- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbazsy
őstag
válasz
b_anita #2249 üzenetére
post felénél megfogalmazódott bennem a kérdés, h az antibiotikum nem-e teszi tönkre, de a végére tisztáztad
bár gondolom így se jó annyira neki..
de örülünk, h egyelőre rendben van!a végére reagálva pedig lehet idézni a kis herceget ugye..
"Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, akit megszelídítettél."
csak sajnos ezt nem mindenki így gondolja... -
b_anita
csendes tag
Az Ubul az aranyos név
Megjöttem közben a dokitól. Vegyes érzelmekkel vagyok... azt mondta, hogy az jó h eszik, iszik, jó a hangulata és h a tályogok közel sem akkorák mint az elején, és ha úgy gondolom akkor megint adjuk neki az antibiotikumot, és pár napig akkor megint járjunk vissza sebtisztításra, meg h lássa. De azért tudjam h ez nem egy gyógyítható betegség, legjobb esetben is csak tünetmentessé tehető, időnkénti fellángolásokkkal. A szemére azt mondta, hogy az van h ugye a könnycsatornákon át kerül a genny a szemébe (ezt tudtam eddig is), és lehetsége h nyomja a szemet ellátó ereket kicsit és ezért megnő a nyomás és ezért lehet a gyulladás. Nyilván mondta h oda nem lehet betadint bejuttatni, úgyhogy kaptunk antibiotikus szemkrémet, és megkapta akkor a szurit én meg az esti adagját elhoztam azt majd én szúrom...
Meg vettem neki probiotikumot is, az kell mert az antibiotikum felborítja a bél egészséges flóráját és akkor megint jön a baj.... azért halkan megjegyzem: autodidakta módon képeztem ki magam az utóbbi időben mindenféle nyúlbetegséggel és kezelésével, a nyúlanatómiával és mindenféle tartási és szaporítási speciális dolgokkal kapcsolatban, szóval a probio.-ra én kérdeztem rá...
és amúgy pont azon gondolkodtam (most hogy látom a nyúl mennyire speciális eset, és teljesen más mint az össze többi rágcsáló pl.), hogy kezdő állattartónak szerintem nem is lenne szabad nyúllal kezdenie. Nem mintha Én annyira okos lennék, de mégis van a Dollyn kívül jelenleg is 5 madaram egy tengerimalacom és félig egy görény meg egy kutya... és gyerekkorom óta folyamatosan ennyi állatom van...
De mondjuk mi lenne a Dollyval ha mondjuk egy 10 éves kisfiú nyuszija lenne valami ostoba szülőkkel???
Most pont volt egy ilyen eset azz állatorvosnál azért mondom... behoztak egy kiskutyát, és a legmagasabb IQ-val szerintem vagy a 10 éves gyerek vagy még inkább a kutya rendelkezett. Annyira látszott h nem való neki állat... -
-
b_anita
csendes tag
válasz
ladybug #2244 üzenetére
Először is üdv előre is Ubulnak (Neem röhögtem)
Dollyval kapcsolatban:
Köszönöm szépen a bíztató szavakat és a jó tanácsokat!
A hangulata és az étvágya az kifejezetten jóónak mondható!! Folyamatos ugrálás egész héten, evés, ivás, rosszalkodás, rombolás...
A szeme ma eléggé begyulladt, de ez igazából várható volt. Egyből kamilláztam neki egész nap, most estére már szebb. Holnap reggel megyünk az orvoshoz vissza (mert ugyebár letelt az a bizonyos kritikus egy hét) és meglátjuk mit mond. A tályogok ahogy én megítélem vagy nem nőttek vagy cska minimálid mértékben (én nem érzékelem a változást). Újabbak nem jöttek ki, sőt az egyik kisebb is lett - szerintem.
Szerintem hízott is. Múltkor kereken két kg. volt, most kíváncsi leszek...
Nem adom fel ám egykönnyen!! Küzdök érte ameddig látom h van értelme, és amíg szemmel láthatóan nincsenek fájdalmai!
A szeretet csodájában Én is hiszek és bízok!!! Eddigis nagyon szerettem a nyulit, de most h beteg és még inkább kiszolgáltatott, és tudom h többek között rajtam (is) múlik az élete.... most meg napról napra jobban kötődöm hozzá!!!!
A lényeg a lényeg, h a hét nagyon jó kedvűne és vidáman telt, aminek nagyon örülök. Félek a holnapi találkozástól az orvossal, de állunk elébe, és tesszük a dolgunkat!!
Holnap jelentkezem és beszámolok!!Kidus!! minden nap két héten át jártunk orvoshoz és betadinnal tisztították úgy ahogy Te is mondtad. Az utóbbi néhány napban pedig Én itthon is csináltam. Most már azért többnyire befforrtak a sebek, és nem is engedi már hogy itthon hozzányúljak.
-
bbazsy
őstag
válasz
ladybug #2244 üzenetére
Ubul (nemröhög
) lesz a neve, és még nem.
most volt 3 hetes, szept10. -én kapja a 6 hetes oltást, utána hozhatom el.
a mókás, h legjobb esetben is előtte 3 nappal tudok költözni, zsal együtt szokjuk majd az új helyetP.s.: mivel addigra meg kell szereznem a cuccokat is, tudtok olyan boltot, ami ha lehet Budán van, és mindent megkapok egy helyen?
van itt egy Fressnapf, az jó?#2246: persze, képeket rakok amint lesz
-
bbazsy
őstag
-
gaborbol
őstag
válasz
b_anita #2236 üzenetére
Amikor a fiú nyuszit vettük, nem tudtunk szinte semmit a törpe nyulakról.Bementünk egy kereskedésbe, volt ott vagy 15 kisnyúl, párom megnézte őket egy nyuszi folyton kiszökött a ketrecből közben, na neki nem is kellett más csak Ő.Hazahoztuk, még aznap este kiderült, hogy beteg.
Egy hónapig jártunk vele orvosról orvosra 2 naponta vittük dokihoz különböző szurikra, hol jobban volt, hol rosszabbul. A végén mondta a doki, hogy ennyi, nincs tovább, amit lehetett megtettek, ha nem javul a leg humánusabb lenne esetleg elaltani.... Hazavittük, éjjel beengedtük a hálószobába, összekuporodott, lefeküdt az ágy mellé, meg se mozdult reggelig. Szörnyű volt nézni szegényt,aztán szép lassan, napról napra,mindíg egy kicsit jobban lett. Szerencsére mostanra teljesen felépült, azóta itt rágja vígan a kábeleket(amikor csak lehetősége van rá, roppant hálás jószág)
Komolyra fordítva a szót, nálunk is felmerült párszor, hogy esetleg el kell altatni, ha nem javul, csak ne szenvedjen szegény, mert még nézni is szörnyű volt. Ahogy olvasom TE tényleg MINDENT MEGTETTÉL amit ember megtehetett, hiszem,hogy néha a szeretet megadja a kellő lökést, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Néha viszont akár milyen erősen próbálod nem jön össze. Az a nyuszi olyan életet élt nálad amit más biztos, hogy nem tudott volna megadni neki. Kitartás és jobbulást Dollynak, csak ezt tudjuk nektek kívánni. -
gaborbol
őstag
Hát nálunk pont fordítva van
A csajszi a megtestesült nyugalom,bárki simogathatja, nyúzhatja, tudja,hogy hová nem szabad bemennie, ha nyitva hagyom az ajtót akkor lefekszik a küszöbre és ott marad....A fiú meg mint egy mini ördög, nyargal ezerrel, felugrik bármire, mindent meg kell néznie,ő is tudja hová nem szabad mennie mégis bevágtat mindenhová.Simogatni max 5 percet lehet mert hirtelen felpattan amikor neki már elég volt és elnyargal
Külön egyéniség szerintem mind,úgy mint az embereknél.
-
Kidus
őstag
válasz
b_anita #2237 üzenetére
Tisztitod a talyogot otthon?
Ha nem, akkor azt megteheted, betadine fecsibol sebbe bele ( vizzel higitva ), gezlap, kinyomkodni finoman, megint sebbe bele, megint kinyomkod stb...
Mondanam meg, hogy elotte hydrogen peroxide ugyanigy, de azt nem biztos, hogy hagyja, es ha egyedul vagy, problemas lehet. Bar ha nyugodt a nyul, akkor mehet az is, es utana betadine.
Napi 2-3 eleg. -
bbazsy
őstag
Dollynak jobbulást innen is!
én meg megkaptam a képeket, nagyon úgy néz ki, hogy Ő lesz:
3 hetes, még várjuk, h milyen a neme. ha fiú, akkor tuti elhozom.
lány nyuszik elvileg picit nehezebb esetek, ez tényleg így van ? -
ladybug
őstag
válasz
b_anita #2236 üzenetére
Átérzem a fájdalmadat, és szerintem mindenki, akinek állata van. Legyen az nyúl, cica, kutya vagy más. Aki állatot tart felelős érte, és ha magához vette, akkor törődjön vele és szeresse.
Tudom, hogy szereted a nyuszidat, és te is tudod, hogy ha elaltattatod, akkor nem rosszat teszel neki, hanem a kínjaitól és fájdalmaitól szabadítod meg. Bármennyire is szereted, el kell, hogy engedd, ha itt az ideje.
Nagyon sajnálom. Bárcsak segíthetnék valahogy....
-
b_anita
csendes tag
válasz
ladybug #2235 üzenetére
alszik
NAGYON SZERETEM A DOLLY NYUSZIT
mindent megteszünk érte....!!!!!!!!!!!
Adja Isten h jobban legyen!!!!!!!!!!
rengeteget sírtam már miatta, nem bíírom abbahagyni!! Ő egy különleges nyúl!! nem halhat meg!! Az egyik legjobb barátom. Ti nyulasok biztos értitek miről beszélek! Nem bírom ki ha el kell altatni.Nagyon szeretem!! ISTENEM!! annyira szeretem!!!! Nincsen igazság a Földön ha így lesz vége
Ő nem csak egy nyúl!!! Ő a Dolly!! AZ EGYIK LEGJOBB BARÁTOM!! -
b_anita
csendes tag
-
b_anita
csendes tag
sziasztok!
tegnap kapta Dolly az utolsó szurit, letelt a két hét. most egy hétig nem kap semmit és meglátjuk h mi lesz?! sajnos még a hét elejeén megint kijött rajta egy tályog, az tegnap ki lett ürítve... azt mondta az orvos, ha az egy hét alatt megint elhatalmasodik rajta és visszanőnek akkor "el kell gondolkodni a továbbiakon"...
tudjátok ugye h ez mit jelent???
6. hete küzdünk a betegség ellen, és az utolsó két hétben az egész napom akörül forgott hogy őt ápolgattam. megkapott mindenféle finomat, kapott vitamint és immunerősítőt és, folyamatosan takarítottam a helyét, nem is forgácson van most hanem rongyokon (az állatorvos javaslatára), mindenféle finom zöldség, gyümölcs amit csak enni akart, egész nap kinn lehet, bárhova mehet, szúrtam naponta, naponta vittem dokihoz, tisztítottam a sebeit, fésültem a szőrét.... (este lenn aludtam mellette a földön, letettem a matracot, Ő pedig melléém feküdt....)
és most annyira el vagyok keseredve!!! annyit sírtam már miatta... nem bírom elviselni a gondolatot h el kelljen altatni a Dolly nyuszit!!!Ez katasztrófa!!!!!
most ezen a héten mindent megteszek még, megkap mindent amit csak akar, aztán nem tudom.... lesz aminek lennie kell
-
bbazsy
őstag
no, voltam a tenyésztőnél, megnéztem
van is az alomban olyan szinű (barna türingiai), amilyet szeretnék...mutatott mini kosorrúakat is. u.a., mint a törpe, csak picit a feje+füle más + fele akkora. ezen rágódok még, de sztem maradok a törpénél, picit szebbnek/barátságosabbnak tűnik.
szept közepén hozhatom el, ha minden jól megy
-
ladybug
őstag
Természetesen. Ha odakészítesz neki szépen magokat, szénát, és jó sok vizet olyan szopókás italtartóban, akkor 2 napig biztos elvan.
De... Szerintem magányos lesz. Nehezen viselik, ha sokáig egyedül vannak.Panka pl ha 2-3 napra elmegyünk itthonról, akkor utána napokig simogatni kell, meg szaladgál utánunk. Pedig ő aztán nincs is egyedül, mert a fiú tengerimalac vele él egy ideje, meg anyáék is jönnek megnézni minden nap. Mégis...
-
bbazsy
őstag
-
b_anita
csendes tag
válasz
Vukocska #2221 üzenetére
az állapota szemmel láthatóan javult, nem is kicsit!!!! rohangál a lakásban, eszik-iszik egész nap, hízott is, tegnap mérték, kereken 2kg.! a kedve jó, a bundája kezd szebb lenni...
de..
de ebből a betegségből nagyon nehéz kilábalni, sajnos!! és azok a puklik megint.... szimmetrikusan vannak mindkét oldalon ugyanott kettő-kettő. ezért gondolja azt h nyirokcsomók, és ezért kapja a gyulladáscsökkentőt!!
nyúlbetegségekből, nyúlanatómiából és minden ehhez hasonló dologból nagyon képzett lettem (sajnos). egyszerűen mindent megteszünk érte. az orvosok és az ápolók, asszisztensek csodálatos emberek, nagyon meg vagyok elégedve!!!!
még hétfőig kell kapja a szurikat. aztán meglátjuk!! de én nagyon bizakodok. többen mondták már nekem, hogy "le a kalappal" ugyanis nem sokan csinálnák ezt végig!!!
dehát szerintem ez természetes... hiszen "egyszer és mindenkorra felelős lettél azért amit megszelídítettél".... szval a Dolly remélem hamarosan meggyógyul! -
b_anita
csendes tag
mi még küzdünk a Dollyval/Dollyért...
addigis itt egy kép a kis betegről.... látszik ahogy le van borotválva a szőre.
ma már kapott gyulladáscsökkentőt is. múlt hét hétfő óta minden nap elvittem a dokihoz, és szúrom napi kétszer, nincs is vele semmi gond. most megint vannak valami "ducik" rajta, elméletileg megnagyobbodott nyirokcsomók (de sajnos az bármi lehet)... -
ladybug
őstag
A vezeték elrejtése jó ötlet, de egy nyúl elől nem tudsz mindent eldugni.
A miénk a szőnyegrojtokat rágta le, szépen végig. Aztán most a rattan fotelnek kezdett neki. Mást nem rág meg.
Az előző gazdijánál a falnak esett neki.Szóval, teljesen nyuszibiztosra szerintem nem tudsz csinálni, de megpróbálhatod.
Nálunk laminált padló és járólap van. Kicsit kifarol időnként, de alapból nincs gond vele. Amiatt viszont teljesen jó, hogy könnyen tisztítható. A szőnyegen jobban ottragad a szőr.
Ami legyen neki, az egy ketrec, ahová elvégezheti a dolgát. A hosszas bezártságot nem szereti. Ott legyen neki inni- és ennivaló. Széna mindig, mert azt imádja. Az enyém a WC papír gurigán éli ki a rághatnékát, azt minden nap kap. Magok, alma, körte, cseresznye, saláta, káposzta, sárgarépa, fű - ezek a kedvencei. Legalábbis a miénknek.
A nyuszi egyébként egy fantasztikus állat. Meglepő dolgokat tud olykor produkálni, és ezt pozitívumként mondom.
Akkor hajrá. Nyuszira fel.
-
bbazsy
őstag
sziasztok
tanácsot szeretnék kérni
rég tervbe van véve egy nyuszi, csak előbb a költözést kellett megejteni. ez úgy néz ki szeptember közepére megvan. pont mire a nyuszi 6-7 hetes lesz, és elhozhatom.
kérdésem az lenne, h hogy/mivel készüljek?
a lakás számomra is új lesz, üresen kapom, tehát tudok "nyuszibiztosat" csinálniértem ezalatt a vezetékeket, növényeket, stb.. mire figyeljek? gondoltam rá, h minden vezetéket(van rengeteg) vagy elviszem falba, v behúzom fekete (lépésálló, amit a betonba is tesznek) gégecsővel, azt csak nem rágja át..
laminált padló + kő mennyire "zavarja" ?
mennyire lehet szabadon, mennyire garázdálkodik? nem vagyok híve a "kisállatot zárjuk el" elméletnek, amennyit lehet én kiengedném, ha betartja a szabályokat.. nyilván dolgozok/nem mindig vagyok otthon, akkor mi a helyzet?
kettesben leszünk egyelőre biztosan, bnő nem akaródzik felcuccolni Pestre..ketrecbe mit rakjak/hol vegyem?
ha valaki tudna egy kimerítő választ adni, azt nagyon megköszönném. bár van még időm, de próbálom addigra felkészíteni magam és a lakást
btw törpe kosorrú lesz
köszi,
bébé -
b_anita
csendes tag
válasz
Zoliboy95 #2213 üzenetére
újabb tályogok jöttek ki a Dollyn. tegnap utolsó utáni esélyként elvittük egy állatklinikára, ahol azt mondta az orvos, hogy felnyitja, megnézi és eldönti van-e értelme ennek az egésznek vagy el kell altatni. hosszas várakozás után, mondta hogy megműtötte, körbe alul a nyakán végig le van borotválva a szőr és fel van nyitva, de nem kicsit, sokkal nagyobb vágással mint ahogy az előző doki csinálta. 14 napig, napi két injekció bőr alá, és a következő 3 napban vissza kell menni, h betadinnal átöblítsék a sebeket. a betegség neve: pasteurellózis. gondolom hallottatok már róla... ezt pedig sokszor még szopós korban kaphatják meg és az orrnyálkahártyában van a bakt. az elhullás állítólag kb. fele, fele arányban jellemző.... szóval a doki szerint van rá esély h meggyógyul, voltak már sikereik... de az is lehet h nem és akkor el kell altatni.
ma reggel be is adtuk neki a szurit. eddig 0,1 ml.-t kapott napi egyszer, most 0,4ml-t napi kétszer, bőr alá. szegéééény... párom fogta meg (fülénél ahogy én sosem) és én meg szúrtam, kicsit "felsírt" de jól tűrte, én is félve adtam be és nem voltam elég gyors, szerintem az volt a baj... mostmég ürül neki mindenhonnan a gennyTi mit tudtok ezzel a betegséggel kapcsolatban?? valakinél van már tapasztalat???
-
Zoliboy95
tag
Szia! Mi a helyzet a Dolly nyúnyóval? Jobban van már? Üdv.
-
Vukocska
tag
Nyaralás + lakás átépítés miatt eltűntünk egy kicsit. Szomorúan olvasom hogy Dolly nyuszi beteg
Ezúton a kis családommal jobbulást kívánunk neki.
Gyuszi gyógypuszit is küld, és elmormol egy imát érte.
Én javaslok egy ketrec fertőtlenítést, új itató, új etető tálka....
-
b_anita
csendes tag
válasz
ladybug #2209 üzenetére
már két szurin túl vagyunk. Én nagyon ügyes vagyok, Ő pedig egy hős!!!
hát a szeme még mindig elég csúnya, de 4-5 nap kell mire elkezd visszahúzódni, legalábbis múltkor is így volt... de eszik viszonylag jól. igaz kézből, de eszik... bizakodom!!
ma kiborogatta a magos tálkáját mire hazaértem
szval remélem rendben lesz!!! a szurival már nem lesz gond -
b_anita
csendes tag
válasz
ladybug #2207 üzenetére
igen, azt hiszem aludt.. este ahogy maára hagytam, lefeküdt, én meg már nem is zavartam...
a szeme szegénykémnek elég csúnya, váladékozik is, meg még benne van az fehér trutyi amit beletettek neki... meg hát az arca azért még dagadt, de múltkor is a teljes duzzanat csak olyan 4-5 nap után tűnt el... próbáltam egy kis kamillással körülette letisztítani a szőrét is, de nem engedi, úgyhogy nem is erőltettem, Ő tudja mi a jó neki. kb. olyan két óra múlva esedékes az első szuri... nem mondom hogy nem félek tőle.
voltam ma a bizonyos állati áruházban, és bevásároltam
új nyuszis tál, szárított gyógynövények, répaszirom, vitamin...., aztán mentem tovább a másik üzletbe, ott meg vettem zöldeket. -
ladybug
őstag
válasz
b_anita #2206 üzenetére
Nos, hogy van a kis beteg? Tudott pihenni? És te?
Panka nyuszink szenzációsan érzi magát. Elugrándozik a lakásban, jól elvan a malackával, és mostanában nagyon igényli a simgatást. Jön utánunk, és addig dugdossa a nóziját a kezünkhöz vagy lábunkhoz, amíg aktívan el nem kezdjük simogatni. Ilynekor olyan 5 perces elfoglalást igényel, aztán jelzi, hogy elég volt.
-
b_anita
csendes tag
válasz
ladybug #2205 üzenetére
amíg a baci benn van a szervezetében addig kiújulhat! de Én nagyon bízom az állatorvosban meg egyéb dolgokban... két éves amúgy, szval meg kell gyógyulnia.
szval a fő kérdés most itt: hogy milyen hatást sikerül elérni az antibiotikummal?!
megfogadtam, hogy pozitív leszek!!! nem akarom itt rázúdítani a nyúlra még az én negatí energiáimat is!! szval akkor beszéljünk arról, hogy a gyógyszer hatni fog!!! és még sok kis rosszaságról számokhatok be!!! de az jó volt, hogy ma itt voltál, és volt kivel megosztanom, aki ugyanúgy van az állatokkal mint Én. Köszi
édes kicsi nyuszi, nem érdemli meg hogy ilyen nagy baj történjen vele!!!
most szundikál a lelkem...
úgyhogy jóéjt nektek is!!!
nekem a fél szemem rajta lesz még este is.... -
b_anita
csendes tag
válasz
ladybug #2203 üzenetére
na, pont most adtam neki enni... hát megint fel lett neki nyitva, kitisztítva, és holnaptól kezdve 12 napon át nekem kell injekcióznom. nagy dózisban fog antibiotikumot kapni. kérdezte a doki hogy be tudom-e adni, vállalom-e?? vagy naponta beviszem. hát egyrészt ez nem kivitelezhető, másrészt neki sem biztos jót tenne az ide-oda hurcibálás napi szinten. meg hát mondom végülis szakápoló vagyok vagy mi, be kell tudnom adni...
múltkor ugye volt szó ezekről a csontkinövésekről, azt megint mondta hogy vannak... de azt mondta hogy tulajdonképpen ez nem csontrák, hanem van egy olyan baci ami a csontokat támadja meg, és rendellesen csontkinövéseket okoz és a gyulladás is érinti a csontot ezáltal, úgyhogy ezért fontos az antibiotikum. és ugye ezt én orálisan nem tudtam neki adni, mert nem eszik annyit, no meg megérzi a szígát és nem eszi meg, de akkor ez így talán jobban kivitelezhető lesz... a tű nagyon pici, olyan mint az inzulinos, és 0,1 ml. az adag, szóval az egész kb 5mp.-t vesz igénybe és holnaptól lesz segítség aki majd lefogja addig. ha van köztetek hívő akkor imádkozzon a Dollyért... én fogok!!!! mert angyon szeretem és szeretném ha még rohangálnak a lábam előtt és lerágná a tapétát meg a jegyzeteimet... és lopkodna a kajából és zörögne este!! szóval azt mondom ne haragudjatok a nyuszikra a rosszaságok miatt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest