Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Gurulunk, WAZE?!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Nálunk akkor is megrágná a kábelt, ha nem lenne éhes. Csupán az elemi ellenséget látja a vezetékekben, amik az útját állják. Ilyenkor könyörtelen, és beléjük akar rágni. Utána meg csak csodálkozik, ha az áram megpörköli a nyelvét és az orrát. A durranástól persze meg jól megriad.
-
Sipi
addikt
Hú, esetleg van valami tuti trükk kábelrágás ellen? Kicsit zavar, hogy van egy megrágott lámpadrótom, amiből kilátszik a rézkábel...
Ha karmol, takard le valami ronggyal. Azt nem szereti, megpróbál kibújni alóla. Közben felveheted, akkor tutira megvadul, és legalább rángatózik.
Esetleg 1-2 napos kajamegvonás... Olyankor csak elindul körülnézni, mit tud megrágni.
Sipi -
ipgirl
tag
mondjatok nekem valami jó módszert, hogy hogyan lehetne lefogyasztani a nyulat, mert nagyon kövér lett az utóbbi időben.
Nem kapott többet enni...sőt inkább kevesebbet, de nem akar kijönni a helyéről, és nem mozog.
Általában megfogom és kiveszem őt, tesz 2-3 lépést és lefekszik.
Mit csináljak vele? -
Vukocska
tag
Valamelyik este leültünk az asszonyal ( Iny becenévre hallgat
) DVD-t nézni.
Ést mit néztünk, hát persze hogy a VUK-ot
És abba volt egy kakas akit elkapot a róka.
Idézet a filmből
'' Engem hívsz taralyos?''
Így meg is lett a név
Taralyos
És Durcival mizújs?
Vajon Zsüli merre modelkedik
Semmi hír a nyuszikról
[Szerkesztve] -
ipgirl
tag
akkor hasonlít Zsülire
Ő is ugrán össze-vissza, majd elnyújtja magát a szőnyegen, vagy leül a tv elé.
De nagyon zsivány: alig várja, hogy kimenjünk a szobából, és odamenjen az asztalhoz a kábelekhez, mert tudja, hogy azt nem szabad rágni, de rájött, hogy ha nem látjuk akkor bármit megtehet...
-
Vukocska
tag
Ma már végre ''jó'' idő volt.
Gyuszival és a két kutyával egy jót játszottunk kint a szabadban.
Én teljesen elfáradtam, de úgy látszki Gyuszi nem. Már lassan egy fél órája ugrándozik a lakásban egy szem szőlővel a szájában. (amit tőlem kunyizott el) -
Vukocska
tag
Most éppen földiepret majszol Gyuszi.
Az orvos is azt mondja szívesen lenne nálunk nyúl vagy éppen kutya.
Nagyon tetszett neki a szabadtartás, valamint a padlófűtéses légkondis kutya/nyúl-ól.
De tudod valahogy jobban szeretem őket, mint ember társaimat.
Hogy miért?
Mert ők még nem használnak ki, nem vernek át, és csak szeretett adnak.
Még egy sertést is többe nézek mint egy embert.
A barátnőmön, unics tesómon kívül max 1 embert neveznék barátnak, aki éppen a főnököm.
A többiek jobb ha elkerülnek...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vukocska
tag
A sár sem lehet valami izgi.
Nálunk most is esik.
Jha gonoszkodtam ma egy kicsit Gyuszival (szerintem már bánja hogy ént lettem a gazdája, pokolra kíván
)
Házon kívűlre raktam szegényt, én meg az üvegajtön keresztül néztem hogy mitszól hozzá.
Hát meglepődött,
előszőr a kinti járólapot kaparta hogy beássa magát a házba, majd kétlábra állt (neki támaszkodott az üvegajtónak) és bámult befele azokkal a nagy szemekkel, hogy most mi van hé, eresszetek már be.
Mihelyt kinyílt az ajtó, már húzott is befele. Azóta az ágynemű ( lusta voltam beágyazni, asszony meg nincs itthon) közé bújt és ott élvezi az ''gondtalan'' nyuszi életet. -
Vukocska
tag
Még mindig hó

Gyuszi már vágyna a szabadba (már én is )
Ma is bámult kifele az üvegajtón, így kinyitottam neki, de ahogy megcsapta a pofikáját a hideg, bekotricolt a szobába, és felkéreszkedett az asszony ölébe. -
Vukocska
tag
Semmit, azt tanácsolta hogy zárjam el a kutyáktól, mert phszihés gondja van...
Meg a dokitól tudtam meg hogy már túlkoros a ivartalanításra.
A tanácsot nem fogadom meg, mert már nagyon ragaszkodnak egymáshoz, így marad egy ''bolond'' nyulam
Amikor Gyuszi büntibe volt a ketrecben azt a két kutya is megszenvedte -
ipgirl
tag
láttatok már ilyet????!!!!!!! én ezt nem hiszem el...ez egy NYUSZI!!!

[link] -
Vukocska
tag
Nha újra itt... bocsi a távol maradásért de Torinoban (olimpián) voltunk kikapcsolódni
Bevallom őszintén nagyon hiányzottt a kis füles...
Amióta hazajöttün állandóan a nyomunkban van. Jön a konyhába lejmolni....
Most ép áll a báll. Gyuszi az ágyon volt, és leakart szállni. Eddig mindig leült az ágy szélén, és várta hogy valaki letegye, de most nem várt....
Ráugrott az ágy előtt fekvő kutyára.....
Calogero felugrik, Gyuszi rohan, kutya utána....
Gyuszi bebújt a könyves polcba, a kutya leült a polc melle és várja hogy Gyuszi kidugja a fejét, hogy lebirkozza.
De a polc másik oldala nem zárt...
Calogero még mintig ott ül a polc ''zárt'' oldalánál és várakozó pozicióban van, de Gyuzsi már kibújt a nyitott oldalon és kilógott. A konyhába tömi a fejét....
Szegény kutyát megint jól kijátszotta.
Algieba: Nagyon szépen köszönjük az ''értelmes'' hozzászólásodat, mi sem megyünk a törpehörcsög topicba ha nem tudunk lényegre törő hozzászollást írni.
Amúgy nekem is van törpehörcsögöm, futóegerem, sima házi egerem patkányom, de csak kígyó és pók eleségnek tartom őket. (rágcsálók)
Gondolom a húsvéti nyuszinak (amit elfogyasztottál) volt neve, azaz megszemélyesítetted. Na ez nekem olyan mintha lenne egy gyereked és ha meguntad akkor elteszed lábalól (Tehát nem vagyunk egyformák)
A törpenyúl, s még a házi nyúl is kiválló házikedvenc lehet, ha igazán szereti az ember őket.
Az hogy mindenkit megtámadott az részben a te hibád, nem ivartalanítottad időben, túl kevesett foglalkoztál vele, sokat volt ketrecbe bezárva.
Az én nyuszim is megtámadta az idegeneket, elvittem állatdokihoz. Nálam az volt a baj hogy két kutyával nőt fel... de meg lett nevelve.
behappy: Ez a nyúl lencsevégre született...
jasszer: Nagyon sajnálom Pörit olyan édes volt a foltjaival, kár hogy már nincs közöttünk

kypre: Én is szorítok hogy minél hamarabb a ''család'' tagja legyél. Gyuszi is szeret fogócskázni...
[Szerkesztve] -
kypre
tag
Kedves Mindenki....
Bocsánat, hogy eddig elmaradtam, és a nagy beharangozás után meg a nagy semmi lett.
Szóval, Oszkár: a nyuszi csak megörzésre volt itt nálam, már vissza került a gazdájához, de azért képet majd igyekszem felrakni róla, mert bár a gazdája Oszkárkának hívja, Ő valójában sokkal inkább egy ''Oszi'', mert akkora svihák, hogy hűűű meg haaa.
Lehet vele fogocskázni, jön és döfködi a lábfejed, hogy akkor gyerünk, és akkor bizony menni is kell. Nagyon szelíd, simogatni dédelgetni is lehet.
Elfogadta a kezemből a kajót, és azon túl, hogy kertben játszás közben alig lehet utolérni, teljesen ''közösségi nyúl''. Nagyon élveztem a társaságát, és ha nem albérletben laknék, tuti haza sem engedtem volna, dehát így, ugye muszáj volt.
Szóval, minden nyúl és törpenyúl gazdit teljesen megértek, és ha majd már lehet, lesz nekem is, és akkor jövök, és nem csak olvaslak titeket, de majd lesz miről hozzá is szolnom, és ez már biztos.
-
Vigneau
félisten
No, visszakerült Durci a helyére már vagy 1 hete. Helyreállt a béke, most nem potyogtat és még a kezemből is eszik.
-
Vigneau
félisten
Jól van, csak ne húzd az időt sokáig, mert ahogy közeledik a húsvét, úgy emelkednek majd az árak. Ha teheted, inkább őstenyésztőtől vedd meg és lehetőleg olyan fiatalon, hogy már tudjon magától enni, azaz éppen az elválasztást követően. Ebben az esetben könnyebben kézhez tudod majd szoktatni. Szerintem a miénkkel már az volt a baj, hogy relatíve idősebben - kb. 3 hónaposan - került hozzánk és nem tudtuk annyira kezessé tenni. Sőt, szinte semennyire... De azért aranyos, csak kézbevenni nem tudjuk úgy igazán.
-
Vigneau
félisten
Tavaly húsvét előtt vettük, nem a szezonja miatt, hanem már régóta készültünk nyuszit venni. Akkor 6K volt. Kell neki min. 90*50*50-es ketrec, de ha kint tartod jól elkerített kertben, az csak még jobb neki. Néha nem árt szabadon engedni a szobában - ha nincs kert -, mert szeretnek futkározni. Tisztántartani nem vészes, hamar rutinná válik. 2 - legfeljebb 3 - naponta azért nem árt takarítani. A papagáj jó kérdés, nem hiszem, hogy egy helyre lesznek zárva. Meg lehet próbálni, bár a nyúl alapvetően félénk jószág, de ha a területéről van szó, akkor még okozhat kellemetlen meglepetéseket. Vukocska a szabadon tartásról és a ''vérmességről'' tudna Neked mit mesélni.
-
Hidi^
aktív tag
mennyiért lehet venni ilyen kis jószágot?
papagájom vajon megbarátkozna vele ?
nehéz tisztában tartani?
-
jasszer
őstag
Jelenlegi barátnőmnek nincs törpenyula, lehet h rossz úton járok...

Sértés... ugyanmár. Aki ezen megsértődik az meg is érdemli.
Öö... rendeződés már csak baráti szinten várható (remélem). Amúgy épp a 12 órás munkaidőm végén járok, magamtól max. délután kelek hétvégén.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
Ilyen korán fent kukorékolsz?

Remélem, közben rendeződnek köztetek a dolgok.
Ha meg nem, akkor legközelebb majd úgy válassz partnert, hogy:
- Szia, tetszel nekem! Törpenyulad van?
Ha a válasz igen, akkor ő lesz a tuti befutó. Ha nem, akkor tovább kell keresgélni.
Remélem, nem sértettelek meg vele.
-
Vigneau
félisten
Jasszer is pöriként szereti, csak más értelemben véve...

Tény, vannak vele problémák, de nagyon aranyos kis állatka. Húsügyileg a törpenyúl semmire sem jó, még az 1.5kg-ot se éri el a teljes testtömege, szőröstül-bőröstül - természetesen. Nekem a tengerimalac meg a hörcsög nem jön be igazából. Erre mondják azt, izlések és pofonok. -
jasszer
őstag
Hátigen... majd ha exbarátnőm lelkivilága helyreállt mindkettőjüket meglátogatom.

Nekem tengerimalacom is volt anno, elég parázós típus, egyedül a tv-nézés kötötte le, simogatni nem engedte magát, stbstb... Egy nyúlnak komoly lelkiélete van (lásd. Durci
), a kisebb állatok meg elvannak mint a befőtt magukban - valakinek persze ez vkinél előny...
[Szerkesztve] -
Én a nyulat pörköltként szeretem.
Az igazi hobbi kisrágcsáló a tengerimalac, de a törpenyúl...
Igen, a nyuszinak puhább a szôre, ezért is vannak prémes fajtái. (A szôrtépést remélem már betiltották.)
A nyúl mint hobbiállat kissé valószertlen.
Volt húsvéti nyuszim, 3 kilósra nôtt, rajtam kívül mindenkit megtámadott, és megharapott. Nekem meg már egy kicsit nehéz volt ôt kézben tartanom és dédelgetnem, simogatnom azt a puha szôrét.
Végül pörkölt lett belôle. Finom volt.
A tengerimalac is ehetô. Hmm.
Azóta csak mongol futóegereket, törpehörcsögöt tartok.
Amin elegendô hús van, az kaja.
-
Vigneau
félisten
Durci félve ugyan, de ismét eszik a kezemből. Talán picit előrébb jut a kapcsolatunk. Nehézkes ez a pubertáskor.
-
ipgirl
tag
ma este Zsüli fölfedezte a tv-t. eddig nemnagyon keltette fel az érdeklődését, de ma percekig ült előtte
mókás volt ahogy ült a földön, a fejét fölemelte, és bámulta a tvt 
viszont még mindig nehéz rávenni a mozgásra, talán ezért sem lenne jó, ha rászokna a tévézésre
-
Vigneau
félisten
De eltűnt mindenki mostanában...

Ja, Durcival holtponton vagyok. Ő nem akar kedvesebb lenni velem, hiába is próbálkozom. Újabban már takarításkor se akar kijönni. Kisebb harcot követően a ''légierőt'' - jön a SAS - vetem be, hogy kikerüljön a ketrecéből. Ő ilyenkor puffog, aztán a földre téve némi megszeppent pillanatot követően eliszkol. Sikerült úgy begyakorolnom a megfogását, hogy most már nem jön ki a szőre.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vukocska
üzenetére
Tetszik, hogy ilyen kezes a nyulad. A miénkkel nem lehet ilyet csinálni.
Ma megint bunyóztam Durcival. Nem akart kijönni a helyéről, mikor vacoktakarítást akartam csinálni. 2x utánakapott a kezemnek elég rendesen, így kapott 2 kokit. Erre bevágta a durcát. Aztán sasmódszerrel kivettem, majd takarítás után visszatettem. Valahogy vadul a nyuszink. -
Vukocska
tag
Azt nem tudom hogy a terület megjelölés az a nyulaknál fiú szokás-e. Gyuszi biztos csinálja.
Az ivartalanítás lehet hogy segít, ez már orvosi kérdés.
Az ivartalnítás több szemponból is hasznos.
- Azoknak a nőstényeknek, amelyek nincsenek ivartalanítva nagy az esélyük a méhrákra.
- Az ivartalanítás mind a nőstényeknek mind a hímeknek a vérmérsékletét kedvezően befolyásolja.
- Nagymértékben javít az általános egészségi állapotukon.
- Nincs túlszaporodás
A nyulat körülbelül 4 hónapos korában ivartalaníttatjuk. -
Vigneau
félisten
Szerintetek a területmegjelölés csupán a hím nyuszik sajátossága? Pl. áll dörgölése mindenhez, kaki szétszórása a privát szférán belül, bolondan körözés a ''betolakodó'' körül, stb. Ha igen, akkor Durci fiú...
Ebben az esetben a drasztikus ''fütyitlenítés'' az egyetlen gyógyír a problémára? Lassan már nem nagyon lehet szabadon engedni, mert elég nagy felfordulást tud maga után hagyni. -
kypre
tag
nagyon aranyosak a képek...
sziasztok..régen jártam erre, majd jól végig olvasom a fórumot, és jövök mesélni, mert van mit...merthogy: vöröses a szőre, fehér zokniai vannak, lógó füle, és Oszkárnak hívják...ennyi előljáróban, a többit, majd ha már elolvastalak titeket...
sziasztok
kypre -
Vukocska
tag
A nyuszik nem csipázzák nagyon a környezetválozást, kell nekik 1-2 nap mire újra a helyes kerékvágásba jönnek.
Ha nem jönn ki akkor jöhet egy kis furfang.
Nyissátok ki a ketrec ajtót, és tegyetek valami feltünő (ami számára )új dolgot hogy a nyuszi jól lássa. Ki kell használni hogy a nyúl kiváncsi állat.
Gonosz ON
Vagy szólj nekem és küldöm a segítséget
SMS be küld el a megfelelő segítő kódját
Help A (Calogero Anello von Rottenburg)
Help B (Kuolema Tekee Taitelija)
Help C (Ödönke)
Gonosz OFF![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
ipgirl
tag
Túlélte a nyuszink az utazást, ugyanis két hétig telelt vidéken

annyira megszokta az új helyét ott, hogy itthon már ki sem mozdul a ketrecből. Bár lehet, hogy a tegnapi utazás fárasztotta le. Szegény, amikor kivettük az autóból, nagyon remegett. De mostmár jól van, eszik-iszik, csak kimozdulni nem akar, és fekszik tegnap óta egyfolytában. Remélem nincs semmi baja, csak elfáradt és pihen
-
Vigneau
félisten
válasz
Vukocska
üzenetére
Remélem, ha más nyusziról is lesz fotó, akkor is megállja Durci a helyét. Köszönöm a nevében is a bókot.

Azért az életrevalósággal kapcsolatban Ti se panaszkodhattok...
Gyuszi is minden hájjal megkent házikedvenc.
Gondolj bele, mi lenne a kettejük frigyéből... 
Pöri szerintem is nagyon kl@fa.
-
Vukocska
tag
Köszi de 1 nyúl bőven elég.
Meg ha kisnyuszik az anyukra ütnek akkor meg pláne nem.
Elég 1 életrevaló nyuszi
Imádni való nyuszitok van, büszke lehecc rá
Be vallom őszintén a PH-s nyulak közül (akiről láttunk fotót) ő a legszebb legaranyosabb,
Pörkölt is nagyon édes a foltjaival de Durci a spec. fültartásával mindent visz
[Szerkesztve] -
Vukocska
tag

Egyébként a minimál méret stimel.
Az én büntetővégrehajtó intézetem is jó tágas, hisz elfér benne 2 kutya +1 nyúl és még ''futkározni'' is tudnak
Egyébként egy érdekes dolgot vettem észre.
A hidegekre tekintetve a jószágok bent alszanak. És amikor full csend van, akkor hallható hogy Gyuszi horkol.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4602, 100% Akkumulátor
- Új/Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M4 /24GB/1TB - Ezüst - MAGYAR - 15 Ciklus - 2,5 év garancia
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB szivárvány / 12 hónap jótállás
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Tudom, szar poén...)
A Kretén-ben így - is - hívták Pikacsu-t. Jópofa név.
(puszta kiváncsiság) Honnan jött ez a név
Ő is ugrán össze-vissza, majd elnyújtja magát a szőnyegen, vagy leül a tv elé.