- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Köszönöm!
Akkor a hullás miatt megnyugodtam.
Igen egy folton elég hiányos. Tegnap megint megnéztem jobban, ahogy látom javulgat, de majd idővel kiderül.
Olvastam én is a neten a gombáról, meg atkákról, de asszem mindegyik esetben bőrelváltozást is írnak hozzá. Meg bőr repedezést vagy mit. Hát szerencsére egyik sincsen. Szép rózsaszín volt : ) -
b_anita
csendes tag
nehezen fogod bírni, de gondolj arra, utána milyen jó lesz a kis szőrdögöt (Én így hívtam Leo-t
) viszontlátni... Én tervezgetem hogy jövőre lesz nyuszim, ha elköltöztem... Nekem is elvonási tüneteim vannak hidd el, tudom milyen rossz... de Téged otthon vár
gondold el hogy fog örülni Neked
-
Dany007
veterán
Hehe, köszi!
Próbálom én is hagyni inkább.
Az ajtó kinyitással csak az a gond, hogy a ketrec egy 1,5 méter magas pulton van fenn. És ott is épphogy elfér. Sajna panel lakás, igen.
Szal hiába nyitom ki, nincs öngyilkos hajlama... nem ugrik ki : )
Így ha nagyobb mozgásteret akarok, akkor ki kell vennem =/ -
Dany007
veterán
Hmm amíg pici, 4 hetes, addig nem lehet neki, csak zsenge füvet, meg übit : ) Meg lehet kapni a boltban direkt 'junior' tápot piciknek.
Semmi szálas, rostos cuccot, mert amíg pici azt nem tudja megemészteni.
És ahogy olvastam, a nyúl nem tud hányni, így ha valami megüli a gyomrát, vagy valami gondja van, akkor abba bele is halhat.
Mostmár salátát, répát, uborkát, szinte mindent : ) De tápkeveréket adok neki főként. Az enyém azt a kis granulátum rudat, amit az állatkertben is osztanak, azt nem eszi meg csak ha már nagyon nagyon éhes -
ladybug
őstag
Ismerős helyzet. Sőt, amikor hirtelen felugrik, letelepdik mellém, és úgy csinál, mintha ő most kényelmesen elhelyezkedne. Aztán, amikor elmerülök az olvasásban, akkor elkezdi bökdösni a kis orrát, hogy kéri a simogatást.
A másik, ami nagyon megható volt, hogy amikor beteg voltam, és 2-3 napig feküdtem a kanapén, akkor odajött, rámugrott, letelepedett az hasamra, és ott feküdt egy jó darabig.
-
bbazsy
őstag
na itthon, egyben, gallér nélkül. még lehet nem fogta fel, h mosakodhat, mert negyed órája zabál
be is lett oltva, karmai sincsenek szal minden oké
mod: túl gyors voltam, most kezdte a 10 napos mosakodást. el fog tartani egy darabig.
valaki légkondizik nyuszi mellett, bírják ?
-
b_anita
csendes tag
Az Én kis drágám szerintem fiúcska, valóban. Az a baj hogy annyi szőr van rajta hogy csoda...
Nagyon jól érzi magát, ma egy hete hogy Nálam van. Malacokkal nagyon összebarátkozott. Tudom sokan (legtöbben) ellene vannak,de hát csak kinn találkoznak, nem kell együtt lakniuk, és olyannyira jól megvannak hogy amikor mindannyian kinn vannak és beviszek egy tál zöldséget, akkor egy tálból eszegetnek. Meg van most egy kis "képzavar" mert össze vissza használják egymás helyét... malacok a nyuszi helyén és fordítva... el vannak ezek tévedve
Ja, és annyira kezesbárány
Ez már biztosan túlzás, de lenn alszok vele... vagyis az ágyról a matracot leraktam a földre és ott alszok, mert odajön mellém és Ő is ott alszik, és reggel meg nyalogat és ébresztget és ma konkrétan neki köszönhetem hogy időben felkeltem, ugyanis ráfeküdt a fejemre keresztbe
Hihetetlen milyen rendes, azok a bogyók amiket elhagy azok a szőrére ragadnak de egyébként nem piszkít csak a helyére, bár mindig más sarokba, úgyhogy a WC-vel nem tudom mi lesz, mégsem rakhatok 3 sarokba WC-t
Rendeltem egy csomó mindent az állatoknak a netről, és majd csütörtökön érkezik. Van benne egy ún. eledeltartó labda.. kíváncsi vagyok mit szól hozzá
Egyébként még nagyon kis kajla.. egyik füle lóg már!! És eszméletlenül sokat rohangál.
Mixo ellen kéne már oltani, de nem akartma ezzel kezdeni.... de el kell már vinni, nehogy baja legyen. Szóval, nagy a szerelem; boldog vagyok
Megint kerek az életem mert van nyuszim! Azt hiszem egész életemre függővé váltam -
b_anita
csendes tag
khm..
igazából Én úgy értettem hogy NEKEM nem kell túllihegni! Amióta a Dollyval az történt ami, azóta a széltől is óvnám legszívesebben az állataimat és ettől az ivartalanítástól pedig kifejezetten rosszul vagyok! Szóval Te még szolídan lihegted túl, majd figyeld meg Én mit fogok művelni -
b_anita
csendes tag
Hát nem hiszitek el, de Leo szobatiszta!!!Olyannyira hogy használja a WC-t...
Megjegyzem két napja van nálam és még nincs 8 hetes!!! Na mit szóltok? Milyen csoda nyulam van???
Egész nap kinn van/volt/lesz
Ma bemutattam neki a malacokat... nem nagyon foglalkoznak egymással, szóval nem lesz gond. Nagy terük vann kinn, mindneki azt csinál amit és ahol akar!! -
ipgirl
tag
Ennek örülök, hogy a mi szépségünk ekkora hatással volt rád
Én meg most irigykedem mindenkire, akivel vele lehet a nyuszija.
(Vettünk neki karácsonyi ajándékot - bár sajnos csak januárban kapja meg - olyan ásványi anyagokat tartalmazó eleséget, ami rózsaszín és torta formája van)
Ladybug: Nálunk is mindig úgy volt, hogy csak akkor volt kint, ha otthon voltunk. Persze még így is tudnak rongálni, mert nálunk is megette Zsüli a tapétát, de ha egy kicsit jobban odafigyel rá az ember, akkor nem csinálnak túl sok és nagy kárt.
-
ladybug
őstag
Holnaptól kipóbálunk egy új módszert, hátha. Amikor nem vagyunk itthon, akkor ketrecbe be. Ha hazaértünk, kijöhet. Remélem megbecsüli magát.
Ugyanis eddig ha elmentünk, akkor kint sétálgathatott a lakásban. Nos, ezentúl nem fog.Szeretjük nagyon, nehezen válnánk meg tőle.
-
ladybug
őstag
Szétrág mindent. A szőnyegról a rojtokat lerágta, és most szinte legeli a szőnyeget. Több folt is van már rajta. Szétrágja a rattan fotelt - a fa részét, az párnáját. A gyerek lepedőjét is szétrágja, ha felugrik az ágyára. Szóval kicsit most sok belőle, mert a lakást tönkreteszik, és kezd lepustztulttá válni minden. Újat meg nem merek venni, mert annak is nekikezd. A ketrecbe meg nincs szívem egész napra bezárni.
Nem tudom, mitévő legyek. Mindenesetre most pipa vagyok rá.
-
bbazsy
őstag
na kis híján sült nyuszi lett.
eldugtam az össze kábelt, kivéve egyet, az asztalnál, lábamnál. gondoltam úgyse mehet oda, ált itt ülök v figyelek rá.
kellett neki 5mp és szétrágta a monitorkábelt villanyszerelői érzékkel, mert egyből a fázist találta meg.. szerencséje volt, h észrevettem... -
-
ladybug
őstag
Alig van forgács a ketrecben. Nekünk be van terítve az alja.
A bútorokat nálunk nem nagyon rágja. A rattanfotel keresztpántjait rágja szorgalmasan, és a szőnyegről a rojtokat rágta le. Mást nem bánt. A vezetékeket kóstolgatja, és mindenhová tesz fognyomot. Azoktól védd meg.
-
bbazsy
őstag
na csak kihozta a kivancsisag
ismerkedik a szobával, kapott most nagyon nagy teret, próbálom békén is hagyni, de néha már jön spanolni
ha bepisil akkor feltakarítom, megmutatom neki és visszateszem, mint tegnap. gondolom igy előbb-utóbb rájön mit akarok.
[link]
ezek az elsők, de ma vették át MO -n a gépem, elvileg holnap ki kell hozniuk, akkor tolok fel jobb minőségben többetill ha már írok:
bútorokat tudom valahogy védeni ? elején figyelek és rászólok, akkor ez később jó lesz, v felesleges, mindig rágni fogja?
csak a fotelt kostolgatta, de arra fel voltam készülve, a bútort nem szeretném: új és nem volt olcsó..
bár érdekes, fogkoptatójához visszajár a ketrechez, majd veszek neki egyet ki is.. -
ladybug
őstag
Béla? Hát ez egyre jobb.
Találj ki valami egyéni nevet neki, ami igazán illik rá. Engedd el a fantáziád, ne ragaszkodj a leírt nevekhez.
A laminált padlón Panka is úgy kapar időnként, mint a rajzfilmekben a figurák, ammik egy helyben futnak. Jópofa.
A ketrecet nyitva hagyhatod, majd kijön, ha akar. A kíváncsisága úgyis kihozza.
-
ladybug
őstag
-
bbazsy
őstag
kérdés:
ha rakok az egész ketrecbe alá kartonpapírt, az nagyon zavarná ?
mert engem ennél kevésbé zavarna, ha reggel 5kor mikor futkos és ugrál nem kelnék felpróbálom kiterelni a ketrecből úgy, h magától elhagyja, de nem igazán érdekli, h nyitva van az ajtó.. na majd csakcsak győz a kíváncsiság
-
Vukocska
tag
Ilyenkor pár bogyót szedjél össze és rakd a ketrecbe, ahová szeretnéd hogy bogyózzon, és tedd a nyuszit is oda mellé.
Azt hogy hova szórd az almot azt én nem tudom, nem használok ketrecet.Egy 20nm-es helyiségben van a szállás, 2 kutyus társaságában. Itt van egy sarka ahol van az illemhelye, alvó helye, etető, itató.
Ennek a helyiségnek két kijárata van:
- ki az udvarra szabadba
- illetve van 1 ide a házba....Nappaliban is van egy vaccka, itt szokott szunyókálni félrehúzódni, ha nem a kutyákat piszkálja, vagy nincs velünk, vagy ha én nem piszkálom őt
Nyáron főleg kint van az udvaron, ilyenkor nincs gond a bogyókkal
Ha nyuszinak valami nem tetszik az jelezni fogja.....
- apró morgó hang
- dobbant a hátsó lábával ([link]) -
Vukocska
tag
viszont iszonyú félénk, nem jön oda, behúzódik egy sarokba. ha hozzáérek, akkor meg elfut
házikóját meg már kivettem pont ezért..
na kap még pár napot...Szokni kell neki a helyet 3-4 nap és a kíváncsiság úgy is úrrá lesz rajta, és megindul felfedező útjára..... Nem kell erőltetni a dolgot.
[I]Hazaérkezés után a nyuszit tegyük rögtön a ketrecébe, s hagyjuk, hadd derítse fel nyugodtan új lakhelyét. Pár óra múlva már leülhetünk a ketrec mellé, figyelhetjük, és halkan beszélhetünk is a kis állathoz. Az első napokban még ne engedjük ki kedvencünket a szobában, s ne is vegyük kézbe, mert ha szegényt csak egy vad hajszában tudjuk elkapni, hogy ketrecébe tegyük, biztos nem lesz kezesbárány. Hogy lesz szelíd? Mivel a nyulak rendkívül kíváncsi természetűek, gyorsan elérkezik az az idő, amikor nyulunk magától odajön a kezünkhöz, ha benyúlunk a ketrecbe. Először csak érjünk hozzá, majd etessük meg a kezünkből (pl. egy répa, jól megmosott és leszáritott répazöld vagy kaporlevél csodákra képes), így gyorsan elnyerjük a bizalmát. A következő napokban megpróbálhatjuk óvatosan megsimogatni, amikor a kezünkből eszik. A nyuszik megismerik gazdájukat a hangjuk és a szaguk alapján, ezért beszéljünk hozzá, s hagyjuk, hadd szimatolgassa a kezünket, mielőtt megérintjük. Később, ha ezt már megszokta, engedjük ki a szobában, hagyjuk szaladgálni, üljünk le a földre. Gyorsan meg fogja tanulni, hogy nem kell félnie tőlünk, óvatosan megérinthetjük, megsimogathatjuk. S ha elnyertük a bizalmát, ő fogja követelni a simogatást. A törpenyulak általában gyorsan megszelídülnek, de még egyszer az alapszabályok:
- Csak akkor tegyünk házikót a ketrecbe, ha nyuszink kis idő múlva ki is jön belőle
- Ne vegyük mindig a kezünkbe, inkább csak simogassuk, ha a ketrecben üldögél.
- Áldozzunk kedvencünkre sok időt, mert különben nyuszink félős marad[/I]Forrás: [link]
-
b_anita
csendes tag
azon az oldalon fenn van ám az Én Dolly-m is
Én itt a XX.-ban tudok egy nagyon jó helyet, az nincs messze a XI-től. Ez egy állatklinika, és Isten után rájuk bíznám az állataimat. A Dollyért MINDENT megtettek, Én nagyon tudom őket javasolni!!!
Ha gondolod nézd meg őket
És honnan tevezed elhozni a nyuszit?? Van már valami elképzelés?? Jaa, és a nyuszibiztoságról, egy gondolat: mikor azt hiszed hogy mindent eltűntettél akkor tegyél el olyan dolgokat is még amire álmodban nem gondolnád h a nyuszi eléri. Két példa: Dolly az íróasztalomra ugrált fel a kihúzott székről, mikor egy percre kimentem a szobából és onnan riogatta a madaraimat. A másik hogy egyszer a TV-s polcra ugrott fel (ne kérdezd hogy hogyan mert azóta sem bírtam rájönni) és onnan az összes üveg dísztárgyamat leborogatta. Ezek a húzásai rendszerint vizsgaidőszakban voltak, mikor nem volt rá annyi időm mint a hogy azt Ő elképzelte..., ja és a másik emlékezetes momentum: az aranyat érő jegyzeteimet egy zuhanyzás ideje alatt konkrétan ledarálta....
azok voltak a szép idők(ja, és hogy mennyire jó emberek vannak ott, éppen az imént hívott fel az asszisztens csaj, hogy akkor hozzon-e nekem nyuszit???)
-
b_anita
csendes tag
Az Ubul az aranyos név
Megjöttem közben a dokitól. Vegyes érzelmekkel vagyok... azt mondta, hogy az jó h eszik, iszik, jó a hangulata és h a tályogok közel sem akkorák mint az elején, és ha úgy gondolom akkor megint adjuk neki az antibiotikumot, és pár napig akkor megint járjunk vissza sebtisztításra, meg h lássa. De azért tudjam h ez nem egy gyógyítható betegség, legjobb esetben is csak tünetmentessé tehető, időnkénti fellángolásokkkal. A szemére azt mondta, hogy az van h ugye a könnycsatornákon át kerül a genny a szemébe (ezt tudtam eddig is), és lehetsége h nyomja a szemet ellátó ereket kicsit és ezért megnő a nyomás és ezért lehet a gyulladás. Nyilván mondta h oda nem lehet betadint bejuttatni, úgyhogy kaptunk antibiotikus szemkrémet, és megkapta akkor a szurit én meg az esti adagját elhoztam azt majd én szúrom...
Meg vettem neki probiotikumot is, az kell mert az antibiotikum felborítja a bél egészséges flóráját és akkor megint jön a baj.... azért halkan megjegyzem: autodidakta módon képeztem ki magam az utóbbi időben mindenféle nyúlbetegséggel és kezelésével, a nyúlanatómiával és mindenféle tartási és szaporítási speciális dolgokkal kapcsolatban, szóval a probio.-ra én kérdeztem rá...
és amúgy pont azon gondolkodtam (most hogy látom a nyúl mennyire speciális eset, és teljesen más mint az össze többi rágcsáló pl.), hogy kezdő állattartónak szerintem nem is lenne szabad nyúllal kezdenie. Nem mintha Én annyira okos lennék, de mégis van a Dollyn kívül jelenleg is 5 madaram egy tengerimalacom és félig egy görény meg egy kutya... és gyerekkorom óta folyamatosan ennyi állatom van...
De mondjuk mi lenne a Dollyval ha mondjuk egy 10 éves kisfiú nyuszija lenne valami ostoba szülőkkel???
Most pont volt egy ilyen eset azz állatorvosnál azért mondom... behoztak egy kiskutyát, és a legmagasabb IQ-val szerintem vagy a 10 éves gyerek vagy még inkább a kutya rendelkezett. Annyira látszott h nem való neki állat... -
gaborbol
őstag
Hát nálunk pont fordítva van
A csajszi a megtestesült nyugalom,bárki simogathatja, nyúzhatja, tudja,hogy hová nem szabad bemennie, ha nyitva hagyom az ajtót akkor lefekszik a küszöbre és ott marad....A fiú meg mint egy mini ördög, nyargal ezerrel, felugrik bármire, mindent meg kell néznie,ő is tudja hová nem szabad mennie mégis bevágtat mindenhová.Simogatni max 5 percet lehet mert hirtelen felpattan amikor neki már elég volt és elnyargal
Külön egyéniség szerintem mind,úgy mint az embereknél.
-
ladybug
őstag
Természetesen. Ha odakészítesz neki szépen magokat, szénát, és jó sok vizet olyan szopókás italtartóban, akkor 2 napig biztos elvan.
De... Szerintem magányos lesz. Nehezen viselik, ha sokáig egyedül vannak.Panka pl ha 2-3 napra elmegyünk itthonról, akkor utána napokig simogatni kell, meg szaladgál utánunk. Pedig ő aztán nincs is egyedül, mert a fiú tengerimalac vele él egy ideje, meg anyáék is jönnek megnézni minden nap. Mégis...
-
ladybug
őstag
A vezeték elrejtése jó ötlet, de egy nyúl elől nem tudsz mindent eldugni.
A miénk a szőnyegrojtokat rágta le, szépen végig. Aztán most a rattan fotelnek kezdett neki. Mást nem rág meg.
Az előző gazdijánál a falnak esett neki.Szóval, teljesen nyuszibiztosra szerintem nem tudsz csinálni, de megpróbálhatod.
Nálunk laminált padló és járólap van. Kicsit kifarol időnként, de alapból nincs gond vele. Amiatt viszont teljesen jó, hogy könnyen tisztítható. A szőnyegen jobban ottragad a szőr.
Ami legyen neki, az egy ketrec, ahová elvégezheti a dolgát. A hosszas bezártságot nem szereti. Ott legyen neki inni- és ennivaló. Széna mindig, mert azt imádja. Az enyém a WC papír gurigán éli ki a rághatnékát, azt minden nap kap. Magok, alma, körte, cseresznye, saláta, káposzta, sárgarépa, fű - ezek a kedvencei. Legalábbis a miénknek.
A nyuszi egyébként egy fantasztikus állat. Meglepő dolgokat tud olykor produkálni, és ezt pozitívumként mondom.
Akkor hajrá. Nyuszira fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motoros topic
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Óra topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest