -
wienattwo
tag
Nálunk is van egy 6 éves Satellite, és semmi baja. Csak sztem elég durva, hogy a 6 éves gép nem törik, nem kopik, mint a maiak. Ezért mondom, hogy gari időn belül minden apró bajért vissza kell vinni a gépet, akkor majd megtanulják, hogy jobban megéri minőségibb darabokat gyártani. A szerviz meg nem mondhatja, hogy bocsi, igaz, hogy van garid, de ez csak egy Satellite, nem Tecra, a törés/kopás vele jár. Persze ez minden márkájú notira igaz, nem csak a Tosikra.
-
Kbali
nagyúr
válasz
wienattwo #1993 üzenetére
Az új, Vistás gépekre alap a 2 év garancia már, illetve akár 5 év garanciát is vehetsz a gépedhez.
A Satellite sorozat nem business kategória, ergo a minősége sem lesz az. Ezeket a gépeket nem arra tervezik, hogy naponta 15-ször csukod/nyitod, kikapcs/bekapcs, meg menjen napi 10-15 órát.
Faterom régi gépe (4-5 éves) még mindig megy, igaz mocskos és az akksija kuka. Az új nincs még 1 éves, de lötyög a zsanéron a kijelző, megkopott a touchpad, de ő pont a nem megfelelő használó.
Az én gépem is 1 éves lesz hamarosan, de semmi baja, igaz én nem napi 10 órát nyúzom, meg használok mellette egeret.
[Szerkesztve] -
wienattwo
tag
válasz
enakivagyok #1991 üzenetére
Azt a Toshibának kell bebizonyítania, ha te tetted volna tönkre. Nekem pl mesélték, hogy a Dell-nél a 3. évi gariidőben szó nélkül cserélték vkinek a billentyűzetét, mert egy picit megkopott. Lehet, hogy a Toshiba pont az anyagminőség miatt nem meri nagyon dobálgatni a többéves garikat? Pedig megbízhatóságból az élen jár. A megrepedt keret ennyi idő alatt pedig nagyon gáz, ne te szégyelld magad, hogy vissza kell vinni a gépet, hanem ők égjenek, amiért ilyen terméket adtak el neked.
-
lansz
csendes tag
sikerült letörölnöm a szutyok vistát, xp simán felment A100-784-re
-
enakivagyok
csendes tag
Ismét a Satellite Pro L100-as sorozat ismerőinek segítségét kérem: észrevettem, hogy a monitor bal oldali zsanérja mellett megrepedt a műanyag keret. Gondolom, ez egy idő után teljesen elreped (most is látszik a képernyő felnyitásánál, ohgy feszül és szétnyílik a repedés), eltörik, aztán a képernyő majd önálló életet él. Erre érvényes a garancia, vagy ugyan se bizonyítom be, hogy nem fociztam, röplabdáztam, kidobóztam stb a géppel, és csakis én okozhattam? Egyáltalán hogyan lehet javítani ezt a hibát? És mennyibe fáj?
Mindenesetre, 1 év után nem ajánlanám senkinek a Toshibát. Kopó festés, néha kideríthetelen okból nem működő touch pad (a 1955-ben írtam le, egyébként akkor másodszorra jött elő a hiba), ami aznap estére mintha nem is lett volna a hiba, eltűnt, most ez a zsanér. Hát... -
KisApám
addikt
válasz
StoneBridge #1987 üzenetére
A 8800-al meg az a baj, hogy mire megerkezik mMagyarorszagra, meg mire normalis aron meg tudja venni az ember, az egy ev... Nekem meg 2.5 honapom van meg arra, hogy megvegyem azt a laptopot.
Valszeg maradok a 8600M GT-nel mert annak lejjebb fog menni az ara boven.
Es nem a GDDR2-es valtozatra gondolok (DELL VOSTRO 1500 illetve ACER ASPIRE 5920) hanem a GDDR3-as valtozatra (ASUS G1S). -
Jodanovich
senior tag
hello mindenki
nem sikerült felraknia a win setup közbe a drivert ilyenkor mi van? honnan szedjek hozzá mer úgy néz ki ezek nem jók nekem -
Palika71
őstag
válasz
StoneBridge #1987 üzenetére
Ameddig az asztali 8800-asokon nem harapózik el az új, vékonyabb csíkszélességgel készűlő GPU (talán 8900?), addig a notikba épített 8800-as csak az árnyéka lehet az asztali változatnak.
Egy jól szellőző házban (nagy toron), a 8800GTS-em, 80-90C produkált, teljes VGA hűtés mellett.
Emiatt, SZVSZ, a mobil 8800 nem lesz annyival gyorsabb a 8700-nál, mint amennyire a nevéből adódóan számítanánk. -
StoneBridge
senior tag
válasz
KisApám #1986 üzenetére
Nem az, valóban. Csak arra próbálok rávilágítani, hogy keveset nyújt a 8700, főleg azon az áron amennyi lesz itthon (X200-ra gondolok pl). Érdemes megvárni a 8800-at, igencsak itt kell már lennie.
USA mindig egy másik történet marad, én ezen inkabb nem is idegeskedem... -
KisApám
addikt
válasz
StoneBridge #1984 üzenetére
Ettol fuggetlenul a 7950 GTX nem DX10-es kartya...
Erdemesebb kimenni az USA-ba is lassan laptopot venni... ROHEJES... -
ufonauta
aktív tag
Érdekes! Nekem tavaly december végi L30-134-em van, ami PSL33E jelzésű és a legfrissebb BIOS a 2.60-as hozzá. Tegnap helyeztem üzembe egy megrendelőnknek egy L30-11N-t, ami szintén PSL33E jelzésű és csak a proci gyorsabb benne. M440-es 1860 Megahertzes, mig az enyémben M410-es 1460 Megahertzes. Tehát tulajdonképpen ugyanaz a gép, de a gyárilag rajta lévő BIOS 2.80-as.Nos én ilyen 2.80-ast még a Toshiba honlapján nem találtam a PSL33E-hez. Pedig frissíteném én is. (hogy minek azt nem tudom
)
-
StoneBridge
senior tag
válasz
KisApám #1981 üzenetére
Ezt a notit már én is várom eléggé.
Kíváncsi vagyok, hogy mennyi lesz a hazai induló ára. Azonban nem sok reményt fűzök hozzá, hogy félmillió ft alatt indulna.
[link]
Ez úgy 510e átszámítva, Németországban. És még idén érkezik ebból SLI-s változat is, amit megtippelni sem merek, hogy mennyi lesz.
Ha ''gamer'' laptop kell, lehet jobban megéri már rendelni egy Alienware-t, 7950GTX-el SLI-ben, meghamizza reggelire a Toshiba-t, DX9-ben és DX10-ben egyaránt.A fogyasztása persze vicc...
-
Palika71
őstag
válasz
ufonauta #1977 üzenetére
A liion akksival kétféleképpen lehet nagyon kitolni:
1. Ha koppra lemeríted, és aztán beteszed 1-2 hónapra a szekrénybe anélkül, hogy feltöltenéd.
2. Feltöltött állapotában kb. 1 évig nem használod.
(nem számolom ide a tűzbedobást, vízbedobást, és a hasonló barbár cselekedeteket)
Máskülönben meg nyugodtan benne lehet a gépben akkor is, ha hálozatról megy. -
KisApám
addikt
Sziasztok!
Toshiba X200-at akarok venni 8700M GT-vel.
Kulfoldon, legalabbis a Toshiba honlapjan mar honapok ota kint van, de hat Europaban elunk, no meg Magyarorszsagon...
A honlapon 2000 dolcsi kornyeken van (kb. 360 000 ft!),
de attol tartok, hogy nalunk 460 000 alatt nem fogjak adni.Mint sok esetben a laptopokat, megfizetunk egy kis panzt hozza...
-
kavarc
aktív tag
sziasztok!
A #1966-osra tud valaki megoldást?
Előre is köszi! -
Palika71
őstag
Sziasztok!
Nemrég hozzám került egy Toshiba Satellite A110.
Szeretem.
Rá akartam csatlakoztatni az LCD TV-mre, de sehogyan sem sikerült. Mivel a TV-n nincs VGA csati, így egy S-VIDEO (notebook) - KOMPOSIT (TV) (az a sárga RCA szerű) kábellel próbálkoztam.
1. Beállítottam a másodlagos monitornak a TV-t.
2. Aktiváltam.
3. A Fn+F5 -vel kiválasztottam a TV-t.
4. A TV-t pedig arra a bemenetre állítottam, ahova a komposit kábel be van dugva.
5. Az eredmény: semmilyen jel nem jön a TV-n.
Esetleg nem tudna valaki segíteni?
Sajnos S-Video - S-Video kábelem nincs itthon, de ha csak az a baj, akkor beszerzem. -
ufonauta
aktív tag
válasz
wienattwo #1974 üzenetére
''Egyébként az sem megoldás, ha az akksidat feltöltöd, aztán elrakod állni, ugyanis a liion akkuknál sokkal erősebben jelentkezik az öregedés folyamata, mint a nimh-es akkuknál, vagyis állva is gyengül idővel.''
Igazad lehet, viszont nekem 8 hónapos a gép és az akksi ezzel a módszerrel még mindig 1 óra és 40 percet bír, ha szükség van rá. Ha állandóan benne lett volna és naponta többször áramtalanítottam volna gyanítom, hogy már meghalt volna.
''Ha az a volna, ott nem lett volna...''
A fene tudja mi a jobb akksi téren. Az biztos, hogyha egy áramszünet miatt elhalálozik a gép, akkor tökön szúrom magamat, hogy ennyire kiméltem az akksit. -
atos30
aktív tag
válasz
lúúúzer #1962 üzenetére
Nekem is bekapcsolt,de csak azért mert a rejtett gomb a noti elejébe van építve a lezárótüskék alá, hogy amikor a két rögzítőtüske a helyére kattan akkor az egyik alatt a fém kinézetű kapcsolót megnyomja a tüske.Mivel elég érzékeny a kapcsoló ezért van az ,hogy már egy századmilis emelkedéskor bekapcsol a gép ,amikor még ki sem oldottad a reteszt.Sajnos ennyit lötyög a fedél és a kapcsolonak elég ennyi.Ha kiékeled valamivel a fedelet, hogy ne lötyögjön, valszeg le se fog hibernálni.Inkább a kis reteszlukba, ahol a kapcsoló van tegyél valami picipapírkát vagy valami eltávolítható dolgot, ami által a reteszelő tüske hamarabb fogja megnyomni a gombot és így lötyögéskor nem fog bekapcsolni a gép.
-
BluEyes
őstag
válasz
Jodanovich #1973 üzenetére
Na akkor nyilván az van hogy hibás vagy sérült. Másnak sikerült ám a lemez elkészítése, pedig nem is faszomozott.
Itt van mégegy leírás, ha ez alapján se megy, akkor inkább kérj meg egy pufók napközist a játszótérről, hogy segítsen. [link] -
wienattwo
tag
válasz
ufonauta #1972 üzenetére
Ok, csak én pont az M100-164-et akartam venni, az pedig Kbalinak nem működik a 220-ról akksi nélkül. Mind1, majd egy boltban megnézem. Egyébként az sem megoldás, ha az akksidat feltöltöd, aztán elrakod állni, ugyanis a liion akkuknál sokkal erősebben jelentkezik az öregedés folyamata, mint a nimh-es akkuknál, vagyis állva is gyengül idővel.
-
Jodanovich
senior tag
nekem nem sikerült az xp rakás a notimra, meg írtam a cd t fajinul meg minden és azt mondta még a kék képernyő setupnál h iastor.sys hibás vagy sérült már nem emlékszem na ilyenkor mi van?
-
wienattwo
tag
Toshiba tulajok! A kérdés az, hogy ha kiszedem a notiból az akksit, akkor is működik a noti a tápról? Kbali m100-asa nem, ezért érdekelne, hogy az egyéb típusoknál hogy van ez. Csak elég félelmetes, hogy ha nem használnál akkut, a régi meg már kipurcant, akkor is kell venned újat, mert anélkül használhatatlan a gép. Arról nem is beszélve, hogy vmikor a jövőben már gyártani sem fognak hozzá akkut.
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Egyet nem ertek!!!
Mi a francert nem hoztak mar be a Mo-i Toshiba markakereskedok Mo-ra a majd 2 honapja letezo 8700M GT-s Toshiba laptopokat, nem beszelve a 8600M GT-s laptopokrol...???
Attol felek, hogy ami az USA-ban kaphato most ilyen laptopok, szokas szerint Europaban dragabban illetve Magyarorszagon meg dragabban jelenik meg... -
kavarc
aktív tag
válasz
BluEyes #1965 üzenetére
szia!
Nekem a leírás alapján sikerült feltennem az XP-t. Feltelepítettem az összes drivert is, amit a toshiba honlapról le lehetett tölteni xp-re. Egyedül a hangot sikerült csak nagyon nehezen előcsalni a masinából; kicsit bűvészkedni kellett vele, mert a ''gyári'' driverrel nem volt hajlandó működni.
Viszont lenne még néhány kérdésem:
- a bekapcsoló gomb mellett hardvergombokat nem tudtam életre kelteni (start-pause/stop/előre/vissza)
- nem tudom állítani a kijelző fényerejét/kontrasztját, hogyan lehetne?
- az Fn billentyűkombinációs szolgáltatások közül csak 2-t tudok elérni, a többi nem működik, van rá vmilyen megoldás?
Vajon mennyit kellene egy teljesen feltöltött 4000mAh-ás akksinak kibírnia? Nekem nagyon hamar lemerült (1óra); lehet, hogy csak az első töltés után volt ilyen kevés kapacitása?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
BluEyes
őstag
válasz
Jodanovich #1964 üzenetére
Hőőőjjjjj, finomabban kicsit. Nem faszomozni köll, hanem a keresőt jobb fönn beizzítani, és olvasni. Pár éve meg van oldva a dolog, nincs miért hőzöngeni.
Tessék: [link] -
kavarc
aktív tag
válasz
ufonauta #1958 üzenetére
Köszi, meg is próbálkoznék az installal; csak azt nem tudom pontosan hogyan fogjak hozzá.
Az XP drivereket letöltöttem a Toshiba honlapról, viszont állítólag nem nagyon szereti a SATÁ-s vinyó az XP installt. Csinált közületek valaki már ilyet? Esetleg tudna ebben nekem segíteni? Megköszönöm előre is. Ill. még egy dolog: azt olvastam van a HDD-n egy rejtett partíció, mely a későbbi Vista helyreállításhoz még kellhet, ezért nem nagyon szeretném, ha az XP telepítéssel ez elillanna a rendszerről... -
lúúúzer
tag
L-30 tulajok!!!
Nektek is be szokott kapcsolni a laptop a rázkódástól?(Persze csak a hibernálós gazdikat kérdezem.) A szervízben azt mondták, típushiba... És a toshiba nem akarja orvosolni, pedig elég lenne két nagyobb gumibak a kijelző mellé a fedélre,hogy ne mozogjon annyira lezárt állapotban.
Nem kéne a toshibának írni sok levelet kollektíven, hogy csináljon valamit. Én még fizetnék is a szervíznek, mert nem szeretném a gépet barkácsolni. -
ufonauta
aktív tag
válasz
lúúúzer #1959 üzenetére
Bár igaz, hogy a LI-ion akksik nem érzékenyek a rátöltésre, én ezt kétkedve fogadom. Tapasztalatból tudom, hogy egyik akksi sem szereti az összevissza töltögetést. Márpedig a notit sokszor bekapcsolom egy nap, Van, hogy öt percre van, hogy több órára. Ilyenkor az akksit állandóan elkezdené tölteni és lehet, hogy féligtöltött állapotban már ki is kapcsolnám. Telefonjaim mind LI-ionos akksival mennek és régi tapasztalat, hogyha a félig töltött akksira rátöltök, akkor utána 3-4 napig bírja a telefon. De, ha lemerítem ameddig az elektronika engedi (kikapcsol a telefon) és felteszem egész éjjelre kikapcsolt állapotban tölteni, akkor 7-8 napig is bírja. Nemhiába mennek gajra pár hónap alatt azoknak a telefonoknak az akksijai, amiket egy nap 25-ször rak be gazdájuk az autós kihangosítóba, ami rögtön tölti is őket.
Én a noti akksit teljesen feltöltve szépen elcsomagolom a notitáskába és, ha hamarabb nincs szükség rá akkor kb. 1 havonta lemerítem és újratöltöm, majd megint elteszem.
Bár kétségkívűl megvan az a hátránya a dolognak, hogy így elveszti az akksi a ''szünetmentes táp'' szerepét és egy áramszünet rosszul tud esni a notinak. Node a három asztali gép sincs szünetmentesre kötve és őnekik ugyanúgy nem esik jól egy áramszünet. Tehát kinek a pap, kinek a papné. -
ufonauta
aktív tag
Persze, hogy rá lehet tenni az XP-t. Az összes driver letölthető a Toshiba oldaláról. A Vistát is vissza tudod tenni a visszaállítólemezről, bár valami olyat hallottam, hogy az MS nem csípi, ha sokszor aktiválják. Egyszer-kétszer még elmegy gondolom, oszt lehet telefonálni az MS supportnak, ha aktiválni akarod.
-
ufonauta
aktív tag
Hááá...t én pont a noti miatt váltam meg az asztali gépemtől. (pedig nem egy erőgép L30 1.5 Giga Rammal és 120-as vinyóval) Van még három asztalim, ha annyira akarom. (nejemnek, fiamnak, irodában) Itt meg felszabadult egy rakat hely, oszt beújítottam egy LCD monitort, meg egy négyportos USB HUB-ba bedugtam egeret, billentyűt, szkennert, nyomtatót és használom asztaliként a notit.Ha meg vinni akarom, akkor három kábelt kihúzok, akksit berakom, oszt mehet a menet. Igaz én nem nagyon játszom rajta, így nem tudom mennyire lenne alkalmas játékra, de tegnap az irodában nem tudtam befejezni a melót, így simán bedigiztem a notin 3 órányi VHS-t egy Canopus MPEG Pro EMR-el (bedugtam a szabad USB-be) és kiírtam DVD Workshop-al. Oszt még a borítót is megszerkesztettem hozzá a Corel-el. Simán műxik munkagépként is.
Igaz nem olyan jól bővíthető, de nekem nem kell többet asztali PC. Elég, hogy a nejem és a kölök monstrumjai itt zakatolnak a lakásban.
-
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
Megvettem a drágaságot!A200.
Az lenne először is a kérdésem, hogy rá lehet applikálni valahogyan az XP-t, mert az előre telepített Pistával egy kicsit lassú....Ill. azt kérdezném még, hogy bármikor vissza tudom rakni a Vistát, ha úgy alakul? Kaptam hozzá egy toshibás Vista DVD-t.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget! -
enakivagyok
csendes tag
Sziasztok!
A gépemen (Satellite L100-112) úgy tűnik, meghalt a touchpad. (Nem Fn+F9 probléma, ellenőriztem, hogy engedélyezve van-e.)
Ez lehet hardveres hiba? Mindenesetre visszaolvasva nem láttam ilyen beírást. Ha igen, akor ez garanciális javításba belefér? Esetleg ''elveszett'' valahol a driver és elég lenne letölteni a Toshiba honlapról, majd telepíteni?
Csatlakozva az elmúlt postok floodjához, az én gépem épp egy éves és kopik. A touchpad is (ott csak bizonyos fényviszonyok között látható) és a bal egérgomb is (ez festéshiba lehet, mert lejött a festés és a festetlen műanyag látszik). Ezzel nem tudok mit kezdeni, garanciában úgysem javítják, az ujjamat meg nem töri fel így sem. -
-
Batmause
tag
Annyira nincs nagy igényem, elárulom hogy elviselem a minimum grafikát de fusson.
Ha konkrét játékokra kérdezel akkor: SIm City 4, Civ 3, Civ 4, SW Empire At War, Armed Assault, Face Of War
Amúgy ezek a játékok elmennek a mostani gépemen is...(AMD Sempron 2800+, 512 DDR-400, gyári nVidia FX5200)...szóval ehhez képes a notebook sokkal erősebb.
A100-011-esben egy jobbfajta videokari van, Go 7600...azon simán elfutkároznak a dolgok, és ha gond lesz a melegedéssel akkor veszek egy notebook-hűtőpadot.
A bővítés nem gond, az asztalit is olyan 4-5 évente újítjuk, szal nem lesz olyan bajom, hogy egy év múlva szart sem ér a gép...
Te véleményed, vagy másé? -
csabika0001
senior tag
Egy még hivatalosabb [link]
A garanciára mindenképpen kérdezz rá a Saturnban! Ha nem tévedek, erre a típusra 2 év. Ha meg nem, akkor... -
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Toshiba Satellite A200-1CR típusú notival?
Most akciós a Saturnban, de nem szeretnék bevásárolni vele... ráadásul nem is jól írják a proci típusát az újságban, mert vagy T2080-as, de akkor nem lehet 2MB cache és 667 MHz-es.
Szal nem tudom, de erőteljesen gondolkodom rajta.
Néhány véleménynek/tanácsnak örülnék.
köszönöm! -
Kbali
nagyúr
válasz
csabika0001 #1941 üzenetére
Köszi a választ. Érdekes, hogy a kompatibilitási táblázat kizárólag 533-as modulokat hozott ki.
-
Batmause
tag
Nézem, hogy ez a laptop egész jó hangkártyával rendelkezik....valóban így van?
Illetve ez mi akar lenni?
''HD to go – a High Definition-tartalmak megtekintéséhez
HD Audio-támogatás''
Köszi -
Batmause
tag
válasz
csabika0001 #1942 üzenetére
csabika0001
Nagyon szépen köszönöm a segítséged. Még egy...játéknál nem szaggat a lassú válaszidő miatt? Tapasztaltál valami hasonlót, vagy esetleg valaki más?
Azt hiszem egy A100-011-et veszek majd...
Nagyon köszönöm a választ -
csabika0001
senior tag
válasz
Batmause #1940 üzenetére
A notebook kijelzők fényerejének, kontrasztjának és válaszidejének pontos értékét ritkán tüntetik fel a specifikációk között. Vajon miért???
Pontosan én sem tudom neked megmondani, de sokkal gyengébbek minden tekintetben az asztali TFT-LCD típusoknál.
A fényes felületű TFT kijelzők (pl. Toshiba TruBrite® TFT) valamivel jobbak a ''sima'' matt felületű TFT kijelzőknél fényerő, illetve válaszidő tekintetében. Játékra is jobban használhatóak a matt felületű társaiknál.
Viszonyításképpen egy Toshiba Tecra A9 matt felületű 15,4'' TFT adatai:
Maximum:
153.7 cd/m²
Average:
135.4 cd/m²
Black:
0.3 cd/m²
Contrast:
512:1
ill. egy ASUS G1S fényes felületű 15,4'' TFT adatai:
Maximum:
195.0 cd/m²
Average:
165.3 cd/m²
Black:
0.7 cd/m²
Contrast:
279:1
Toshiba szervizzel kapcsolatban nincs tapasztalatom. Szerencsére eddig még nem volt rá szükségem.
Az akksi üzemidőd kb. 1,5óra lesz normál használat mellett. De elérheti akár a 2 órát is.
A Toshibák jó gépek. Megbízhatók. Jól összerakott noteszgépek. Néhány infó a Satellite A100-011-ről: [link]
[Szerkesztve] -
csabika0001
senior tag
Az Intel® 945PM Express Chipset támogatja a dual-channel DDR2 667MHz (533Mhz szintén) memóriamodulokat. Ahhoz, hogy dual-channelben használd a memóriákat a kapacitásuknak mindenképpen meg kell egyezniük. Továbbá a memória modulok azonos sebességűek, ill. időzítésűek kell hogy legyenek. Én azt javaslom, hogy add el a jelenlegit és vegyél bele egy memória KIT-et (2x 512MB, vagy 2x 1GB). Így biztosan fog működni dual-channelben. A KIT-ben eladott memóriákat együtt tesztelik, tehát 100% hogy működni fognak.
-
Batmause
tag
-Milyen válaszideje van a kijelzőnek? Játékhoz mennyire jó?
-Gondoltam is, hogy melegedni fog, a notiknál rosszabb a hűtés mint az asztali gépeknél...ezért is gondoltam egy hűtőpadra (Zalman ZM-NC1000). Biztosan beszerzek hozzá egyet.
-Milyen a Toshiba szervize? Mennyire gyakran fordult elő itt a fórumozók között, hogy szervizelni kellett a gépet?
-Aku hogy bírja?
-Szerintetek jó gép? Mennyire bírja a strapát?
-Akkor majd, ha megveszem a gépet az aktiválásnál, ha gond lesz, megkérdezlek bennetetek... -
Kbali
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek ha ezt (KTT533D2/1G) a mem. modult berakom a jelenlegi 512 mellé az M100-164-esembe, akkor menni fog dual-channelben?
Vagy ehhez két teljesen egyforma modul kell? A chipset olvasatom szerint támogatja ezt az üzemmódot. -
Kbali
nagyúr
válasz
Batmause #1937 üzenetére
1. - nem a proc. miatt fog melegedni, hanem a vid. kártya miatt. Ha sokáig hajtod, simán forró lesz a gép (persze ha a kártyát is hajtod).
2. - előre van telepítve, bekapcsolás után kell személyre szabnod (aktiválnod)
3. milyen technikai adatokra vagy kíváncsi?
méret : 15.4 ''
típus : Toshiba TruBrite® WXGA TFT-képernyő (azaz csillogós, kültéren vagy hátsó megvilágításkor nem az igazi, egyébként a színe szép)
saját felbontás : 1280 x 800
4. Ha itt [link]regisztrálod a gépet, akkor pontosan paraméterezhetően tudod keresni a különböző frissítéseket. -
Batmause
tag
Szeretnék egy A100-011 típusú notit. Pár kérdéásem van...
1. Mennyire hajlamos felmelegedni?
Jogos a kérdés a grafikuskártya és a processzor miatt.
2. Írják, hogy Windows Vista Home Premium oprendszer van rajta...most az rajta lesz a gépen? Mert akkor kinek a nevére lesz telepítve? Vagy nincs felrakva és majd nekem kell, vagy hogy képzeljem el?
Azért kérdezem, mert gondolom OEM-es verziójú az oprendszer és nem mindegy hogy kinek a nevén van aktiválva az oprendszer.
3. A kijelzőről miot tudtok mondani? Mik a technikai adatai?
4. A Toshibánál hol lehet a hardvereket frissíteni, mert én nem találtam megy elsőre? -
KisApám
addikt
Valaki hozzon mar nekem egy Toshiba X205-ot 8700M GT karival az USA-bol, ott 2000-2300 dolcsi es nem euro...
-
Louies
aktív tag
Bontott Toshiba notebook eladó:
Angol billentyüzet; Procci 1,5Ghz Centrino+hütéssel; Touch pad; készülék ház(ezüst); Kijelző 15,4”; akku Li-ion Dc10,8V 4400mAh, kis apróka hangszórók (Harmon Kardon). vagy ha kell valakinek valami akkor megnézzem benne van-e.
Privizzetek… -
Jenő
aktív tag
ide is beírom, hátha..
Sziasztok!
12 év számítógép-használat után életemben először próbáltam helyi hálózatot létesíteni egy PC és egy laptop között crosslink utp kábellal. Összekötöttem a gépeket, elindítottam őket, és a PC-n (XP-vel) Hálózat beállítása varázslóval próbáltam megoldani a dolgokat. A végén kiírta, hogy sikeres volt a sztori, már csak a másik gépen kell megcsinálni, és ha nem XP az oprendszer a másikon (a laptopon Vista van), akkor az XP telepítőcd-t rakjam bele abba, és az majd segít. Úgy tűnt, hogy segített is, eljutottam a végéig, amikor kiírta, hogy a beállítások érvénybe lépéséhez újra kell indítani a gépet, elkezdtem az újraindítást, de nem indult újra, hanem csak állt egy helyben, mintha mi sem történt volna, semmit nem kezdett el bezárni. Végülis én addig próbálgattam a különböző rendszerleállítási módokat, hogy most olyan mintha le lenne hibernálva, vagy ilyesmi, de mutat képet csak sötétet, meg mutat egérkurzort is, de max alvó üzemmódra reagál. Kikapcsolni nem tudom (valószínűleg én vagyok a láma), újraindítani sem. Van esetleg valami ötletetek?
Ui. Toshiba Satellite A200-1CR-ről van szó -
csabika0001
senior tag
Szerintem a Satellite A200-asok (mivel egész új konstrukció) nagyon drágák. Bármilyen célra is szeretnéd használni a gépet én inkább egy Tecra A7-est javasolnék. Ezekhez már alapból 3év garancia tartozik, és teljesítményben sem maradnak el az A200-as Satellitektől. Ha a szép design miatt választanád az új Satellitet, akkor sztem várj még pár hónapot. Egyrészt olcsóbb lesz, másrészt a Toshiba Magyarország minden noteszgépét 2 év garanciával fogja értékesíteni (állítólag).
-
qetuol
csendes tag
hello, szeretnék venni egy satellite a200-1gs -t és szeretném a véleményeteket kérni.köszi
-
csabika0001
senior tag
válasz
razor33 #1929 üzenetére
El lehet távolítani a HDD jelszót is. Jó a megérzésed! Valóban a BIOS-ban kell ''törölni''. Itt egy kis segítség:
''HDD password delete on Toshiba Tecra A8 series
Here is how:
Shutdown Tecra A8
Press ESC and Power button together
Enter the passwords if prompted
Press F1 to enter the BIOS
Select the password field (it shows Registered)
enter bkspc or space
enter your existing password
press enter
It prompts for New password
Just enter
Repeat for verify
Now password is Unregistered
Can be repeated for any password field''
Remélem világos minden. -
razor33
csendes tag
skaccok thx a helpet mindenkinek!
Satellite, te látom tényleg értesz ezekhez a dolgokhoz
a cd meg nem egyenlő dvd, erre se figyeltem(akkor már értem, h. hogyan lehet rajta ennyi minden)
hdd-jelszónak kicsit utána olvastam máshol: ott azt írták, hogyha egyszer be van lőve, akkor már nem törölhető, esetleg vhogy a bios setupban talán...de lehet megint tévedek, bár gondolom így már az se fog bekeverni, ha erről az eredeti recovery lemezről lesz helyreállítva a rendszer
-
csabika0001
senior tag
Az előző néhány problémához...
- Razor33: Satellitenek teljesen igaza van az oprendszeres kérdésben. A ''gyári'' Toshiba-féle Windows XP-t általában konkrétan azokra a típusokra (sokszor konkrét modellekre) optimalizálják, ill. tesztelik amit Te megveszel.
- Audittqp: Ezt bebuktad...Sztem vidd azonnal szervízbe. Lehet nem úszod meg ingyen, de ott legalább értenek hozzá. A garinak meg sztem annyi...
[Szerkesztve] -
Integra
titán
beírom ide is
szóval adott egy toshiba tecra m1 noti
5 gomb nem működik valamiért.
mit lehet vele csinálni? egy egyszerű pucolás rendberakja? vagy egyszerűen elkopott a mechanika és klavi csere?
szét lehet ilyen klavit szedni egyáltalán?
ha igen, tudna valaki szerelési rajzot adni hozzá, hogy szétkapjam? -
Satellite
tag
válasz
audittqp #1922 üzenetére
Nem értelek.
Van egy garanciális géped, és mégis nekiállsz szétszerelni.
Most azt várod, hogy netán egy TOSHIBA márkaszervízes olvassa mindezt, és itt a Fórumban lépésről-lépésre leírja, hogy szereld szét majd össze a géped...?
(A furcsa hangot egyébként akár egy feltekeredett hajszál is okozhatja.) -
Satellite
tag
válasz
razor33 #1920 üzenetére
Az a lemez egy Recovery DVD.
(Ha tényleg visszaolvastál, akkor tudnod kéne, - 100-szor kitárgyaltuk már.)
Tehát: azon a lemezen rajta van az előtelepített gyári oprendszer képe egy image-fájlban.
Ha ezzel újratelepíted a géped, akkor mindent ''letöröl'' a HDD-ről, majd egy menetben felmásolja a komplett oprendszert, - és kb. 30 perc múlva az a kép fogad, mint a géped első bekapcsolásakor... -
oviktor
tag
válasz
razor33 #1921 üzenetére
Hello!
A win-es kérdésre.Nekem 1 éve van meg a notim és a gyári win ami rajta volt mint neked van most rajta 1 hónap alatt megpusztult és gondolkodás nélkül felraktam rá 1 sima sp2-t és semmi baja nincs azzal a toshiba-s cuccok közül azt raktam fel ami kell és had szaladjon,azóta már próbálkoztam vista-val is de még nem igazi a toshiba driver támogatottsága vagyis amikor próbáltam még nemvolt az. -
audittqp
csendes tag
Sziasztok!
Elég nagy segítségre lenne szükségem, van egy Toshiba Satellite L30-134 típusú laptop, aminek az oldalsó ventillátor járatából elég furcsa hangok jönnek ki, szal lényeg hogy megpróbáltam leszedni a hátlapot, eltávolítottam a hátlapon lévő kis fedlapokat, amik a winchestert, a memóriát takarják, levettem az akksit, az összes csavart ami a hátlapon van kiszedtem, és egyszerűen nem tudom leszedni a hátlapot, mert a sarkainál, valamint középen eléggé szorul nagyon nem akarom feszegetni! Ki akarom tisztítani a ventillátort, de egyszerűen nem férek hozzá!
Ha valaki tud segíteni, akkor azt nagyon megköszönném hogy van-e valami trükk amivel el tudom távolítani a hátlapot?! Vagy pattintós-e vagy bármi ötlet?!
Köszi -
razor33
csendes tag
ja, h. ez a cd az egész win-t helyrerántja?! az nagyszőrű (akkor nem kell barbárkodni, és maradhat a toshiba-s win, ahh hát ez orgazmus)
én aszittem, h. csak a toshiba-s progikat lehet vele helyreállítani -
razor33
csendes tag
párdon Satellite nagy ''S''-sel
-
razor33
csendes tag
na, most már lassan totál gallyon van a rendszer (dvd-t írni már nem hajlandó, pár progi indításánál meg telepíteni akarja az msoffice-ot, amikor már fent van, iexplorer elhalt)
a hardver résszel tuti nincs gond, magukkal a szoftverekkel se, amiket használok, hisz ezelőtt működtek hiba nélkül, szal a win a hunyó 1000%
értem én, átolvastam az egész topikot mielőtt megvettem a gépet, még1x nincs kedvem
(van aki esküszik az eredeti notis oprendszerre, van aki aszondja, h. ugyanolyan jó a sima is), vágom, h. te melyik táborhoz tartozol satellite
valószínűleg jobb lehet az eredeti, de ha egyszer olyat nem adnak hozzá, a rendszer elhalófélben, akkor jobb ötletem nincs... (javítgatni meg sztem esetemben nem érdemes)
ez a hdd-jelszó, ha jól vettem ki, akkor vhol a merevlemezen tárolódik, magyarán, ha megformázom a lemezt, akkor az is eltűnik, vagy az vhol mélyebben leledzik? (ne b.ssza meg a nemtommi, h. a saját hdd-met nem tudom megformázni és utána használni, ha már egyszer beállítottam a hdd-jelszót!)
[Szerkesztve] -
Satellite
tag
válasz
razor33 #1913 üzenetére
OK, a Te dolgod, - megvetted, - azt raksz rá, amit akarsz.
De ha vennéd a fáradságot, és visszaolvasnál mondjuk 1 (esetleg kettő) évet itt, akkor lehet hogy érdekes ''tapasztalatokkal'' szembesülnél, - olyan emberkék részéről, akik belevágtak abba, amit tervezel.
Az ''eredmény'' az esetek többségében önmagáért beszél.
Egy gyárilag telepített (és sokszorosan, minden létező környezetben) letesztelt oprendszer a nagy gyártók esetében (DELL, Compaq, IBM, TOSHIBA) sosem egy mezei, boltban megvehető platform. Viszont nem fárad el, és karbantartva hosszú éveken át mindenféle lefagyás, kékhalál és egyebek nélkül működik.
De ha Te ezt unalmasnak találod, akkor sok sikert az újratelepítéshez!
[Szerkesztve] -
Satellite
tag
válasz
audittqp #1906 üzenetére
A legjobb úton haladsz, hogy egy döglött gép tulajdonosa legyél...
Ha még nem szereltél notebook-ot, akkor miért próbálkozol vele minden előzetes tapasztalat nélkül?
(Azt meg inkább le sem írom, hogyha nem a megfelelő sorrendben bontasz meg egy gépet, akkor esetleg bajok lesznek az összerakásnál, és aztán már hiába viszed márkaszervízbe, ugrik a garanciád, mert messziről látni hogy kísérletezett vele valaki...) -
razor33
csendes tag
a hdd-jelszót, h. lehet megszüntetni teljesen?
security assistban egyszerűen nem megy, pedig ott adtam meg a jelszót
annyi a lényeg, h. ugyanazt a jelszót használom bios és hdd-jelszóként is (h. ne kelljen 2 félét pötyögni minden indulásnál), a bios-jelszót simán tudom törölni, a hdd-t meg vmiért nem
esetleg vki vmi ötlet? (mert így kicsit félve állnék neki az újrarakásnak) -
razor33
csendes tag
válasz
Satellite #1905 üzenetére
Azért, mert amit használnak, az előbb-utóbb elfárad, ez alól még a nem mezei win se kivétel (bár nem tudom, h. mi nem mezei ezen, nem vettem észre semmit, amiben különbözne az asztalimon futó win xp pro-tól). Amúgy meg e konkrét esetben elindítottam egy progi uninstallját, ami szépen elkezdte uninstallálni az összes többi progit is a program files mappából, kezdve a photoshoppal, ami ilyen hibás uninstall után nem telepíthető vissza, azt meg szeretném azért használni. Meg nem igazán tetszik, h. miért megy nekem alapból 50 folyamat, na nem mintha nem bírná el a gép, de ha nem kell, akkor minek. Ha újrarakom, akkor meg csak annyit fogok feltenni, ami tényleg jó is vmire. (Értem, h. le lehet tiltani, ami nem kell, le is vannak, de akkor fent se lesznek, max ha kell vmi, akkor felrakom.) Na csak ezért!
-
ufonauta
aktív tag
Nos én az enyémet még tavaly decemberben a két ünnep közötti akcióban vettem. Abban 512 MB RAM és 60 Gigás vinyó volt és benne volt a WIFI. Akkor akciósan 150 rugó volt. Ha te veszel bele egy wifi kártyát még mindig 130 altt vagy, de a RAM-ra kérdezz rá, mert a 256-ot keveslem. Igaz én is vettem bele pluszba 1GB-ot, ami nekem a 150 felett ugye még plusz kiadás volt, te ha veszel bele 1 Gigát, akkor is 150 alatt vagy. A vinyója meg alapból 20 Gigával nagyobb, mint az enyém volt, mert már azt is lecseréltem 120-asra. Szóval szerintem megéri megvenni. Nekem bevált. Ráadásul most nézem, hogy ennek már a procija is izmozabb 1860-as, szemben az én 1460-asommal.
-
tibibi
őstag
sziasztok szeretnék véleményt kérni ez milyen vétel [link] vagy keresek mást esetleg használt? köszi.
-
ufonauta
aktív tag
Való igaz, de én biztos nem cigánykodnék vele.
Gondolj bele, megveszi 35-ért és nagyon, nagy jó esetben kiárul belőle 50-et. (De ez már a plafon.) Mennyit kell ezért hirdetni és várni a megfelelő kuncsaftra? Mert azért magában ezekre a cuccokra nem olyan nagy a kereslet. Ha mégis megjön a vevő, akor előfordulhat, hogy elviszi a kijelzőt (vigye ki neki Karakószöcsögre), de a vinyó és a RAM még mindig a nyakán maradt. Majd jelentkezik valaki a vinyóért. (viheti Röjtökmuzsjra), oszt három hónap múlva esetleg elviszi valaki a RAM-ot. (szintén az isten háta mögé). Mindaddig áll benne 35 rugója, ami vagy megtérül, vagy nem, de az biztos.
Nemhiába akarja a haverja is egyben eladni. Kell keresni egy palimadarat, aki egyben megveszi 40-ért és a havernál lealkudni 30-ra, oszt akkó keres is rajta valmicskét. -
AT1S
tag
Üdv mindenkinek! Érdekelne hogy Toshiba Satelite m30x laptop hibás alaplappal ( valszeg csere lenne kb 60-65K) mennyit érhet szerintetek? Mert van egy haverom aki 35-ért eladna egy ilyent. És ha javítani nem is, keresni lehetne rajt vmit.? pl mennyiért megy egy kijelző stb.. Egy két adat így fejből: 1,7Ghz Mobil Celeron 60 -as vinyó meg valami mobility radeon 9-es szériából (talán valami 9700) + 512 ram. De persze a videókártya az mellékes mivel integrált, úgyhogy kuka az is. Előre is kösz.
-
audittqp
csendes tag
Sziasztok!
Elég nagy segítségre lenne szükségem, van egy Toshiba Satellite L30-134 típusú laptop, aminek az oldalsó ventillátor járatából elég furcsa hangok jönnek ki, szal lényeg hogy megpróbáltam leszedni a hátlapot, eltávolítottam a hátlapon lévő kis fedlapokat, amik a winchestert, a memóriát takarják, levettem az akksit, az összes csavart ami a hátlapon van kiszedtem, és egyszerűen nem tudom leszedni a hátlapot, mert a sarkainál, valamint középen eléggé szorul nagyon nem akarom feszegetni! Ki akarom tisztítani a ventillátort, de egyszerűen nem férek hozzá!
Ha valaki tud segíteni, akkor azt nagyon megköszönném hogy van-e valami trükk amivel el tudom távolítani a hátlapot?! Vagy pattintós-e vagy bármi ötlet?!
Köszi -
ufonauta
aktív tag
válasz
razor33 #1902 üzenetére
Az i386, tools cd, support, meg valami value mappa törölhető a C gyökeréből, azokat biztonság kedvéért rakja oda. (maga a win nem használ onnan semmit) Ha megvan a telepítőlemezed nyugodtan törölheted őket. A futó alkalmazásokat az újratelepítés után tudod kilőni. Amiről biztos tudod, hogy nem használod azt törlöd a vezérlőpult/programok hozzáadása alól szép szabályosan. Amiben nem vagy biztos azt ne töröld, csak tiltsd le az indulását. futtatás/msconfig alatt.
A BIOS jelszó valszeg nem kavar be, de a HDD-ről vedd le a jelszót mielőtt nekiállsz! Biztos, ami biztos. -
razor33
csendes tag
és még 1: be van lőve a bios-jelszó, meg a hdd-jelszó is <= ez nem fog majd gondot okozni telepítésnél ugye? (na csak azért, mert egyszer már ilyen jelszavas okossággal megszívtam, amikor elhalt az alaplap és újrarakták a win-t)
-
razor33
csendes tag
Szevasztok!
A kérdésem annyi lenne, h. mi az az i386 mappa a notebookomon, amit fel van telepítve alapból? (A toolscd-t vágom, de ezt nem) Törölhetem-e v. esetleg kelleni fog később is? Ugyanis most akarom újrarakni rajta a win-t.
Toshiba Tecra A8-185
Illetve még esetleg annyi, h. mik azok a driverek és programok a toolscd mappából, amik feltétlenül kellenek, h. működjön a gép és mik azok amik feleslegesek? (mert alapból most 50 folyamat fut, az asztalin meg csak fele kb., szal egy kicsit sokallom és ha már egyszer újratelepítés lesz fullra, akkor nem raknék fel olyat, ami nem is kell)
v. hol találok ehhez vmi leírást, linket? mert gondolom kicsit hosszadalmas elmagyarázni mindent, h. mire jó
itt a toolscd tartalma: [link]
Kösz! -
ufonauta
aktív tag
válasz
Cerebellumm #1900 üzenetére
Ha van rá keret szerintem tedd bele az 1 Gigásat. Én is így cselekedtem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Jogász topic
- Iqos cigaretta
- További aktív témák...
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -35% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- Asus Zenbook Pro 15 i7 7700HQ/1050ti 4GB/16GB RAM/100% sRGB
- Használatra kész Lenovo IdeaPad 15IKB i3-8130u,4GB DDR4,FullHD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest